0 oy
532 göst.
Diğer kategorisinde (81 puan) tarafından
Kızlar vajinal doğum yapanlar

Dogum sanciniz, adet sancısı gibi mi ya da adet sancısının kaç katı?

Epiduralli vajinal dogum yapanlar, epidural sancıyı azalttı mi?

Sezaryan yapanlar, o dikiş canınızı acıtıyor mu?

Yatıp kalkmakta zorlanıyor musunuz ya da ayıptır söylemesi wc ihtiyacınıza?

44 Cevaplar

0 oy
(14,032 puan) tarafından
Sezaryen doğum yaptım bebeğim dönmedi her doğumun kendine göre zorluğu var ama öyle dayanilmayacak acılar cekmiyoruz öyle olsaydı herhalde kimse 2. 3.bebegini doğurmazdi Rabbim güç kuvvet veriyor benim dayanamadığım tek ağrı baş ağrısıydı su bile içermeyecek kadar canım yanıyordu artık sen düşün nasıl bir acı olduğunu hemen hastaneye gittik serum taktılar sonra kendime geldim vajinal hakkında bilgim yok Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah 
-Reklam-
0 oy
(4,859 puan) tarafından
İki normal doğum.ve suni sancı ile.dohim yaptım ilkinde belimde ağrı oldu sonra kasıklarıma vurdu ikincide sadece belim ağrıdı adet sancisindan birazdaha şiddetli bı şanci .

Ablam epidural doğum yaptı sanciyi azaltıyor ama doğumdan sonra.bu sefer bel ağrısı yaşıyorsun yani normal doğumda epidurelden dolayı sancı yasamadigin için doğum dan sonra o ağrı oluyor birde hemen vermiyorlar biraz sancı çektirip öyle veriyorlar epidureli ablamda öyle olmuştu .

Yine ablam ikinci dogumda sezeryan oldu dikiş sebebiyle dogrulamiyordu bebeğini kucağına alıp emzirmesi çok zordu iyileşmesi normal doğumdan birazdaha zor şuan bu sezeryandan 3 sene geçti ve usuttugu zaman dikiş yerleri agriyomus .

Normal doğumdada sezeryandada tuvalete çıkması biraz zor oluyor dikislerden dolayı açılır dikişler diye birazda korku olduğu için büyük tuvaleti yapması sıkıntı oluyor . Egerki bı sorun olmazsa bebekte ve sende normal tercih etmeni tavsiye ederim 
0 oy
tarafından
Sezaryen doğum yaptığım için onu söyleyebilirim. ben sabah 10 da sezaryen oldum gecesine bebeğime kendim bakıyordum şükür. Eve çıkar çıkmaz da sütüm indi. 1 hafta sonrasında da neredeyse tamamen eski halime dönmüştüm. Ne lohusa yatağı yaptım. Ne bir tane parol aldım. Çok rahattı. WC de falan da hiç zorlanmadım. 
0 oy
(792 puan) tarafından
Sezaryen dikisinde ben geberiyorum sandım eğilip doğrulmak hatta doğrulamamak tam bir iskenceydi bir de bel.agrisi eklendi öne egdirdi beni önden dikişlere baskı olunca mahvoldum o kadar zorlandım ki her hareketimde o yüzden kaburgami zorladım birde kaburga ağrısı çektim bir bardağı tasiyamdm ciddi söylüyorum oksurmedim hapşırık gelmesin diye yalvardım Allah'a gülerken ağlıyordum dikişim zorlaniyordu ben inanılmaz çok çektim ama sezaryen doğum anı çok pozitifti benim 50 kere sezaryen olurum hiç ki önemli değil ama sonrası kabus.

Ben hep doğum anım kolay olsunda sonrası çekilir diyordum öyle olmuyormus.
(81 puan) tarafından
Allah şifa versin.
Simdi lazer dikiş vs diyorlar ama acaba sizin dikiş mi farklıydı
(792 puan) tarafından
Benimde lazer dikis pansuman bile yapılmadı dikiş alınmadı ama  7 kat kesilip genişletilerek bebek cikarilan yerde ağrır acır normal ama acı eşiğim düşük sanırım :(

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 198 göst.
24 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 331 göst.
14 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 89 göst.
0 oy
10 cevap 169 göst.

380,185 soru

11,381,809 cevap

34,877 kullanıcı

...