+1 oy
184 göst.
Aile kategorisinde (45 puan) tarafından
Kızlar öncelikle merhabalar benim yakında 24 aylık olacak Bir kızım var şöyle ki kızlar kızım çok hırçın ve istediği olmadığı zaman kendini yerlere atıyor kafasını duvara vuruyor Bir de bu ara yani bu ara parmak çok fazla gürültüde parmak böyle kulaklığını kapatmaya başladı göz temasımız var işaret parmağını kullanıyor komut alıyor yani kelime olarak da Baba dedi mama mama ne ne Pepee aç aç mor pembe 3 5 bu kadar kelime kullanabiliyor ama gel gel dediğimde eliyle gel gel yapar alkışla dediğimde alkışlar sar sar makarayı şarkısını söylediğim zaman bütün hareketlerini eksiksiz yapar ve başka şarkıların da yapıyor yani hareketlerini vücudundaki organlarını sorduğun zaman gösterir ağzın nerede bulunur nerede kulağın saçın karnın elin ayağın ve benzeri sorduğum zaman hepsini gösterir kapıyı kapat dediğim zaman kapatır bıcı bıcı dedim banyoya gider ellerini yıkayalım diye derim yıkar şapkanın takdir ederim takar montunu giy derim giyer ve benzeri çok sıcakkanlı öp dediğim zaman öper sarılır ama bunun dışında kelimesi çok az ve kulaklarını kapatması ve son olarak da istediği olmadığı zaman kafasını yerlere vurması beni çok tedirgin ediyor açıkçası çevremdeki insanlar beni bu tedirginliğe sürüklüyor çünkü diyorlar ki yaşına girmiş hala cümle kuramıyor mu hala işte yapamıyor mu falan ve benzeri şeyler söylüyorlar benim buraya yazma amacım belki benimle aynı durumu yaşayan ve aynı şeyleri duyan gören hisseden tecrübeli anne ler için yazdım biraz uzun olduğumu hakkınızı helal edin gurbetteyim ve derdimi anlatabileceğim kimse yok gerçekten çocuğumun konuşmaması en büyük derdim olmuş durumda çünkü endişeleniyorum yani anne yüreği doğal olarak var mı aynı durum yaşayan benim sadece içimi rahatlatan olay komut alması yani bu şekilde şimdiden hepinizden Allah razı olsun çok teşekkür

7 Cevaplar

0 oy
(1,151 puan) tarafından
Halamın kızı 5 yaşında falan yeni yeni tam konuşuyor. Kendini yeni yeni ifade edecek cümlwler kuruyor 
(45 puan) tarafından
O da biraz fazlaymış sanki
tarafından
Aysel oda normal degilki
(1,151 puan) tarafından
Ama doktora fln götrmş artk neden bilmiyom
-Reklam-
0 oy
(2,761 puan) tarafından
Canım benim oğlum 25 aylık olana kadar anne baba demedi. 25 ay oldu o gün direk cümle kurmaya başladı. Anladığım kadarıyla ekranla çok erken tanışmış. Konuşma gereği duymadı muhtemelen. Telefon televizyon kaldır. Israrla konuş onunla. Dertlerini sevinçlerini anılarını anlat ona da fikrini sor konuşmaya zorlamış olursun. Hem sıkılmaz aranızdaki bag güçlenir.
0 oy
(2,739 puan) tarafından
Canim benimkiside oyle çocuk ancak anlıyor birden konuşmaya başlar merak etme 
0 oy
tarafından

Sen sürekli konusuyormusun onunla.

Her gördüğü şeyi tekrarlıyor musun.
Saçma şeylere bile cümle kuruyormusun.
Mesela üstünü giydirirken bile. Şimdi pantolonumuzu giyelim, ayy çorabın çıktı, off havada çok soğukmuş şapkamizi takalım vs. gibisinden konuşuyormusun.
Evet her çocugun gelişimi bir değil . Gelişim basamakları da bir değil. Mesela bazı çocuk erken yurur geç konuşabilir. Bazısı oturmayı geç öğrenir erken konuşur vs vs.
Fakat bizdende kaynaklı olabiliyor bazı şeyler.
Bakıyorum anne düşecek diye bebeği hala düzgün oturtuyor yada. Çocuk pek konuşmuyor ama annede çocuğuyla az konuşuyor.
Yada çocuğu özgür birakmiyorki çocuk emeklerin yürüsün. Aman düşecek aman kafasını çarpacak modunda.
Yeğenimi bekarken ben büyüttüm . Emanet diye çok üstune düştük kollamaci davrandık. Çocuk parkta hiç tek başına oynamazdi hep korkardı. Evdede tek başına oynamazdi çünkü hic yanından ayrilmazdik hep onunla oynardık. 
Evlendim kendi çocuğum oldu onda yaptığım hataları kızımda yapmamaya çalıştım. Hiç bir zaman düşecek diye üstüne gitmedim evet düştu. Ama 11 aylıkken yürüdü . 1 yaşındayken parkta mudahele etmeden oynamaya başladı. Kaydiragami çıkacak tutmadım. Kendi tuta tuta çıktı. Ama elim hep arkasındaydi. Sürekli gozetledim fakat mudahele etmedim. Düştu . Eğer hafif düştüyse hic kaldirmadim panik yapmadım hiç birşey soylemedim kendi kalktı. Şuan düşse bile aglamiyor
Sürekli konuştum sürekli. Evet bazı çocuklar çok konuşsan bile geç konuşabiliyor.
Şuan tam 24 aylık kızım. Konuşmadığı bir kelime yok. Bazılarını yarım yamalak cikariyor ama hepsini söyluyor meseala bocekin böcek olduğunu biliyor ama cöbek diyor. Çok çok güzel jest ve mimik kullanıyor. 
Yani diyeceğim o ki, bebeğiniz evet geç konuşacak olabilir ama sizde onunla güzel diyalog kurdunuzmu
(45 puan) tarafından
Valla yaptığım her işi anlatıyorum kahvaltılıklari bile ona veriyorum yavaş yavaş götürüyor kelime tekrarları da yapıyorum yaptığım her işi de anlatmaya çalışıyorum ama bir yere kadar açıkçası eşimin ailesiyle oturuyorum ve ev 9 kişi kimse adam akıllı ilgilenmiyor mesela ben bir iş yapıyorum hemen cizgifilm açılıyor bebekken de emmiyordu 3 aylıkken falan kolik bebekti maalesef altı aylıktan beri TV izliyor elimden geldiğince engellemek istiyorummm evdekilere de söylüyorum ama bizim çocuk da böyle konuştu falan diye saçmalıyorlar ne yapacağımı şaşırdım kaldım
0 oy
(4,315 puan) tarafından
Anladigim kadariyla ekrana maruz kalmis. Oncelikle ekran izletmeyin,kitap okuyun bol bol. Karsinizda buyuk insan varmis gibi sohbet edin. Onun seviyesine gelip anlatin herseyi. Gun icinde yaptiklarinizi anlatin,pazara gidecegiz. Parka gidecegiz ,salincaga binecegiz gibi. Kizima kahvalti hazirladim,bugun ,yumurta,peynir ,patates yiyecegiz gibi. Sokakta gorduklerinizi anlatin, bak agaclar cicek acmis bahar gelmis deyin mesela. Yani bol bol sohbet edin size sacma gelse de herseyi anlatin. Oyle oyle kelimesi artacaktir. 

Onun haricinde haftada 2-3 gun oyun grubuna goturebilirsiniz. 
(45 puan) tarafından
Tamam teşekkür ederim
0 oy
(2,639 puan) tarafından
Ekranla erken tanismis sanirim (pepeden oyle bi cikarim yaptim) malesef en buyuk yanlis bu. Tv televizyon tek tarafli iletisimdir. Ve cocuk cevap vermeden sadece duyar. Ilk 2 sene mumkunse hic ekran olmamali. Bu surecte bolca sohbet, kitap okuma ve egitim kartlariyla oyunlar olmali. Suan hircinligi kendini ifade edemediginden olabilir. Ekrani kesip dediklerimi yapar ve hazir yaz gelmisken sosyallesmesini saglarsaniz dili acilacaktir. Buna ragmen eger olmuyorsa bi uzmandan destek almalisiniz. Sagdan soldan gec konusur, benimde boyleydi laflariyla kendi cocugunuzu kiyaslamayin. Her cocuk kendine ozeldir.
(45 puan) tarafından
Öyle tabiki ama işte artık hiç izletmiyorum ama durumlar biraz karışık old için tam ilgilenemedim haklısınız
0 oy
(35 puan) tarafından
Tekerleme kitapları var bebekler için onlardan faydalanabilirsin..bir de bebek şarkılari söyleyin tekrar edin gün içinde ..ellerim tombik tombik kirlenirse ne komik diye bir şarkı var ben sürekli onu söylerdim kelimeleri kapardi oradan..kırmızı balık..mini mini bir kuş..bir bir gün bir çocuk vs oyun oynayın beraber ve şarkı söyleyin 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 252 göst.
0 oy
12 cevap 175 göst.
20 Nisan 2023 Aile kategorisinde yagmurzamani (262 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 166 göst.
22 Mart 2023 Aile kategorisinde Sehrinur (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 72 göst.
25 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Guldnz124 (159 puan) tarafından soruldu

382,956 soru

11,463,272 cevap

35,056 kullanıcı

...