0 oy
3,583 göst.
Diğer kategorisinde (628 puan) tarafından

Batıl inanışlara inanmazdım ama bir söylentidir gidiyor. Ne yaptımsa Dr um kabul etmedi 13. Cuma doğumum olacak. O gün doğan bebekler ömrü boyunca şanssız olurmuş. Hurafedir diyorum ama kara cuma günü doğması ne bileyim kara cuma neden olsun diyorum. Cuma güzel bir gün ama doğum günü olduğunda herkes sen kara cumadamı doğdun demezmi:'( kafamda deli sorular 39+0 da doğum bu arada daha erken yada geç yapmıyorlar sinir oldum.

32 Cevaplar

+2 oy
(352 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Cuma olsa olsa 

En güzel cuma

Mübarek cuma

Bereketli cuma

Olurr böyle şeylere inanmamanizi ve böyle mübarek günde doğacağı için daha da sevinmenizi tavsiye ederim hayırlı doğumlar :)
(628 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım evet bizim mübarek Cumamız:)
(352 puan) tarafından
Ne demek kuzummm:)
-Reklam-
+2 oy
tarafından
canım valla ne dediğini anlamadım , 13. cuma nedir ?
(628 puan) tarafından
Birçok yerde uğursuz bir gün olarak geçiyor. Efsane cuma burdan doğmuş. Bu gün hiç birşey yapmayın ters gider işiniz ölümler vs olur deniliyor. Ne bileyim inanmazdım ama kara cuma diye birçok yerde okudum o gün çok olay olmuş.
+1 oy
tarafından
Bebeğin cuma günü doğucsk daha ne olsun cuma ve perşembe günleri dinen bizim in ne kdr önemli  ilşrisn saçma sapan şeylere inanma aksine mutlu ol 
(628 puan) tarafından
Cuma çok güzel bir gün. Bende Perşembe günü doğdum. Babasıda cuma günü. Bu hurafe belki ama okudukça etkilendim ister istemez.
tarafından
Valla ben 13.cuma hep korku filmi biliyom :D
(352 puan) tarafından
Ahahhh Sena yaa aynı beenn :DD
tarafından
Yani aklıma başka biwşy gelmiyor :D
+1 oy
tarafından
Valla ilk defa 13.cuma diye birşey duydum canım bence batıl inanç yani ben olsam inanmam böyle şeylere 
(628 puan) tarafından
Korktum biraz rüyada bebeğimi hasta görüncede çok etkilendim.
+1 oy
(15,531 puan) tarafından

Cuma günleri mübarek gündür kara cuma diye bişey yoktur ABD nin çıkarttığı birseydir o 

Lütfen saçma şeylerle kafanızı bulandırmayin 



“Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokca salâtü selâm getiriniz; zira sizin salâtü selâmlarınız bana sunulur.” 

(628 puan) tarafından
Cuma zaten en güzel gün onu zaten biliyorum. Ama herkes kara cuma diye diye beynimi bulandırdı.
tarafından
bununla ilgili asya mirza post acmisti bu bizim mubarwk gunumuzu karalamak icin uydurulan bişey inanma boyle seylere hergun Allah in günüdür guzeldir
(628 puan) tarafından
Aynen öyle canım
+1 oy
tarafından
Yok artik muslumaniz kardesim biz yahudu hristiyan oltalarina takilma ben ozellikle persembe cumaya dogum olsun istemistim oylede oldu cuma gunu dogdu cok sukur hic bi kismetsizligide yok aksine cok bereketli kismeti genis bi cocuk 
(628 puan) tarafından
Neyse biraz içim rahatladı gibi yazılanlardan. Acayip şeyler yazıyor nette biraz tedirgin oldum.
+1 oy
tarafından
Keske benkmki cuma gunune denk gelse mübarek gündür en guzel gün o gün ölenle dogana hep şanslıdır derler. 

13. Cumayi bilmem ama hurafelere inanma Rabbim ne demisse odur hangi kitapta geçiyor 13. Cuma . Sacma soylentiden ibaret
(628 puan) tarafından
Aynen canım Rabbim ne derse o olur. Normal doğum o kadar çok istedim ki. İlki 15 yıl önce oldu dedim bu bebeğimi normal doğuracağım ama olmadı hiç bir Dr yanaşmadı. Hayırlısı buymuş dedim. Hiç isyan eden biri değilim kötülüğe bile var bundada bir hayır derim takmam fazla.
tarafından
Her serde bi hayır var tabiki  ama korkulup stres edilecek bi durum degil beterin beteri var her halimize şükür edip öyle gecirmeliyiz hayatımızı.
(628 puan) tarafından
Aynen canım her daim şükür ediyoruz. Daha dün eşime dedim evsiz o kadar insan varki kaç kez denk geldim acilde uyuyorlar hasta gibi. Yazık dedim bu soğukta Rabbim yardımcıları olsun o insanların. Evimiz sıcak yemeğimiz pişiyor daha ne isteyelim ki. Afrika'da ikinci örnek. Gerçekten bunları bildiğim için israf bile edemiyorum birşeyi. Bebeğime hamile olduğumu öğrenmeden önce eşimin işleri %80 arttı sonra öğrendim o kadar bol rızkı var ki. Eşim bile diyor bence çok şanslı bir bebeğimiz olacak. Daha doğmadan kısmeti ordan burdan yağdı resmen biz doğru dürüst birşey almadık.
tarafından
Ne guzel birsey Rabbim birinizi bin etsin cnm  guzel dusunmek her zaman cok ama cok iyi Rabbim muhatac sahibi olanlarin yar ve yardımcısı olsun
(628 puan) tarafından
Amin canım inşallah
+1 oy
(119,005 puan) tarafından
Cuma gunu muslamanlarin bayramıdır cuma namazimiz var herkes cuma gunu ölmek ister bizim icin mubarek gundur mubarek bi gunde dogan bebek neden omru boyunca şanssiz olsun 
(628 puan) tarafından
Ne bileyim canım 13. Cuma diye bir efsanedir gidiyor. Yoksa bizim en güzel günümüz
(119,005 puan) tarafından
Batil inanc hurafe gavur adeti onlar inanma yaa
(628 puan) tarafından
Aynen canım teşekkür ederim. Efsane cumayada destek vermemek lazım. Oda bizim değil çünkü.
+1 oy
tarafından
Benim oglumda cuma gunu dogdu ne guzel mubarek bir gunde dogdu diyorum inamc meselesi bence
(628 puan) tarafından
Cuma ve Perşembe istiyordum bende. Ama kara cuma diye geçince o yüzden Perşembe günü olsun dedim. Dr kabul etmedi.
+1 oy
tarafından
Kara cuma zaten yahudilerin inancı neden taktın ki kafana 
+1 oy
tarafından
Ne diyon ya ne kara cuması ?? Ne güzel bir gün de doğacak 
(628 puan) tarafından
Evet canım öyle inşallah sağlıkla doğsun bizim Cumamız ak her daim.
+1 oy
(303 puan) tarafından
Yani kusura bakmayın ama islamı kirletmeye çalışanların çıkardığı bi saçmalıktan ibaret! Buna inanmak, bunu düşünmek nile çokk yanlış. Cuma müslümanın bayramıdır, cuma bizim en özelimiz.. İster 13 ister 45 kaçıncı cuma olursa olsun elhamdüllİllah ne güzel bi gün cuma sakın öyle düşünmeyin lütfen..
(628 puan) tarafından
Evet canım haklısın teşekkürler
+1 oy
(663 puan) tarafından
13 cuma satanislerin uğursuz günü Müslümanlarının hayırlı bereketli günüdür cuma günü doğan bebeklerin kısmeti bol olur keşke benim çocuklarda cuma günü doğsaydı
(663 puan) tarafından
Kara cuma dinimizi kötülemek için algı operasyonu canın cuma günü kara yada kötü olamaz müslümanların mübarek günüdür
(628 puan) tarafından
Hadi inşallah babamızda cuma doğmuş kısmetlidir. Sadece ne bileyim saçma sapan kara cuma demeleri çok sinir bozucu.
+1 oy
tarafından
13. Cuma derken . Ayın 13.günü ve cuma gününe mi denk geliyor. Cuma günleri bizde kara falan değil. 13 rakamıda uğursuz değil. Bizim için uğursuz değil ama gayrimüslümler için uğursuz gün. Sen ugursuz olarak görüyorsan başka gün yaptır , sonuçta sezeryanmış. 
(628 puan) tarafından
Sadece kara cuma diye konuşulduğu için Perşembe günü doğsun istedim Dr inatlaştı olmaz diye diretti.
+1 oy
(2,593 puan) tarafından
canım 13.cuma hristiyanlarda olan bir batıl inanç Hz. İsa'nın son akşam yemeğinde 13 kişi olduğunu ve bu kişiden birinin ihanet ettiğine dair şeyler tam hikayesini bilmiyorum ama bizim dinimizde cuma mübarek gündür ne mutlu ki bebeğin cuma günü doğacak başka dinlerin inançlarına kafanı takma derim sağlıkla kucağına alırsın inşallah
(628 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım amin inşallah. Cuma günü en sevdiğim gün kesinlikle ilk sevindim sonra kara cuma diye geçince, bu kara cuma diye çıkaranlara acayip sinir oldum. Neden kara cuma
(2,593 puan) tarafından
hristiyanlıkta Hz. İsa'nın son akşam yemeğinde 13 kişi varmış herhalde cuma günüydü ve o kişilerden biri Hz. İsa'ya ihanet etmiş gibi bir şey hristiyanlar 13 rakamının lanetli olduğuna inanıyor hatta bazı otellerde binalarda 13. kat 13. daire falan bulunmazmış garip bir inanç işte bizim mübarek günümüz cuma boşver bunları sen
+1 oy
(10,047 puan) tarafından
Böyle söylentilere inanma canım, Allah'ın her günü mübarek gün cuma günü apayrı dinimizde. Kim diyecek kara cuma'da doğdun diye saçmalama lütfen.
+1 oy
tarafından
Bebisim bidaha ta ne zamam cumaya denk gelicek :) olumlu dusun olumluyu cek
(628 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim inşallah sağlıkla doğsun birşey istemiyorum. Bende kansızlık var doğumdan zaten korkuyordum bu kara cuma söylentisi yüzünden korktum, bana birşey olurda bebeğim annesiz kalır diye. Biraz saçma biliyorum inanmazdımda ama ne bileyim hormonların etkisiyle galiba. Burda bazen gülerdim hurafelere şimdi ben o hurafeye taktım ama Rabbim herşeyin hayırlısını versin inşallah hakkımızda.
+1 oy
(9,128 puan) tarafından
Şuna takıldm 'doğum gunu olduğunda sen kara cumada mı doğdun demezler mi' demişsinz. Birincisi ben daha bu yaşıma kdar ilk defa şmdi duydum kara cuma olaynı ki inanmadm ble..

Milletn işi gucu yok kara cumada nie doğdub mu dcekler :) ustelik bnm gbi bilmeyen insan çokmuş yorumlarda okuduğuma gore.

Ikincsi ise dunyaya istediğimz gun istediğimz ay gelebilme gbi bi luksumuz yok. Allah nasl uygn goruosa oyle olur doktorlar da oyle uygn gormuş dmek ki. O yuzden fzla takılmayn.

Umarm anlatabilmşmdr.
(628 puan) tarafından
Canım bende bugün öğrendim az tedirgin oldum sadece doğum yaklaştıkça zaten korkular arttı birde kara cuma diyenlerede **** oldum desem yeridir.
(9,128 puan) tarafından
Boşverin hiç takılmayn oyle şeylere. Sağlıkla doğsun yeter..❤
(628 puan) tarafından
İnşallah canım teşekkür ederim.
+1 oy
(2,351 puan) tarafından
Hurafe degil bildigin basbaygi uyfurma birsey bir defa kara cuma diye birsey yok.

 Yahudiler  dinimizle dalga geciyor bilmiyenlerde inanior sinirlerm tepeme sicriyor cuma  da diger gunlerimz gbi mubarek gunlerimizdendir. Vee  kara cuma diye birsey yoktur yahudinin dinimize kara calip  biz muslumanlarlq dalga gecmesi ayrica dinimzden sogutma yontemlerinden  biridir itibar etme . Bu kadar saf olmayin lutfen. 

Kaka nasil ki  aslinda mubarek bi zatimizn ismi  ama bize diski olarak empoze edildi ve ole ogrendik yillaaar snra dgrusunu ogrendik ise kara cuma da ole bir uydurmacadir hatta mubarek gunde dogacak bebegn die sevin..
(628 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun canım ben bizim mübarek günümüze kara demeleri zaten beni iflet etti. O kadar sinir oldum ki ne demek kara cuma. Bizde bu kara cumayı resmen kabulleniyoruz. Alışveriş çılgınlığı vs çok saçma geliyor, ben misal yapmadım alışveriş bu günü bize resmen aşılıyorlar. Prim vermemek lazım ama herkes deli gibi alışveriş yaparsa bu kara cumayı kabul etmiş oluyoruz
(2,351 puan) tarafından
Bende alisveris yapmadm yapmicamda..
+1 oy
tarafından
Kara cumanın uğursuzlukla alakası yok canım. Amerikada sanayi devrimi zamanında çok büyük bir kriz yaşanmıştı 1960larda ve o tarihe tekabül eden bir cuma günü ürünler satılsın diye indirimler yapılmıştı. Krizin içinde olduğu için de kara denilmiştir. 

Ayrıca 13 sayısının uğursuzluğu da taaa eski mitolojiye dayanır. Bir ara çok araştırmıştım (: hem eski mitolojiye göre hem de hristiyanlıkta hz isa çarmıha gerilmeden önceki son akşam yemeğinde 12 havari ve kendisi olduğu için 13 sayısını sevmez batılılar. Ancak bizim kitabımızda da inancımızda da böyle bir şey söz konusu olmadığından için rahat olsun
(628 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için. 13 evet uğursuz sayı yok o gün doğanlar uğursuz olur vs uydurma. Bende şimdi rahatladım cuma hayırlısı ile doğuma gideceğim.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 167 göst.
9 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Prenses 67 (679 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 157 göst.
4 Haziran 2022 Diğer kategorisinde fatmagulll. (626 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 187 göst.
11 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Kayra Berk (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 141 göst.
14 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Araz im Berfin im (285 puan) tarafından soruldu

377,344 soru

11,292,370 cevap

34,711 kullanıcı

...