0 oy
155 göst.
Diğer kategorisinde (274 puan) tarafından

Ruhlarımız artık diğer tarafta ebedi bir şeklide var olacak ama sonu yok hep var nasıl olacak bir şeyden sonra sonu olmasını istenmez mi acaba, dünyada bile ölüm isteniyor bazen, orda sonu yok hep olacak napcaz yani orda sıkılır insan :) güldüm evet ama korkuyorum ahiretimiz güzel olur inşallah onun için yaşam şeklime dikkat ediyorum bunu düşüyorum bikaç gündür 

5 Cevaplar

0 oy
(7,577 puan) tarafından
Orada üzüntü,stres,dert,keder,yokluk,acı hiçbiri yok ki neden bitsin isteyelim.İnsanı hayattan soğutan bunlar.
-Reklam-
0 oy
(6,290 puan) tarafından
Arkadaşın dediği gibi orada ölümü isteyecek kadar acı dert keder yok üstelik hep gençsin :) 

Ama en çok erkekler yaşadı ya 40 tane huri hep bakire ay böyle okumuştum inşallah sadece sapığın biri yazmıştır gerçek değildir.
(6,290 puan) tarafından
Gerisini Allah bilir artık :)
(7,696 puan) tarafından
Hadisi merak ettim yanlış bilmektense öğrenmek istiyorum
(253 puan) tarafından
bir hadis yok ki birçok hadis var. evinizde hadis kitapları yok mu? bakabilirsiniz. ayrıca Kuranda da geçiyor. insan bir şeye var-yok derken çok cüretkar gerçekten.
(274 puan) tarafından
Şeyi merak ediyorum bu dünya daki eşimiz ile eğer ikimizde cennetteysek orda da birliktw olmayacazmı, olacaksak eğer hurilerden kıskanırım ben :)
(253 puan) tarafından
orada da birliktesiniz fakat dediğim gibi bahsedilen huriler şehit olanlar için geçerli. onun dışında Allah kadının fıtratına kıskanma duygusunu koymuş bunu bilen yaratıcı cennette kadından kıskanma, haset vs duygularını alıyor:) yine sahih hadislerde böyle geliyor. insan düşününce kıskançlıktan çıldırıyor ama cennet kadınlarının hurilerden daha üstün daha güzel olduğu da söyleniyor:)
0 oy
(1,892 puan) tarafından
Cennet ile müjdelenenler için söylüyorum; orda hep en genç çağında olacaksın bütün sevdiklerin yanında olacak şuan aklına bile gelmeyen mucizelere şahit olacaksın yeme içme derdin bile olmayan üzüntü sıkıntı keder olmayacak çocuk bakma doğurma büyütme vs olmayacak hep 25 30 yaşlarında gencecik bir gelincik olarak sonsuz güzelliğin tadını çıkaracaksın inşallah hepimizin sonu böyle olur.
0 oy
(58 puan) tarafından
Merak ediyorum peki çocuklarımız? diyelim ki ben 25 yaşında falan olcam hep peki çocuğum da mı bu yaşlarda olacak? Annem babam da mı 25 30 olacak
(253 puan) tarafından
rivayet edilen hadislerde(yani peygamberimizden gelen) cennette insanların 30'lu yaşlarda olduğu. yani evet anneniz babanız da 30'lu yaşlarda olacak.
(274 puan) tarafından
Sanırım orda evlat tadını tadacak kişiler evladını 12-15 yaşından önce kaybeden anne babalar orda bitek bunlar o evlat duygusunu tadacak.
Peki o yaşlarda olan anne babamızı tanıyacaz demi yani tabi tanırız herlade
0 oy
tarafından

Beşer vicdanı her ne kadar zâhiren sınırlı ve mahsûr ise de, hakikatte arzu ve istekleri ebede kadar uzanmıştır. Bu yüzden nihâyetsiz gibidir. İnkâr ile ise, bu vicdan kirlenip, yok olur.

6. Zıd zıddına aykırı olsa da, pek çok hükümde benzerdir. İmân ebedî lezzetler verdiği gibi, inkârdan da ebedî elemler doğar.

Bu altı cihet birleştirildiğinde görülecektir ki, ebedî azap nihayetsiz cinâyete mukabildir. Bu ise, tam bir adalettir

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 51 göst.
4 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Minik20 (5,300 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 216 göst.
8 Şubat 2022 Aile kategorisinde Hulya654 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 779 göst.
0 oy
3 cevap 112 göst.

378,984 soru

11,344,137 cevap

34,809 kullanıcı

...