0 oy
65 göst.
Aile kategorisinde (2,112 puan) tarafından
Kendimi hiç anne gibi hissedemiyorum. Yani nasıl olacak bilmiyorum icimde çok kaygı oluşuyor. Bebeğimi seviyorum Rabbim bana bagislasin hemen doğsun istiyorum başlarda bu duyguların da yoktu varlığından korkuyordum o bayağı azaldı ama bu sefer de anne olamazmışım gibi hissediyorum.

Yani sanki doğuracağım ama süt verip seveceğim başka şeylerini başkası yapacak gibi hissediyorum blyle değişik bi duygum var. Icsellestiremedim bir türlü.

Bebeklerle çocuklarla alakalı sorunlar gördükçe okudukça icim sıkılıyor ben bunlarla nasıl basa çıkacağım diye. O yüzden hayati bana kolaylaştırabilecek bebekle aşırı bağımlı hayat tarzını azaltabilecek şeyler öğrenmek istiyorum vs.

Hamileligim planlı değildi sürpriz oldu biraz ilk ögrendigim zamanlardan bu yana bayağı düzeldim aslında duygularım daha çok olgunlaştı ama yine de sanki o anaç annelerden olamazmisim gibi hissediyorum.

Sigara kullanıyordum gebeliği öğrenince bıraktım o zamanlar da çok zorluklar yaşadım psikolojim çok bozuldu. Neyse doğumdan sonra içerim diyordum süte geçiyor dediler bir yıkım daha.

Gezmeyi çok istiyordum eşimle kamp tatilleri yapmayı motor alıp sürmeyi vs hepsi hayal oldu diyor insanlar bebekle çok zor diyorlar. Çocuğu olanlara bakıyorum hayatları sadece çocuklarına endeksli saat 9 oluyor uyku saatleri geldi diyip gidiyorlar ben daha yeni başlıyorum hayata ilerde nasıl olacak hayattan hicbir zevk alamayacak miyim bu yüzden diye psikolojim bozuluyor.

Ne yapacağım ben 

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Ahhh benim birtanemmm. Öncelikle hemen dışarı kulağını kapat. Ben burada ne annelik nutukları atanlar gördüm. Hamileyken günde 1 paket sigara içiyorlardı. Sigarayı bırakmak öyle kolay değil. Daha bebeğini kucağına almadan kokusunu bile çekmeden bu fedakarlığı yapabilmişsin. İnan bebek olunca hayatın bitecek cümlesi beceremeyenler için. (Linçleyecek olan buyursun) evet zor günlerin olacak. İnan annelik cidden kolay değil. Ama onun gülüşü sana sarılışı unutturacak. Sana güç verecek. Ayrıca bebekle de kamp tatili pekala oluyor. :)) Motor olayı sadece biraz askıya alınmalı sanki. Allah korusun tehlikeli. Bebekler anneleri ile bğyümeli. Sağlığına dikkat etmen lazım :)) ilk 3 ay zor kabul. Ama sonra seninle oynamaya başlayacak. Seni anne olarak tanıyacak. Hayran hayran bakacak. Annelik o zamanlar başlıyor işte :)) doğunca brbeğinle bol bol yalnız kalmaya çalış. Sana en büyük tavsiyem bu :))
(2,112 puan) tarafından
Ağlayasım geldi bir anda çok güzel anlatmışsınız
Insaallah dediginiz gibi olur, ilk öğrendiğimde şuan olduğum halde olmak bile hayal geliyordu zamanla oturuyor sanırım duygular gervekten..
tarafından
Ayyyneeen öyle. Herşey zamanla kuzucum. Düşünme. Zamana bırak :) evrim bizi o kadar güzel hazırlıyor ki. Doğumdan sonra hormonların günden güne sana anneliği yükleyecek zaten. :)) Öyle doğurduğun gibi gelmeyebilir bu güncelleme :) hemen panik olma. Zamanla :)) ama dediğim gibi evladınla boool boool yalnız vakit geçir. Eşin sen bebeğiniz çekirdek aile vakit geçirin. :) Bebeğini zaman zaman hatta istersen her zaman koynunda uyut :) onu senin kokun seni de onun kokusu sakinleştirecek :))
-Reklam-
0 oy
(4,510 puan) tarafından
Asagi yukari hepimizin gectigi yollar inan dogduktan sonra hersey kendiliginden rayina giriyor suan burdaki hangi anneye sorsan cocuklarimizdan once biz bosa yasiyormusuz derler onlarsiz 1 dakika düşünemiyor insan hee bunu silah zoruyla degil tum benligiyle yapiyor insan 
(2,112 puan) tarafından
Inşallah Öyle olur ya böyle şeyler duyunca rahatlıyorum neden cevremde böyle şeyler söyleyen insanlar yok acaba diye de sinirleniyorum

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 342 göst.
0 oy
2 cevap 68 göst.
0 oy
11 cevap 352 göst.
1 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Gamze 35 55 (2,149 puan) tarafından soruldu

381,030 soru

11,407,277 cevap

34,943 kullanıcı

...