0 oy
180 göst.
Diğer kategorisinde (127 puan) tarafından

Öncelikle herkese selamlar hayırlı ramazanlar 

Uzun zaman oldu

Nasılsınız umarım hersey yolundadır herkes için 

Fikom artık 2 yaşına girdi teyzeleri 

Ve ben sütten kesmek istiyorum ama bunu nasıl yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok 

Çünkü artık hem ben çok zorlanıyorum ki sütüm de azaldı farkındayım 

Hemde fiko süte güvendiği için asla düzgün beslenmiyor 

Sofraya oturuyoruz iki kaşık alıyor hemen sonra meme diye ağlamaya başlıyor 

Geceleri zaten anlatmiyorum bile 

Psikolojik olarakta hem çok yoruldum hemde çok vicdan yapiyorum :'(

Güven bağını zedelemek istemiyorum en dikkat ettiğim konudur bu 

Siz nasıl yaptınız hangi yollardan geçtiniz 

Bana öneride bulunabilir misiniz rica etsem❣️

8 Cevaplar

0 oy
(15,824 puan) tarafından
Hayırlı Ramazanlar kaçak Bodrumlu ❤️❤️☺️Buketiimmm benim 3 bebede kendi kendine bıraktı yaa hıc ugrastirmadilar beniii
(127 puan) tarafından
Ya şahane vallahi bizim zor bir süreç olacak belli
-Reklam-
0 oy
(15,160 puan) tarafından
Ben önceden söyledim. 2 yaşına girince artık sütü emme bitecek sütü bardaktn içeceksin diye. 2 yaş doğum gününden 3 gün sonra küçük bir pasta kestik. Alkış yaptık ve artık emme bitti süt içmek istediğinde bardaktan içeceksin diye. Videoya da çektik. Annemlere gittim orası kalabalık oyalamasi dahankolay olur diye. Gündüz çok zorlanmadım. Çok ağlayınca israr edince göğsüme bant yapistirmistim. 2 kez onu gostermek zorunda kaldım. Emme gitmiş artık yok diye. Geceleri defalarca uyanan çocuk ilk gece bile sadece 1 kez kalktı. Çok ağladı ama. Yarım saat 45 dk kadar ağladı. Ben kucağıma aldım. Odanın içinde salavat çekerek dolaşıp uyuttum. 2 gece kalktı istedi aynı sekilde. Sonra çok aklına gelmez oldu. 15 gün kadar arada yine istediği oldu. Ama ben bitti dedim. Beklediğimden kolay oldu. Bizimki de çok düşkündü. İnşallah skzinki de öğrenir çabucak merak etme. Ayrıca bağ konusunda da endişelenme hiç. Sadece emzirerek bağ kurukmuyo. Günde milyon kere öpüp sarılıyoruz birbirimize. 
(15,160 puan) tarafından
Ben sallayarak uyuttum . Bir haftadır falan da sallamayi da bırakıyoruz. Sallayarak çok daha hızlı uyuyor ama artık kendi de kendi kendine uyumak istedi. Yarım saat 45 dk sürüyor şimdi uykuya dalması. Bak sana tavsiyem ailen varsa yanında yakınında ya sen git yanlarına ya onlar gelsin . Ya da eşinin izin gününe denk getir. Senden başka ilgilenecek birileri daha olsun yani yanında . Mümkünse tabi. Çünkü bizi meme olarak görüyorlar. O yüzden akıllarına hep geliyo. Diğer türlü oyalamasi kolay oluyo.  Sütü bizimki de pek içmiyor. Yoğurt yediği için pek de takmadım ben. Bazen süt ister. İki yudum içer bırakır.
(127 puan) tarafından
Sallayarak uyumaz benimki hiç sanmıyorum bir iki denedim daha once istemedi
Kucağıma alıp pispislayinca uyuyor ama bazen belki öyle deneyebilirim
Uyumadan önce birsey yediriyir musunuz peki çok soru sordum helal edin lütfen hakkınızı vakit ayiriyorsunuz
(15,160 puan) tarafından
Sor dostum sor. Seni çok iyi anlıyorum. Biz de herşeyi burda sora sora öğrendik. Uyumadan önce yerde yedirdim. Ama pek yememisti. O zaman oyalanmasi kolay olsun diye danino meyveli yoğurt falan almıştım. İlk günleri atlatalm diye. Emmeyi unutsun diye. Biraz uzgun ve garip oluyolar ilk günler. Ama zamanla onlar da alışıyor. Hiç canını sıkma. Artık sütünün ona faydası yok. Hatta zararı var. Ona güvendiği için yemek yemiyor . Açılır inşallah iştahı da zamanla. İlk günler 5 6 gibi uyaniyodu. Çünkü o saatlerde uyanıp emip tekrar uyuyordu ya. O da olmayınca erkenden dikiliyodu ayağa. Bir kaç aya 7 8 gibi kalkmaya başladı.
(127 puan) tarafından
Psikolojik olarak bende çok yoruldum ne yazık ki çünkü inan en sevdiği yemeği yapıyorum 2 kaşık yiyor sonra hemen meme canı sıkılır meme işine gelmez birsey meme valla tükendim
(15,160 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum. Uykusuzluktan daha çok yıpratıyor çocuğun istahsizligi. Ama sukur artık benim o zamanlarim geçti. Darısı senin başına. Bizimki hala öyle hapur hupur yemez. Ama sukur yine de. Eskisinden çok daha iyi yiyor.
0 oy
(4,700 puan) tarafından
Anam bodrumlu nerelerdesin sen :) valla kuzum benim kız seninkinden küçük ben kestim bile ama şaşırtıcı olanı zorlamadi beni biraz salça sürdüm uf olmuş dedim bir gün ağladı bir daha da istemedi hiç yemek yemezdi ben o yüzden erken kestim 20 ayina girer girmez şuan 21 aylık olmak üzere valla bir aydır yemekte yemeye başladı uyku da uyumaya başladı ama oğlum da keserken mahfetmisti beni sabır taşı sürmüştüm 3 gün uyku uyumadık 
(127 puan) tarafından
Aşkım eski tadı kalmadı sanki buranın ya ozledigim bir kaç kişi var sadece :) mesela sen ❣️
Kız benimki salçayı siler gene emer öyle deli :D
(4,700 puan) tarafından
Valla bende çok giremiyorum pek yorum yapasim bile gelmiyor seni görünce yazayım dedim sabır taşı kullan o zaman o birebir
0 oy
(2,407 puan) tarafından
Yemenin malesef emzirmekle alakasi yok :( ben 27 ay emzirdim oglum o zamanlar cok daha guzel yerdi. Emzirmeyi kesince yemek aliskanligi da degisti malesef.

Yavas yavas azaltarak biraktirabilirsiniz. Zaten bahar geldi gunduz bol bol disari cikin unutur. Gece de ilk uykuya emzirmeden gecirip, uyandiginda da su vs verirseniz zamanla unutacaktir. Ben oyle yaptim oglum kendi birakti.
(127 puan) tarafından
Ekstra süt verdiniz mi bu aşamada acaba
(2,407 puan) tarafından
Hayir sut vermedim, yogurt verdim onun yerine icine meyve vs dogradim ara sira. Mesela gece yatmadan 1 saat once verdim, sonra sohbet muhabbetti kitap okuma derken kendi kendine daliyodu. Ama tabi dalmasi icin belli bir uyaniklik suresi ve hep ayni zamanlarda uyutmaya dikkat ettim.
0 oy
(45 puan) tarafından

Valla hiç korkutmadım biraz tiksindirdim sirkeyi sürdüm açtım gel dedim kokuyu alınca kapattı 1 kaç kere istedi yine sürdüm sonra pes etti zaten dahada istemedi :)

(127 puan) tarafından
Ya ne kolay olmuş maşallah
0 oy
(1,086 puan) tarafından
Hyırlı ramazanlar cnm benim kızım suttu kendisi bıraktı hiç zorlanmadım 
(127 puan) tarafından
Ay kendi nasıl bıraktı kaç aylikti nasil oldu
(1,086 puan) tarafından
1 bıcık yaşındaydı emeyi pek sevmiyordu suyum cok azdı bıraktı
0 oy
(9,000 puan) tarafından
Ben azlatark kestim büyük oğlum da birden kesmek vicdansizlik gibi geliyor 
(127 puan) tarafından
Bende azaltmaya çalışıyorum ama inan o kadar çok ağlıyor ki vermedigim zaman valla yıprandım
(9,000 puan) tarafından
Dikkatini dagit meme istediğinde başka sevdiği birşeyi ver eline meyve olur çubuk kraker kek  yada oyuncakları al otur oynat hiç olmadı dışarı balkona falan çıkar. Ben kestigimde eşim yıllık izindeydi çok beni darladigi zaman eşime paslayip ortadan kayboluyodum
0 oy
(3,477 puan) tarafından
Hayirli ramazanlar canim 

Emme seruvenimiz sonlanali pek olmadi yeni kurtulmus bir anne olarak yazayim tecrubelerimi oglum iki yasinda ne beslenmesi ne uykusu duzenliydi gece boyu surekli kalkardi coktandir planliyodum cesaretim yoktu hamile oldugumu ogrenince harekete gectim, vicdan yaptigim icin azaltarak kesmeyi denedim ilk basta ve asla basarili olamadik her istediginde vermiyordum hircinlasmaya baslamisti daha da duskun oldu aksine inat yapar gibi bir sure ara verdim normal emzirdim yine azalttim yine olmadi ve artik dayanacak halim kalmamisti geceleri iyice uykusuzluk yemek yememe derken bir gun son care tiksindirdim sabir tasi surdum yine emdi o gun gecti oyle salca surdum tiksindi goruntusunden yaklasmadi bir iki gun her istediginde uf olmus süt bitmis vs gecistirdim korktugum kadar olmadi diyebilirim cok sukur hem uykusu hem de yemesi duzene girdi simdilik ve yüküm hafifledi gercekten,eger vakti geldiyse vicdan yapacak hicbir sey yok sen ustune duseni zaten yapmişsin canim bir kac gun sık dişini ikiniz de rahat edin inan iki yildir kahvalti ne bilmeyen cocuk sabah kahvalti yapiyor. Ben oh dedim darisi sana insallah :)
(127 puan) tarafından
Ya maşallah
Ben nasıl yapicam bilmiyorum azaltmaya çalışıyorum ama olmuyor
Sütum de az farkındayım
Ama o kadar o kadar düşkün ki anlatamam napacagimi şaşırdım

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 103 göst.
4 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde B. Sema (431 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 100 göst.
0 oy
7 cevap 178 göst.
21 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Tontisin annesi (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 132 göst.
29 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Kimgamze (315 puan) tarafından soruldu

379,214 soru

11,351,626 cevap

34,822 kullanıcı

...