0 oy
135 göst.
Aile kategorisinde (1,075 puan) tarafından
Esm ögretmen olarak atanack hayırlısı ile.Ne gibi zorluklar bekliyor .Ozellikle tatil zamanlarında anlasamyrz mesela üc ay vs tatilde ailesine geliriz kalirz diyor benim aile tarafında kalamam zaten babamın evi yok kayınvalide de o kadar kalamam yani kalınmaz ki bu konuda cok sorun yasayacgimizi düsünuyrm baska neler var yasadignz tecrübe ettiginz bu sorunda ne yapardnz

6 Cevaplar

0 oy
(119,275 puan) tarafından
3 ay kalmak zorunda degilsinizki gidin bi kac hafta durum sonra gezin yada evinize donun ☺️
(1,075 puan) tarafından
Yok canm minimum bir ay kalirms o mantiken kalinir mi o kadar zaman ya
-Reklam-
0 oy
(1,618 puan) tarafından
Ben de eşim de öğretmeniz. Eşimin memleketinde merkezde kalıyoruz, ailesi de köyde yaşıyor. Tatiller resmen sürekli bir laf şeyi. Kayınbabam tatilde napiyorsunuz orda diyor. Hayır insan evinde ne yapar acaba? Onlara kalsa tüm tatili köyde geçirmenizi, evde durmamamizi istiyorlar. Tabii bunu ben de eşim de istemiyoruz. Eşim en son müdür yardımcısı oldu da şimdi de Allah'tan haftada 6 gün doluyuz. Yoksa her haftasonu da gitmemizi bekliyorlardi. Şimdi 3-4 haftada bir gidip ya bir gece kalıyoruz ya da akşamına dönüyoruz. Yazın da izni 20 gün olacak. O zaman da bir iki hafta bir yerlere gideriz, kalan zamanda da arada haftasonu gideriz.
0 oy
tarafından
Eşim asker ıznı çok az zaten yılda 30 gün 20 ayrı 10 ayrı o da maaş kesiliyor diye gitmiyoruz hiç gıdınce de bıraz annemde bıraz onlarda kalıyorum onun dısında da ayrı kendın kızımla gidiyorum annemlere daha çok gıdıyorum hem yakın hemde kızıma çok iyi gelıyor kaynanamların orayı sevmiyor kızım çocuk kımse yok yol geçiyor wvın önünde bende serbest bırakmıyorum hıc sevmiyor Allah'tan hepsıdr biliyo eşimde o yüzden gıtmıyorum fazla bır sey demez ama senin üç ay okadar fazla kı üç ay ıznı var diye üç ay kullanılmaz benım kocam sıkılır vala babasıyla da anlaşamaz fazla asla üç ay kalmaz sürekli evde de durmayın geZmeye gidin öyle senı onlarla bırakıp kendı de takılmasın dışarda 
0 oy
(3,484 puan) tarafından
Esim asker o kadar izni yok memuriyete gecerse de max 2 hafta kalirim bir hafta onun ailesinde bir hafta kendi ailemde,arkadasim var askeriyeden memurluga gectiler berbat sorunlar yasiyo esi boyle 3 ay goturuyo koye kaynanaya baktiriyo cok zorlaniyo 
0 oy
(9,247 puan) tarafından
3 ay öğretmenlerin tatili olmuyor onlar ögrencilere:) okul acılmadan semineriydi vs di okulda olunuyor:) askerlerle de asla kıyaslama bizimki daha zor. Ve ayrıca atacanacak demişsin nekadar eminsin puanı kac hangi bölüm
0 oy
(4,217 puan) tarafından
Tatil iki ay :)  

Tum yaz ailelerde kalmiyoruz, 1-2 hafta falan kaliyoruz.1-2 hafta da tatile falan gidiyoruz. Onun disinda evdeyiz. Zaten 1 hafta falanda kurban bayramina denk geliyo. Oylece geciyo. Esim tarafida karisir ederdi ilk zamanlar ama ben tavrimi belli ettim en bastan hatta daha evlenmeden demistim esime en fazla 1-2 hafta kalirim diye. Benim ailem icinde kendisi ister gelsin ister gelemsin hic karismam. Yaz gunu hele sıcak insan hic rahat edemiyo, evde don atlet geziyoruz yani.
(1,618 puan) tarafından
Yaşlılar bunu anlamıyor. Benim kayınbabama da kalsa tüm yazı köyde geçireceğiz. Ben tesetturluyum ama evde atletle geziyorum yazın. Köyde onu nasıl yapayım? Korona zamanı bayramda ziyaret yasağı vardı. 3 bin lira para cezası. Ne korkaksiniz çıkın gelin bı siz gelmediniz diyordu. Hayır yolda jandarma bekliyor adam bize yol tarif ediyor surdan gelin köye diye. Köye bayrama giden adam da ateşeymis zaten onu durduran eden yok. Asla tüm yaz kalıp da sinirlerimi de bozamam.
(4,217 puan) tarafından
Yani benim esimin de ailesi oyleydi. Bi de yeni evliyiz bi yerlere gidecegiz hep beraber gidelim istiyolar. Esim beni gezdirmek istiyo ayip olmasin diye usuleten soruyo ama anlayan nerde.
Ben acigim ama insan oralarda ev hali gibi rahat olamiyo her yerimiz ortada oluyo yaz gunu evde. Bi de dus almak problem her dusa girdigimde gorumcem ne sık dusa giriyosun derdi yaz sicaginda orda 3 gunde bi giriyorum,evinde hergun gunde 2 kez. Kendileri o sicakta kuyafet degismez haftada 1 dus alir. Hele bi yemek yapar 5 gun yerler. Hic bisey yaptigimizda yok oyle bos bos aman bastan tavrini koy valla cok zor.
(1,618 puan) tarafından
Biz de gezmeye gitmiştik bir kere, insan bir sorar gitmeden demişti. Sanki izin alacağız, 2 günlük haftasonu gezmesine de karismayiver. Aynen öyle gidip bosbos oturup geliyoruz. Hayır bir iş yspayim desem ne yapacağını da şaşırıyor insan. Benim kayınbabam da kendini gurme sanar, her yemeğe laf eder. Ben de asla yemek yapmıyorum orda. Bizim 3.5 yıl oldu ve bence artık anladılar, sürekli gelin diyemiyorlar. Rahat edemiyoruz bunu anlamak çok mu zor. Aylarca ne kalması.  Benim 22 yaşında kardeşim bizimle aynı ilde üniversite okuyor. Her köye gitmemizde o niye gelmiyor diyorlar bı de. En son dedim gelip de napacak canı sıkılıyor. Köyde herkesin çok mutlu olduğunu falan sanıyorlar sanırım.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 138 göst.
2 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2 melek annesiii (243 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 441 göst.
26 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde 123gg (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 249 göst.
1 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Esmaagl (93 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 983 göst.
24 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Jajajhvx (20 puan) tarafından soruldu

379,456 soru

11,359,070 cevap

34,835 kullanıcı

...