0 oy
183 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (277 puan) tarafından
Gebeligin cok başlarındayız. 3 haftalık anca yok bile hatta. Carsamba gecesi pembe su gibi bir sıvı gelmeye başladı. Perşembe günü acilde progestan başlandı sonra lekeler kahverengiye siyaha dönerek azalmıştı. Az önce bordo rengine dönmüş biraz da fazla pıhtısız kanamam oldu. Pazartesi günü poliklinik randevum var ama böyle sıkıntılıyken zaman bir türlü geçmiyor. Eşim de işte. Yoksa acile giderdik. Daha önceden bir düşüğüm de var bunun da öyle olmasından korkuyorum. 

Başına böyle bir şey gelip gebeliği sağlıklı ilerleyen var mı?

10 Cevaplar

0 oy
(7,346 puan) tarafından
Geçmiş olsun bitanemm ❤️

Allhaım korktuğuna ugratmasin 

Bir bilgim yok maalesef 
(277 puan) tarafından
Teşekkür ederim amin inşallah sağ olasın
-Reklam-
0 oy
(63 puan) tarafından
Ben de 8.haftada kanama için progestan iğne ve kapsuĺ kullandm buna rağmen bir hafta sonra kesildi kanamam. Ama çok çok dikkatli olman sürekli uzanman lazim yorulma kesinlike. Şu an atlattik biz 17. haftadayiz.
(277 puan) tarafından
Uzanıyorum ben de işten güçten elimi çektim. Çok uykum geldi uyumustum uyandığımda yeni geldigini görünce çok üzüldüm.
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Canım benim kıpkırmızı kan geldi 3 gün kanadı ve kahverengi döndü 1 hafta sonra çamur gibi kan geldi ve şimdi kızım 9 aylık bol bol dinlen ayakta kalma tuvalet git yat biri sana hizmet etsin mümkünse değilse herşeyi oturarak yap sadece yemek yap yat sürekli ve olumlu düşün 
(277 puan) tarafından
Ne kadar süre içinde düzeliyor acaba?
(1,541 puan) tarafından
Bilmiyorum ama tek doktorda kalma canım ablamada öyle dediler ama kase düzelmiş allahın izniyle düzelir insallah
(277 puan) tarafından
Insallah benim de duzelir insallah. Aglamaktan icim çıktı.
(1,541 puan) tarafından
Canım nasıl oldun ne dediler
(277 puan) tarafından
Sat 7 şubat yani 4+6

8 mart beta 1334

12 mart beta 11.879

13 mart beta 27.325
Kese 10 mm

Bugun bilkent şehir hastanesinde de tekrar beta istediler kesen düzensiz ve kesende bebek yok. Sabah beta ver sonuca göre öğleden sonra kürtaj yapalım dediler.

Ilk gebeligim 7 haftalıkken düşük oldu. Onda da 5 haftalikken sadece kese vardi 6 haftalikken bebek goruldu ve kese 25 mm olmadan görülmez demişlerdi.

1 2 hafta daha beklesem diyorum. Ne kaybederim ne zararı olur. Bos gebelikte bekleyince zararı olur mu?

Sabah gidip beta ve tüm kan vereyim bugunku beta sonucuna bakamadi mesai bittiginden onu sorayım diyorum ama ogleden sonra yatış kurtaj diye tuttururlarsa diye gidesim gelmiyor ne yapayım bilmiyorum.
0 oy
tarafından
cnm sana sunu soyleyeyim dogacak olan her kanamaya ragmen doguyor.. ben cok buyuk kanamada gecirdim 6 ay dq ilac ictim cok sukur zorlu surecler bitti.. caninu sikma elinden geleni yap gerisini Allah a birak
(277 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim elimden başka türlüsü gelmiyor zaten. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
tarafından
ben dogum yaptim cnm buyuk suan 6 yasinda kucukte kanama yasamadim cok sukur darisi da basina umarim
(277 puan) tarafından
Amin insallah kesen duzensiz dediler bugun beta 11 bin cıktı düzenli olmasi gerekiyormus  bugun bekleyelim yarın kürtaj yapalım dediler kabul etmedim çıktım.
tarafından
kese duzensizligini hic bilmiyorum cnm baska bir dr daha got dilersen.. cunku bazen herkesin dedigi de tutmuyor
(277 puan) tarafından
Yarın gidecem başka bir doktora
0 oy
(195 puan) tarafından
5 haftalikken kanamam oldu 16 haftalikken tekrar oldu ben bebeğimi düşürdüm sandım çünkü elime kocaman bi parça düştü ağlaya ağlaya gittik ve bebeğim gitti dıe ağlayıp duruyordum ama bebekte hiç bisi yoktu ama benim şakır şakır kanamam vardı adet oluyordum sanki pihtili içerse kanama yok dediler anlam veremediler tam 28gun sürdü azala azala anca kesildi bazı gün hiç bazı gün dolu doluydu geçti. şeker yüklemesi yaptırcaktim ö gün tekrar oldu yani hep kanamaliydim ama kızım çok sağlıklıydu ben hep yüreğim ağzımda ve hiç ümidim yoktu hep düşüc ek kaybedicem dıe hazırlamaya çalıştım çünkü önceki bebeğim 9 haftalık düşmüştü buda öyle olucak diodum ama doğdu şükür 2 yaşında. Kanamalara takılma Rabbım ona can nasip ederse sağ salim gelir. Sen dua et oku bol bol ve gönlünü ferah tutmaya çalış. 
(277 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Rabbim bahtını açık etsin mutlu uzun bir ömrü olsun. Umarım ben de sağ salim kucağıma almanın mutluluğunu yaşayabilirim.
0 oy
(560 puan) tarafından
12.haftaya kadar oldu canım lekelenme kanama progestan kullandığım halde hep yattım hep sonra şükür geçti şu an oğlum 30 aylık elhamdülillah 
(277 puan) tarafından
Maaşallah canım inşallah bana da sağlıkla kucağıma alabildiğim için şükretmek nasip olur. Ben de yatıyorum lavabo için kalktım az önce bayağı geldi. Beta verip yüksek çıkmasaydi adet başladı sanardim. Tevekkül etmekten başka çarem yok. Ne kadar doktora da gitsem ilac da kullansam yatıp kalkmasam da duracağı varsa duracak gideceği varsa gidecek gibi duruyor. Sabah esim geldiginde de bu şekilde olursa yine giderim bi acile. Bakalım inşallah sağlıklı bir sekilde tutunuyordur.
0 oy
(1,322 puan) tarafından
Doğurana kadar kullandım günde 2*1 şeklinde ve kızım iki buçuk yaşını geçti 
(277 puan) tarafından
Doğurana kadar lekelenmeniz kanamanız mı oldu?
(1,322 puan) tarafından
Lekelenme değil bildiğin kanamaydi her ay ortalama yatış verirdi doktor ikizlerdi biri anne karnında ex oldu kardeşi büyüdü bile ama her ay aktif bir şekilde kanamam olirdu
(277 puan) tarafından
Acile gittim bugün gitmez olsaydım. Betan 11 bini geçmiş ama ona ragmen kesen kötü görünüyor bozuk duzensiz bu gece sans verelim burada yat yarın betan duserse ya da kese yine boyle bozuk olursa kurtaj yapalım dediler. Sanki bana seni idam edicez dediler o kadar ağırıma o kadar zoruma gitti ki cok huzursuz oldum. Çıkış yapmak istedim. Ölüm dahil tüm riskleri kabul ettigine dair kağıt imzalayacaksın o zaman dediler. Imzaladım ve çıktım. Çıktım çıkalı ben bende değilim.
0 oy
(1,060 puan) tarafından
Ben doğurana kadar nerdeyse 6 7 aylıktı hala vardı sürekli ne yapsam gitmiyordu ne ilaçlar ne iğneler vur durdum birde durmuyordu az yürüyeyim hemen geliyordu ama gel gör ki şimdi 1 yaşına giricek korkma bolca yat ayağını dik yat gece yatınca ayağının altına yastık koy ilk 3 4 ay dikkat et sonra geçer ama başı çok önemli denilen ilaçları hep kullan
(277 puan) tarafından
Amin inşallah. Bugun beta 11 bin cikti betaya göre kesen bozuk bu gece yatis yapalım yarın da böyle olursa kurtaj yapalım dediler. Kabul etmedim çıkış yaptim. Eve geldim ağlamaktan içim dışıma çıktı. Biraz uyudum uyandım bugünü kabus varsaydım. Hic yaşanmamış gibi düşünmeye çalıştım. Eşimle vakit gecirdim televizyon muhabbet kusum var onla ilgilendim sizin verdiginiz moral bir de youtubeda prof. dr. var ona sordum kese bozuk kurtaj dediler diye o bekleyin yazmış onun verdigi guven sonra beta degerimi düşündüm 1 hafta önden gidiyor ona da akıl erdiremediler adet tarihimi yanlış biliyormusum ona yoruyorlar gayet de net biliyorum çünkü adet takvimi tutuyorum ama Allahın işi işte bilim her zaman dogru olmayabiliyor Allah isterse o bebegi 9 ay sonra kucagima alip gidip kurtaj dediginiz çocuk diye gosterebilirim bile yapmam da mesela yani diyorum ama Allah istemezse hayırlı değilse ne yapsam da boş tabi bunları düşündüm derken bayağı moral buldum.
Haftası küçük oldugu icin mecburen vajinal bakıyorlarmis öyle dediler aslında beta degeri 3500 ve uzeri karından görülüyor diye biliyorum. Yarın gideceğim doktor vajinal bakmak isterse baktırmayayım mı yani?
Maddi olarak da biraz sıkışığız aslında ama duruma göre bulup buluşturabiliriz. Folik asiti hic bırakmadım devamlı kullanıyorum düşükten sonra da bırakmamıştım düşünüyorsan bırakma demişlerdi. Ama b12 filan gebelikte önerilmiyor zarari oluyormus galiba. Kan ilacını da bilmiyorum şu anda degerlerim normal çıktığı için doktorlar yazmaz ki ben de kafama göre ilaç kullanmak istemiyorum.
(1,060 puan) tarafından
Bak ben sana kendimi anlatayım bana dediler boş gebelik hiç çocuk yok görmüyorum dediler aşağı in kürtaja alıcaz bir daha denersiniz dediler neyse içimden bi ses çocuk yaşıyoe dedi kapıdan çıkmadan dedim ben yaşadığına eminim napın edin detaylı bakılmasını istiyorum aşağı indim yüzüm gözüm şekilden şekle girdi bi dua ediyorum varya girdim bi kalp sesi geldi Allahım dedim sana hamd olsun dediler yaşamaz çok zor hiç kalkma yürüme dediler sadece lavaboya kalkardım onun harici evden bile çıkmazdım neyse 3 aylık oldu dediler bebek var ama boynunda kısalık başinda büyüklük var down sendromlu gibi duruyor hasta bebeğin dedi bayıldım orda varya kadını yolucaktım dedi napıcaksın böyle bi durum olursa napıcam sence dedim Allahın bana verdiğine tabiki bakıcam dedim sustu bi ayar oldum varya 2 3lü taramaya girdim hamd olsun dualarla girdim dualarla çıktım ama Rabbim bilir neler yaşadım kanamalar mı dersin gecenin 3 4 ü aciller mi dersin Yürüyemiyordum kasıklarım bi ağrıyordu doğuma yapana kadar 2 adım atardım bacaklarım kitlenirdi asla pes etme asla Allah'ın verdiği canı kim napabilir sana tutunacağı varsa her şekilde tutunur benle nasıl uğraştılar hergün ağlıyordum varya ne dedikodular ne laflar işittim asla pes etmedim şimdide çok şükür Allah'ım tüm evlatları tüm anne babaları korusun bizimkilerinide inşallah hiç pes etme onu sev sürekli sürekli sev
(1,060 puan) tarafından
Eğer dediğim gibi paran varsa özelde üstten bakıyorlar daha iyi olur senin için alttan ben hiç tavsiye etmem açılıyor yani yapma bence
(277 puan) tarafından
Amin inşallah. Bugünkü doktor da aynı şeyleri söyledi. Oysa kese 10 mm ve önceki gebeligimde 25 mm olmadan bebek gorunmez demişlerdi. 5. Haftada sadece kese vardi hic olumsuz konusmamislarsi 6. Haftadan sonra görünmüştü bebek. Bunda 4+6 olmasina ragmen bebek yok boş gebelik diyorlar.
(1,060 puan) tarafından
İnanma gerçekten hangi ilde yaşıyorsun sana doktor tavsiyesi vereyim ona git bi görün
0 oy
(704 puan) tarafından

Geçmiş olsun Inşallah sag sağlim alırsınız kucagınıza bebeginizi. Konudan alakasız progestana başlarken kese görundude o sekilde mi başlandı yoksa kanama var diye hemen mi verdiler ? Bende geçen ay dış gebelik geçirdim malesef bana keseyi görmeden başlayamayız dedi doktor istememe rağmen :'(

(704 puan) tarafından
Ilkinde progestana ragmen mi düsük yasadiniz yanliş anlamadiysam ? Çunku doktorum bana saglıksız gebelikse onu içerde büyütmek istemeyiz diye yazmadı betam duzensiz ilerliyordu benim en son 12000 olup kaldı ama sizinki gibi cok erkendi haftam daha 3 haftalimti rahim bombostu surekli kontrol etti alttan ustten ve detayli ultrasyonlada bakildi gene kese gorulmedi dis gebelik denmesine ragmen bu surecte once hafif kahverengi lekelerim basladi 3 gun icinde de normal kirmiziyla donmustu az az gelirken birden cogaldi. Korkmayin lutfen kanama rengi cok onemli bu hususta tabiki gidin muhakkak ama dusuk oyle bir anda olmuyor korkmayin lutfen betaniza bakarlar yukselis normalse ilac baslatip kontrollerinizi yaparlar vajinal ultrasyonla bakildi mi hic size
(277 puan) tarafından
Evet iki gebeligimde de acile gittigimde vajinal ultrason yaptılar.
Ilk gebeligimde 10 gün progestan kullandim 10 gun sonra kese oluşmuştu progestan + proluton igne kullandim. Bunlara ragmen igneden 10 gun sonra da düşüğüm oldu. Sagliksizsa ilac da igne de fayda vermiyor genellikle yine de düşüyor.
Bugün baska hastanenin aciline gittim. Gitmez olsaydım. Önce vajinal ultrasonla baktilar kese var ama icinde bebek gelisir mi bilemiyoruz ilerleyen surecte gorucez gelismeye de bilir vs dediler kendi aralarinda kese duzenli değil diye konustular.
Kan aldılar beta 11 bini geçmiş 12 bine yanaşmış ben e nabizdan baktım içim kipir kipir oldu çok sevindim 4 gun once 1334 tu çünkü. Sonra geldiler tekrar ultrasonla bakicaz basasistan bakicak dediler. Yine mi vajinal dedim evet çünkü haftaniz küçük karindan goremeyiz dediler. Ben cok gerekli değilse tekrar istemiyorum dedim. Bunun zararı yok ki bakicaz sadece dedi. Neyse amenna. 4 5 kisi bakıyor ekrana olumsuz olumsuz seyler konusuyorlar. Sol yumurtaligim aciyana kadar cihazla icerden ittiriyor canım yanıyor diyorum tamam canim deyip devam ediyorlar kese bozuk yatis yapılsın kanamayi da takip ederiz yarin kurtaja aliriz vs. Cıktı gidiyordu basasistan. Dedim suphe ettiginiz sey nedir. Bir seyden suphe ettigim yok 11 bin betaya gore kesen kotu bu gece sans veriyorum yarin beta duserse ya da yukselip kesen böyle gorunurse kurtaj yapicaz dediler. Resmen travma yasadim orda anlatamam. Çıkış istedim kagit imzalayip kaçtım ordan.
(704 puan) tarafından
Çok çok gecmiş olsun anladım sagolun evet sagliksizsa zaten durmuyor haklısınız.Yanlis yazmisim 1200dü benim. Hadi yaa tüh uzuldum sizin adinıza yasattıkları travma cidden en iyisini yapmissiniz bencede baska doktor arastirin baska yerlere gidin gerekirse ne demek  hemen kürtaj yaa
(277 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yarın başka doktora gidicem. Size de çok geçmiş olsun. Allah tez vakitte sağlıklı gebelikler nasip etsin.
(704 puan) tarafından
Amin Inşallah sağolun
0 oy
(310 puan) tarafından
Tam böyle bı gebelik geçirdim kanaman eyer köyü renkliyse korka demişti doktor açık kırmızıysa yeni olan bı kanama ve durma direk doktora git biz altı ay dayanabildik altıncı ayı doldurduğu gibi aşırı sancı ve kanamadan sezeryan oldum bebeği yasatamadilar daha acım çok taze umarım sağlıklı bir şekilde alırsınız kucağına sadece stres sıkıntı dan uzak dur sürekli sırt üstü uzan beslenmene dikkat et ve hiç bi iş yapma bunları kesinlikle uygula ben yaşadım aynı seyi
(277 puan) tarafından
Benim ilk bebeğim olacak eğer olursa.
(310 puan) tarafından
Rabbim kimsenin kucağını boş koymasın seninkinin de bacım İnanki ilk olsun üçüncü olsun eyer kaybedersen aynı acıyı yaşıyorsun ilk çocuğum doğunca ciğerleri gelismemisti kuveze aldılar yaşamaz dediler o süreçte herkes bana dediki ilki diye çok üzülüyorsun acı cekiyorsun bu benim ilkim deyildi ama ilkinden daha çok acı çektim hala da çekiyorum ömrümün sonuna kadar ben bu bebeğimi unutamiycam ameliyata alınmadan önce karnimdaki hareketleri son çırpınışlarıymis meyer ben bunu nasıl unutabilirim ki vücudumda o an  o kadar hissettiğim acıya rağmen ben bebeğimi bırakmak istemedim doktor beni ikna etmeye çalıştı bı daha anne olabilirsin dedi ama o an o ameliyatı olmasan öleceksin dedin kesede 20 santimlik kanamam oluştu mecburen o kağıdı imzaladım ameliyata girdim
(277 puan) tarafından
Allah sabırlar versin çok zor ilk düşüğüm 7 haftalıktı 3 4 ayda atlatamadım biraz da olsa anlayabiliyorum.
Ilk bebek ikinci bebek acısı elbette aynı olur farketmez ama bir de hiç anne olamayacak mıyım bütün gebeliklerim böyle kötü mü sonuclanacak düşüncesi eklenince insan mahvoluyor. Eşimi baba yapamamak anne olamama ihtimali taşımak bunlar beni çok yıpratıyor. Sag olsun esim düşünceli anlayışlı insan ama o böyleyken çocuk veremiyor olmak daha da içimi parçalıyor. Insallah her sey normaldir ya da normale döner. Yoksa bunu nasıl atlatırım bilemiyorum. Allah sınamasın böyle acıyla.
(310 puan) tarafından
Sabırlı ol dua et inşallah emeklerin boşa gitmez en kısa zamanda anne olur bu duyguyu tadarsin sana dua edeceğim kardeşim umutsuz olma
(277 puan) tarafından
Allah razı olsun ♥️

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 449 göst.
18 Nisan 2022 Aile kategorisinde Eloff (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 79 göst.
29 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Hasret03 (346 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 101 göst.
11 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde 0852 (739 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 209 göst.

381,761 soru

11,428,914 cevap

34,988 kullanıcı

...