0 oy
172 göst.
Diğer kategorisinde (1,364 puan) tarafından
Arkadaşlar iki yaşında kızım onun yaşıtları yada bir yaş büyük asla paylaşmıyor lar kızımın elinden çekiyor hemen bişey alsa ama kızımın oyuncağını da aynı zamanda yine vermek istemiyor oda benim diyor ben böyle olsun istemiyorum oynasın paylaşsın bunu nasıl yapabilirim kızım mesela biri oyuncağını aldı aglarsa çocuktan alıp versem nasıl öğrencek ayy annelik ne zor iş 

11 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Bireyselliğine saygı gösterin. Paylaşmak zorunda değil ki
(1,364 puan) tarafından
Doğru bişey değil bence şimdi oyuncağını paylaşmayan çocuk ilerde bencil olur diye düşünüyorum
tarafından
Malesef hiçbir şey o kadar kolay değil :)) büyürken edindikleri tecrübeler ile şekilleniyorlar. Kız kardeşim bir tane tel tokasını bile paylaşmazdı. Ama şuan gayet ılımlı bir genç kadın oldu :)
(1,364 puan) tarafından
Hmm inşaallah canım ya:))
-Reklam-
0 oy
(6,725 puan) tarafından
Tek çocuk olunca genelde öyle oluyor diyorlar. ☺️. Benim oğlumda öyle bazen çıldırtiyor beni herşeye ağlıyor birisi ile oynarken. Çocuklar onu gecince basıyor aglamayi ben gececektim beni gecti diye. 
(1,364 puan) tarafından
Yaaa kardeşi olunca paylaşmayı öğrenir mi. Diyorsun
(6,725 puan) tarafından
Genellikle öyle söylüyorlar bende 2. Dogunca göreceğim ☺️
0 oy
(7,376 puan) tarafından
Canım ağlama krizleri ağlayarak isteklerini yaptırmaya çalışmaları inatlasmalari biraz da 2 yaş sendromu geçen gorumcemin oğlu geldi bütün oyuncaklarını getirdi verdi hepimiz alkışladı onu doğru bir şey yaptığını anladı 
0 oy
tarafından
Benim kızım 27 aylık hiçbirşeyini kimseye elletmek istemez oynatmaz. Bende hergün düzenli karşıma alıp konuşuyorum kızım bak onlar kardeş oynayıp sonra eve giderken sana bırakacaklar oyuncaklar yine senin diyorum. Daha dün akşam bile dedim. Yavaş yavaş düzeliyor böylece anlıyor çünkü ne demek istediğimi 
(1,364 puan) tarafından
insaAllah canım bende söylüyorum ama ağlamaktan beni dinlemiyor bile
tarafından
Senin kızın mı paylaşmayan ? Yoksa karşı taraf mı canım
(1,364 puan) tarafından
Karşı taraf ta öyle bu kez benimki de hircinlasiyor vermiyor
0 oy
(3,869 puan) tarafından
zamanla duzeliyor ama cok da zorlamamak gerek . misal sen altin yuzugunu parkta ilk defa gordugun birine taksin diye verir misin ? oyuncaklari da onun gozunde kiymetli . 
0 oy
(2,297 puan) tarafından
Benim kızımda öyle malesef abisine asla bisey vermez  
0 oy
(2,804 puan) tarafından
Bizde de tam tersi durum var bn oğlumda 2 yaşında paylaşarak beraber oynamayı çok sever ama gel gör ki yaşıtları ve 1 2 yaş büyükleri oğlumun oyuncağını alır geride vermezler oynamzlarda oğlum çok üzülür buna bnde paylaşmasın herkesle herşeyi i diye ona öğretmeye çalışıyorum paylaşmasın ya hak edenle paylaşıp oynasın 
(1,364 puan) tarafından
Oda doğru canım valla
0 oy
(441 puan) tarafından
Bence 2 yas bu bilinci direk uygulaması için erken sen yavaş yavaş konuşa konuşa sadece bilinci aşılamaya başlayabilirsin. Ki direk oyuncağını paylaşmaları normal karşıdaki çocukla vakit geçirmesi oyunlar oynaması lazım ki zaman içinde paylaşmayı da öğrensin onunla. Sonuçta bizim için nasıl kıymetli eşyalarınız varsa oyuncaklarla onlar için kıymetli. Benim çocuğum daha o yasa gelmedi ama gelse yüksek ihtimal oyuncak kavgası yapsalar hadi birlikte oynayalım der oyuncakla hep birlikte oyun kurar o kavgayı unutmalısın sağlarım öncelikle.
0 oy
(612 puan) tarafından
Benim kızım da üç yaşına girecek, o da küçükken paylaşmak istemezdi, kuzeninin oyuncaklarını alıp vermek istemezdi hala yaşıyoruz o durumları çok sık olmasa da. Ama ben şöyle yapıyorum, eğer oyuncak kızımınsa asla elinden çekip başka çocuğa vermem ikna etmeye çalışırım, teşvik etmeye çalışırım ama asla zorlamam. Çünkü bizim esyamiz bize nasıl kiymetliyse onların da oyuncakları o. Fakat başkasının evindeysek ve kızım aldı vermiyorsa o oyuncak diğer cocugundyr ve onun izni olmadan kızım alamaz. Ortak kullanım alanında kim önce geldiyse sıra onundur. Bana göre doğrusu bu. Paylaşmayı bilmez diye endişelenme, çocuk benimin ne demek olduğunu bilmezse senin ne demek onun ne demek bunları da öğrenemez. Ya kendini iyice çeker ezilmeye alışır ya da aksine o da zorla almayı öğrenir.
(1,364 puan) tarafından
Anladım canım ne güzel anlatmışsın
0 oy
(3,052 puan) tarafından
Bence bu paylaşmaya alıştırmanin üstüne çok düşmek çocuğa baskı kurmak gibi oluyor ve çoğunlukla ters teptiğini görüyorum. Paylaşmak deyince de ilk oyuncak akla gelmesi çocuğa ders verir gibi öğretilmesi de yanlış. Hayatın olağan akışına uygun yapmak gerek diye düşünüyorum. Paylaşmanın iyi birşey olmasından ziyade normal bir davranış olduğu işlenmeli. Ne bileyim mesela o Bişeyler yerken bir  parça da size vermesini isteyin. Verince teşekkür edin. ve her zaman ondan istemek yerine. Yanında anlayacağı yaştaki çocuklardan da çocuğunuzla paylaşmasını söyleyin. Bide genelde gördüğüm evde anne babalar iç güdüsel olarak kendisi yemeyip sen ye, ye de büyü kocaman ol oyuncak alıp hadi al oyna deyip çocuğu bireysellige itip sonra iki çocuk görünce paylaşmasını istemek haliyle ters tepiyor. Once evde anne babayla paylaşmali yiyecek olur oyuncak olur. Çok şükür oğlum iki yaşında hiç öyle şeyler bilmez. Özelikle oturup paylaşmayı öğretmedim. Ama eve kaç çocuk gelirse gelsin oyuncakları alıp götürseler benim götürmesin demez. 
0 oy
(13,887 puan) tarafından
Bir defa paylaşmasını gösterip alkışlayin övün hoşuna gider paylaşmayı öğrenir

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 203 göst.
29 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Isteoylesine (173 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 200 göst.
0 oy
23 cevap 488 göst.
30 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Zhlfrk (6,919 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 183 göst.
9 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Kastamonuluyuz37 (9 puan) tarafından soruldu

381,013 soru

11,406,740 cevap

34,944 kullanıcı

...