0 oy
359 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,254 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Eşimin kız kardeşinin durumu hakkında jinekologuma bahs etmelimiyim? Bu durumu önlemek için bi i amcası anlatdı. Kaynanama sorduğumda inkar etdi. Yani kaynanam bana doğruları söylemiyor. 

7 Cevaplar

0 oy
(3,590 puan) tarafından
Down sendromu icin ikili taramada ogreniliyor ama varsa eger engelleme şansin olmuyo istersen bebegi aldirabiliyorsun .gebeligin 11. Haftasinda yapiliyor ikili tarama. Epilepsi gebelikten once veya gebelik sirasinda ogreniliyor mu bilmiyorum ama dogduktan sonra teşhis edilirse erken teşhiste kalici tedavisi var diye biliyorum. Esinin ateşi yukselip havale gecirmis olabilir harfi soyleyememesi da bana normal geldi bazi cocuklarda olabiliyor. 
(3,254 puan) tarafından
Eşimde üreme organlarında sorun var. Doktorlar sorduğunda kaynanam inkar ediyordu hep.  Amcası anlatmışdı bana. Kızıyla alakalı da halası anlatdı diye öğrendim. Doğruları söylese nolacak ki. Kimse onu suçlayacak değil.
(2,693 puan) tarafından
Engelle me demeyelim ama tedbir alınabiliyor oda genetik testli tüp bebekle embriyo kromozom seçimi. Bu genetik hastalıkları eleyip seçebiliyorlar çoğunluk ilk çocuğu down olup 2nciye bu şekilde Allah'ın izniyle sağlıkla kucağına alan var takdiri ilahi ama teknolojik olarak çaresi genetik ayristirmali embriyo bulmak.
(3,254 puan) tarafından
Teşekkür ederim Allah razı olsun.
-Reklam-
0 oy
(2,301 puan) tarafından
Duymadım canım yüzlerce belki binlerce down sendromlu denilip sağlıklı dünyaya gelen bebekler var . İçini ferah tut sen rabbim sağlıkla nasip etsin inşallah 
(3,254 puan) tarafından
İnşAllah Amin
0 oy
(1,408 puan) tarafından
10 haftalıkken fetal DNA testi yaptırabilirsiniz. Eşinizin sağlık problemi nedir? Epilepsi hastalığı sanırım genetik
(3,254 puan) tarafından
Eşimde üreme organlarında biraz sorun vardı. Doktor çoçukken ateşli hastalık geçirdimi spruyordu hep. Kaynanam herseferinde hayır diyordu. Ama o kadar kötü geçirmiş ki, dili tutulmuş, konuşamamış bi süre. Kaynanam onu da inkar ediyor. Söylese suçlayacak değiliz, bizde insanız. Doktora doğru bilgi vermekle doğru tedavi pilanı gide biliriz.
(1,408 puan) tarafından
Evet gerçkten çok haklısın yalan neden söylüyor. Allah tarafından hepsi inançlı insanlarız allahım inşallah sana sağlıklı hayırlı bi evlat verir.
(3,254 puan) tarafından
İnşAllah canım teşekkür ederim Allah razı olsun
0 oy
(1,389 puan) tarafından
Eger epelepsiya xesteloyi olubsa irsidi anamdada var bacmdada  mendede ama anamda ve bacimda daha ireli formadadi ama bunun usaq sahibi olmaqla ne elaqesi varki.egerki dvn olbsa rehmete gedbsede bu sizinde usaginizin irelide dvn olacagi menasina gelmir . Ve usaq sahibi olmaniza emgel deylki.bide sen hemise deyrsen yanmdan ayrilmir nem kimler hekime gedende onlarin yaninda deyersen geder qaynannain qulaqina catar sonra sene çatar niye demisen diye.
(3,254 puan) tarafından
Allah şəfa versin canım.
Bu qaynanayla da temiz aramız pozulub onsuz. Dehşet yalançı qadındı.
0 oy
(14,039 puan) tarafından
Down için test yapılıyor zaten hamilelikte. Epilepsi hastası benim oğlum daha önce nöbetler geçirdi. Hamileyken bir şeyi yoktu 1 yaşındayken nöbet geçirdi öyle öğrendik biz düzenli ilaç kullanıyor doktorlar 6 yaş civarında geçeceğini söylüyorlar. Görumcemde küçükken nöbet geçirmiş genetik olabilirmiş sen yine de doktoruna bahset o sana gerekli bilgiyi verir.
(3,254 puan) tarafından
Allah şifa versin canım.
Doktorumla konuşurum yinede
0 oy
(5,015 puan) tarafından
Bence sen dra bahset, çünkü bu hastalıklar genetik diye biliyorum 
0 oy
(7,376 puan) tarafından
Eltimin ailesinde hiç yok ama 2 çocuğu normal bir Dow sendromlu aileden geldiğini sanmıyorum 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 134 göst.
0 oy
1 cevap 95 göst.
2 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ahsen61 (235 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 182 göst.
28 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nisan KC (4,068 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 393 göst.
24 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

381,689 soru

11,426,354 cevap

34,985 kullanıcı

...