+1 oy
263 göst.
Moda kategorisinde tarafından
Kızlar bir türlü karar veremiyorum bir miktar param var carsafin hakkını verebilir miyim, ferace alsam pişman olurmuyum 

5 Cevaplar

0 oy
(1,781 puan) tarafından
seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bende tereddüt tereddüt ama birden sipariş verdim giydim çok mutluyum 
-Reklam-
+2 oy
(137 puan) tarafından
Tesettürün zirvesi çarşafı seriftir. Onu giymekte bi sereftir herkese nasip olmaz :) hakkini verebilir miyim diye dusunmeyin hickimse hicbiseyi 4 4luk yapamaz. Amacimiz hakkini vermeye calismak olmalı.  Eger icinizde carsaf giyme dusuncesi varsa hic ertelemeyin bence :) 
(1,781 puan) tarafından
Kesinlikle öyle ertelerse kalırr
(352 puan) tarafından
Tesettürde çarşaf ferace ya da bir başka şey giyeceksin diye bir şey yok etek üstü bluz bile giyebilirsin ama vücut hatlarin hiç belli etmeyecek esarbini da deve horgucu gibi yapmayacaksın omuzlarına dökülecek tesettür olarak giydigin şey ince olmamalı ve dikkat çekmeyen tek renk olmalı mesela köyü kahverengi siyah gibi tesettürde amac erkeğin kötü anlamda dikkatini çekmemek  yani erkeğin dikkatini çarşaf giyip tırnak uzatıp oje yaparsan yine çekersin ya da yüzüne ıran makyajı gibi makyaj yaparsan yani kısacası uzun bol etek ve üzerine bol bluz da tesettür
(137 puan) tarafından
Ic ve dış tesettur diye bir sey var. Birisi kendi evimizde giydigimiz tesettur diğeride disari cikarken giydigimiz carsaf ferace pardesu olarak adlandirdigimiz dış giysimizdir. Kurani kerimde mumin kadinlar icin disariya çıkarken dis giysilerini giyinmelerini söylüyor.  Evet etek bluzda tesetturdur ama disaridaki yabanci erkekler icin yeterli bi tesettur saglamamaktadir.
+1 oy
(302 puan) tarafından
Canım sana bişey soyliyim mi ben rüyamda bir kadın gördüm carsafliydi ona sorular sordum. Uzerindeki carsafi cikartip benim giymemi istedi. Dedimki kac yasindan beri carsaflisi. 15 dedi. Peki dedim dışarı cikarken kışın nasıl giyincez. Kadınlarin dışarı cikmasi pek uygun degil kadinlar zorunlu olmadikca dışarı cikmaz dedi. Vesselam rüyamda gördüm. Sonra bir ruya daha gördüm ruyamda elimde  sadece bu dünyada kara carsafli olanlara verilen öldükten sonra sadece kara carsaflilarin girebilecegi kocaman cami gibi bir yer büyük bütün kara carsafli kadinlar o yöne dogru gidiyordu. Elimde oraya giriş karti vardi ve elimizi suruyormusuz dedim ki burasi neresi burasi sadece dünyada kara carsaf giyen kadinlarin girebilecegi bir yer baska kimse giremez dedi huzur doluydu. Ramazanda teravi namazlarimda camide iki kere secdede gözümün önünde arkası dönük carsafli kadin gördüm. Gel Gör ki paramız yoktu çarşafi Şerif alamadım. Feraceliyim. Eger o zamanlar param olsaydı nasip olsaydı hiç düşünmezdim. Şimdi ise hep bir vesvese var içimde. Rabbim elimize para verdi ama ya insanlar ne derse ya insanlar kötü gözle bakarsa zaten feraceliyim bazen bazı yerlerde çok garip bakiyorlar. Bide ben çok bol hep siyah giyiyorum esarbimda hep siyahtir yani carsafa ön alıştırma yapiyorum, buna rağmen kötü gözlere magruz kaliyorum. Bana malum oldu. Rabbim bana gösterdi. Ama nitekim nefsime yenik düşüyorum. Eğer benim gibi ertelersen sonrasinda nefsin ağır gelir. O zaman bi cesaret geldi param yoktu alamadım,simdi param var vesvesem çok. Hala daha nefsimi terbiye etmeye çalışıyorum. Ben ettim sen etme canım kardeşim. 
(302 puan) tarafından
Bende normalde açıktım canım malesef benim babam ataist annem deist kardeşim deist ne yaptıysam onları kurtaramadim. Evlenmeden önce yasin okurken kendimi birden kapalı namaz kılarken gördüm. 1hafta boyunca içimden bi ses kapanman lazım bizim dinimiz böyle dedi. Sevgiliyken eşime ben evlenince kapanmak istiyorum dedim eşimde bende hep kapalı birini istiyordum dedi. Evlendigim gibi bana kapalı kıyafetler aldı hemen kapandım. Eşimin ailesi açık bana dediler 6 ay 1 sene açık gez sonra kapanirsin millet seni bi açık görsün süslenir püslenir düğünlere gideriz dediler ben hayır dedim bu benim içimde var dedim. Ve hiç bir düğüne gitmedim. Bu arada kapandım diye kendi öz ailem beni evlatliktan reddetti. Beni engellediler. Sonra kapanmayı bilmiyordum bir sürü video izledim nasıl esarp bağlanır diye. Yok yapamıyorum sinir krizleri geciriyordum kafamdan fırlatıp atıyordum. Eşim aynaya bakma dedi ne zaman aynada kafamı örtmek istesem deliriyordum. Sonra yine içime böyle ört kendini omuzlarini ört bone gibi yapma atkı gibi takma diye bişey doğdu. İster inanin ister inanmayın içime doğdu nasıl örtünmem gerektiği. Eşim işsizdi o yüzden ferace alacak paramız yoktu. Eşimin akrabasınin vefat eden kocası umreye gitmiş siyah ferace almış ordan hactan. Ben ferace giymek istiyordum. Birgün kayinvalidem bir geldi yengen sana hacidan ferace gönderdi dedi. Kimseye olmamış uzerime özel dikilmiş gibi bana oldu. Rabbim bana ferace gönderdi üstelikte kimseye ben ferace istiyorum bile dememistim. Sonrada yukarıda yazdığım rüyaları gördüm. Benim için dua edin istiyorum çarşafa girmeyi ama vesvese yapıyorum. Şuanda da ALLAH rızası için 1.5 senedir kaşlarımı almıyorum hiç makyaj yapmıyorum düğün sünnet doğum günü partilerine gitmiyorum eşimle haremlik selamlık uyguluyoruz. Eşimin dayısının kizinada rüyasında sana emir geldi carsafa girceksin demisler oda istiyor ama oda benim gibi carsaflara bakıp bakıp nefisle mücadele ediyor.  BETİGUL ALLAH daim etsin benim içinde dua et Rabbim bana güç kuvvet versin banada nasip etsin.
(3,111 puan) tarafından
MaşaAllah hikayen çok güzel Rabbim kolaylaştirsin
(302 puan) tarafından
Amin Canım Cümlemize Rabbim sundursun kolaylık versin.
(1,781 puan) tarafından
Burcu amin inşallah maşallah ne güzel bir adanıştır tebrik ediyorum sen kazanacaksın ahirette emin ol Rabbim hakkıyla örtünmeyi nasip etsin inşallah ❤
(302 puan) tarafından
Amin canım teşekkür ederim, cümlemize ❤️Rabbim bizleri yolundan eksik etmesin yolumuzdan ayırmasın
0 oy
tarafından
Ferace giyiyorum çarşafı şerifte nasip olsun inşallah 

İlgili sorular

0 oy
43 cevap 863 göst.
0 oy
3 cevap 161 göst.
23 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Berfin 2134 (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 126 göst.
23 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Berfin 2134 (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 65 göst.
3 gün önce Moda kategorisinde Ferzey (346 puan) tarafından soruldu

381,947 soru

11,434,867 cevap

35,002 kullanıcı

...