0 oy
347 göst.
Diğer kategorisinde (506 puan) tarafından
Rica ediyorum gerçekten araştırmış, hocalarından öğrenmiş olan, bu konuda dini bilgisi olan kardeşimiz cevap versin . 

Kadin kadına namahrem bölge = göbek diz kapağı arası .Peki tayt giyince namahrem bölgeyi saklamış , örtmüş oluyor muyuz ? 

Rica ederim bu konularda kendi düşüncelerinizi yazmayın ve tartışmaya girmeyin . Gerçekten bu konuyu merak ediyorum . 

7 Cevaplar

+2 oy
(15,745 puan) tarafından
Kadının kadına avretini Nur Sûresinin 31. âyetinde geçen “Mü’min kadınlardan” ifadesi bildirmektedir. Yani bir Müslüman hanımın kendi mahremlerinin yanında zinet yerlerinin açık olması caiz olduğu gibi, kendisi gibi diğer bir Müslüman hanımın yanında açık olması da caizdir.

Buna göre bir hanımın diğer hanıma avreti, dizi ile göbeği arasıdır. Yani bir hanımın diğer hanımın bedeninin bu kısmına bakması caiz değildir. Bu ruhsat tarafıdır ve meselenin fıkhî açıdan son sınırıdır. Fakat bir gayri müslim kadın, Müslüman bir kadının yalnız yüz ve ellerine bakabilir. Vücudunun başka yerlerine bakması caiz değildir.

Bu ifade şu manaya geliyor: Hanımlar kendi aralarında başları, kolları ve dizden aşağı kısımları açık olarak oturabilirler. Ancak bu husus iyi ahlakı ile tanınmış kadınlar arasında geçerli olabilir. Yoksa kadınlar arasında fitneye sebep olabilecek kimseler varsa, yani bir hanımda gördüğü özellik ve güzellikleri gidip kocasına anlatacak ve kocasının o kadın hakkında yanlış kanaat ve düşüncelere sebebiyet verecekse, böylesi bir kadın Müslüman da olsa sadece el, yüz ve ayaklarının açık olmasına müsaade edilir.

Bunun ölçüsü de şöyle tespit edilebilir: Tanımadığı, huyunu husunu, ahlak ve karakterini bilmediği bir hanımın yanında Müslüman hanım tesettürüne dikkat etmeli, güzellik ve cazibesini böyle kişilerin yanında sergilememelidir.

Yani bir hanımın, iyi niyetli hanımlar arasında iken başını açmasına müsaade edilmiştir. Fakat başını açması lazımdır, hep öyle oturması gerekir şeklinde anlaşılmamalıdır. Bu bir müsaade ve ruhsattır, ancak bugün genelde Müslüman hanımlar kendi aralarında uygulamada tam tesettürlü oluyorlar; en güzeli ve ideali de zaten budur.

Hanımlar kendi aralarında nasıl rahat ediyorlarsa o şekilde giyerler. Burada kesin bir sınırlama yoktur. Herkes arzu ettiği ve kendine yakışanı giyer. Önemli olan yanlış yorumlara meydan vermemektir
tarafından
En güzel ve açıklayıcı bu olmus. Tebrik ederim.
 Ek olarak şunu söylemek isterim

tayt gibi bedene yapısan kıyafetler beden hatlarını belli ettiği için kapatmak anlamında tesettür olmuyo zaten. Burdaki tesettür kelimesi basörtüsü değil bakın kapatmak örtmek diyorum.

Sen o taytla namaz kılamıyosan o tam kapatmak değil ha bacagın acık gezmişssin ha tayt giymişsin hatta bazı taytlar vücudu daha cazip hale getiriyo açık olsa daha normal bi beden gibiyken tayt giyince daha kıvrımlı şekil alıyo.
(506 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim emek verip yorum yaptığınız için :)
-Reklam-
+1 oy
(1,372 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kendi düşüncelerinizi yazmayın demissin diye bunu yazıyorum :) 

Kesin bir cevap istiyorsan alo fetva hattını arayıp sorabilirsin için rahat eder hem aldığın cevaptan dolayı  :)
(506 puan) tarafından
Sordum canım :) Tahrimen mekruh dedi . O şekilde durulması caiz değil dedi . Haram gibi cezası olacakmış
(1,372 puan) tarafından
Allah razı olsun senin sayende biz de öğrendik :)
(506 puan) tarafından
Cümlemizden razı olsun inşallah:)
+1 oy
tarafından
Ya bilmiyorum hiçbir bilgim dé yok tamamen şahsi kanaatim olarak yazıyorum şimdi giymek var giymek var birtane kadın komşu kapalı bir bayan üzerinde transparan gecelikle kahve getirmişti heryeri ortada igrencti neymiş kadın kadinaymis hayır bence kadın kadına da olsa mahrem yerler direk ortada daracık taytla göze sokulmamali usulünce giyelebiliyor olabilir onu bilmiyorum 
0 oy
(4,661 puan) tarafından
Keşke herkes senin gibi ince düşünse düşünmesi bile güzel 
(506 puan) tarafından
Teşekkür ederim keşke hepimiz düşünsek doğruyu arastirsak bulsak ve ona göre yaşasak . Biz isteyelim yeterki Rabbim yolumuzu açık eder inşallah
(4,661 puan) tarafından
Amin canım inşallah
0 oy
tarafından
Bu konuda bilgim var ama söylemem doğru olmaz insanlar kaos arayışında zaten biri bişey dese de olay çıkarsak diye bekliyorlar, sen bunu buraya değil fetva hattını arayıp sormalısın
(13,887 puan) tarafından
Sen söyle canm bende merak ettim ◉⁠‿⁠◉
(7,036 puan) tarafından
Bende
(1,356 puan) tarafından
Bende merak ettim (⁠◕⁠ᴗ⁠◕⁠✿⁠)
tarafından
Kısaca şöyle söyliyim. Uygun değil. Kadının etek altına bile tayt giymesi uygun değil aslında. Bacakları belli etmeyen bol pijamalar giyilmesi lazım. (Şimdi bunu dedim diye kıyameti kopararırlar..)
(506 puan) tarafından
Ben aradım ve hocaya sordum . Caiz değil dedi . Tahrimi mekruhmuş . Tam haram denemez ama haram gibi öbür dünyada cezası olacakmış .
0 oy
tarafından
Komsum bana geldıgınde ev halinda taytla oldugum oluyor ama ustune mutlaka kalçamın altında biten tunik eşofmanlarımdan giyiyorum kadın kadına diye de oranı buranı açmam

Dini boyutunu bılmıyorum ama her ne olursan ben aksi halde rahat edemem zaten
0 oy
(826 puan) tarafından
Tabiki de haram değil evet kapanmış oluyor.  
(506 puan) tarafından
Caiz değilmiş. Tahrimen mekruhmuş .

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 836 göst.
19 Kasım 2021 Aile kategorisinde Kirmizielma (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 530 göst.
14 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Neslihankce (1,946 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 153 göst.
7 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde berak (373 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 394 göst.
4 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Ugurbocegii5 (63 puan) tarafından soruldu

381,103 soru

11,409,170 cevap

34,946 kullanıcı

...