0 oy
456 göst.
Diğer kategorisinde (287 puan) tarafından

Ne tarafa dönsem çocuklu kadınlar ' ay bunlar iyi günlerin, tadını çıkar en rahat zamanların, büyüyünce çekilmiyorlar, bak kocamla bunun yüzünden kavga ediyorum " vsvs biton laf sayıyorlar. Halbuki ben de hamilelikte bebeğimin tatlı tekmelerini severken ona 3 ayım da biran önce geçse de kavuşsam mis kokuluma diye hayallere dalıyorum, doğursam hem şu şişkinliğim reflüm nefes darlığım mide bulantım halsizliğim biter azalır diye de umud ediyorum öte yandan. Ama en çok kuzumu özlediğim için onu sağlıklı şekilde doğurmak istiyorum. Bu kadınlar da hevesimi kırıyor:)

25 Cevaplar

+5 oy
(12,490 puan) tarafından

Doğurunca anlarsın :D

(4,154 puan) tarafından
Bbttnnmm. Ben ikinciyi. 6 sene sonra kazayla hamile kaldim. Basimdan assa kaynar sular dokuldu. Test yaparken insallah menepza girmiskmdir insallh kanserimdir falan diyerek test yaptim. Neyse oyle boyle dogurdum 9 aylik oldu herkes soruo pismanmisn diye pisman olsam ne fayda olmasam ne fayda olan oldu sonucta. Suan herseyi en bastan yasiyorum. Acaba gecen sene bu gun napiodum. O gunlerin neden kiymetini bilememism diyorum bazen. Gerek yoktu ikinciye benim kapasitem bi taneydi. Gereksiz aktiviteye girmis oldum  sey gbi dusun. Bi ise basliyosun terfi ala ala ala en tepeye geliosun. Sonra birden seni hoop kapida  bekci olarak en alt kademeden ise baslatiolar   

Yada. Okuosun okuosun lisans yiksek lisans doc dr prof artik olabilecegin en ust mertebedesin. Bundan daha iyi yok yani  sonra bi anda hop seni anasinifindan tekrar okumaya baslatiyolar sayilari yazmayi ogreniosun renkleri hoyamayi ogreniosun gbi. Yani tepetaklak oluosun   Gerek varmi bukadar zamani heba etmeye teketaklak olmaya en ust kademeden en alta dusmeye yok bence.
(4,154 puan) tarafından
Bende aynn 30 yil biri yaslandirdi 30 da digeri. Kendi yasim da 34. Etti sana 94 yas:))

3 yastan sonra kendi kendine oyun kurmayi ogreniyo kendi odasinda oynamayi ogreniolar sabret senin feraha kavusmana az kalmis
(6,165 puan) tarafından
Ayy tebessüm ettirdin ya yorumdan çok post sahibinin mizahı anlamamasina birden yükselmesine güldüm:) ama dogursaydi gerçekten mizahı anlardı:)
(287 puan) tarafından
Ben 5 çocuklu bir annenin kızıyım, ev her zaman ahır gibiydi annem çocuklarının psikolojik ve biyolojik hastalıklarından hastane hastane gezmekten bırak kendine zaman ayırmayı çocuklarıyla sohbet edip yetiştiremedi, evde yemek pişmezdi açlıktan sinir krizleri geçirdiğimi bilirim annem depresyondaydı çünkü tüm bu zorluklara destek değil köstek olan bir kocası da vardı, bi annen evkadıyla ne kadar ağır imtihan olabilirse aklınıza gelebilecek veya gelemeyecek en uç acıları yaşadı , evlat acısı yaşadı. Her şeyi yaşadı. Annemin en uçları yaşadığını biliyorum. Ve bunlara rağmen 1-2 çocuğuyla yaşadığı sıkıntılardan isyan eden anneleri gördüğümde biraz darlanıyorum. Her annenin kapasitesi farklıdır tabi her çocukta mutlaka zorluklar vardır kimseyi küçümsemiyorum yanlış anlamayın. Ama diyorsunuz ya hani ' anne ol dediklerimizi unutma görürsün sonra' işte ben kolikten çok daha büyük, en büyük evlat acılarını en kötü senaryoları gördüğüm aileden, bir enkazdan çıkıp kendime kurdugum yeni yuvada umutlarıma sarılarak yeni hayatlara anne olabilmek için kendimi toparlayabildim, bunun yeniden yıkılmasına izin vermek istemiyorum. yani karşınızdaki insana ders vermek isteyebilirsiniz tabiki sizin de tecrübelerinşz olmuş ama herkesi cahil zannetmeyin demek istiyorum.
(287 puan) tarafından
Yoo öyle bir kaygım yok, diğer annelerle konuşmalarıma bakın görürsünüz. Bana o sizde var gibime geldi. Beni anlayamadınız bence. Gerçekten enkazın dibini görmüş birine hala anneliğin zorluğunu ispat etme çabası gördüm. Neyse her annenin yaşadığı zorluklar vardır tabi anlıyorum sizi de.
-Reklam-
+2 oy
(826 puan) tarafından
Bende sen gibiydim doğurdum hala anlamıyorum onları hatta 2 bebeğim var aralari tam 13 ay. İyi ki varlar evet zor ama zorluğu da ayrı güzel 

Allahim evlatlarimizla imtihan etmesin
(287 puan) tarafından
İdolümsünüz:) gönlüm sizinle. Elbette her çocuk kolay değildir ama yeni anne olmak üzere olan birine hayatı karamsar ve önyargılı başlamasına sebep olmanın gerçekten faydası yok. İçimdeki inanca ve dualara sarılıyorum...:)
(3,259 puan) tarafından
Benimkilerin arası da 13 ay seninkiler ne kadarlık biz deliriyoruz. Biri 2 biri 3 yaşında. Hep bi kaos:))
(826 puan) tarafından
19 ve 32 aylıklar canın.  Evet çok zor sabah namazı ile güne başlayıp,  gece 2 3 lerde bitiriyorum. Evi onlara göre dizayn ettim koltuklu odayı kilitledim diğer taraf şark odası.  Odamda baza komidin ne varsa ardiye gibi bir oda yapıp kapattım yatakları yere attım öyle yatıyoruz.  Çok hareketliler, bir yer gittiğim zaman zor oluyor mecbur olmadıkça bir yere gitmiyorum.  Alış verislerimi online sipariş olarak yapiyorum. Birinin uykusu diğerinin tuvaleti etkinlikler bir gun arayla mutlaka beraber hamur işi yapıyoruz beraber vakit geçirmek için. Elime telefon alamıyorum, kimseyle görüşemiyorum, kendime ayırdığım tek zaman tuvalet ,banyo ve namaz kıldığım zamanlar . Sürekli biri kucağımda oluyor yada bir yerimi çekiştiriyor oluyor.  Biri ağlarken diğeri de ağlıyor.  Biri gece 2 kez emmeye ,diğeri 1 kez çişe kalkıyor,gün içinde aynı vakitte uyumuyorlar ve uyanik olan uyuyayani gidip uyandiriyor vs vs daha liste öyle uzun ki .
Ama ben çok mutluyum . Biraz fazla uyusalar özlüyorum.  İkisini de kendi hallerinde uyutmuyorum mutlaka öpüp kokluyorum . Bana iyi geliyorlar benim onlara çok ihtiyacım olduğunu hissediyorum.  
Allahim ayaklarına tas degdirmesin kimseyi evladiyla da sınamasın.  Amin  :)))
+1 oy
tarafından
Bana da çok dediler aynı lafları. Doğurdum anladım ne demek istediklerini. 13 aydır 2saatten fazla uyku yok ki uykuyu çok severim, karnım doyana yemek yok yemeyi de çok severim, tv keyfi yok, gezme tozma yok, dipköşe temizlik yok hep üstten ki çok titizimdir, ibadetlerim hep yarım namazlarımı kıldığıma şükrediyorum Rabbim kabul eder inşallah, daha sayamadığım bi sürü şey.. Ha bide aynanın karşısında saçlarımı toplamak büyük bi lüks şu an benim için. Sıra sende şekerim, doğumdan sonra açarsın postları zombi gibi geziyorum diye. Ama nolursa olsun tek gülüşü dünyaya bedel. Kokusunun tarifi yok. Saçının telinin bile değeri paha biçilemez. Hayırlı sağlıklı ömürleri olsun canları sağolsun ❤ inşallah sen de hayırla al kucağına bebeğini ❤
(287 puan) tarafından
Ahahaha:)) haklısın sana inanıyorum. Ben anneliğin en zorunu annemde gördüm, evi yıllarca ahır gibiydi 5 çocuklu kadın, hastaneden hastaneye psikologtan psikologa koşturarak geçiyo hayatı. Akıl almaz zorluklar yaşadı, evladın en büyük acılarını da yaşadı. Belki bu yüzden beni de etkiliyor bu sözler, her ne kadar bu lafları edenlerin annem kadar çile çekmediğine inansam ve annem bile evlatlarımı hiçbir şeye değişmem dediyse , ben de buna inandım. Ben zaten evlat büyütmenin zorluğunun ne demek olduğunum en uç noktasınj annemde gördüm bu yüzden güzel şeylelr duymaya ihtiyacım oluyor işte. Yoksa kimse anne olmazdı.
tarafından
Aynen öyle. Herkes de anne olamıyor zaten doğurmakla annelik olmuyor. Ömrün boyunca sorumlusun çocuğundan. Allah annenden razı olsun, cennetiyle mükafatlandırsın inşallah emeklerinin karşılığını en güzel şekilde versin ona.
(287 puan) tarafından
Allah razı olsun hayır duanız için , bilmukabele♥️
+1 oy
(1,824 puan) tarafından
Canlı büyütmek kolay değil elbette bitkilere bile ne kadar bakım yapıyoruz ki büyüyüp çiçek açsın. Pesimistlere aldırış etme sen zorlukla beraber kolaylık vardır mis kokuları hepsini unutturuyor onu da söylesinler :) 
(287 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim güzel anne:))♥️
+1 oy
(2,148 puan) tarafından
Sadece hamilelik degil hayatinin her ani yorumda bulunacaklar ve unutma o her anin artisi eksisi var.
(287 puan) tarafından
Kesinlikle çok doğru bakış açısı. Büyük bakmak gerekiyor bence olaylara, teşekkürler ♥️
+1 oy
(1,133 puan) tarafından
DUR DUUR BUNLAR DAHA İYİ GÜNLERİNNN :))), ♥️ YAKINDA BU SÖZÜ SÖYLEYEN ANNELER KERVANINA KATILACAKSIN :) 
0 oy
(985 puan) tarafından
Hevesi ni kimse kırmıyor senin o an neden diyorlar dersin ama çocuk olunca her çocuk farklıdır o zaman anlarsın senin çocuğun başka çocukların davranışlarıyla aynı olacak diye bişi yok ama bazı şeyler geneldir sende olan onda onda olan sende olmaz başımdan geçtiği için biliyorum o zaman haklılar mış dersin en güzel yanı da var kötü yanı da mesela senin çocuk gazlı dır hergün o sana da ona da zor olur günler geceler ama başkasının çocuğunun gazı olmaz da reflüsü olur gibi gibi….
(287 puan) tarafından
Baya zorluklar yaşamışsınız herkes aynı olmuyor evet her anne ve çocuk, emeklerinizin karşılığını mutlaka alacaksınız. Peki çocuk ve kendiniz için profesyonel destek aramadınız mı?
(4,154 puan) tarafından
Aynn her cck bir degil kuzenimin ccklarinin ses  1yasa kadar hic duymadim aglamasi kedi gibidir. Buyuk insan gbi oturu kalkar kuzenime diyodumki oglunu oturt bi sandalyeye 20 yasina gelsin anne ben askere gidiyorum sesin helallesin yolla askere  kendi kendine buyuo ikinciyi yaoti o da oyle suan 3 ye hamile  sezeryan olmasaydi 4 ve 5 i de gozu kesiodu

Profsynel destek almak biseyi degistirmiyorki cocugun yapisi bu  gittik. Pedagog. Pskolog. Dr.  Hepsi cocugun yapisi bu diyor yani cck huysuz  mizaci degistiremessin   Ben zaten. Bende oyleymisin annemle babannem beni uyuturmus uyanma zamanim gelince eyvahh uyanacak birazdan diye kara kara dusunurlermis:)Yardim edenim olmasa kafayi yerdim iste kizim buyudu hamdolsun 4 yastan sonra da yam tersi oldu masallh arkadas gbi.  Suanda da oglan cektirior bakalim iste gun sayiyorum o da 4 yastan sonra. Uslanir umarim
(287 puan) tarafından
Uslanır inşallah Allah kolaylık versin size:)
(4,154 puan) tarafından
Ayy amin amin amin hamilelerin duasi kanlbul olurmus cok amin :)) sanada  kolaylik versin canim ilk 6 aylik farzi yasarken  en cok kolaylik ozaman nasip etsin rabbim:)
(287 puan) tarafından
Ben de yenidoğan hevesi var zaten:)) çok teşekkürler duanız için♥️:))
0 oy
(6,516 puan) tarafından
Her bebek aynı olmuyor canım mesala benim ilk kızım çok usluydu  ikinci kızım yani nasıl diyim ilkine göre daha yaramaz pacamdan ayrılmaz bensiz durmaz 
(287 puan) tarafından
Aynen öyle haklısnız, annemin 5 tane var hiçbiri birbirine benzemez ama hepsini ayrı sever evlat bu sonuçta:)
0 oy
(829 puan) tarafından
Zor olan tarafı da var güzel olan olan tarafı da var elbette insanların ne dediğine bakmayın
(287 puan) tarafından
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Bence her anne de her çocuk da aynı değil hepsi çok farklı. Ve mutlaka zorlukla beraber güzellik olduguna inanıyorum yoksa annelik neden kutsal olsun...
0 oy
(414 puan) tarafından
Hamilelikte heves işte karnımı tutarak gezerdim bana hep kizarlardi nazar olur tutma diye
(287 puan) tarafından
Saçma demişler:) bol bol sevseydin, gizliden:)) evet tabiki heves var hem de ilk çocuğum
0 oy
(215 puan) tarafından
Boll bollll uyuuuu :)
(287 puan) tarafından
Uyku düzenim berbat ama istediğim kadar uyuyorum şuan evet:))
0 oy
tarafından
Boşver kırılmasın hevesin her çocuk farklı karakterleri, yapısı herşeyiyle çok farklılar. Evet zor kolay değil ama senin himayende senin verdiğin eğitimle dünyaya bir birey yetiştiriyorsun. Bir yerde okumuştum her çocuk insanı 11 yaş yaşlandırır diye bazı zamanlar gerçek geliyor bazı zamanlar yanlış geliyor. Genelde doğru geldiği zamanlar kendime vakit ayıramadığım banyo yapmak için eşimi ya da çevremden birisini beklediğim zamanlar oluyor. Yanlış gelen zamanlar ise onunla oyunlar oynadığım, onun gülüşünü gördüğüm, her hareketimi büyük bir heyecanla izlediğini gördüğüm, yeni şeyler öğrenmek için çabalayan ve öğrendiğinde sürekli onu tekrarlayıp ağız dolusu gülücükler saçtığında o kadar saçma geliyor ki o söz. Kızım sağlıklı olsun da gerek banyo yapmayın kokarca gibi dolaşırım, kızım mutlu huzurlu olsuna gerek evimi b*k götürsün. Allah herkesin gönlüne göre versin. Hayırlı, merhametli ve vicdanlı olsun o yeter. 
(287 puan) tarafından
Çok iyi anlıyorum sizi o kadar ki hem de... İki ucu bile yaşayabilir anne, belki benim de öyle zamanlarım olacak. Dualara sarılmaktan ve Allah'a dayanmaktan başka ne çare var:)
0 oy
(774 puan) tarafından
Aman ne hevesini kıracaklar bana da ablam çok derdi bu günlerini çok özlicen diye hiçte öyle olmadı evet başlarda biraz zorlandım ama olsun zorluk olmadan güzellik olmaz öyle düşün şuan maşaAllah oğlum 14 aylık olcak diyorum ne çabuk geçti ne çabuk büyüdü sende güzel düşün laf söyleyen çok olur kulaklarını tıka duyma hiç
(287 puan) tarafından
:))♥️
0 oy
(1,576 puan) tarafından
Valal hevesini kirmasinlar çocuğum yaramaz ama iyi ki var kavga da ediyoruz bazen eşim le ama iyiki kavga sebebim var 
(287 puan) tarafından
Allah kavgalarınızı merhamet ve şefkate döndürsün kardeşim:)♥️
(1,576 puan) tarafından
Sağol canım hepimizin inşallah ama tatlı kavgalar öyle kötü kavgalar degl yani
0 oy
(1,304 puan) tarafından
Ben de henüz doğum yapmadım az vaktim kaldı inşallah ve bende duyuyorum bunları ara ara ama takılmıyorum evet bazen aklıma geliyor diyorum rahat rahat uyumana bak şimdi rahat rahat gezmene bak. Evin temiz duruyo bak ama yakında böyle olmıcak belki evini bile temizlemeye vaktin kalmıcak. Bu tamamen bebeğime bağlı. Eğer huysuz olursa bütün düzenim değişecek farkındayım. Sakin bir bebek olsa bile bir çok şey değişecek hiç birsey eskisi gibi olmayacak onun da farkındayım ama evlat kadar güzel bişey yok dünyada bence çünkü evlat sahibi olan kisilerden ufak tefek şikayet cümlelerinin sonunda hep bunu duydum :) ve şunu düşünüyorum Allah'ım bunca insan hamile kalamamakla çocuk sahibi olamamakla imtihan edilirken o doktor kapılarında bekleyip paralar dökerken Rabbim kendiliğinden nasip etti ona heppp şükrediyorum ve inan şu son zamanlarımın verdiği ağrılara bile şikayet edesim gelmiyor çok kıymeti bilinesi bir konu hamilelik,evlat. Rabbim bilenlerden eylesin. Hakkıyla yetistirebilenlerden eylesin. Çok zor eminimm belki gün gelcek ağlıcam kendimi tanıyorum:) ama evladın güzelliğini düşününce hiç bir şey beni korkutmuyor. Canımdan bir can benden ve sevdiğim insandan bir parça. Önce Rabbimin emaneti sonra ikimizin ortak noktası :) düşününce çokkk heycanlanıyorum mutlu oluyorum. Elhamdülillah :)
0 oy
(1,271 puan) tarafından
Ben de senin gibi diyordum. Evet doğru ve ne kadar haklı olduklarını anlıyorum. Varligina bin şükür ama Gerçekten hamilelik iyi günlerimmis :D evet kocamla da daha çok kavga ediyoruz o da doğru.  Ve evet gerçekten de çok hızlı büyüyorlar ve ve coook ozluyorsun bebekligini düşünüp ağlıyorum bile özledim diye. Bazen her şeyi linclememek lazım doğru çıkabiliyor :D
0 oy
(2,605 puan) tarafından
Doğru diyorlar canim tadını çıkar. En çokta uyumanın ama bebeğinde oldu mu senden mutlusu yok herseyn bı zorluğu var ama lsun  bebeğin canı sağolsun 1.5 yaşına geldi mi sana  sarılması seni öpmesi annem babam demesi hiç birşeye değişmem ☺️☺️☺️☺️ rabbim hayırlısiyle kucağına almayı nasip etsin ❤️
0 oy
(2,605 puan) tarafından
Bol bol kuran oku canim kuran dinlet bebeğine Nebe süresi en çok Meryem suresi vakıa suresi anne karnındayken dinlet...  
0 oy
tarafından
Bana en çok uyu bebek doğunca hasret kalırsın diyorlardı doğsunda uykusuz kalayım diyordum ama öyle olmuyormuş :) Bebeğim gece en geç saat başı emiyor beşiğinde yatmıyor doğdu doğalı uykusuzum o yüzden dinlenebildiğin kadar dinlenmeye bak, doğunca fırsat olmuyor :) Annelik en zor en mesafakatli ama en güzel meslek bence 
0 oy
(7,036 puan) tarafından
Bebeği nasıl alistirirdan öyle gider canım bu senin elinde doğduğu gibi uyku düzeni oluştur bir düzen kur emin ol bir bebeğe her türlü yetiştirdsin korkma bakma sen onlara

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 355 göst.
0 oy
10 cevap 443 göst.
9 Temmuz 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 226 göst.
16 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Gamzedmrci (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 394 göst.
1 Aralık 2020 Aile kategorisinde Sirius76 (1,320 puan) tarafından soruldu

379,184 soru

11,350,587 cevap

34,818 kullanıcı

...