0 oy
251 göst.
Diğer kategorisinde (3,248 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Eşim okumamış , mesleği yok. 2 tane ev kirası, ve bankadan aldığımız para bize yetiyordu. Her ay bir kısmını kaynanamgile verirdik.  Şu an bebek istiyoruz diye tedavideyiz. Aldığımız paradan kuruş kalmıyor. Hatta onun ve benim ailemden destek alıyoruz. Eşim taksicilik yapıyordu. Önümüzdeki ay aşılama yaptırcaz diye , sperm kalitesini arttırmak için oturak hayat da olmaz ona. Ağır sıcak olmaz çok yorulmak olmaz. Yani bu ayı tamamen evde saati saatine ilac alıyor. 

K.pederim sürekli kiraların parasını bankanın parasını savuruyor niye doktora gidiyorsunuz diyor. Gitmeyelim peki ne yapalımdiyorum. Bana eşini savunuyorsun diyor. Bu muhabbet bi kaç kez tekrarlandı. Bu sabah k pederim bana diyor ki, eşine söyle ne kiraya ne de banka parasına dokunmasın. Herşeyden mahrum ediyorum onu. Dedi. Gırtlağıma kadar cümleler geldi yine susdum. Hani biz nişanliyken derdi,benim birikimim torunumunda ömrünün sonuna kadar yeter. Doktora ilaca tahlile verdiğimizi biliyor. Sürekli gelib bana söylüyorlar. Sanarsın babasının parasını karısına yediriyor. 

Eşime dedim. Dr. Olan şehirde o hastahanenin yanında kira tutub taksicilik yapayım diyor. E biz daha aşılama, sonra Allah izin verirse gebelik bebek derken . Bir taksicilikle tüm herşey yetişirmi ki???  

Benim mesleğim var , çalışırım da. Şu an tedavi sürecinde risk almalımıyım bilmiyorum?

8 Cevaplar

+1 oy
(3,587 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Eşine bu büyük bir dersnolmus olur işte şimdi üzülüyorsun ama ilerde iyi ki diyeceksin iyi ki öyle yapmış çünkü eşin hazır yemeye kendini alistirmis toparlanmasi lazım hazıra dağ olsa dayanmaz 
-Reklam-
0 oy
(229 puan) tarafından
İlk çocuk mu olacak nasip olursa vçde özelde mi yapturıyorsun?? 
(3,248 puan) tarafından
Allah nasib ederse ilk olcak. 3 aydır doğal olur diye tedavi yaptırdık. Olmayınca aşılamayla hızlandıralım dedik.
(229 puan) tarafından
Aşılamayı devlet hastanesinde mi yaptırıyorsun n peki
(3,248 puan) tarafından
Evet devlet. Hemde elimizdeki paraya güvenib en iyisi olsun dedik. En pahalı yere gittik. O doktor için 5 saatlik yola çıkıyoruz her seferinde.
(229 puan) tarafından
Anladın canım dedim özelde mi yaptırıyorsun devlet rapor lu yapıyor ya yarı yarıya bende aşılama ile hamileyim morelini bozma hiö takma bu süreçler senin için çok önemli rabbim hayırlı haberler almayı nasip etsin ne diyim
0 oy
(2,974 puan) tarafından
Ahh ahh işte meslek mutlaka olacak yoksa böyle karışırlar aldığına verdigine bı mesleği olsa çekip gider başka şehre kafası rahat olurdu 
(3,248 puan) tarafından
Ben tüm bunları tahmin ederek zamanında evlenmek istemedim. Ama babam zorla evlendirdi. Zorla verdi. O konulara girmek istemiyorum.
0 oy
(4,040 puan) tarafından
Bence stres saha büyük risk. Resti çekin kendi yağinizda kavrulun. Allah büyüktür kulun ağız kokusunu çekmeyin. Ömür boyu söylerler 
(3,248 puan) tarafından
Ben tüm herşeyi tahmin etmişdim. Evlenmek istemiyorum diyince babam şiddet gösterdi falan. Oralara girmek istemiyorum.
İlk evlendiğimiz zaman eşime çalış dediğimde babasına güvendiğini hiç sıkışmayacağımızı söylerdi hep. Yavaş yavaş herşey gün yüzüne çıkıyor. Çocuğun olmadığı zamanlar başlasaydı şimdi az çok bi yol kât etmiş olurduk.
Eşimi seviyorum, iyi baba olacağına eminim.  Çoçuk olsaydı, biraz büyüseydi bende çalışırdım,eşiminde taksiciliği. Allah büyüktür.
0 oy
tarafından
Eşinin düzenli bir ise girmesi gerekiyor, ne zamana kadar babasının sırtından geçinecek. Kendi sorumluluğu bilmesi gerekiyor . Yarın birgün çocuğunuz olduğu zaman dilediğiniz gibi büyütemezsiniz bile herseyinize karışırlar.  Senin şuan çocuk planlarını erteleyip önce evliliğini, hayatını maddi gücünüzü toparlayıp çocuğunuza gelecek hazırladıktan sonra çocuk yapmanız lazım.  Önce birilerine bağlı kalmadan ayaklarınızın üstünde durun, karı koca çalışıp birikim yapın benden sana tavsiye. 
0 oy
(5,953 puan) tarafından
Çalışa bilrisin tup bebek tedavisindw bile çalışan cok insan biliyorum önemli olan 24 saat asilama sonrasi dinleniceksin sn4 normal hayatina devam ediyorsun canım
0 oy
(1,405 puan) tarafından
Yaaa :( niye mesleği olmayan biriyle evlendin ki 

Ona buna ağiz eymek onun bunun lafini dinlemek zorunda kaliyorsunuz keşke mesleğini eline alinca evlenseydiniz. 

Senin mesleğin eğer tedavi surecini zorlamayacaksa çaliş bence doktoruna danişip
0 oy
(10,402 puan) tarafından
Eşin çalışmıyor mu yani normalde... Beni burası daha bir rahatsız etti. Kira ve banka faizi ile geçim bilemedim. K peder de olsa o el yani kesti mi musluğu bir anda kalır insan. Bilmem Allah yardım etsin sana canım, ama eşine kızdım sanırım biraz. İnsanın işi olmalı ya. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 224 göst.
6 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,076 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 123 göst.
19 Mart 2024 Aile kategorisinde Hicrannn (1,076 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 293 göst.
28 Ocak 2024 Aile kategorisinde Hicrannn (1,076 puan) tarafından soruldu
0 oy
70 cevap 688 göst.
20 Aralık 2023 Aile kategorisinde Birhilall (1,108 puan) tarafından soruldu

380,716 soru

11,398,862 cevap

34,923 kullanıcı

...