0 oy
208 göst.
Aile kategorisinde (19 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Djdkdkkdk

10 Cevaplar

+3 oy
(2 puan) tarafından

Merhaba sevgili Zeyli,

İnternette gezinirken tesadüfen sohbetinizi okudum. 2023 Şubat ayında konuşulmuş konu, 3 ay geçmiş üzerinden. Yine de belki yüreğini ferahlatır bir nebze diye ben de bir şeyler yazmak istedim. Öncelikle, seni çok iyi anlıyorum çünkü benim de benzer tecrübelerim var.


Kendimden bahsedeyim; 32 yaşındayım, 5 yıllık evliyim. Benim de annemi yalnız bırakan bir babam var. Annemin ona ihtiyacı olduğu yıllarda babam serseri bir hayat tarzı benimseyip anneme olduğu kadar bana ve ablama da çok çektirdi sağolsun. 

Çocukluğum, sevgiyle korkunun birbirine geçtiği tutarsız-kaygılı bir ortamda geçti. Buna rağmen eğitim hayatım parlaktı.

Başka bir şehirde iyi bir üniversite kazanmıştım ama okumaya giderken gözüm hep arkada kaldı. Çünkü annem eşinde bulamadığı "bağlılığı" çocuklarıyla "bağımlı" ilişki kurarak dengelemeye çalışmıştı. Ben okumaya giderken, üzüntüsünden antidepresana başlamıştı mesela. 


Kendimi eğitimime veremedim doğru düzgün, uzakta olmanın acısı içimi kemirdi durdu. Daha o gencecik yıllarda saçlarımda tek tük beyazlar çıkmaya başlamıştı. Şimdi düşünüyorum da, gencecik yıllarım heba olmuş. Oysa çiçek gibi açılabilirdim. Güzel bir eğitim fırsatı yakaladığım o parlak yıllarımda doğru insanlarla iyi ilişkiler kurmaya, gezip görmeye, eğlenmeye ayırabilirdim vaktimi. Ne yazık... Hiç hak etmediğim, hüzün dolu yıllar geçirip yine de iyi bir ortalamayla mezun olmayı başardım. 


6 ay sonra iş hayatına atıldım, ailemden uzak bir ile atandım. Bizimkilerde sular hiç durulmamış, daha da bulanıklaşmıştı. Çok şükür ekonomik olarak özgürdüm artık ve annem bazen yanıma kalmaya gelirdi. Annemin hep üzgün, şikayet eder hali beni dipsiz kuyulara çekerdi. Kalbim oyulurdu sanki. Bir şeyleri tamir etme arzusuyla, elimden gelenin fazlasıyla fedakar, bonkör davrandım anneme karşı. Sınırlarımı maddi manevi çok zorladım. 


Yine yanımda kaldığı bir keresinde hatırlıyorum, boşanması için yalvarmıştım ve beni sert bir şekilde terslemişti. O an ilk kez bir ışık yandı zihnimde; bu benim meselem değildi. Bu, onların sağlıksız ilişkileriyle ilgiliydi. Kimse kimseye zorla yardım edemezdi, annesi bile olsa o kişi... Anladım ki, annemin derdinin devası ben değilmişim.

Öylesine yüklenmişim ki derdini, dert benim sanmışım. 

Hayatıma giren erkekleri babam gibi sanmışım. Sadece babam gibi olanları, canımı acıtma potansiyeli gördüklerimi hayatıma almışım.


Bu fark ediş, artık hayatıma yanlış bir insanı alıp kendimi üzmek zorunda olmadığımı öğretti bana! Evlenmek zorunda değildim. Uzun zaman kendi gemimin kaptanı oldum, iyi ki de öyle yapmışım. Değerliydim ve kendime yetebiliyordum. Bu olgunluğa eriştikten sonra ancak ilişkilere sağlıklı bakabilmeye başlamıştım. Nadir de olsa mutlu evlilikler de olabilirdi. 

Çok şükür Allah gönlüme göre verdi. 


Eşimle mutluydum ama kalbimin derinliklerindeki özlem bir türlü bitip tükenmiyordu. Yaşanması mümkünken yaşanmadan hüzünle geçen yıllar canımı sıkıyordu. Buruk bir ruh haliyle yaşayıp gidiyordum ama hayata bağlı sayılmazdım. Eşim de bu duruma üzülüyordu haliyle. 


Belki yıllardır özlemini çektiğim aileye yakın olma duygusunu yaşarsam hayatla bağlarım güçlenir diyerek 1 yıl önce kalkıp memleketime geldik. İlk zamanlar taşlar yerine oturacak diye seviniyordum. Ama zamanla anladım ki aradığım şey fiziksel yakınlık değil ruhsal yakınlıkmış... Ruhlar yakınsa, fiziksel yakınlık anlamlı oluyor. Ruhsal yakınlık yokken, var olan ne ise o devam ediyor. Evet bir sebeple kalkıp göz teması kurabilecek mesafede olmak kolayına geliyor insanın ama bu, gerçeği değiştirmiyor. Mesafelerin hisler üzerinde sandığımız gibi bir etkisi yok. Bu bir yanılgı...

Yine de iyi ki cesaretimi toplayıp yakına geldim, uzakta kalsam bunun bir yanılgı olduğunu göremezdim.


Peki bizimkilerde şimdi durum nasıl? Babam artık 60 yaşında ve ancak akıllandı, gözü dışardan evine döndü yeni yeni... Bizimle vakit geçirmek ister oldu. Şimdi de annem boşvermiş bir modda. Aldatıldı, ilgisiz kaldı, evin ve iki kızının sorumluluğu büyük oranda ondaydı. Karakterinde keyfine düşkünlük, dediğim dediklik hep vardı ama babamın bu etkileriyle narsist bir hal aldı. 


Uzun bir hikayeden sonra bu cevabım ise sana:) ;

Senin, tıpkı benim gibi, anlattığın tabloda herhangi bir suçun yok. Tümüyle masumsun. Hep aynı soruları zihninde döndüre döndüre ömür tüketmeyi kesinlikle hak etmiyorsun. Zaten hiç hak etmediğimiz halde omzumuza yüklenmiş, yıllardır taşıdığımız ağır yükler var. 


Bundan sonrası için bize yakışan, artık o yükleri omuzlamayı bırakmaktır.

Herkes kadar hak ettiğimiz "kendi hayatını yaşamayı" seçmektir...


Ailevi gerçeklerimiz değişmese de artık yavaş yavaş önemini yitirmeli. İçine doğduğumuz aileyi biz seçmediğimize göre, çevresel şartlardan herhangi biri olarak görebilmeliyiz. Ön planda ise kendimizin olduğu bir model çok daha sağlıklı olacaktır. Yazdıklarım sizden önce bana iyi geldi, umarım sizin de işinize yarar:)

Sevgiler...

tarafından
Ne is yapıyorsun merak ettim
-Reklam-
0 oy
(141 puan) tarafından
1 buçuk senedir görüşmüyoruz. Ben eşimle yurtdışındayım o yuzden. Arayıp konuşuruz o kadar. Babam anneme zamanında çok çektirdi, ama bana karşı hep iyiydi. Annemde tüm zorluklara benim için katlandı. Yanı kısacası iyiyiz, normal işte.
0 oy
(4,999 puan) tarafından
Benimkiler 1 saat uzaklıkta. 1 hafta gitmesek onlar gelirler. Bende fırsat buldukça gider kalırım. Allah başımdan eksik etmesin ikisini de. Olmasalar ne yaparım hiç bilmiyorum..
(19 puan) tarafından
Mesela kucuk ornekler verir misin ? Lutfen buna ihtiyacim var neden seviyorsunuz onlari ne yapiyolar . Ben goremiyorum hissedemiyorum beni sevdiklerini . Esim bile seni hic dusunmuyolar diyor :(
(4,999 puan) tarafından
Bir gün aramasam akşamında hemen ararlar iyi misin hasta mısın diye. Annem kızı bırak sen git biraz kafa dağıt iyi gelir der mesela gittiğimde. Ufacık bir grip bile olsam annem hemen gelir yanıma. Kızım koronadan havale geçirdi ona rağmen yanımdalardı hasta olmayı bile göze alırlar yani. Aslında çok büyük şeyler değil ama her an arkamda durduklarını bilirim. Düğünüme 2 gün kala babam beni karşısına oturtup bu ev senin, odan bozulmayacak misafir gibi değil yine kendi evinmiş gibi geleceksin dedi. Yedek anahtarları verirken babam çok kızmıştı temelli mi gidiyorsun gelmeyecek misin anahtarı niye veriyorsun diye. Hâlâ çantamda durur evlerinin anahtarı.. bence anne babalık budur. Allah bana annem gibi anne olmayı nasip etsin inşallah
(19 puan) tarafından
Aminn insallah sevindim sizin adiniza . ❤️  Belki bir saatlik yola bizimkilerde gelirdi ama 3 saatlik zor geliyor onlara istanbul trafigi vs . O trafigi cekmesinler diye bende annem atlasin tek basina rahat rahat gelsin arada diye dusunuyorum iste . ‍♀️ sizin dediklerinizide onlar yapar fakat ben otobusle kizimla oraya gittigimde bir kac kez beni otogarfa bekletip hatta atla arabaya gel sanki ne var ki demislerdi . Ki onlarin ozel arabasi var ve 15 dk yol . Bende bir tane kizinizim ve bana 2 yol vesayit  yol in bin in bin gel diyorsunuz koca valiz ve cocukla demistim annem bana ben 18 saatlik yol gidiyordum 2 cocukla tek koltukta demisti . Dedim neden bize zahmet verdin ki anne sende rahat gitseydin paran vardi dedim . Sustu :( kucuk ama kirici iste . Birde beni cok elestirir annem kucumser vs cocuklugumdan beri o yuzden belkide sevgi fedakarlik daha cok bekliyorum sanirim .
0 oy
(1,824 puan) tarafından
Annene diyince hep fedakarlık hep çabalayan bir kadın beliriyor bende Allah eksikliğini göstermesin. Annen de böyle biri demek ki sevgisini belli edemiyor sen ondan farklı ol evladına bu saatten sonra değişmez takmamaya çalış 
(19 puan) tarafından
Takmamamk elimde degil ben de uzaktayim ve beni bu konularda darliyor . Uzuluyorum teselli edincede bana sariyor . Cok keskin sivri dili var :( mesela atlayip arabaya gelse hem biraz hava alir hem kafasi dagilir .  Beni bunaltana kadar gel derdi simdi gidincede hala devam ediyor yakin olsan gelip giderdik diye . Insan sevdigim gider de gelirde bence sirtinda tasimiyacak hoş hicbir sey .
0 oy
(1,070 puan) tarafından
Arabayla 1 saatlik yol var aramızda 2 haftada bir giderim onlar da fırsat oldukça gelmeye çalışırlar 
0 oy
(2,833 puan) tarafından
Yeni evliyken bir saatlik uzakliktaydim sürekli gidip gelirdim annemler çok gelemzdi arabaları yoktu birde köyde yaşıyorduk sürekli giderdim annem birşeyler yapar cagirirdi çok güzel günlerdi şimdi İstanbul'a taşındım çok uzaktayım çok özlüyorum anamı kardeşlerimi keşke çok yakın olsaydım hergun iki üç kere konuşuruz annemle kizkardesimle 
(19 puan) tarafından
Bende istanbuldayim . Mesela sizi ne mutlu ederdi anneniz nasil biri onun sizi sevdigini nasil anliyorsunjz . Ben bilmiyorum da :(
(2,833 puan) tarafından
Ben herhangi bir fadakarlik beklemiyorum.tatli bir dil yeterli benim için ve sağolsun annem benimle çok güzel konjsur tabi kızdığı zamanlarda oluyor ama ben asla anneme darilamiyorum oda bana aileme karşı kin güdemiyorum  kız kardeşimle kedi köpek gibi atisiriz kavka ederiz 10 dakika sonra kahkaha atarak sohbet ederek buluyoruz kendimizi bu arada annem öyle bizi kicagina alsın sevsin öpsün yoktu çok disiplinli bir anneydi korkardım annemden hemde cok simdide öyle cekiniriz utaniriz annemden yeri geldimi bizi korumak için dışı bir kaplana dönüşüyor annem başkadır valla annem babam beni birsye ucin hiç uyarmaidlar daha bu zamana kadar çünkü onlar ne sever ne sevmez bilirim onların sevmediği hicbirsey yapmadjm bundan sonrada yapmam
(19 puan) tarafından
Annem sadece beni bir kez övmuştü bizi yoran hir cocuk olmadin diye . Cimri oldugjm icin övüyolardi.  Bende gercektenn iyi bir evlat oldum . Talep eden biri bile degildim . Ama yaş aldikca fark etrim ki benim duygularim hep bastirilmis evlenemden once asosyal biriydim . Simdi hile var hala uzerimde . Sanirim annem beni hep korkutmus ki ben boyle olmusum ama annem benim karakterimi hic sevmez hep elestirir baskalarini over vs :(  ama şu da var evlendikten sonra aslinda annemin hoype olma sebeplerinden biride babam oldugunu dusundum . Babam onu hep yalniz birakmis o da ofke ve sijirini hepimizden cikarmis . Bu yuzden tamamen annemi suclayamam . Allah hayirli saglikli omur versin hepsine
0 oy
(7,939 puan) tarafından
Canım iztedikce bazen 2 hafta iki kez bazen ayda bir kez ama annemde sık geliyi babam gelmiyo yakınız ztn 
0 oy
(767 puan) tarafından
İyiyiz çok şükür bende 3 saatlik uzaklıktayım sene de 2 defa gelirler bende 3 4 defa giderim en az 20 gün kalırım hiç evime gelmesem git demezler hatta gidiyorum diye babam üzülür annemde öyle çünkü kızımı çok seviyorlar çok özlüyorlar
(19 puan) tarafından
Benim kizimida guya seviyolar . Annem benimle kavga ediyor vunku beni hala kiyaslar milleti over beni jic ovmez begenmez elestirir vs hatta bir keresinde ben yarin gidiyorum dedim babam gondermedi . Sirf yakin degiliz diye bizim fazla kalmamizi istemiyorum . Valla gecen ay kayinvalimler geldi onlarla birlikte onlara gittik kizimla 7,8 gun kaldik zaman nasil gecti anlamadim.  K.validem iyi biri k.pederimde . Sadece kizima .k. pederim kendi istegiyle telefonu verdi ben verme diye uyarmama ragmen orda biraz bunaldi cunku kizim surekli istedi telefonu ondan alisitirdigi icin vs . Ama bizimmilere gidince annem beni kullanafka heo hirbyere gezmek istiyorr millete güya beni goturecek gezcek vs . Boyle diyince bile kendimi degersiz hissediyorum . Onu anliyorum o da baska sehirden geldi daha cok hissettti yalnizligi ama bu tabuyu kirabiliridi kiramadi ve banada o kirmadigi tabuyu hissettirmeye calisiyor bende etkilenip uzuluyorum . :( ben mutlu olsun umutlu konussun istiyorum hicbir sey yapmasada . Bir tek arkadasim konusutugum kisi annem ama hep över birilerini beni elestirir yerer negatif dusunur her seyi . Boyle bir insan abimle ahimin ssiyle hep kavga halinde . Altli ustluboturuyolar her use karisir her seyi o bilir herkesi kucumser isine gelemyince kendini acindirir . O olmasa buyuk ihtimalle cok uzulecem cok bosluk hissedecem cok sukur vae ama nedsn mutlu olamiyoruz
(767 puan) tarafından
Uzaktan damat istemediği için içinde sana karşı bir kırgınlık mi var acaba ne kadar da bir gidiyorsun  canjm
(19 puan) tarafından
Nasip kaderi inkar etmis oluyor surekli bu sekil konusunca . Esim nasibimmis demek ki olmus . Esimi sevmedigi gibi abimin karisinida sevmiuor abimde bir alt katinda oturuyor . Sorun biz de degil onda . Tamam eskiden kotu seyler yasamis kendi de gurbet yasamis ama bunlari anutup bizi sevse bizle mutlu olmaya calissa . Sinirlneince nefret saciyor hepimize. Yani demem o ki abim dibinde onu la iyi olabilirdi geliniyle iyi olabilirdir . Her islerine karisti her seyi sorun etti hep kavgalilar hic mutlu degiller . Ben oraya gidiyorum hepsine guller saciyorum nasilsiniz diyorum vs hepsinin surati bes metre ya da hep laf sokarlar birbirlerine . Hepsi hakli hepsiii . Ben ortada kaliyorum . Ben huzur mutluluk istiyorum . Kimsenin isine karismam . Kirmam vs .
(767 puan) tarafından
İşin zor canım ya valla annenin huyu bu demekki baksana yakınındakiyle bile anlasamiyorsa
(19 puan) tarafından
Evet oyle . Iste ben anlassin mutlu olsun istiyorum . Hakli olsada bazi seylerde asiri sert ve bunaltici . Babam bile bir sey diyemiyor ona cogu seyde . Babamda sa suc buluyorum onu con fazla yalniz birakti ikiside cok baska karakterdeler.
0 oy
tarafından
Annemle babam boşanma eşiğinden döndüler şimdi annem abimin yanında çok özlüyorum haftada 2 3 defa gelirler arkadaşım gibidir annem 
0 oy
(982 puan) tarafından
Cnm annemi 1yil evlendim de 2kere ben gittim 2 gün kaldım birinde 5 gün döndüm onlar geldi 7 8 kere 1saat durup gitti doğum yaptım 1yilda annem kışın 2kere gelir 1 ay kalır her gelişinde yollamayiz . Annemgil bana 2saat yoksa gurbete gelin geldim eşim göreve gitti Antep'e dün anneme geldim 15gun önce anneler gününde 3 gün geldim supriz yapıp 2ay öncede göreve gitti eşim 13gun geldim buraya annem iş yaparim evini düzeltir apartmanini süpürüp silerim sırf iş yapmaya yardımcı olmaya geliyorum ben rızan ile annem artık yaşlandı çünkü annem dinlen der ben dinlenme 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 84 göst.
1 Şubat 2023 Aile kategorisinde Zeyli (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 303 göst.
1 Şubat 2023 Aile kategorisinde Zeyli (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 253 göst.
12 Haziran 2021 Aile kategorisinde Oznur0311 (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 278 göst.

378,958 soru

11,343,456 cevap

34,809 kullanıcı

...