+1 oy
499 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (276 puan) tarafından
Arkadaslar yine bi arastirma ile karsinizdayim :))) dikkatimi cekti bi posta dahil oldum 

Burclarlar ilgili her post acayip etkilesim aliyor cunku İnsanoğlu için kendini bir başkasından dinlemek, başkasının gözünden görmek ve geleceği bilmek arzusu her zaman  zaaf olmuştur. Bu yüzden astroloji ve burçlar özellikle kadınların ilgi alanıdır. 

Bildiğiniz gibi, burç yorumlarına göre 12 burcun her biri en iyi, en güzel, en sevilesi, en pamuklara sarılası özelliklere sahiptir. Bundan sebep herkes övünür burcuyla, bütün nadide özelliklerini taşıyordur burcunun. 

Peki ya kötü özellikler? Hepimiz mükemmel burçlarımızın muhteşem özelliklerini taşıyorsak, illallah dediğimiz özellikler kime ait?

Bakalım kime aitmiş

KOÇ BURCU

Sabırsız, dominant, asabi, inatçı ve kıskançtır. Bazen oldukça agresif seviyelerde baskın bir karakterleri olabilmektedir. Konu egoysa Koç burcu yüzünden canınız sıkılmış demektir. Buzdolabı kadar soğuk kadınların ya da kibirden kendini aşmış erkeklerin ortak buluşma noktasıdır koç burcu.

BOĞA BURCU

Maddeci, inatçı, tembel, çok ihtiyatlı, şüpheci ve inatçıdır. Eğer hayatınızda bir Boğa burcu varsa, size kısaca 'Bol şans' dilemek istiyorum. Hatta bu burca Boğa değil oturan boğa desek daha doğru olur. Bir Boğayı harekete geçirmek için günlerce dil dökmeniz gerekir. 

İKİZLER BURCU

Çift karakterli, karışık, huzursuz, yüzeysel ve öngörülemezdir. Herkesin uzak durmaya çalışıp, cazibesine kapıldığı bir burçtur İkizler! İsimlerinin hakkını veren İkizler burcu aynı anda iki ayrı karakteri bünyelerinde taşıyabiliyorlar. Bir gün yaptığınız iyi hareketin, ertesi gün ters tepeceğini unutmayın. Çünkü dün konuştuğunuz o kişiyle bugün konuştuğunuz o kişi bambaşka insanlar. Çok yorucu değil mi?

YENGEÇ BURCU

Aşırı duygusal, bağımlı, içine kapanık, temkinli ve karamsardır. Duygusal hali, kuşkucu ve güvensiz yapısı sebebiyle zarar görmekten çok korkar. Yengeç'in bitmek bilmez gözyaşları, her işini duygu sömürüsü yaparak halletmeye kalkışması, melankolik davranışları insanı çileden çıkarabilir. Ha bir de Yengeç, kararsızın illahıdır. 

ASLAN BURCU

Bencil, aşırı gururlu, ukala, maddeci ve baskındır. Eleştiriye hiç gelemeyen Aslan burçları, burçlarının adı gibi kendilerini gerçekten ormanın kralı olarak görürler. Kibirli ve aşırı gururlu tavırları ve hayatları herkesten iyi yönetebileceği düşüncesi konuşmalarına da yansır. 

BAŞAK BURCU

Aşırı eleştirel, kötümser, mızmız, şüpheci ve önyargılıdır. Kontrol delisi olan Başak burçları çevresindeki kişilere laf etmekten kendilerini alıkoyamazlar. Düzen-tertip konusuna takıntılıdır, ayrıntılarda boğulur gider haberi olmaz, bir de hastalıktan çok korkarlar.

TERAZİ BURCU

Kararsız, içe dönük, dengesini bozacak kadar düşünceli, manipülatif ve yüzeyseldir. Sanatçı ruhu fazlasıyla gelişmiş olan bu burçlar dram olmadan hayatlarını sürdüremezler. Dram yaratmayı severler, yaratamıyorlarsa başkalarının dramına ortak olurlar. En büyük zayıflıkları kararsızlık olarak nitelendirilebilir.  Konuyla ilgili her şeyi bilmek isterler. O zaman bile karar vermek konusunda tereddüt yaşarlar.

AKREP BURCU

Kinci, inatçı, gücü kötüye kullanan, tartışmacı ve kıskançtır. Akrep burcu tam bir ömür törpüsüdür. Bir derdi varsa dinlersiniz, saatlerinizi harcarsanız ama sonunda ne mi olur? Akrep yine kendi bildiğini okur!Duygusuzdur, bencildir, pek çok konuda içgüdüleriyle hareket eder hatta bu konuda sadece kendilerine güvenirler.

YAY BURCU

Patavatsız, sıkılgan, kısıtlanamaz ve sabırsızdır.

Aslında sorumluluk aldıklarında yapamayacakları iş yoktur ama nedense iş güç yapmak, okuyup diploma sahibi olmak onlar için sadece vakit kaybıdır. Bir de tembellik meselesi var. Güya 'Özgürlüğüne düşkün' denilen Yay'lar, dört duvar arasında, evlerinde oturmayı, ovalarda, sokaklarda gezmeye yeğlerler. Onların özgürlük anlayışları ilişki meselesinde gündeme gelir.

OĞLAK BURCU

Kontrolcü, inatçı, kötümser, maddeci ve çekingendir. Dünyaya katkı sağlamış bir Oğlak bulmak zor iştir. Muhafazakardır, maceraya atılmaz, atılana da laf eder sizi bezdirir. Duygularını aldırmıştır, tek önem verdiği şey maddiyattır, haliyle cimridir. Disiplinlidir doğru. Ama bunu bazen öyle abartır ki, kendinizi askeri yatılı okulda, kalk borusuyla kalkan, yat borusuyla yatan bir halde bulabilirsiniz. Söylediklerinin tartışılmasını sevmezler. 

KOVA BURCU

Bağımsız, duygusalliktan uzak, dik kafalı, aşırıcı ve düşüncesizdir. Merhaba gıybet, merhaba Kova! Hem kendini beğenmiş hem de efsane çıkarcıdır. Neyse ki kötü bir yalancıdır o yüzden yakalanması her zaman an meselesidir. Girişken olduğu söylenir ama aslında bu konuda bile tek amacı dedikodu toplamaktır. 

BALIK BURCU

Kararsız, sınırları yoktur, kendini feda eden, aşırı duygusal ve hayalcidir. Dünyanın en savurgan insanı da Balık'tır. Hani parayı harcarken hakkını verse neyse... Ota, gübreye parasını harcar, sonra da borç içinde yüzer! Ne istediğini hiçbir zaman tam olarak bilemediğinden sahip olduğu hiçbir şeyden mutlu olmaz. Ya da tam tersi. Evdeki bulgurdan o kadar mutludur ki, pirinç tarlasına girmeye erinir!Aşık olmayı pek severler ama dünyada ne kadar yanlış insan varsa gidip onlara aşık olurlar. 

***

Gördüğünüz gibi bu özelliklerin bizlerle hiç alakası yok. Bunlar paralel evrendeki burçların özellikleri olsa gerek. Hem burç da neymiş, inanmayın böyle şeylere

37 Cevaplar

0 oy
(276 puan) tarafından
İsin dini boyutunu da & arkadas vardi keske etiketleme sansimiz olsydi ,

Kendisini dinlemek isterim naail ulasabiliriz acaba
-Reklam-
0 oy
(90 puan) tarafından

Sabah açmıştım burçlarla ilgili kız  :D

Aslan burcuyum sevdiğim insanlara asla gurur yapamam ama sevmediklerime kibir de beslerim gurur da yaparım doğru :D 

Ormanın kralı meselesi olarak evimin kraliçesiyim diyorum ama zaten bütün kadınlar da öyledir kendi ve eşinin gözlerinde. 

Bencil hiç değilim daha çok yardım etmeyi ve en son ben demeyi severim.

Baskınım doğru maddeci olarak ne anlamadım ama heralde otoriterlik anlamında o evet otoriterim şu söyle olsun diyosam o muhakkak öyle olacak. Eleştiri de çok eleştiri eden olur ama ben kendi bildigime devam ederim  %50 doğru yaa :D

0 oy
(7,376 puan) tarafından
Eşim aslan ve tam tarif edildiği gibi ne eksik ne fazla 
0 oy
(142 puan) tarafından
Yay burcuyum dogru demis cok sabırsızm 
0 oy
(634 puan) tarafından
Bnde aslan bucluyum hiç alakası orda yazılımıyla 
0 oy
(2,498 puan) tarafından
Yerle bir edilmişim resmen :(( koç burcuyum
0 oy
(10,546 puan) tarafından
Koç burcuyum çok seviyorum burcumu ve evet harfiyen doğru bir de ekleme yapayım çok dan dunuz biz. En son söyleneceği en başta söyleriz. 
0 oy
tarafından

Aslında eşimin gözünden bakarsak oğlak olduğum için tam olarak böyleyim :D

0 oy
(4,216 puan) tarafından
Oğlak burcuyum cimri deilim asla ve dugusalim ama geri kalanlar doğru malesef aşırı kontrol delisi biriyim
0 oy
(282 puan) tarafından
Ben akrebim  ama hiç kinci bencil ve gücümü kötüye kullanmam ama diğer özellikler hepsi beeeeeennnn  :))   seviyorum kendimi yaaa :))
0 oy
tarafından
Koç burcuyum ve aynen uyuyor özellikleri.. sabırsızım beklemeyi uyuşukluğu ağır hareket edeni asla sevmem..inatçılık da var asabiyet de çok çabuk sinirlleneniliyorum ama çabuk geçmiyor :(
0 oy
tarafından
Eşimin burcuna baktım da hiç biri uymuyor 
0 oy
(13,841 puan) tarafından

Pek anlamam burçlardan okudum teraziyim:D

0 oy
(13,197 puan) tarafından

Yay burcuyum hiç biri uymuyor :)

0 oy
(8,934 puan) tarafından
Basagim ama mizmiz ve onyargili özelliklerini taşımıyorum allahta nasip etmesin geri kalan tüm özellikleri fazlasiyla tasirim
0 oy
(5,220 puan) tarafından
Eşimde bendw tıpkısının aynısı püüü

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 171 göst.
17 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Asellll (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 463 göst.
19 Ekim 2020 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 119 göst.
29 Nisan 2024 Diğer kategorisinde E.m.hs (155 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,386 göst.
2 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Miskokulum (477 puan) tarafından soruldu

382,233 soru

11,444,457 cevap

35,014 kullanıcı

...