+1 oy
498 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (276 puan) tarafından
Arkadaslar yine bi arastirma ile karsinizdayim :))) dikkatimi cekti bi posta dahil oldum 

Burclarlar ilgili her post acayip etkilesim aliyor cunku İnsanoğlu için kendini bir başkasından dinlemek, başkasının gözünden görmek ve geleceği bilmek arzusu her zaman  zaaf olmuştur. Bu yüzden astroloji ve burçlar özellikle kadınların ilgi alanıdır. 

Bildiğiniz gibi, burç yorumlarına göre 12 burcun her biri en iyi, en güzel, en sevilesi, en pamuklara sarılası özelliklere sahiptir. Bundan sebep herkes övünür burcuyla, bütün nadide özelliklerini taşıyordur burcunun. 

Peki ya kötü özellikler? Hepimiz mükemmel burçlarımızın muhteşem özelliklerini taşıyorsak, illallah dediğimiz özellikler kime ait?

Bakalım kime aitmiş

KOÇ BURCU

Sabırsız, dominant, asabi, inatçı ve kıskançtır. Bazen oldukça agresif seviyelerde baskın bir karakterleri olabilmektedir. Konu egoysa Koç burcu yüzünden canınız sıkılmış demektir. Buzdolabı kadar soğuk kadınların ya da kibirden kendini aşmış erkeklerin ortak buluşma noktasıdır koç burcu.

BOĞA BURCU

Maddeci, inatçı, tembel, çok ihtiyatlı, şüpheci ve inatçıdır. Eğer hayatınızda bir Boğa burcu varsa, size kısaca 'Bol şans' dilemek istiyorum. Hatta bu burca Boğa değil oturan boğa desek daha doğru olur. Bir Boğayı harekete geçirmek için günlerce dil dökmeniz gerekir. 

İKİZLER BURCU

Çift karakterli, karışık, huzursuz, yüzeysel ve öngörülemezdir. Herkesin uzak durmaya çalışıp, cazibesine kapıldığı bir burçtur İkizler! İsimlerinin hakkını veren İkizler burcu aynı anda iki ayrı karakteri bünyelerinde taşıyabiliyorlar. Bir gün yaptığınız iyi hareketin, ertesi gün ters tepeceğini unutmayın. Çünkü dün konuştuğunuz o kişiyle bugün konuştuğunuz o kişi bambaşka insanlar. Çok yorucu değil mi?

YENGEÇ BURCU

Aşırı duygusal, bağımlı, içine kapanık, temkinli ve karamsardır. Duygusal hali, kuşkucu ve güvensiz yapısı sebebiyle zarar görmekten çok korkar. Yengeç'in bitmek bilmez gözyaşları, her işini duygu sömürüsü yaparak halletmeye kalkışması, melankolik davranışları insanı çileden çıkarabilir. Ha bir de Yengeç, kararsızın illahıdır. 

ASLAN BURCU

Bencil, aşırı gururlu, ukala, maddeci ve baskındır. Eleştiriye hiç gelemeyen Aslan burçları, burçlarının adı gibi kendilerini gerçekten ormanın kralı olarak görürler. Kibirli ve aşırı gururlu tavırları ve hayatları herkesten iyi yönetebileceği düşüncesi konuşmalarına da yansır. 

BAŞAK BURCU

Aşırı eleştirel, kötümser, mızmız, şüpheci ve önyargılıdır. Kontrol delisi olan Başak burçları çevresindeki kişilere laf etmekten kendilerini alıkoyamazlar. Düzen-tertip konusuna takıntılıdır, ayrıntılarda boğulur gider haberi olmaz, bir de hastalıktan çok korkarlar.

TERAZİ BURCU

Kararsız, içe dönük, dengesini bozacak kadar düşünceli, manipülatif ve yüzeyseldir. Sanatçı ruhu fazlasıyla gelişmiş olan bu burçlar dram olmadan hayatlarını sürdüremezler. Dram yaratmayı severler, yaratamıyorlarsa başkalarının dramına ortak olurlar. En büyük zayıflıkları kararsızlık olarak nitelendirilebilir.  Konuyla ilgili her şeyi bilmek isterler. O zaman bile karar vermek konusunda tereddüt yaşarlar.

AKREP BURCU

Kinci, inatçı, gücü kötüye kullanan, tartışmacı ve kıskançtır. Akrep burcu tam bir ömür törpüsüdür. Bir derdi varsa dinlersiniz, saatlerinizi harcarsanız ama sonunda ne mi olur? Akrep yine kendi bildiğini okur!Duygusuzdur, bencildir, pek çok konuda içgüdüleriyle hareket eder hatta bu konuda sadece kendilerine güvenirler.

YAY BURCU

Patavatsız, sıkılgan, kısıtlanamaz ve sabırsızdır.

Aslında sorumluluk aldıklarında yapamayacakları iş yoktur ama nedense iş güç yapmak, okuyup diploma sahibi olmak onlar için sadece vakit kaybıdır. Bir de tembellik meselesi var. Güya 'Özgürlüğüne düşkün' denilen Yay'lar, dört duvar arasında, evlerinde oturmayı, ovalarda, sokaklarda gezmeye yeğlerler. Onların özgürlük anlayışları ilişki meselesinde gündeme gelir.

OĞLAK BURCU

Kontrolcü, inatçı, kötümser, maddeci ve çekingendir. Dünyaya katkı sağlamış bir Oğlak bulmak zor iştir. Muhafazakardır, maceraya atılmaz, atılana da laf eder sizi bezdirir. Duygularını aldırmıştır, tek önem verdiği şey maddiyattır, haliyle cimridir. Disiplinlidir doğru. Ama bunu bazen öyle abartır ki, kendinizi askeri yatılı okulda, kalk borusuyla kalkan, yat borusuyla yatan bir halde bulabilirsiniz. Söylediklerinin tartışılmasını sevmezler. 

KOVA BURCU

Bağımsız, duygusalliktan uzak, dik kafalı, aşırıcı ve düşüncesizdir. Merhaba gıybet, merhaba Kova! Hem kendini beğenmiş hem de efsane çıkarcıdır. Neyse ki kötü bir yalancıdır o yüzden yakalanması her zaman an meselesidir. Girişken olduğu söylenir ama aslında bu konuda bile tek amacı dedikodu toplamaktır. 

BALIK BURCU

Kararsız, sınırları yoktur, kendini feda eden, aşırı duygusal ve hayalcidir. Dünyanın en savurgan insanı da Balık'tır. Hani parayı harcarken hakkını verse neyse... Ota, gübreye parasını harcar, sonra da borç içinde yüzer! Ne istediğini hiçbir zaman tam olarak bilemediğinden sahip olduğu hiçbir şeyden mutlu olmaz. Ya da tam tersi. Evdeki bulgurdan o kadar mutludur ki, pirinç tarlasına girmeye erinir!Aşık olmayı pek severler ama dünyada ne kadar yanlış insan varsa gidip onlara aşık olurlar. 

***

Gördüğünüz gibi bu özelliklerin bizlerle hiç alakası yok. Bunlar paralel evrendeki burçların özellikleri olsa gerek. Hem burç da neymiş, inanmayın böyle şeylere

37 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Kovayım bunu yazanin eltisi kova herhalde :))))
(276 puan) tarafından
Durun kacmayin misafirim falan olursunuz yaa :)))
(276 puan) tarafından
Ehheeh :))egitmen yaaa
(8,934 puan) tarafından
Davete icabet etmek gerekir :))))
(13,841 puan) tarafından
Dimi dimi:⁠-⁠D:⁠-⁠D
(8,934 puan) tarafından
Aynen :))))
-Reklam-
0 oy
(7,694 puan) tarafından
Yengec burcuyum kararsizlik haric bana uymuyor 
(276 puan) tarafından
Allahini seversen ne cabuk okudun yahuu:)))
(7,694 puan) tarafından
Kendi burcumu okudum sadece :D
0 oy
tarafından
Yengeç burcunu tam anlamıyla karşılamam sjsj
(3,295 puan) tarafından
Kız esma sen de mi yengeçsin. ☺
0 oy
(692 puan) tarafından

Ahahha boga burcu benim kocam sjsjsj bak şimdi sayende bi kez daha inandım:D

0 oy
(663 puan) tarafından
That's me :)))

KOÇ BURCU Sabırsız, dominant, asabi, inatçı ve kıskançtır. Bazen oldukça agresif seviyelerde baskın bir karakterleri olabilmektedir. Konu egoysa Koç burcu yüzünden canınız sıkılmış demektir. Buzdolabı kadar soğuk kadınların ya da kibirden kendini aşmış erkeklerin ortak buluşma noktasıdır koç burcu.

Buzdolabı ve kıskanç dışında ben :)
0 oy
(3,666 puan) tarafından
Terazi burcuyum inanılmaz kararliyimdir verdiğim kararlardan asla pişman olmam neyse kader veya nasipte yokmuş/varmış der geçerim ama acayip hakimiyetci ve kontrolcuyum
0 oy
(11,442 puan) tarafından

Ben aslan burcuyum tam da yazıldığı gibi

Esim yay burcu oda okumama taraftarı okuyup da ne vakit kaybetcen kafasında ve gezmek yerine evinde öylece oturur

Yani çok doğru bir konuya parmak bakmışsın tebrik ederim  :)

0 oy
(6,259 puan) tarafından
Ben bi yerde okumuştum şimdi tam aklıma gelmiyo ama burçlar Kur'an da geçiyormuş yani yok diyemeyiz

fakat burçlara inanmak bunlar üzerinden karakter tespiti yapmak islam inancına göre meşru değildir inanmamakta gerekiyo hiç ilgimi çekmez burçlar zaten karakter ile bi ilgisi olduğunu ben düşünmuyorum
(6,259 puan) tarafından
Boşuna yoruyosun üzüyosun kendini şeyma hepimiz çok sıradan öldüğümüz zaman 2 karış toprağın altına girecek insanlarız sen yine de bildiğini söylemekten çekinme
(276 puan) tarafından
Yorulma hafiz tebessum ettim oysa ki :))

Ama gecmis algilarin !!seni oyle anlamaya yonlendirmis


bu arada ben de hafizim :))Arada bende pasliyorum baktim yetkin bi arkadas var hemen oyle yaparim eheehh :)))
Genel olarak enerjisi yuksek bi insan olmama ragmen
Mumkun degil dini mevzularda ordinaryus profosor ultra seyhulislam arkadaslarla tartismam zira
İnsanlar pasta yapmak icin bile kursa gitmeyi tercih ederken
Guzel memleketim de herkes anadan elinde ilmihal ve muftu olarak dogmustur..sahi yoruyor insani :)))

Gerceekten ogrenmek isteyen sorusunu adabina uygun soran arkadaslar bas tacidir bi tanedir onlar :)))

İyi bak kendine karsilasiriz umarim :)))
tarafından
Eyvallah hafız sağol.
Seldam biliyon neler neler oldu.
Birşey yazınca kaçın dinciler geldi hocalar geldi.
Bunlar cennete gider yok daha neler neler.
Oysa ki tek gayem emri bil maruf nehyi anil munker
(6,259 puan) tarafından
Biliyorum kuzum ama sen gayeni devam ettirmeye gayret et çektin elini ayağını zaten çok az görüyorum seni ama çekinmeden söyle sen yine de bildiklerini ❤️
tarafından
Allah razı olsun canım. Yine elimden geldiğince söylemeye çalışıyorum ❣️
0 oy
(1,897 puan) tarafından
Burçlar cinsiyet, doğduğun gün, yıl ve saate göre hatta yükselen ve alçalan burcuna göre yorumlanır. Yani kişiye özeldir nadiren birkaç belirgin özellik tutabilir onun dışında bu fallar genelleme yapılarak her insanda olabilecek hali hazırda bulunan özelliklerle bir çeşit kandırmaca gibi. Ben hiç inanmıyorum bunlara dinimizdeki burçtan karakter analizi yapma metodu böyle bir şey değil geri kalanı da zaten falcılık vs.
0 oy
(2,369 puan) tarafından
Bogayim ama uymuyor bana ben inanmiyorum tembel yazıyor ve tembel llik ve ben sabah sabah su böreği yapan ben bunu beğenmedim açıkçası çok saçma şeyler yazıyor 
0 oy
(1,824 puan) tarafından
Yükselen ve diğer evlere bakmak lazım ama genel anlamda evet ben detaylarda boğulan sonuca varamayan başak 
0 oy
(3,295 puan) tarafından
Yengeç burcuyum hepsi doğru sadece kendimi melankolik hissetmem ve acındırarqk bişeyler yaptırmam hariç. Oğlum ikizler hepsi doğru. Eşim balık burcu parayı tutmaz çok savurgandır ama çok şükür borç alışkanlığı yoktur ve bana aşık olduğuna göre doğru kişiye aşık demektir ☺☺☺☺
0 oy
tarafından
Boğa burcuyum ve hiç o yazıyla uyuşmuyoruz nedense
0 oy
tarafından
Ya arkadaş bu burçlar bizim tam zıttı mızı anlaiş bazıların ki hiç uymuyor benim ki hiç uymuyor ya sizin
0 oy
(2,942 puan) tarafından

Öncelikle eşim boğa burcu ve çok tembel yazıyor eşim tam aksine hiç boş durmayın sevmez canı sıkılır 

Bende oğlak burcuyum azi var fazlası yok sadece kararsız oluşum eksik kalmış orda :D

0 oy
(1,092 puan) tarafından
Terazi burcuyum tamamen doğru melankoliyi seviyorum nedense :D ve asla karar veremem bir kaç kişiden fikir alırım mutlaka 
0 oy
(276 puan) tarafından
Arkadaslar oncelikle hepnze eslik ettiginiz ici teekkur ederim burclar hakkindaki gorusum ise ,

Bence burç adlarının altındaki bütün açıklamalar ve özellikler hayatın olağan akışı içinde zaten varolduğu için herkes burcunun özelliğini okuduğunda kendinden birşeyler bulabiliyor. 

Aslında imkan olsa da bunun deneyi yapılsa. İnsanlara burcu olduğundan farklı söylense mesela. Ne olurdu acaba. 

Sahi , burçlar bizi belli davranış kalıplarına girmeye şartlandırıyor olabilir mi?   

Ornegin Balık burcuyum,balık duygusal olur,  öyleyse hakkını vereyim burcumun, hadi duygusal takılayım " durumu olmasın  

Burçlar bizi şartlandırıyor mu acaba???
0 oy
(13,121 puan) tarafından
Yay yarıdan çoğu doğru :D 
0 oy
(276 puan) tarafından
Yalnızca burçlar değil, bir insanın hakkımızdaki görüşleri de etkiler bizi. Sadece kişilik özelliklerimizi değil, yaşadığımız olayları da etkiler. Burç yorumunda o gün canının sıkılacağını okuyan biri, buna inandığı anda normal bir olayı can sıkıcı duruma getirir.

 Zihnimiz düşündüğümüz her şeyi emir kabul eder çünkü. 

İnsan zihni cok kolay manipule oluyor cunku 
0 oy
(276 puan) tarafından
Bazi arkadaslar bana uymuyor demis deli misin tabiki uymayacak  Mümkün müdür dünya üzerinde yalnızca 12 tip insan olsun?

 Her ruh eşsiz yaratılmışken, insanları böyle kalıplara sokmak yine insanın işidir.

Yani arkadaslar uzgunum bu da dis minnaklarin isi :)))

Ciddi anlamda arastirin roportaji var rockerfellerin okuyun falan 

Yani anlayacaginiz ben burc kullanmiyorum kullanisiz oluyor yaaa :)))

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 171 göst.
17 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Asellll (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 463 göst.
19 Ekim 2020 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 118 göst.
29 Nisan 2024 Diğer kategorisinde E.m.hs (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,383 göst.
2 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Miskokulum (477 puan) tarafından soruldu

381,725 soru

11,428,033 cevap

34,988 kullanıcı

...