0 oy
712 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından

Merhaba

Ben 9 sene üstüne hamile kaldığım ve bu süre zarfında türlü tedaviler olduğum için doktorum Sezaryen dedi. Beni ve bebeği tehlikeye atmamak için değerli bebek olduğu için dedi. Kendiside zaten tüp bebek doktoru yani genelde elinden hep benim gibiler geçiyor diyebilirim. Şuan 35+4 Üm. Ayın 24 üne gün verdi. Eşim şehir dışında olduğu için gün istedim kendisinden. 

Şimdi sorum şu ki şimdi sezaryan olacağım. Devamında korunmayı düşünmüyorum. İnşallah peşine de hamile kalırım diye istiyorum hayırlısı ise olsun tabi.Peşpeşe gebeliklerde doğum olarak ilki sezaryen 2. Vajinal dogum olması mümkün mü? aslında şuan da bence bi engel yok vajinal doğum için sadece haftaya göre suyum biraz az imiş ama gelişimin de sorun yok bebeğin ve bebek baş geliş hiç dönmedi makat geliş olmadı yani hiç. Her gebelikte kendine özel ama yine böyle olursa diye...

14 Cevaplar

0 oy
(650 puan) tarafından
seçilmiş
 
En İyi Cevap
İki yılın altında olunca mecbur sezeryanla oluyor. Şimdi sonrasını düşünme. An'a odaklan. Allah görünür görünmez kapılar açıyor. Sadece şimdiyi yaşamaya bak. Gelecek kaygısı ve endişe beraberinde sıkıntılar getiriyor. Rabbim neylerse güzel eyler. Kimin ne olacağını bilemeyiz.

Teyzemin kızı doktor; hep normal doğum normal doğum deyip 72 saat sancı çekince son anda sezeryanla doğum yaptı. 

Allah sağlıkla sağlıklı sıhhatli huzurla kucağınıza almayı nasip etsin ☺️❤️
tarafından
Kaygım endişem yok. Tek kaygım evet bebeğimi kucağıma sağlıklı sıhhatli alabilmek. Normal doğum diye diretmem doktor sezaryen deyince de ağzımı açıp tek kelime etmedim zaten. Benimki sadece meraktı. Sonrasını Anlık da olsa düşünüyor insan 9 sene bekledim ben ne yaşadığımı ben biliyorum bu zamanda yaşım da gidiyor. Şuan 32 yaşındayım 34 e anca doğar 2. Si zaten 40 indan sonra mı düşüneyim 2. Yi. Teşekkür ederim bilgi için. İyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim Allah razı olsun ❤
(650 puan) tarafından
Nasip ne zamansa o zaman oluyor. Allah gönlüne göre versin. Rabbim cümlemizden razı olsun
tarafından
Amin zaten olacak mı o da meçhul yani ihtimalleri düşünüyorum anlık
(650 puan) tarafından
Sen yine ilk üç ay kalmamaya çalış. Bebeğin o aylarda olsun sütünü emsin♥️

Rabbim hayırlısını versin. Hayırlısından ayırmasın
tarafından
Allah razı olsun ❤
-Reklam-
0 oy
(64 puan) tarafından
 Pesinden hamile kalirsan 2. De sezeryan olur cunki ilk doğumunun üstünden  en az 4 yıl geçmeli   ve şimdi sezeryan olcakmissin çok erken degilmi daha 35. Haftadasın kuveze alırlar bebeği diye dusunuyorum
tarafından
Uygulamada görünen dolu 40 hafta ayın 28 ini tarih olarak gösteriyor nasıl erken anlayamadim 39. Haftada doğum yapacağım. 35+4 Üm şuanda.
(497 puan) tarafından
Nasıl erken ? Arada 1 ay var.
1 ay = 4 hafta
Şu an 35 haftalık, 1 ay sonra 39 oluyor ?
tarafından
Bende anlamadım arkadaş yanlış okudu galiba
(497 puan) tarafından
Büyük ihtimal bu ay sanmis olabilir. Bende ayın kaçı olduğunu unuttuğum için bu ay sandım. 20si falan sanıyorum bugün :D sonradan dank etti :))
(64 puan) tarafından
Aynen şimdi anladım kafam karışmış  galiba :))))
0 oy
(2,479 puan) tarafından
Sezaryenkn arkasindan normal dogum olmaz benim ablam 5 sene arayla hamile kaldi doktor sezaryen dedi aslinda en guzelide sezaryen ben normal dogum yapmis biri olarak bir kac gundur normale dondum normal dogumyn sonrasida kotu o anida kotu  benim dusuncem tabi 
tarafından
Sezeryan konforlu bencede. Doktora da açıp ağzımı tek kelime etmem sezaryen için. Ne dediyse yaparım yani güvendiğim iyi bi doktor. Zaten ne yaşayacağımı da bilmiyorum o yüzden kafamdaki soru işaretleri kayboldu en azından.
0 oy
tarafından
Canım olmaz normal sezaryen yaparlar ama öncelik bu bebişin olsun sağlıkla bi gelsin de ikinci in doğumunu da sonra düşün bence :) 
tarafından
Sadece merak
0 oy
tarafından
2. De mecbur sezeryan olur canım ve üst üste sezeryan seni çok zorlar 2 3 sene ara ver bence 
0 oy
(5,519 puan) tarafından
Sezaryan diye biliyorumm
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Kuzum yorumlara baktım yaşın büyük değilmiş bu yüzden önceliklezdoğacak olan bebişine odaklan. Hemen 1.viyi kucağa alınca 2.yi isteme. Ard arda doğum yapmak ve iki küçük çocuğa bakmak cidden zor. Sen şuan hamileliğinde tadını alamadan kendine stres yaparsn farknda olmadan, korunma iste tabi nasibinde varsa olur zatenSezaryan anne sağlığı için ileriye dönük daha iyi. Vajinal doğum yapanlarında çoğunda ilerleyen yaşlarda idrar tutamama kaçırma ve rahim sarkması olabiliyor. Sezaryen ile doğumda çok güzel ve çok özel. Bende tedavi eli sezaryn yaptm senin yaşındaym.
tarafından
32 yaşındayım daha ne olsun şunun şurasında 40 a 8 kaldı. Benimle evlenenlerin cogu 3. Çocugunu kucağına almış kendimi kıyaslamiyorum sorunluyum çünkü ama çok da erken olduğunu düşünmüyorum. Zaten korunmayacam ama hamile kalabilir miyim tekrar meçhul. Ihtimal sadece ama isterim en azından 2 kardeş peşpeşe büyüsün. Etrafimda cok çocuk büyüdü zorluklarını görüyor ve biliyorum ama eşimde bende istiyoruz Allah nasip ederse. Tabiki önceliğim suan sağlıkla hayırla evladımı kucağıma almak.
0 oy
tarafından
Canım bunda sezaryen olursan sezaryen sonrası vajinal doğum için sürenin baya uzun olması lazım peşine hamile kalsan yine sezaryen olsan yine bi iki sene geçmesi lazım ki gebelikte ve doğumda fikirlerle ilgili bir sorun yaşamayasın benim ablamda tüp bebek yaptırdı iki bebek arasıda 8 sene  falan di yinede doktor riske  atmadı ve hemen sezaryene aldı ama az ikinsa çocuk çıkacak düşün yinede sezaryene aldı belki bu heyecana dayanamaz bebek diye bebim de iki sezaryenim var iki gebelik arası iki sene ilk kizim tam iki yasındaydı tekrar gebe kaldım hiç bir sıkıntı yaşamadım çok şükür 
0 oy
(3,446 puan) tarafından

Doğumdan sonra konuşuruz hangi yöntemle korunacağını :D

tarafından
Korunma yöntemleri hakkında oldukça fazla bilgim var. Bugüne kadar hiç ihtiyacım olmadı. Bu konuda konuşmaya da ihtiyacım yok sağol
0 oy
(10,215 puan) tarafından
Canım dr un çok doğru söylemiş sezeryan konusunda ssvd için en az 2 yıl geçmeli diye biliyorum ama sonrası için gerçekten kendini yorma fikir olarak evladını al kokla sonrasınfa Allah zaten kapıyı en hayırlı şekilde açar. Hemen olursa ki sezeryan sonrası 1 yıl da ara vermek iyi sanki yine sezeryan ile doğar bebeğin. Annem üçümüzü de sezeryan ile doğurmuş ve ikimizin normal doğum sancısını da çekmiş 6  inat edip nerdeyse ölüyormuşum içerde ki ben de 6 yıl sonra olan bir evladım . Sezeryan kurtarıcı olmuş. Demem o ki dr diyosa acaba olmasın kafanda. Sağlıkla gelsin kuzun
tarafından
Hiç sıkıntı yok doktor ne diyorsa yapacağım zaten. Sorun yok yani diretmem bu konuda sadece meraktan nasıl oluyor diye sordum.
(10,215 puan) tarafından
Ssvd yapan Dr lar var kuzum instada gulten gökkuş mesela bi sayfasını incele fikir almış olursun
0 oy
(497 puan) tarafından

Evet mümkün ama doktorun iyi olmalı canım.

SSVD'yi araştır, birde arada bir kaç sene olması lazım :)


tarafından
Doktoruma güveniyorum iyi bir doktor ne derse yaparım yani sıkıntı yok nasıl oluyor diye merak ettim
(497 puan) tarafından
Oluyor canım endişe etme. Doktorun da onay verirse yaparsın
0 oy
(130 puan) tarafından
Arkadasim senin tedaviyle oluyo gebeligin bnce korunma dogumdan sonra ikisine de bakarsn cunku gec cocugn oluyo zaten zor da oluyo araya 4-5 sene koyarsan zaten hamile kalman siknti yumurtalklar kalitesizlesir falab hic bekleme. Sezaryenler arasi mesafe olsa iyi olur tabi senin iyilesmen acisindan ama erkenden hamile kalanlar da oluyo sorun yasamiyolar. Turkiye de sezaryen sonrasi vajinal dogum icin epey bi zamn gectikten sonra yapiyolar ve cok cok cok az doktor bunu yapiyo. Bnm arkdasm ilki sezaeyen ikincisi vajinal dogum yapti iki cocuk arasi 3 sene  ama yurtdisinda oldu bu. Orda hic bi risk yok diyorlarmis yapiliyomus yani bu. 

Hic bi sikntinda yokmus ama keske doktorun normal doguma tesvik etseymis seni zamanini bekleyip. Ama seninki ozel ve cok cok ckk beklenen bi bebek oldugu icn sezaryen demis riske atmak istememis. 

Rabbim hakkinda hayirli olani nasip etsin...
tarafından
32 oldum. :( 23 de evlendim.
(130 puan) tarafından
Bnde 30 yasima girdm iki kizim var biri 4 yasinda digeri 4 aylik fazla gec kalmis sayilmazsn canm. Vakti zamani simdiymis.
tarafından
Evet her başarısız deneme sonucu vakti var şimdi değilmiş dedim hep kendime. Allah nasip etti inşallah peşine yine nasip eder :)
(130 puan) tarafından
İnsallah korunma sen hic beni dinle nacizane:))
tarafından
Korunmayi düşünmüyorum ki :))
0 oy
tarafından
Sezeryan sonrası normal doğum cokkk zor ve riskli canım 

Bennm arkadaşım 9 yıl önce sezeryan oldu tekrar normal istedi riske atamam demişti Dr u mecbur sezeetyan oldu canım 

Korunma hernturku eşine bağlı canım hiç bir yol güvenilir deik
tarafından
Korunmak istemiyorum :) artık inşallah 2. Si gelieşe doktor ne derse... benim merakım nasıl oluyor diyeydi
0 oy
(99 puan) tarafından
Benim ikinci kızımda tüp bebek.sezeryanla oldu.11 aylıkken kendiliğinden hamile kaldım, inşallah seninde öyle olur.sezeryandan sonra epey bı zaman geçmesi gerekiyor normal olması için
tarafından
İlkini kucağımıza alalım da gelsin 2. Si de insallah.
(99 puan) tarafından
Allah gönlüne göre versin.simdiden hayırlı uğurlu olsun

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 238 göst.
6 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (2,863 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 237 göst.
10 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde yesmesn (747 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 104 göst.
14 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde gizem bilgin (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 179 göst.
1 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

378,181 soru

11,318,869 cevap

34,764 kullanıcı

...