0 oy
544 göst.
Diğer kategorisinde (628 puan) tarafından

Kızlar doğuma iki hafta gibi birşey kaldı  sezeryanla doğum yapacağım süt geç geliyor malum. İlk doğumum özelde olduğu için orda sütüm gelene kadar mamayı hastane vermişti almadık. Ama şimdi üniversite hastanesinde doğum yapacağım vermezler diye düşünüyorum. Mama almalımıyım? Alırsam ne önerirsiniz yenidoğan bebek için?

7 Cevaplar

+1 oy
(1,982 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Ben aldim dogum cantama koydum canim aptamil 1 devam sütü. Kuzenim dogum yapmıştı hastane vermemisti eczaneden alip vermistik o yuzden aldim nolur.nolmaz diye sut inenene kadar bi kac gun takviyelicem tabi once bos meme emsin sonra mama :)
(1,982 puan) tarafından
Amin insallah canim :) yaaa yazik adama :) yalanci sancilar benimde oluyo ama benim kocam yanimda degil kibrista ben dogum icin memlekete  annemgile geldim .dogum iznine gelecek esim ayri kalmak cok zor oglumuz gelince kavusacaz insallah :)
(628 puan) tarafından
Allah kavuştursun canım. Ailemin yanında olmak isterdim bende şu durumda eşim nasıl yapacak bilmiyorum.
(1,982 puan) tarafından
Amin canim. bende mecburiyetten geldim yoksa gelmezdim valla seneye turkiye icine cikacak tayinimiz ikinci cocukta hayatta gelmem :)
(628 puan) tarafından
İnşallah canım tabiki insanın kendi evi gibi olmuyor ama ben annemlerde çok rahatım. Zaten babada yok biz bize oluyoruz. Bu yıl gidemedim çok özledim keşke yakın olsalardı. Benimde ailem uzak biz Çanakkale onlar Elazığ
(1,982 puan) tarafından
Gurbetlik cok zor valla anlarim canim. bende evimdeyken annemleri özlüyorum. Annemgildeyken kocami ozluyorum cok degisik bi duygular valla :)
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Mama veriyorlar ama al sen bn almistom sarılık olmasin diue 
(628 puan) tarafından
Kardeşim de sarılık olur dedi o yüzden alayım baktım ama dünya kadar mama markası ve çeşitleri var. Aptamil misal kaç ürünü var.
tarafından
Aptamil conformil al gaz etmez özel mama cnku ben 2 ay onu kullandim gaz falan etmiyo bak sor istersen gazli ve kabizli benekelr için özeldir
(628 puan) tarafından
Tamam bakarım canım çok teşekkür ederim.
+1 oy
tarafından

Benim hemen geldi ya  

Artik hastaneler vermio diye biliorum bebek dostu diye bi uygulamalar var ondan dolayi onu sorman gerek
(628 puan) tarafından
Anlamadım canım uygulamada mama hakkında bilgi paylaşımı mı var.
tarafından
Ya yazamamisim dusundugumu bebek dostu olunca emzirmeyi destekliyorlar saglik bakanligi bu hastanelerde mama verilmeaini yasakliyor hastane bulundurmuyor yani
(628 puan) tarafından
Anladım canım çok teşekkür ederim. Kardeşim sarılık olur dedi mama vermezsen o yüzden bende sorayım dedim. 3 gün takviye yapacağım sadece anne sütü ondan sonra.
tarafından
Tamm yavrum iyi olabilir ben vermedim emiodu ama yinede oldu :)
(628 puan) tarafından
Oğlumda verdik her emzirme sonrası bilgisizdim hastanede hemşire getirmişti. Sarılık olmadı gayet iyiydi. Aç kalınca sarılık oluyorlarmış. Küveze girer dedi birde o yüzden korktum.
+1 oy
(2,130 puan) tarafından
Anne dogumhaneden cikana kadar besliyolar sonra gerekiyosa mama aldiriyolar canim cocuk doktoru diyo 
(628 puan) tarafından
Devlette de bebeği besliyorlar mı. Doğum sonrası baba alacak, adam eli ayağı birbirine girer sonra başka kimsede yok. O yüzden alayım dedim. Bende sezeryanla doğum yapacağım uyuyarak olursa sürer biraz kendime gelmem. O bensiz bocalar ama yapacak birşey yok.
(2,130 puan) tarafından
Devlet genel yapmiyor canim belden yapiyo bebegin kilo kaybi coksa mama baslatiyo cocuk doktoru geliyo kontrole
+1 oy
(2,448 puan) tarafından
Ben devlette yaptim mama falan yoktu. Sütüm hemen gelmişti ama bir iki gösterip gitti zaten ebeler. Yanıma kim geldiyse onlar uğraştı memeyi tutturmak için. 
(628 puan) tarafından
Hiç mama vermedin galiba canım. Normal doğum mu sezeryanla doğum mu yaptın. Benim ilkinde 3. Gün zorla ilaç verdiler öyle gelmişti. Mama takviyesi yapmıştık.
(2,448 puan) tarafından
Sezeryan oldum canim. Vermedim. Ben hic strese girmedim sütüm gelir mi vs hiç düşünmedim. Gelmeseydi verirdim tabi mama kötü bisey degil sonuçta :)
(628 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım o zaman bende senin gibi yapayım inşallah gelir hemen sütüm hiç mama vermem. Anne sütü gibi değil çünkü.
(2,448 puan) tarafından
Orasi öyle tabi canım. Hic düşünme sadece bebeğini düşün nasıl, kime benziyor falan öyle kafa dağılıyor zaten :) güzel doğumlar olsun inşallah
(628 puan) tarafından
Amin inşallah canım teşekkür ederim
+1 oy
(25,224 puan) tarafından
Herkesin sütü geç geliyor diye bsy yok belki hemen gelicek sizin. Arkadaşımda sezeryan oldu hemen emzirdi. Tedbir amaçlı yine bulundurun tabi
(628 puan) tarafından
Bakalım canım ikinci ama 15 yıl aradan sonra olunca sanki ilk kez anne oluyorum. Belki dediğin gibi hemen gelir. Boş yere almayayım. Normalde Perşembe günü alayım dedim ama gerek kalmazsa elimde kalacak öylece. Teşekkür ederim.
+1 oy
(1,722 puan) tarafından
Bn almamıştım normal dopurmama rağmen süt gelmedi oğlumda emmedi eşim hemen gidip aldı her taraf eczane zaten kolatca bulmuştu. 
(628 puan) tarafından
Bende almayacağım eğer gelmezse alırım. Gelirse mama ziyan olacak. Dikkat etmedim doğum yapacağım hastane yakınında hiç eczane görmedim. Perşembe bir bakayım inşallah vardır.
(1,722 puan) tarafından
Vardır hastahaneye yakım çok eczane oluyo ama sütün az gelirsede al ve mama kesin ver. Verme diyenlere kulak asma ben 1 hafta berdim bebeğim hiççç sarılık olmadı mamayada alışmadı 1 hftadan sonra azaltarak bıraktım. Lohusa kadına çok bilmişlik çok yaparlar sen kimseyi takma bebeğin aç kalmadın şimdiden diyim :)
(628 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım kesinlikle süt yeterli gelmezse mama vermek lazım. Doğumda eşim olacak sadece kimseye haber vermeyeceğiz.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 96 göst.
5 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ftmdila33 (704 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 192 göst.
12 Mart 2022 Diğer kategorisinde Dilancann (2,720 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 123 göst.
5 Mart 2022 Diğer kategorisinde Melek.dgc (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 841 göst.
15 Ekim 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

377,374 soru

11,293,152 cevap

34,711 kullanıcı

...