0 oy
530 göst.
Aile kategorisinde (663 puan) tarafından

Hanımlar, 

Bir bebeğim var 15 aylık. 2 yaşına gelince kardeş düşünüyorduk, sonra bir kardeş daha. Ancak ilk bebeğim olduğu için midir nedir enerjimi bunda tükettim gibi hissediyorum. 3 çocuk istiyoruz eşimle ama dün oturduk düşündük 2 gebelik, 2 doğum ve 2 bebek dönemi daha kaldırabilir miyiz diye, bilemedik :) Tüp bebek tedavisi ile ikiz mi olsa diye ciddi ciddi düşündük ama haddimizi aşmış olur muyuz emin olamadık. İkizi olanlar, arka arkaya üç çocuğu olanlar hangisi daha zor? 

11 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Hiçbir doktor bilerek ikiz gebelik yapmaz

İkiz ya da çoğul gebelik bir istek değil tüp bebekte yapılan bir hatadır. Geçmiş dönemde tutması için daha çok embriyo transfer ediliyordu bu yüzden çoğul gebelikler oluyordu gelişmiş tüp bebek yöntemi ile bu azaldı. İkiz ya da çoğul gebelikler risklidir bu yüzden doktorun isteğe bağlı ikiz yapması düşük ihtimal ya da göze alınmamalı. 
-Reklam-
0 oy
(11,217 puan) tarafından

Yasın kac. Ara vere vere yapabılırsın 3 tane o zmn enerjı toplamayada zamanın olur ıkı cocugum var araları 4 yıl 4 ay gayet enerjıktım 2. Gelınce:)

(11,217 puan) tarafından
Ben gözümü karartım gözde: D 2 az 3 cok demışler ama haklısın: D
tarafından
Valla 1 dısında hepsı cok be :D
(11,217 puan) tarafından
1 cocuk hıc cocuk bu sözümü unutma;)
tarafından
Beeeenlık durum yokkk bılıyosun :D yanı en azından yaza kadar yok :D cocuk bı 3 yasında olsun :D
(11,217 puan) tarafından
Ee bende 3. Yu dogurana kadar sımay 3 olur zaten:)
0 oy
(1,160 puan) tarafından
Sırf ikiz olsun diye tüp bebek yaptırmak biraz tuhaf açıkçası. Benim çevremde birsuru tüp bebek yaptiran var ama maalesef hepsinin tek. İkiz, ucuz tutmasi biraz mucize oluyor. Doğal yoldan oluyorsa yapın, ama aralarındaki yaş farki çok yakın. Tecrübeli olarak eğer kendini düşünüyorsan araya biraz zaman koymalisin. Yoksa huni ile gezme olasılığın çok yüksek ☺️
(663 puan) tarafından
Huniye çok güldüm :)) Zaten oğlum biraz daha büyüsün öyle istiyoruz emmeyi ve bezi bıraksın ondan sonra. Ama 30 yaşındayım ve ikinci çocuğu 32'de doğurmuş olacağım, sonra üçüncüyü 35-36'da... Bunun yerine ikiz ile 32 yaşımda dükkanı kapatsam diye düşünüyorum ama sonra da hadsiz hissediyorum kendimi :)
(1,160 puan) tarafından
Büyük cesaret. Çoğul gebeliginde kendine göre riskleri var. Onları göze alabiliyorsan sen bilirsin. İkiz olup gebelikte biri vefat ederse bu sefer üzülen sen olacaksin. O ihtimal de var. Doğal yoldan yap geç ne gerek var o kadar uğraşmaya. :)
(1,804 puan) tarafından
Biraz konu ile alakasız ikiz gebelik isteğe bağlı mi oluyor transfer le mi alakalı bir durum ne tutarsa hesabı
(663 puan) tarafından
Tabii, doğumu emzirmesi her şeyi zor ve öte yandan türlü zorluklarla anne baba olan insanları düşünüp şımarık mısın nesin sen diyorum kendime :)
tarafından
çogul gebelik tüp bebek yapılırsa mumkun ıkı yada uc embrıyo aynı tüpe alınıp transfer anında hepsı bırden transfer edilebiliyor bende embrıyo dondurmustum ıkızdı bırısı bırısı tektı tüplerın
0 oy
(7,985 puan) tarafından
Bu benim resmen hayalim 2 oğlan 2 kız şimdi bir çift var geriye kaldı bir çift ama bende ne o.yurek var ne o cesaret bende çok isterdim bir kız bir oglan ikiz olsa tek gebelikte kurtulsam ama ikiz olsa bile istediğim olur mu veren Rabbim öyle verir mi ki 
(663 puan) tarafından
Biz de hep kalabalık aile hayali kurardık eşimle, simsi de arka arkaya nasıl olur diye düşünüyoruz :)
0 oy
(2,165 puan) tarafından

Canm girme o toplara bence akışına bırakın Allah nasip ederse ikiz üçüz zor olur bence doğal yollardan oluyorsa eğer gerek yok diye düşünüyorum bu benim fikrim tabi. İkiz bebekleri olan arkadaşım var aşırı yorucu geçiyor nefes alacak vakti yok diyebilirim :angel:

(663 puan) tarafından
Evet o da gözümü çok korkutuyor ama başka türlü de biz nasıl kalabalık aile olcaz ya :)
(2,165 puan) tarafından
Bu arada sormadım kaç yaşındasin yani yaş problemimi vardı çünkü bebeğin daha 15 aylikmis , bu arada benim de bir kızım var 16 aylık şuan, benimde bazen aklıma ikinci çocuk yapma isteyi gelmiyor değil:D ama sonra daha erken diye düşünüp bekliyorm sütten kestim bezden de kesersem eğer Allah da nasip ederse ikinciyi o zaman düşünebilirim inşallah:)
0 oy
(6,438 puan) tarafından
Halamın bir oğlu var 3 yaşında ikiz iki kız kardeşi var onlarda 1 buçuk yaşında. En son halamı gördüğüm de kendinde değildi. Ninemden bile daha çok çökmüştü. Üzüldüm haline. Eşi ilk çocukta çok yardımcı olmuştu o da bu ikizlerden sonra ek işe başlamış maddi imkansızlık diyorlar ama bence eniştem evden kaçmak için ek iş yapıyor. 
(663 puan) tarafından
Hadi ya :( Yardım eden destek olan kimse yok mu :( Bizim şu an bir yardımcımız var, Allah kısmet ederse ikiz durumunda bir de yatılı yardımcı düşünürüz. Ama bizimki öyle laf aşamasında sadece şu an. Akışına bırakmak en iyisi sanırım
(6,438 puan) tarafından
Hiç yardım edeni yok canım başka şehir de oturuyor biz tüm aile İstanbul dayız
0 oy
(48,735 puan) tarafından
en ideali tek cocuk☺️☺️☺️
0 oy
tarafından

Hele bi ikinci yaşına gelsinde gör , bi 2 yaş sendromunu tat bak bakalım yapcanmı çocuk mocuk :)

(663 puan) tarafından
Hahahaha korkmuyor değilim :)) Erkek bebekte daha zor oluyormuş herhâlde küçük ergenlik :))
tarafından
Valla benmki kız :) 5 erkek çocuğuna bedel :)
0 oy
(1,015 puan) tarafından
Valla bence normal bi karar deyil Rabbim normal.yollarla veriyorsa neden normali birakipda anormali seciyorsunuz anlamadim.uc cocuk istiyorsunuz uc dogum istemiyorsunuz ne qarip bi dusunce.
(663 puan) tarafından
İşte tam olarak bu noktada kendimizi hadsiz hissediyoruz. Akışına bırakmak yerine planla projeyle çocuk sahibi olmak hadsizlik mi diye düşünüyoruz
(1,015 puan) tarafından
Her kesin kendi fikri kimse kimseye karisamaz ama bixim plan dediyimiz sey bile Allaha aitdir.onun kudugu normal duzeni yok sayarak bu hale geldik.olmayanlari anliyorum onlarin caresi yok Rabbim isteyen her kesi evlat sevinciyle sevindirsin insallah ama bu fikir cok qarip!
0 oy
(4,265 puan) tarafından
Sizi takdir ediyorum. 2.yi dusunuyosunuz bi de ikiz dusunuyosunuz. Benim bebegimde 14 aylik. Dogum oncesi bende ikinciyi dusunuyodum artik dusunmuyorum :)

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 624 göst.
13 Ocak 2021 Diğer kategorisinde İremcan (281 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 66 göst.
17 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde filizzz (216 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 73 göst.
23 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Zuzu (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 62 göst.
23 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Zuzu (63 puan) tarafından soruldu

381,228 soru

11,412,653 cevap

34,956 kullanıcı

...