0 oy
163 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
En yakın kankim Malatya Doğanşehirli biriyle evleniyor bu baharda. Biz hiç halay falan bilmeyiz düğünler nasıl olur neler oynarız çalışmak istiyoruz ve kültürleri örf adetleri nasıldır ? Ayrıca nereleri gezebiliriz ? Kızın kayınvalidesi Elazığlı baba tarafı Malatyalı yani iki tarafta olucak sanırım bizim halay bilgisi 0 

6 Cevaplar

0 oy
(9,008 puan) tarafından
Ben de malatyaya gelin geldim. Bildiğin normal çifte telli normal halay çektiler valla. Öyle değişik bir şey görmedim ben. 
-Reklam-
0 oy
(1 puan) tarafından
Ben Doğanşehirliyim İstanbul'da yaşıyordum malatyaya gelin geldim, Doğanşehirde evet halay türü daha çok oynanır ama çiftetelli tarzı da oynanır. Adetler de köyden köye değişiyor aslında Doğanşehirde kürt/alevi köyleri de olur sünni/türk köyleri de olur ona göre adetler de değişir
tarafından
Kültürleri nasıl yani muhafazakarlar mı
0 oy
(2,671 puan) tarafından
Bende Malatya'ya gelin geldim ama bizim düğün mevltluydu :⁠-⁠) 
tarafından
Memnun musun
(2,671 puan) tarafından
Eşimden mi ailesinden mi yani kültürler farklı ya baya kaynanam gül iyidir ama yemek tarzımız falan çok farklı Allah tan eşim yemek ayrımı yapmıyor ben kendi kafama göre yemek yapiyrm :⁠-⁠)
0 oy
(1,928 puan) tarafından
Malatya'da bol halaylı oyunu düğünler olur. Ailesi önemli belki sadece mevlüt olur bilmiyorum. Malatya'da merkezde gezilecek yerler var ama ilçelerde de çook. Battalgazi Darende ve Yeşilyurt'a mutlaka gitmelisiniz. Aslan höyük harika. Yani niyetlenin ve bol bol gezin görün. Mutfağıda çok geniş. 
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,061 puan) tarafından
Koyu bir malatya merkezli olarak söyleyeyim müthiş bir ile gelin gidiyor ben kendi toprağımı o kadar özlüyorum ki anlatamam çok güzel iyi insanların olduğu yer halay genelde daha çok var ama 3 ayak onu youtube yaz çıkar canım çiftetelli falan oynanırda karışık yani siz ne isterseniz onlar eşlik ederler yani örf adetlerimiz çok güzel herkes kendi halinde birbirlerine gider gelirler saygı sevgi her zaman vardır mesela bi büyüğümüz gelirse ayağa kalkarız eline gideriz gelin gittikten 1 hafta sonra onlar gelirler baklavayla sonra sen onlara tatlıyla gidersin genelde erkeklerin kayınbabanın yanında yemek çay içilmez saygı çok önemli yani nereleri gezebilirsiniz mutlaka merkezde bakırcılar çarşısı şire pazarı darende gürpınar şelalesi somuncu baba türbesi, orduzu pınarbaşı, özellikle Gündüzbey Karadeniz gibidir, ispendere şifalı su içme piknik yeri, barguzuya çok yer var merkezinde gideceğiniz yerler mutlaka sümerparka gidin kanalboyu var akşamları efsane olur güzel yer gidin esenlik kafe var kanalboyunun üstünde gidin merkezini gezin mutlaka yemek olarakta yaprak döner künefe dükkanları var gidip yiyin şire pazarından kayısı alın tavsiyemdir. 
(1,061 puan) tarafından
İçli köfte, analı kızlı, kiraz yaprağı sarması, patlıcan tava, ezme, akçadağ kömbesi, sığma köfte, pirpirim çorbası, acılı ayran, kebap tarzı şeyleri meşhurdur lahmacun falan bilmesi lazım el lezzeti baya güzel geniş mutfağı vardır.
tarafından
Uğraşıp yazdığın için çok teşekkür ederim
0 oy
(309 puan) tarafından
Ben eşim oralı olur kendisi oynamayı çok severler halaylar çiftetelliler yani tutacakları orkestraya bagli ama genelde ağır havalarda oynarlar keyif insanları Doğanşehirliler pek sevmem eşimin tarafini inşallah arkadaşın iyilere denk gelmiştir 
tarafından
Niye sevmezsiniz

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 85 göst.
21 Mart 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde NSYhO (367 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 87 göst.
10 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 65 göst.
21 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 90 göst.
27 Ekim 2023 Aile kategorisinde Selin demirci (2,103 puan) tarafından soruldu

381,711 soru

11,427,369 cevap

34,987 kullanıcı

...