0 oy
142 göst.
Diğer kategorisinde (1,977 puan) tarafından
Selam kızlar, bugün arkadaşım ayıptır demesi büyük çocuğa makarna kaynattı suyunu süzüp bebeğe mama yaptı. Bebeği 5-6 aylık şaşırdım çünkü mama ile ilgili hiç bilgim yok ben sadece emzirdim bide benimki küçük. Dedim kız olur mu öyle ''valla ben herşeyden mama yapıyorum '' dedi. Sütünü sağıp içine kendi yaptığı bebe bisküvisini eritip veriyormuş. Makarna suyu ile mamayı yapıyor. Hatta brokoli havuç karnabahar patates gibi sebzeleri kaynattıktan sonra onların yoğun suları ile de yapıyormuş. Aynı zamanda ek gıdaya da geçmiş herşeyi bi şekilde değerlendiriyor bilgileri çok hoşuma da gitti de mama olur mu gerçekten  ? Yada herkes mi böyle de ben bilmiyorum :)

6 Cevaplar

0 oy
(99 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Yaratıcı fikirler bende sütümu sagdigimda bebe bisküvisi ile karıştıriyordum yani normal süt ile yapılan şeyleri kendi sütüm ile yapardım. Makarna suyu çorba suyu olarak kullanılıyorsa niye çorbasını yapmasın. Ben de brokoli çorbasına kıymayi öndn kavurur sonra brokoli karnıbahar havuç patates katıp blenderdan geçirirdim et bile su gibi olurdu. Yani tabi hepsini ayına göre hesaplayarak ve daha önce tek tek tattirip alerjik durumunu tespit ederdim öyle karıştırma yapardım. 
(1,977 puan) tarafından
Kendi sütün ile mama yapma bisküvi koyma  cidden çok mantıklı.
(99 puan) tarafından
Aynen aynen inek sütü alerjendir 1 yaş altı kullanılmaz mesela onun yerine su koyar anneler o yaşa kadar ama kendi sütünü sağıp yedirilebilir. Ama tabi herşeyden önemlisi neyi karıştıracaksan daha önce onu tek yedirmis olup her hangi bir tepki verip vermeyeceğini gözlemlemek bu en basiti bir yogurt bir muzda olabilir daha sonra karistirilmasini savunuyorum bende. Çünkü makarna erişte demek eristede yumurta var sen yumurta alerjendir mesela tek başına denemeden suyunu kullanmış olman bile sakıncalı olur mantıklı olan karistirmalardan yanayım yani senin yapıp yemek istemeyecgin biseyi çocuğa yapılmamasından yanayım ben her zaman.
-Reklam-
0 oy
(5,314 puan) tarafından
Öyle annelere hayranım valla ben hiç öyle değerlendirmem normal malzemeleri kullanırım 
(1,977 puan) tarafından
Fikir olur işte kız. Ama işte mama olur mu hani bu aptamil milupa gibi olanlar var ya onlardan kullanıyor . Suyla yapılmıyor mu onlar
(5,314 puan) tarafından
Valla kuzum ben hiç mama kullanmafım emzrdim 6 aylıkkende ek gıdaya başladım
0 oy
(315 puan) tarafından
Öyle saçmalık mı olur ya makarna suyuyla mama yapmak kaçıncı seviye :))
(1,977 puan) tarafından
Kız banada normal gelmedi. Yapıyor oluyor ama bunun oluru var mı çocuğa bi zararı olur mu bilmiyorum
0 oy
(2,705 puan) tarafından
Gğzel değerlendirme ama tadım testlerı bitmeden pat diye asla yapılmaz cogu makarnada yumurta var belkı alerjısı cıkıcak tek basına gıdalar denemeden böyle bocalamak bana mantıklı gelmıyor ha alerjısı yoktur tadım testlerını geçmiştir yapılır neden olmasın bende kızıma sebze yemedıgı ıcın hasladıktan sonra haşlanmş suyunu alp tarhana corbası sevsıgı ıcın ona karısıtırarak yapıyorm yapılır edılır ama onun kıberken gibi geldi helekı makarna suyuyla buskuvi kabız yapmıyormu merak ettım:)
(1,977 puan) tarafından
Bisküviyi kendi sütüyle eziyormuş illa ki denemeler yapmıştır. Makarna suyuyla yaptığı da biberonaydi çoğu su zaten sanmıyorum kabız yapacağıni.
0 oy
(774 puan) tarafından
Değerlendirmesi güzelde değişik geldi bana ben hiç öyle bişey yapmadım yaşımıza giricez hala da yapmıyorum :) 
(1,977 puan) tarafından
Ek gıda süreci için iyi fikirler olduğunu düşünüyorum.
0 oy
(4,651 puan) tarafından
Ben sadece su ile yapmıştım makarna suyu ile ilk defa duydum. Faydalıdır ama 5 6 aylık bebeğe verilir mi bilemedim. Hatta ben suyunun faydalı olduğunu öğrendiğinde beri yaklaşır 1 yıldır haşlama değil demleme usulü yapıyom makarnayı. Bebe bisküvisi yapmadım hazırı da yemedi oğlum
(1,977 puan) tarafından
Bizim orda anam babam usulü derler bazı fikirlere. Bununki ebem dedem usulü heralde :) Ama güzel

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 57 göst.
17 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Gulcinkocer (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 358 göst.
2 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde S. A. M05 (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 525 göst.
0 oy
6 cevap 301 göst.
9 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

383,176 soru

11,468,563 cevap

35,071 kullanıcı

...