0 oy
121 göst.
Aile kategorisinde (2,321 puan) tarafından

Benim kızım 15. Ayına girdi. Yaptıkları şöyle, 


Öpücük atıyor, eliyle gel diyor, bay bay yapıyor, işaret parmagi ile ımm diye sesli şekilde kızıyor, alkış yapıyor, elleri ile yüzümü cici cici diye sesli şekilde seviyor.


Komutları alıyor mutfakta iken odasına gitmesini söylediğim de gidiyor, yemek yiyeceği zaman oturduğu bir koltuk var ona geç mama yiyelim diyorum geçip oturup bekliyor, yerden bir şey istediğim de veriyor alıp, oyuncuları ile vakit geçiriyor. 


Anne,baba,dede,nene,hadi,gel,hayır,mama diye söylüyor. Bir şey sorduğumda cevap vermeye çalışıyor ama anlaşılmıyor. 


Ağzını,burnunu gösteriyorum ama onu daha kavrayamadı, bol bol kitap okuyorum yanında. Sizinkiler neler yapıyor? Gelişimi için yaptığınız başka şeyler var mı? <3

8 Cevaplar

0 oy
(1,389 puan) tarafından

Ay cok guzel duygu yaa okurken cok heyecanladim bi bilgim yok ama Allah korusun masAllahhhh .bide cevap vermeye calisiyor ama anlasilmiyir yerine guldum))).benimde bebegim hic iste karnimda bulanti veriyo asertiyo halsizlik yapiyo karnimda kramplar filan))):D

(2,321 puan) tarafından
Hahaha yataktan iniyor sürekli yatağının kapısı yok bende önüne bir şey koydum artık inemesin diye çünkü gece geziyor evde. Ablamda geldi sordu noldu buraya diye kızıma bir anlatıyor ki sorma gülme krizine girdik ablamla dediği anlaşılmıyor tabi :))) hamilelik çok zor diyordum dogduktan sonra rahat ederim dedim 15 aydır bekliyorum o rahatlığı:)))
(1,389 puan) tarafından
Allahimmm yerim onu yaaa keske benimde bebegimin o yasta oldugu zamana gitsem))).deme kiz oyle bende bebek dogsun rahatlarim diyorum))
-Reklam-
0 oy
(1,044 puan) tarafından
16 aylık oğlum ne dersen yapıyor acıkınca mama diyor baba anne dede hadi bide ara sıra burda diyor birine kızına bisey istemeyince elini hayır anlamında sallıyor ge ve ver içinde elini açıp kapatıyor yemek yerken ekrana maruz kalıyor başka türlü yemiyor (yazın dışarıda yediriyodum kışın evdeyiz) 

Bide 14 aylik yurudu 2 aydir dogru duzgun oturjuyo evi 4 donuyoruz 
(2,321 puan) tarafından
Benimkide yaşına doğru yürüdü şimdi koltukların üstüne çıkıyor cekmecelere giriyor:( yataktan iniyor gece geziyor. Çok yaramaz ya yürüyünce iyice perişan olduk :))
0 oy
tarafından
Vallahi sanki benim oğlumu anlattınız:) 16 ayın içindeyiz, ayni bunları yapıyor işte:) bir de küpleri üst üste dizmeye çalışıyor bu ara, çirkin oluyor, henüz yürümüyor, jet gibi emekliyor :) iş bankası yayınlarının kitaplarını alıyorum denk geldikçe, onları çok seviyor, öneririm. Burun diş elleri gösteriyor bir de, bu kadar :) 
(2,321 puan) tarafından
Benimki göstermiyor ya daha bu gün deniyordum göstersin diye tokadı yapıştırdı:)) evde çok kitabım var. Onları okusam sıkılır. İş bankasının çocuk yayınları var mı? Hiç dikkat etmedim ilgi alanı olmayınca insanın:))
tarafından
Yaa çok tatlı:))) çocuk bebek yayınları var, şu dokun hisset serisi bir de izle beni hayvanlar aleminde, bunlara bayılıyor, daha çok çeşit var insanın hepsini alası geliyor :)
0 oy
(9,247 puan) tarafından
Hadi gezmeye diyince montunu alır gelir.anne haric 10 kelimesi var komut alır sunu getir bunu getir diyince  o nerde desem gösterir istediğini işret eder. 
(2,321 puan) tarafından
Oo maşallah cok iyi bizim ki daha istediğini göstermiyor direk bir şeyler taşıyıp onun üstüne çıkıp kendisi almaya çalışıyor:))
(9,247 puan) tarafından
Ben ama hiç TV tel vermedim uyandım kahvaltıdan sonra oturduk baba gelene kadar oynadıkhep
0 oy
(7,780 puan) tarafından
Oğlum 14 buçuk aylık kapıyı kapat dediğimde kapatıyor öpmeyi öğrenmiş beni öpüyor habire

Masaya çıkmayı öğrenmiş

Çekmeceyi açıp içinde oynuyor

Ayağının altına kovayı alıp dergâhın üstüne bakıyor

Benimki biraz yaramazlık peşinde☺️☺️☺️
(2,321 puan) tarafından
Benimkide öyle koltuğu itip ışığı açıp kapatıyor televizyonu açıp kapatiyor çekmecede oynuyor her yeri çıkarıyor. Ablam diyo benimkiler hiç böyle değildi bu bir ayrı. Yaramaz anneleri olarak işimiz zor :))
0 oy
(4,275 puan) tarafından
13 aylik,

Opucuk,bay bay, seni seni,cak,pisi pisi,alkis,yanaktan fistik alma hareketi, eliyle cok guzel hareketi yapar. Kuslar nasil cik cik yapiyo deyince kanat hareketi yapar kollariyla. Ucagi sorunca elini yukari kaldiri indirir. 

Anne,baba,dede,aydede,nneanne,mama,araba,pembe,abi,abla,gel,hadi,kedi,ham,hav hav, mö kelimelerini kullaniyo.

Pembe rengi biliyo ,pembe renk gorunce pembe diyo. Ordekleri var renkli pembe olani ver deyince veriyo. 

Soyledigim herseyi anliyo, salona gidelim,mutfaga gidelim, hayir ,oyle yapma dusersin, hangi kitabi okuyalim deyince ,hav hav ,aydede,mo der ,yani hangisini istiyosa. Bisey istediysem verir,cekmeceden doktuklerini yerine koy deyince koyar. 

Vucudunda ki tum organlari bilir, sorunca gosterir ,sadece popo ve gobegi karistiriyo. 

Yemek yemek ister misin deyince mama sandalyesine gecer. Kiyafetlerini bilir, yani corabi ayagiya giyecegini,pijamayi bacaklarina goyecegini. 

Bu aralar da bol bol cee ee yapiyo bize. 

Bultak kupleri var rastgele atmaya calisiyo. Halkalar var onlarida sirasiz bi sekilde takiyo. Kupler var 2-3 tanesini ust uste koyabiliyo ,genelde ic ice koymayi tercih ediyo. 
0 oy
(2,705 puan) tarafından

Kıtap okumamdan nefret edıyo:Dbızde 15aya girdik bu soyledıklerını yapıyor hatta baya komutları algılıyor hadi eee yapmışsın altını alalım dedigimde gidip ıslak mendıl ve bez alıp geliyor ben yemegı hazrlarken sofrayı alıp gidiyor falan ama cok kelımesı yok anne baba dede gıt gel hav hav kedı evet hayır mama falan diyo ama mırıldanması cok hıc susmuyor tabı anlasılmıyorda bı burnunu gözunu agzını bılıyor gerisini öğretemedım:)kıtapların sadece resımlerıne bakıp sarkı soyleyıp hayvanları tanıtıyorum o kadarcık.bide cevız adam ıle sar sar makarayı diye cocuk şarkısı var onu sevıyor uyguluyo baya

0 oy
tarafından
15 aylıkken kızım herşeyi anlıyor biliyor ve konuşuyordu. Ama oğlum tam tersi şuan 19 aylık konuşmuyor kelimeleri çok az . Anlıyor demek istediğim herşeyi al ver git gel ama konuşma sıfır cümlesi yok 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 320 göst.
30 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
62 cevap 1,208 göst.
3 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Sizden biri0 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 251 göst.
6 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde prensbioglum (250 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 94 göst.
24 Aralık 2023 Diğer kategorisinde duygumiray (343 puan) tarafından soruldu

381,725 soru

11,428,033 cevap

34,988 kullanıcı

...