+1 oy
498 göst.
Diğer kategorisinde (39 puan) tarafından
18 yasında evlenen arkadaşları görünce sasiriyorum ve cesaretleri ne hayran kalıyorum 24 yaşında evlendigimde hala kendimi buyumemis bir çocuk gibi hissettiğim, acaba evlilik için acele mi ettim demisligim çok oluyordu. Siz kaç yaşında dünya evine girdiniz kızlar 

55 Cevaplar

+1 oy
(6,672 puan) tarafından
18 yasinda 2vlendim ama keske daha olgun olsaydim 
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Bende senin gibi düşünüyorum. Bzilari diyor 18 yaşındayım ama olgunum. Hiç inanmıyorum bu söze. Bende olgun birisiyim ama sonuct tecrübe denilen birşey var 18 yaşında insan zaten tecrübesiz oluyor .

İdeal evlenme yaşi ennn küçük 24 olmalı. Ben 27 de evlendim hiçte geç olduğunu düşünmüyorum tam ideal bence. Şuan 31 yasindayim bir kizim var. Bir kaç sene sonrada bir çocuk yaparım Allah verirse tabi. Yeter dahada istemem. 

Erkenden evlenip erkende sıra sıra çocuk yapmakta bana göre doğru degil
(39 puan) tarafından
Öyle gibi ama erken evlenen bir kaç arkadaşım var hayata çok ayrıntılı bakmadiklari için eşleri ne yaparsa yapsın liseli aşıklar gibi görmemeye sevmeye devam ediyorlar. O hataları ben gördüğümde çok farklı değerlendiriyorum her hareketinin amacını beynimde sentezleyip o şekilde tepki veriyorum genel olarak bir kaç tavır bile eşimden o anlık sogumama yetiyor . Ne yaparsa yapsın ağzım bir karış açık aşkla bakarım durumunu yaşayamıyorum. Ben bunun yaşla alakalı olduğunu düşünüyorum. Her şeyin farkına varmiş bir insanın evliliği yürütmesi daha zor gibi geliyor. Belkide yanlış düşünüyorum ama yinede fikrim bu yönde
tarafından
Evet bir yönden haklısın daha küçük evlenenler dediğin gibi eşinin ağzına bakıyor görmemezlikten geliyor ama büyük evlenincede dikkatli davranıyorsun. Mesela eşinin neye kirilacagini yada evliligin nasıl sorumlulukları olduğunu bilip ona göre davranıyorsun. O yüzden sıkıntı olmuyor bence.
+1 oy
(12,513 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

18 yaşında evlendim. Ama ben büyük konuşmaya ve böyle şaşırmalara artık karşıyım. Çünkü inanın bazen farkında olmadan ilerliyor süreç. Bunu yaşamasam asla inanmazdım. Okumak isteyen varsa anlatıyorum. 

Lisede ben üniversite okumadan evlenmem modundaydım ve çok kararlıydım aynı şekilde ailem de böyle düşünüyordu.

Babamın çok yakın asker arkadaşının kardeşi için eşimin annesi söylemiş. Normalde hiç görmedik birbirimizi.

Sadece babam arkadaşını ve eşimi tanıyor. Bundan önceki sene köye gitmek için hazırlandığımızda eşimin abisi arıyo öyle babamı hal hatır sormak için. Babam diyor köye gidiyoruz işleri yetiştiriyorum felan. Diyo esimin abisi de köye giderken yol üstü geliyorsunuz iftara diyo babam yok yetistiremem felan dese de bekliyorum diyip kapatıyo. Neyse gidiyoruz. İftar felan. Esimin annesi beni görünce Bi sasırdı felan. İste soru soruyo kaça gidiyorsun vs diye çıkıyoruz yola. Şaşırmasının sebebi esim icin evlendirmeye niyetli ve kız arıyomus. Dua ederek yatmıs gece rüyasında beki görmüs (daha önce hic tanısmadık)

Neyse bu olaydan aylar sonra da rüyalar devam ediyo esime söylüyo felan. Esim de olmaz diyo ben liseli kızla evlenmem demis. Neyse zar zor annesi ikna etmis. Ailemi arıyorlar. Bizimkiler de üniversite sınavına hazırlanıyo diyolar olmaz diyolar. Neyse tamam diyolar ara ara arıyorlarmıs felan tabi benim haberim yok ama arada bana sorular soruyo bizimkiler bende sınav stresinden hic anlamıyorum bile :) iste diyolar üniversite okurken evlenmek ister misin baban gibi diyo annem, tercihlerine Ankara yzar mısın felan diyo babaannem ama ben hic anlamıyorum.

Üniversite sınavından çıkıyorum eve gelince babam beni alıyo konusuyo. Böyle böyle diye. Dedim baba hayır asla istemiyorum. Şoka girdim. Sadece gelsinler olursa olur olmazsa olmaz. Çok yakın arkadaşım arıyorlar sürekli ayıp olmasın diyo. Neyse öyle böyle zaten hayır dicem, babama güveniyorum diye tamam dedim gelsinler. Bi de o ara son dönem tasınma oldu, okulum değişti Bi yandan üniversite stresi felan. Sınavdan çıkışımın 2.günü gelecekler. Okuldayım ama nasıl stresliyim eve gitmek istemiyorum.

Bir girdim gelmisler ben okul kıyafetiyle ayıp olmasın diye kapının ucunda hosgeldiniz diyip çıktım odama. Gel felan diyolar yok çıkmıyorum odamdan. Annem kahve felan dedi. Asla anne dedim sen yap ver gelmem. Neyse esimle beni görüstürmek için geldiler. Ben öyle susuyorum o konustu biraz. Sadece soru sorarsa cevap veriyorum. O kadar netim ki (sözde)

Neyse kayınvalidem geldi yanımıza. Dedi ki esime ne diyosun oğlum. Esim demesin mi "Benim için sıkıntı yok anne"

Bana sordu ben maal ma.l bakıyorum. Sen ne diyosun kızım dedi ikinci kez. Allahım o an nasıl o kelimeler ağzımdan çıktı hala düşününce bir mantıklı açıklamasını bulamıyorum. Benim için de sıkıntı yok dedim Bi anda. Bende şok oldum kendime. Babaannem geldi felan herkes şokta. Hadi el öpmeye inelim dediler iniyoruz Bi indiik babam annem şoka girdi inanamadı kimse. Neyse kardeşlerim de yolda okulda geldiler herkes diyo zaten gitcekler felan modunda. Kız kardeşlerim geldi inanamıyo kimse. Hatta o yüz ifadeleri hiç çıkmıyo aklımdan. Kardeşim şaşkın gözlerle ileri geri yapıyo flan :D ben de şaşkınım ama garip Bi his var içimde. Sanki yanlış yapmamışım gibi bi his sadece. O gün yüzük takıldı. 10 gün sonra nişan. 3 ay sonra nikah. Nikahtan 1 ay sonra da düğün. Düğünümüz de ramazanda oldu. Her şey o kadar hızlı ilerledi ki. Ama tek bir an pişmanlık hissetmedim. Hissetmedik. Gerek aileler gerek bizler. Şimdi 7.5 yıl oldu evleneli. Yine sonraki ramazan kızımı kucağıma aldım. Ramazanlar bereketli huzurlu geldi bize. Şimdi 25 yaşındayım 3 çocuğum var. 6,3 kızlarım ve 1 yasında oğlum. Üniversiteyi de açıköğretim olarak okudum. Şimdi ikinci üniversiteyi okuyorum aöf. Bi yandan evde bile olsa kendimi geliştirmek için online eğitimler alıyorum. Oğlum biraz daha büyüyünce de yüksek lisans istiyorum inşallah.. 

Yani asla büyük konuşmayın, kimseyi hayatı ile yargılamayın. Kimsenin erken yada geç evlenmesini ne sorguluyorum ne herhangi bisey. He 18 yas altına elbette karşıyım. Allah herkesin evliliğine bol huzur ve mutluluk versin. 

Şükür benim büyük konuşmalarım bana mutluluk olarak geri döndü. Ama bunun tersi durumlar da olabilir. O günden sonra ben mutlu bile olsam büyük konusmayı bıraktım ve şükrettim daha çok. Sizde şükredin dua edin. ❤️
(260 puan) tarafından
Üşenmedim okudum çok doğru büyük konuşmamak lazım bu hayatta.
(12,513 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım :) aynen öyle :)
(119,579 puan) tarafından
vaay bee ne guzel bi hikaye
(12,513 puan) tarafından
Dimi masal gibi :Ddgff
0 oy
(9,247 puan) tarafından
32 bacım ama bu bıle erkenmiş
(39 puan) tarafından
☺️☺️ aslında insan kaç yaşına gelirse gelsin erkenmis diyor sanırım
(9,247 puan) tarafından
Evlilik 2 kişilik olsa erkenden ewlenılır ama bizde sülale akraba vsvs dertsiz başa dert evlilik
(39 puan) tarafından
Sorumluluğu ağır olan bir muessese kesinlikle
(9,247 puan) tarafından
Ewet bana ağır geldi
0 oy
(13,841 puan) tarafından
27 de evlendim 
(13,841 puan) tarafından
Bende 31 im dolu dolu iki oğlum var ☺️
(2,780 puan) tarafından
Suan kizim 27 aylikta karnimdakinin ne keseyi gördük ne kendini nolcak bilmiyoruz moralim cok bozuk
(13,841 puan) tarafından
Hayırlısı olsun hakkında inşallah bozma moralini Rabbimin dediği olur inşallah sağlıkla gelsin benim ogluslarin da arası 27 ay üç yaşında ve on aylık☺️
(2,780 puan) tarafından
Hayırlısı  artik dediginiz gibi  nasibimde varsa  olur inşallah
(13,841 puan) tarafından
Gönlüne göre olsun insallh
0 oy
(7,273 puan) tarafından
19 yaşında evlendim 
0 oy
(5,108 puan) tarafından
22 yaşında evlendim ama eşimle 14 yaşında tanıştım ♥️
(39 puan) tarafından
Mazisi varmış evlenmek için daha fazla beklememeniz normal bence ☺️
(5,108 puan) tarafından
Evet canım iyi ki daha erken evlenmedim eski ben olsa lise biter bitmez evlenmeyi düşünüyordum 24 yaşında da oğlum dünyaya geldi elhamdülillah ☺️
0 oy
(13,945 puan) tarafından
21 de evlendim ama keşke en az 25 yaşimi bekleseydim. 
0 oy
(6,053 puan) tarafından
18  de evlendim olumlu yanları da, var olumsuz yanları da cok
0 oy
(262 puan) tarafından

17 yasinda evlendim şimdi 22 yaşındayım iyiki de evlenmişim 2 tane erkek var hayatımı harika yapan eşim ve oğlum iyikilerim<3

(39 puan) tarafından
Maşallah senin adına çok sevindim Allah bozmasın mutluluğunuzu
(262 puan) tarafından
Amin cümlemizin mutluluğunu bozmasın canm
0 oy
(219 puan) tarafından

Bence de cesaretimize hayran kalmalısınız :D 18 yaşında evlendim ama eşimden Allah razı olsun bir gün pişman olmadım :angel:

0 oy
(6,236 puan) tarafından

2017'de evlendim ve şu an 23 yaşındayım 2'de kızım var

Ve ne evlendiğime ne de erken yaşta çocuk sahibi oldum ama hiçbir zaman pişman olmadım bunun en büyük sebebi de eşim❤️
(12,513 puan) tarafından
Sen 23 yasında mısın ben daha büyük sanıyodum seni 25 felan dye
(6,236 puan) tarafından
Hayır canım 23 ☺️☺️
Nedense yaşımı büyük beni de açık zannediyolar☺️ buradaki hatunlar resim filan atınca öyle yorumlar geliyor
(12,513 puan) tarafından
Hmm☺️☺️
(12,513 puan) tarafından
Son postuma bak cok güzel Bi kitap önerim var ☺️
0 oy
(2,868 puan) tarafından
27de evlendim o bile az daha mı bekleseydim demelik evlilik kolay bişey değil eşin ne kadar iyi olursa olsun sorumluluk sahibi olmak zor. 
(39 puan) tarafından
Kesinlikle evlenmeden önce sadece eşinle gecirecegin güzel vakitlere odaklaniyorsun. Daha sonra matruska gibi sorumlulukların iç içe geçtiğini tek bundan ibaret olmadığını görünce zorluğunu hissediyorsun
(2,868 puan) tarafından
Tabi canım o cicim zamanları her zaman olmuyor özellikle işin içine çocuk girdi mi asıl eğlence o zaman başlıyor:)) velhasıl bekleyebilen beklesin ne kadar geç evlenirlerse o kadar iyi:)))
(39 puan) tarafından
Ben hamileyim çocuk girdi mi ne oluyor ki
(2,868 puan) tarafından
Çocuğun ihtiyaçları da ekleniyor kendi ihtiyaçlarınızın üstüne☺️ uykusuz geceler, gazlı bebekler, ağlama krizleri vs hepsi ekleniyor işte ekstra canım..
Sağlıkla kucağına al bebeğini. ☺️
(39 puan) tarafından
Rabbim güc kuvvet versin ne diyeyim☺️ amin
0 oy
tarafından
29da evlendim 1sene daha dursam olurmuş :) 
(39 puan) tarafından
☺️☺️ dimi
0 oy
(7,376 puan) tarafından
21 yaşında evlendim 4 yıllık evliyim 2 yaşında kızım var şuan 25 yaşındayım 
0 oy
(569 puan) tarafından
23 yasında evlenip 24 yasında anne oldum 
0 oy
tarafından
33 de evlendim. Bazen diyorum 40 a kadar bekleseymişim. 
(39 puan) tarafından
Bence 30lu yaşlardan sonra insanın gözü açılmış oluyor hülyalara dalıp gidemiyor, oldukça gerçekçi bakıyor her olayı bu sebepten dolayı boyle düşündüklerini farz ediyordum hep bu zamana kadar.
0 oy
(2,297 puan) tarafından
21 yaşında evlendim 22de anne oldum şuan 28 yaşındayım 2  çocuğum var :)
(39 puan) tarafından
Allah bağışlasın. Hep beraber güzel seneleriniz olsun
(2,297 puan) tarafından
Amin allah razı olsun cümlemizin
0 oy
(613 puan) tarafından
20 de evlendim 24 yaşındayım pişman değilim :) 
0 oy
tarafından
24 yaşında evlendim şuan  26 yaşındaydım. 

İlgili sorular

+1 oy
76 cevap 716 göst.
+2 oy
84 cevap 860 göst.
0 oy
22 cevap 444 göst.
+1 oy
55 cevap 698 göst.
21 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Minik1mucize_ (383 puan) tarafından soruldu

381,715 soru

11,427,605 cevap

34,987 kullanıcı

...