+1 oy
1,895 göst.
Diğer kategorisinde (1,404 puan) tarafından

Kizlar dün geceden belli sinirimden her yerimi kaşıntı tuttu yatamadim. Eşimin ailesinde erken yaşta evlilik var 17 yasindaki cocuklarin 2 bebesi var normal karsılaniyo 22 yasinda bi tanede oğlanin 5 tane çocuğu var mesela. Neyse dün akşam arkadasımla konuşuyoruz (o kiz hemde eşimin uzaktan akrabasi) daha 19 yaşinda 2 tane cocuğu var bi tanesi benim buğra kuşumla ayni 18 aylik diğeri 7 günlük. 


Bana dert yaniyo işte çok zor cart curt diye birden tutup dedi ki "buyuk oğlana bi 10 gün sen baksan buğrayla oynar" dedim olmaz saçmalama 1,5 yasinda ki cocuğa annesi bakar ben nasil bakiyim. Sonradan işte işin boyutu değisti konusurken gerildik illa bana diyo ki sen bak çocuğuma sende annesin seninde bi gun bana ihtiyacin olur "dedim ki saçmalama ben bakamam madem bu kadar sıkıntıya gireceksin niye ikinci cocuğu daha bu cocuk yaşta yaptin ? Dedim. 


Anaaamm demez olaydiimm "sende 18 yasinda evlendin sende cocuk yaptin dedi sen benim anneliğimi mi eleştiriyosun vs vs dedi" kapatti gitmiş arkasindan kaynanami aramis (biliyo konuşmadigimizi) sonra gitmiş diger kadinlarin aramis eee neymiş ben ona demişim ki " senin pasakli cocuğuna bakamam" neeeeeeeee :woot: 



Ya bende 18 yasinda evlendim şuan 20 yasindayim ama benim bi tane cocuğum var o daha 19 yasinda 2 tane cocuğu var ve aralarinda 1.5 yaş var.. 

Benimle kendini kiyaslamasi çok saçma ben kendimi evimi cocuğumu eşimi cekip cevire biliyorum ama o yapamiyo ilkokul iki terk okumayi yazmayi öğrenince almislar kizi okuldan. 


Yemin ederim daha bir kere cocuğumu "anne al sen bak ben biraz uyuyim dinleniyim" diye birakmadim anca eşimle gezmeye gidersem birakirim ☺️ 


Bir daha olsa gene 18 yasinda evlenirmiyim evet evelenirim ama cocuk yapmam 20 de yapardim. Ben kendime güvendim evlendim çok şukur hic bir zaman afallamadim kaldira bildim bu evlilik meselesini. Ama işte kaldiramayanlarda oluyo. 


Kiza elimden geldiğince naif konustum hani lohusa psikolojisindedir diye ama gelip bana iftira atti işe bak :)


39 Cevaplar

+9 oy
(8,777 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Kişiden kişiye değişir elbette ama erken yaşta evlenmek marifet değil erken yaşta çocuk yapmak Bi başarı değil daha kendi buyuyememis hayatı yasaysmamis bide üstüne çocuk yapan insanların çoğu soluğu Esra Erol gibilerde alıyor onla bunla kaçtı diye madem erken yaşta evlenmiş belki zorla belki kendi tercihi fakat çocuk yapmak kişinin kendi istegidir kendi istediyse sonuçlarına katlanmak zorunda hem ne münasebetmis 10 gün bakar mısın kaza bela hastalık olur elbet rica edilir bebeği korumak için bu normaldir fakat keyfi olarak 10 gün bırakmak işte bu yüzden herkes üremesin herkes anne baba olmayı haketmiyor
tarafından
Egitmen bacim harfi harfine katiliyorum. Erkenden  evlenip pespese dogurmak, elti kaynana gorumce ucgeninde hayati yemek yapip cocuk buyutmekten ibaret goren bir de bunu israrla savunan kucucuk cocuklar benim gozumde bu tipler. Evet baya bildigin kucucuk cocuklar. Ondan sonra iste buldugu her kapidan kacmaya prangalarindan kurtulmaya calisiyorlar. Muge anlidir vs boyle hikayerle dolu. Keske once birey sonra es ve en son anne olmayi tercih etseler.elbet aralarinda hakkiyla yapanlar da vardir ama inan o kesim azinlik..bir cogu daha kendine bakamiyor. Yazik ben cok uzuluyorum benim cevremde yok burda okuyorum sadece hayatin bu yuzunu ve gercekten icime oturuyor her bir hikaye.
(8,777 puan) tarafından
Ben acımıyorum böylelerine istisnalar hariç tabi bizler o yaşlarda üniversite sıralarında ter dökerken gelecegimizi kurmak için aç sefil uykusuz yorgun hallerde perişan olurken bu tipler erken evlenip koca parasıyla hava atıp çeyiz yapmayı marifet sayan erkenden çocuk yapıp hayattan uzaklasip gözü açıldığında çocuğunu atan tipler sonunda her zaman kaybetmeye mahkumdur cogunun sonunu görüyoruz zaten elbette herkes okuyacak diye Bi kural kaide yok okumak ilk önce insanın kendisini geliştirmesi için olmalı eski sistemde değiliz artık insanlar kendi gelişimini tamamlamadan kesinlikle evlenmemeli kendi gelişimini tamamlayamamis kadının erkeğin yetiştireceği çocuktan zaten kimseye hayır beklememek lazım
tarafından
Eğitmen gerçekten çok çok haklısın bende 20 yaşında anne oldum ve tek bir çocuğum var herkes bir tane daha yap arkadaş olurlar fln filan ne ben ne eşim uzun bi süre istemiyoruz benim büyük bi eltim var oda küçük yaşta gelin oldu ve 3 yıl çocuğu olmadı sonra çocuk olunca pes pese 4 tane yapti sonra bakamıyorum edemiyorum diyip cocuklari bırakıp boşandı şimdi bu 4 çocukta sürünüyor gerçekten herkes anne baba olmasın
(1,404 puan) tarafından
Genc_anne25 ben burda yine durduk yere linc yedim ama ya beni anlamak istemiyolar ya ben kendimi ifade edemiyorum. Bu kiz zaten ilk cocukta bir kere cocuguyla kocasini birakip ben yapamiyorum diyip babasinin evine gitti. Madem boyle sorunlarin var neden ikinci cocuğu yaptin ? Neden kimse dur demedim niye kimse sahip cikip yapma kizim etme kizim demedi ?

Herkes sende erken evlenmissin diyo ama iste ben kendime guveniyorum karakter olarak anac ve evcimen biriyim cok sukur bilgime eğitimime guveniyorum ve cocuk yaptim. Şuan ikinci cocuk yap diyolar bana da pes pese buyuyeceklermiş nasil yapiyim kendime guvenmiyorum ikinci cocuk konusunda.

Yani demek istediğim bi insan kendi kararkterini neleri yapip yapamayacağini bilir. Ben biliyodum ve yaptim hemde hakkiyla yaptim cok şukur rabbim utandirmadi. O arkadasimda karakterini neleri yapip yapamayacağini biliyodu ama gitti ikinciyi yapti ve ilk cocugunu birilerine kitleme pesinde.
tarafından
Hem bakamıyor hemde suçlu sen tepkinde haklısın herkes gücü yettigine kadar doğuruyor benim teyzemin şuan tam tamına 7 tane çocuğu var ve teyzem tek başına bakıyor of bile demiyor gene olsa gene yaparım diyor bazıları diyor şimdi ben ne kadar çocuk yaparsam o kadar herkesin gözdesi olurum bakın hele şuna ne kadar çocuk yapmış derler bu sözü duymak için yapıyor bazı dengesizler sonrada bakamayinca vay şöyle yok böyle buradakileri takma herkes kendi bildiğini okuyor
-Reklam-
+12 oy
(27,339 puan) tarafından

İster 19 yaşında üç çocuğu olur bunu eleştirmeye hakkın yok .

Diğer türlü usulü ile bakamam demişsin karşı taraf anlayışsız ki anlamamış mesafe güzeldir...

(1,455 puan) tarafından
Ben söylediklerimin hala arkasındayım. Bir insanın neler yaşadığını bilmeden konuşmak kolay. Belki bilinçsizce yaptı belki de bilinçli olmasına rağmen Allah verdi oldu bu bizi ilgilendiren bi konu asla değil. Bazı şeyler de kendine çok güvenirsin ama başına gelmeden nasıl olacağını bilemezsin. Bu kadar at gözlüğüyle bakmayın olaylara çünkü hepimiz sadece arkadaşın anlattığı kadarını biliyoruz daha fazlasını değil. Hepimiz aynı düşünce de olmak zorunda da değiliz.
(262 puan) tarafından
Ben zaten aynı düşünce de olalım diye zorlamadim bakın herkes kendi istediğini söyledi. Ayrıca diğer arkadaş bana benim gibi düşüncesi olan insanların fikir ve yorum yapmaya hakkı olmadığını söyledi ben değil!!! Ki burada yorumlar yazılana göre yapılır biz ne okuyorsak ona yorum yapıyoruz. Tabi ki de kimin ne yaşadığını bilemeyiz ben yukarıda da olabilecek durumları tek tek belirttim zaten. Benim söylediklerim bu yorumda ki kişinin şahsına değil genel olarak çocuk doğurmak için doğuran insanlara ki bunu kadın erkek olarak da ayirmadim her iki cinsin de bu konu da dogru düşünmesi gerektiğini yazdım. Sanırım benim yazdıklarımı okumamışsınız. Anafikri anlayamamışsınız. Yoksa kimse kimseyi burada tanımıyor, hiç kimsenin hayatı da elbette dört dörtlük değildir buna bende dahilim. Ne yazılmışsa ona yorum yapıyoruz kimseyle aynı evde yaşamıyoruz. Ona bakarsak bir çok örnek var burada Bi ara Bi kadın 3 yasinda ki kızını babasına bırakmayı düşünüyordu. Kızın üvey ablası bakarmış ama babası da bir o kadar sorumsuzmuş boşanmış çalışıp ev alacakmış sonra kızını alacakmış falan filan.. Bir çok kişi ben dahil tepki gösterdik olur mu öyle şey diye bir çok kişi anneligine bile laf etti kadının. Ama kimse demedi ki ne yaşıyor bilemeyiz çünkü sadece yazılanlara yorum yapıldı. Bilmem anlatabildim mi? İsteyen istediği kadar çocuk yapsın bahane der geçerim de o çocuklara üzülüyorum işte masum evlatlar üzüyor beni. Ayağında bir ayakkabısı olmayıp arkadaşlarına içi giderek bakan, bir meyveye hasret büyüyen, sürekli itilip kakilan, dövülen çok çocuk var. Bunları göre göre 2. 3. Çocuğu yapanlara benim sözüm. Allah verdi konusuna gelince dediğim gibi yukarı da da belirttim tek tek yazamayacagim. O gerekçelerin dışında çocuk yapanlara lafım. At gözlüğüyle bakan ben değilim maalesef, o masum çocukların hallerini göremeyen insanlar at gözlüğü takan insanlardır. Çocukların hallerini görmeyip aman büyür nasılsa diyen insanlar takıyorlar o gözlüğü. Size de iyi günler.
(27,339 puan) tarafından
Hay MasAllah roman romannn
(262 puan) tarafından
Hayatın gerçekleri diyelim ve konuyu kapatalım bence. Siz istediğiniz kadar doğurun tamam. Ben pes ediyorum hata bende ki kâle aldim. Siz hayati roman zannedip yasamaya devam edin bir gun o duruma hepimiz dusebiliriz ben azindan bunun bilincindeyim ya o zaman sizler ne yaparsiniz merak ediyorum. Dalga konusu degil bu dedigim at gozlugu takip dunyayi gormeyenler ortada. cahile laf yetiştirilmezmiş Uzatmayalım. Tekrardan iyi akşamlar dilerim.
(27,339 puan) tarafından
Hayırlısı ile bir eyvallah edeydik birbirimize tamam bacım tamam anladık tisikkirler
+11 oy
(1,450 puan) tarafından
Keske sende onun cehaletini okumamisligini burda anlatarak ayni seviyeye inmeseydin 
(1,404 puan) tarafından
Anliyorum
+9 oy
(1,244 puan) tarafından

Bu yazından sonra o kadın gözüme senden daha yüksek seviyeli geldi :)

(1,404 puan) tarafından
Zort :D
(1,244 puan) tarafından
Sen bide  bu topluma evlat yetiştiriyosun. Yazık!:)
(1,404 puan) tarafından
Kurban ol
+8 oy
tarafından
Nedense etrafında ki herkes sorunlu bir sen düzgünsün maşallah 
(1,404 puan) tarafından
Ayni senle ben
(5,954 puan) tarafından
Gulomm yaaa gjdjsjs ic sesimm olurmusun
tarafından
Olurum aşkom ❤️
(15,823 puan) tarafından
+ verip gittim bennn☺️☺️❤️☺️❤️Kadın yürüyen doğru tesbit masallahh sübhanallah ❤️
tarafından
Gülooooo harikasinn :)
+3 oy
tarafından
Teyyyy teyyy 
(1,404 puan) tarafından
Ne diyon esma
+2 oy
(2,226 puan) tarafından
Olayları geçtim de .

Sürekli çocuk yaş çocuk yaş diyip durmuşsun sende erken anne olmuşsun  2.çocuğu oldu diye burdan vurmasaydın 
(1,404 puan) tarafından
Ama ben kaldirabildim :) ve kimseden birsey beklemedim
(2,226 puan) tarafından
Kaldırabilmiş olman dediğin ifadeyi değiştirmez . Lohusalık diyip geçebilirdin .
+2 oy
(3,162 puan) tarafından
Tencere dibin kara... 
+1 oy
(6,669 puan) tarafından
Bence hakli niye öyle diyorsun sende erken evlenmissin bakamam isim var deseydin yeterdu 
(1,165 puan) tarafından
Bende bunu anlamadım sürekli yasa vurgu yapmış ama bakamayan 30 yaşında bakamıyor. Sürekli çocuk yaşinda deyip durmuş kendisi de çocuk. Mesele burda yaş değil bence.
(6,669 puan) tarafından
İşte burdan vurmaya gerek yok onu onu burdan vurur ki haklı da
tarafından
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler buna sanki kendisi çok fakliymis gibi kızı elestirmis
(1,404 puan) tarafından
Arada ki o 1 yas varya bir cok seyi değistiriyo emin olun
(1,165 puan) tarafından
İşte o 1 yaş size göre 1 yaş sizin de çocuk olduğunuzu düşünen çok kişi çıkar. Bazen 30 yaşında 40 yaşında insanlar da çocukça hareket edebilir. Sizde küçük yaşta evlenmisken ona da bu şekilde bir tavırla yaklasmaniz garip. Mesele bazen yaş olur bazende yetiştirilme tarzı insanı şekillendirir. Benim 18 yaşındaki halimle şimdiki 18ler arasında dağlar kadar fark var mesela. Ama ben yaştan ziyade hayatın kişiyi ne zaman ne şekilde olgunlastirdigina bakarım. Size teklifi çok yanlış o konu da çok haklısın ve mesefe koyman gerekir. Ama eleştirdiğin  ve ona yuklendigin taraf yaş ve sende küçüksün.
+1 oy
(262 puan) tarafından
Gayette sonuna kadar haklısın. Bakamayan çocuk doğurmasın dogurduysa da hakkıyla baksın Bi zahmet. İnsanları da anlamıyorum istediği kadar çocuk yaparmış. Kendine güvenmeyen yapamaz kardeşim yapmasın, ama kendine güveniyorsa iyi Bi eğitim, iyi Bi hayat ogretebilcekse o zaman banane der hatta helal olsun yapmis ama gerçekten hakkını veriyor derim. Ama yapıp yapıp ortalığa bırakan çok insan var. Sırf çocuk olsun diye doğurulmaz, doğurmak kolay burada herkes isterse 5 çocuk yapabilir, önemli olan iyi yetiştirebilmek. Ben yetişemiyorum, maddi olarak zorlanıyorum falan filan bana söylemesin kimse. Önce tedbir sonra tevekkül demişler. Bir sürü korunma yöntemi var korun o zaman buna rağmen gebe kalırsan o zaman Allah'tan der baş'ın üstünde taşırsın ama sen hiç bir şey yapma sonra Allah veriyor napiyim de. O çocukların vebali kimin boynuna. Yarı aç yarı tok büyüyorlar, eğitimsiz çoğu zaman terbiye görmemiş insanlar çıkıyor ortaya. Ben kendi eşimden biliyorum kaç kardeşler eşim asla istemez çok çocuk çünkü kendisi ne kadar sıkıntı çektiğini bilir çocukken, hem sevgi, hem maddiyat anlamında. Herkes kendini egitemez maalesef kendini egitebilen insan azdır, istisnadır, aile terbiyesi ve yetiştirme önemlidir. Çocuğuna gerekli olan şeyleri veremeyeceksin, yapmayacaksın. Kedi yavrusu değil bir insan doğuruyoruz. 
(1,404 puan) tarafından
İşte ben kendime guvendim gittim evlendim cocuk yaptim aslanlar gibi bakiyorum ve kimseden bi beklentim yok
(262 puan) tarafından
Yani 1.5 yasinda ki Bi bebekten bahsediyorsun nasıl 10 gün bırakabilirsin, haklısın yani mecburi bir durum yok ortada o zaman yapmayacaktı 2. Çocuğu en azından ilk çocuğu biraz daha büyüyünce kadar bekleseydi. Boşver gitsin, çocuğa da yazık yani
(1,404 puan) tarafından
O cocuk neler cekti bi bilsen... Rabbim o kizada akil fikir versin cocugada iyi bi gelecek nasip etsin allah
(262 puan) tarafından
Amin, ne diyeyim
+1 oy
(1,405 puan) tarafından

" aşağılık kompleksi kişinin bazı yönlerden kendini diğerlerinden aşağı hissetmesine neden olan karmaşasına verilen addır. Bu komplekse sahip kişilerde genellikle kendini ispat etme çabası görülür. " nedense öyle olduğunu düşündüm. 

(1,404 puan) tarafından
Zort derim ben buna :D
+1 oy
tarafından
Allah rizasi icin şu beri kelimesine belli deme ya anksiyetem tavan yapiyor. Ayrica o da cocuk sende sizin su an universite siralarinda olmaniz gerekiyordu ona bakarsan senin bir onun iki cocugu olmasi onu elestirebilecek seviyede oldugunu gostermiyor hele git baska bi sey bul elestirecek.
+1 oy
tarafından
ASIL CAHİL SENSİN ORTAOKUL İLE LİSE ARASINDA BİR FARK YOK LİSE BİTİRMEKLE DAHA ZEKİ OLUNMUYOR 20 YASINDASIN 1,5 YASINDA COCUGUN VAR EVLENİR EVLENMEZ DE HEMEN COCUK YAPMISSIN DAHA DUR HELE BIR IKI YILA İKİ ÇOCUK SIĞDIRIRSIN KİMSEYİ COCUK SAYISINA GÖRE ELESTİRMEK HADDIN DEGİL 7 GÜNLÜK COCUGU VAR KADIN BU GUNLERDE UYKUSUZ KALIYOR BAKMAKTA NE VAR KI YANI BİRİ BENDEN YARDIM İSTESE KABUL EDERDİM SONUCTA COCUĞUNLA AYNI YAS BUNDE BİR IKI SAAT  SENİN COCUKLA OYNARDI BEN DE COCUGUMU TEK YETİŞTİRDİM AMA BU DEMEK OLMUYOR KI KIMSE KIMSEYE YARDIM ETMESIN LOĞUSA KADININ KALBINI KIRMADN DA HALLEDEBİLİRDİN AMA SEN BAKAMAYAAKSAN DOĞURMA KAFASINDASIN BANA GÖRE DE 18 İNDE EVLENEN İNSAN DAHA COCUKLUKTAN YENI CIKMIS TERUBESIZ COK CAHİL 
tarafından
Yazi dilinde buyuk harflerle yazmak karsindakine bagirmaktir.
Kucuk bir bilgi vermek istedim, gidiyorum.
tarafından
SEN DUA ET KÜFRETMİYORUM
tarafından
Hahahahahahahahaha bunda kufur edecek ne var bu kadar sinire agresyona gerek yok ya azcik relax :D
+1 oy
(4,612 puan) tarafından
gercekten zorlanmiyor musun bu kadar sorunlular arasinda bi sen düzgün olarak :D sende erken yasta evlenip çocuk yapip kimsedej yardim beklemedigin icin alkışmi tutalim 
+1 oy
(439 puan) tarafından
İstediği yaşta evlenirler sanane seni ne ilgilendirir konusu olmayan inanlarin evlik yaşını teklrarlayipdurmussun işine bak 
0 oy
(775 puan) tarafından
Çocuğu sana nasıl baktira ak anlamadım yaa eviniz yakın mı sabah al akşam ver mi diyo
(1,404 puan) tarafından
Evimizin arasinda arabayla 20 dakika var. Öyle desede almam ki hem emanet bebek hemde hem benim hem onun cocuguna bakmaya totom yemez :) yapamam yani kendime güvenemem ben iki tane cocuga bakacak olsaydim kendim doğrurdum
(775 puan) tarafından
O bayağı büyük saçmalamış saf ***** sanmış herhalde yada kendini çok zeki boşver ne derse desin
0 oy
(2,304 puan) tarafından
Bakamayacagi çocuğu niye yapmış o zaman ona buna sen bak diyecekse . Ne derse desin konuşma uzak dur mesafe hee zaman iyidir
(1,404 puan) tarafından
Bi de 10 gun bende kalacakmis :) ben yapamam
0 oy
(2,369 puan) tarafından
Al bunu vur ötekini benim komşuda öyleydi neymiş ikinci çocuğa hamile kalmış ben istiyordum geri bazı sebeplerden dolayı sağlık hayırlısı dedim vay sen istiyodun ben kazayla kaldım diye bana düşman oldu hakkimj helal etmiyorum el kabar bebeme etmediğini bırakmadı böyle beceriksiz kadınlardan uzak durmak gerekiyor
(1,404 puan) tarafından
Ay hayir en zoruma giden el kadar bebeğe "pasakli" dedim diye adimi cikarmasi oldu
(2,369 puan) tarafından
Seninkini bebe yüzünden çıkarmış benim adımı kocamla günlük tartışıyor cikardiya  aslı varmı no  ben bilmiyorum
0 oy
(938 puan) tarafından
Bencede lohusa piskolojisinden yapmıştır iki çocuk insanı mahvediyor çünkü ben ilk günler ikisini uyuttuktan sonra yorgunluktan uyuyamayip ağlardım öyle 30 yaşında da olsa herkes kendi çocuğuna bakmalı bencede başına bişey gelir kimsenin çocuğunu ne emanet alirm ne de emanet ederim 
(1,404 puan) tarafından
Canim zaten ilk baslarda guzelce konustum sonradan bu atarlandi bende s.alk değilim susiyim yani. Yapmasaydi daha 19 yasinda ikinci cocuğu. Bide ben iki cocuk bakacak kadar kendime guvenseydim zaten kendim doğrurdum. Bide bu öyle onemsenmiycek bise değil ki can emanet ediyo sana aslaaa kabul etmezdim saatlik dese bile bakmazdim
(938 puan) tarafından
Hiç muhatap bile olma canım boşver
0 oy
(6,441 puan) tarafından
Salla manyak mı ne 1 saat baksana der gibi 10 gün ne yani ne yapacakmış 10 gün 3.çoçuk çalışmaları mı muhatap olmazsın bir daha
(1,404 puan) tarafından
Kiz 1 saat bak dese bile almazdim ki daha 1.5 yasinda ki cocuğa nasil bakiyim ben

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 717 göst.
15 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Meriyadairem& (1,404 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 566 göst.
10 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 346 göst.
30 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
18 cevap 642 göst.
16 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

378,309 soru

11,323,174 cevap

34,773 kullanıcı

...