0 oy
144 göst.
Diğer kategorisinde (6,563 puan) tarafından
Sorum yukarıda 

6 Cevaplar

0 oy
(657 puan) tarafından
Vermiyorum. Hiç vermedim. Süt alerjisi olan bebeğin alerjisi süt proteininedir. Yoğurt yerse yine aynı alerjik belirtileri gösterecektir. Alerji doktorunuz diyeti açın demediği sürece açmamanız gerek. 
(657 puan) tarafından
Kakada kan hafife alınacak bir durum değil. Doktorla görüşmeniz gerek. Alerjiyse de makarna catlak varsa da kakada kan olur. Her ikisinin de tedavi edilmesi gerekir.
(1,541 puan) tarafından
Doktora gittik kakasi verdik kanda verdik eozinofil katyonik proton baktılar mi
(657 puan) tarafından
Sonuç ne çıktı?
(657 puan) tarafından
Eo. Egzama olup olmadığı hakkında fikir verir.
(1,541 puan) tarafından
31 cıktı bakalim pazartesi günü gidecez pişik yok sadece bezin izleri var yüzü kızarık o kadar uzun zamandır kanli kaka yapmiyor
-Reklam-
0 oy
(1,103 puan) tarafından
Süt alerjisi varsa yoğurt verilir mi canım benim. 
(6,563 puan) tarafından
İşte bende bilen birine soruyorum zaten. İnek sütüne alerjisi var. Koyun sütü ya da keçi sütü ile olabilir mi mesela ya da pastörize süt farklı mıdır gibi ?
(1,103 puan) tarafından
Pastörize mikroplardan arındırılmış demek. Yeğenimin süt alerjisi var. Keçi de denedik koyunda imkanı yok tolare edemiyo. Şuan 6 yaşına geldi daha yeni yeni süt içeren şeyler yiyo. Fazla yiyince egzama gibi oluyo yine koştur koştur Dr a.
0 oy
(2,211 puan) tarafından
Benim oğlumun inek sütüne alerjisi vardı, 1 yaşına kadar keçi sütüyle mayalanmış yoğurt yedi, bütün şarküteri ürünleri keçi sütündendi.. 1 yaşından sonra doktor kontrolünde inek sütüyle yoğurt verdik geçmişti. Doktor zaten 1 yaşında  sonra inek sütünü deneyelim demişti, bizde öyle yaptık. 
(636 puan) tarafından
Bizim yok şuanda kakada mukus kan alerji yok bence ya bizde
(6,563 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım bende doktor ile görüşeceğim çok sağ ol
(2,211 puan) tarafından
Ben kakada kan görmedim, ama ne zaman yoğurt yese kakası mukuslu ve fışkıracak kusardı. Karın bölgesinde de hafif kızarıklık olurdu hatta ağızın kenarları kızarırdı şuan 3 yaşında unuttum çoğu reaksiyonları.
(636 puan) tarafından
Peki teşekkür ederim sağolun ☺️
(2,211 puan) tarafından
Deniz, alerji çok kötü mutlaka götür ve bebeğinde gözlemlediğin olumsuzlukları söyle..
0 oy
(469 puan) tarafından
Keçi sütü veriliyor diye biliyorum anne sütüne en yakın süt olduğu için. Yine de doktora danışmak lazım tabi. 
(6,563 puan) tarafından
Ya doktor hiç test yapmıyor sadece kakası mukuslu oluyor ben arastirmalarıma dayanarak inek sütüne alerjisi var büyük olasılıkla diyorum ama dediğim gibi doktor başka bir belirti olmadığı için çok fazla üstünde durmuyor. Bebeğim 5 buçuk aylık test mi yapıyorlar anlaşılması için yoksa birden fazla belirti mi çıkmasi lazım
(657 puan) tarafından
İnek sütü alerjisinde kakada kan var mı diye gaitada gizli kan testi istenir. Ayrıca kanda total ile bakılır. Total ige çoğunlukla negatif çıkar. Buna rağmen bebekte hiriltili solunum, döküntü, gürültülü kaka, kakada gözle görülür kan vb belirtiler varsa kan sonucuna bakılmaksızın proktokolit teşhisi konur ve diyete başlanır. Diyetin kapsamı alerji doktoru tarafından belirlenir. Daha iyi bir doktorla görüşmeniz tavsiye ederim. Kakada makus tek başına alerji belirtisi değildir.
(6,563 puan) tarafından
Kakada kan yok canım çok dikkatli bakıyorum bir ara vardı ama bebeğime verdiğim kan ilacını değiştirdim daha da görmedim. Yoğurt yaptım vermeye korkuyorum ya ama mukus doğduğundan beri vsr
(657 puan) tarafından
Yalnızca mukus alerji belirtisi sayılmıyor. Doğrudan yoğurt vermek yerine siz de süt merdivenine uyarak deneyin bence. Zaten teşhisini ve belirtiniz yokmuş. Diğer yorumlarında süt merdiveni ile ilgili basamakları yazdım. Oradan bakabilirsiniz. Her basamakta alerjik bebek 7 ila 10 gün kalır. Siz belki daha kisa sürede mesela 3 5 gün aralığında geçiş yapabilirsiniz hızlandırmak adına. Çünkü alerjisi yoksa besini vermeyerek de aslında bazı zararlara yol açıyoruz.
(6,563 puan) tarafından
Canım çok sağ ol çok yardımcı oldun.
0 oy
(4,327 puan) tarafından
Alerjisi gecene kadar yogurt vermedim. 8 aylikken yogurda basladik. Emzirdigim icin once diyeti ben actim, bebek tepki vermeyince bebege diyet actik. Ama ilk olarak yogurt vermedim kendi yapmis oldugum firinlanmis lor peynirini verdim. Daha sonra normal lor peyniri. Bunlara tepki vermeyince de yogurt verdim. 

Doktorumuz sut alerjisi varsa tum sut cesitlerine vardir dedi. Benim bebegimde coklu besin alerjisi vardi. Ben kendim emzirme doneminde keci peyniri denedim alerji yapti. 
(6,563 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım bende deneme yapmak istiyorum. Doktora söyledim ama test yapmadı önemsemedi gibi
(4,327 puan) tarafından
Bosuna test yaptirma canim testler dogru sonuc vermiyo
(6,563 puan) tarafından
Yaaa o zaman deneme yanılma yöntemini kullanicam
0 oy
(649 puan) tarafından
Çok saçma gelebilir ama benim kızımın süte alerjisi var ama yoğurtu her şekilde yer sütte sıkıntı çıkaran bedeni yoğurtta sorun olmuyor 
(6,563 puan) tarafından
Evet bazılarının öyle. Enteresan gerçekten
(649 puan) tarafından
Aynen bende pek anlamış değilim
(657 puan) tarafından
Süt merdiveninde firinlanmis süt ürünü örneğin 1 bardak süt ile yapılmış kek, sonra yoğurtlu çorba, sonra yoğurt şeklinde sıralama var. Bebeğiniz eğer yoğurda gözle görülür bir tepki vermiyorsa bu saydiklarima da vermeyecektir. Fakat bir sonraki basamakta yenilen peynir ve sonra doğrudan içilen süte tepki veriyorsa süt ürünleri komple kesilir. Süt alerjisi bağırsak tepkili bir alerjidir. Cilt tepkisi sonra gelir. Yoğurt verdikten sonra mutlaka gaitada gizli kan baktırmanizi tavsiye ederim. Muhtemelen pozitif çıkacaktır. Yoğurdu bırakmanız gerekebilir. Doktorunuzla bu konuyu görüşün derim... inşallah komple kurtulursunuz bir an önce.
(657 puan) tarafından
Ruhugencanne yoğurda tepki vermemesini şöyle açıklayayım size. Sütü mayaladigimizda süt proteininin yapısında bazı değişimler oluyor. Fakat süt proteini yoğurdun içinde tamamen ortadan kalkmıyor. Bu yüzden belirti ortadan kalkıyor veya gözle farkedilemeyecek noktaya geliyor.

Bağırsak tepkili süt alerjisinde bebek bütün süt ürünlerini yiyebilir hale gelmeden alerji teşhisi kaldırılmaz. Yoğurda değil de süte tepki veriyorsa yoğurt da kesilir. Bunu alerji diyetimizde doktor kararı ile 2 defa denedik ve bebeğim tepki verdiği yerde diyeti komple kapattık. Ancak bu şekilde mikro kanamalar kesiliyor ve vücut kendini toparlamaya başlıyor.
(649 puan) tarafından
Çok sağol canım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 265 göst.
27 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 74 göst.
13 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Prensesannesi00 (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 93 göst.
29 Ocak 2024 Aile kategorisinde Meleniko (720 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 67 göst.
21 Eylül 2023 Diğer kategorisinde denizimsi (6,563 puan) tarafından soruldu

383,176 soru

11,468,593 cevap

35,071 kullanıcı

...