+1 oy
1,216 göst.
Diğer kategorisinde (1,135 puan) tarafından
Merhaba bayanlar fikirlerinizi merak ediyorum. Bir evde illaki bir oturma odası bir de salon olmalı mı? Oturma odası olarak düşünülen odayı çocuk odası olarak kullanan var mı aranızda?

56 Cevaplar

0 oy
(142 puan) tarafından
benim bir kizim bir oglum var ikiside buyudu 14 ve 12 yas odalarini mecbur ayirdim salonumda oturuyorum canim misafirim geldigimde erkek kadin ayri oturcagimiz zaman mutfagim cok buyuk balkonum cok buyuk oralari kullaniyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bizim için en iyisi öyle çünkü erkek ve kadınlar asla bi arada oturmaz evim yok bakalım nasıl olacak
0 oy
(579 puan) tarafından
Evim 3+1 salonumda var oturma odamda var salonuma misafir alıyorum 
0 oy
(113 puan) tarafından
Evim 3+1 ; Salon'un dışında yatak odası, çocuk odası var kalan oda da kanepe ve kütüphane var; oturma odası denirse evet salondan çok orada zaman geçiriyoruz. Ama 2. bir çocuk düşünürsem onun için oda yaparım.. Tabi kullanıma, kişiye göre değişir..
0 oy
tarafından
hem salon hem oturma odam var bence olmalı 
0 oy
(7,559 puan) tarafından
Varda boş oda 4 yaşına girdimi bebeğim oraya odasını yapacam
0 oy
(811 puan) tarafından
Ben gereksiz buluyorum. Şu an oturduğumuz evde yapabilirdim ayrı bir oda ama yapmadım. Zaten salonla mutfak da bir.
0 oy
(191 puan) tarafından
Ben kiradayim 3+1 evim iki kişiyiz salon oturma odası ikisinide kullanıyorum hiçte gereksiz değil bizde kadın erkek ayrı oturdu için çok kulanisli 
0 oy
(15,649 puan) tarafından
Kadın erkek ayrı oturma gibi bir alışkanlığınız yoksa gerek yok. 1 oda yetiyor. 
0 oy
(121 puan) tarafından
Benim yatak odam ve oturma odam var karili kocali ayri ayri misafir kabul edemiorum ediosamda mutfakda oturmak zorunda kalioz aslinda olmasi gerek babamin evinde salonun kapisini kapatiriz tertemiz durur oturma odasinda otururduk
0 oy
(799 puan) tarafından
Biz müslümanlar kadın erkek ayrı otururuz...

Bu sebeble oturma odasına beyleri salona hanımlar geçer 

Ama biz hanımlar ile devamlı mutfakda da otururuz diyor iseniz o mesele başka
(262 puan) tarafından
Biz Müslümanlar derken ? Aynı yerde oturanlar Müslüman olmuyor mu hanımefendi
(799 puan) tarafından
Zühre cim  İslam'da öyle canım benim ...muslumanım diyor isen mesulsun yapmaz isen gunahkar sın inkar eder isen  kâfir olursun .
Yapmamak gunahkar ediyor ise yapmak insanı mümin eder.. İslam'a uymuş olur.
(262 puan) tarafından
İyi de biz inkar mı ediyoruz diyoruz. Ama siz sanki beraber oturanlar Müslüman değilmiş de oturmayanlar sizler sadece müslüman mış gibi konuşmuşsunuz. Konuyu kafirliğe kadar getirmişsiniz maşallah. Bırakın da madem o zaman herkesin günahı kendine olsun. Bu konular da gayet bilgiliyim merak buyurmayın. Neyin insanın dinden çıkaracağını da neyin günah olduğunu da biliyorum. Sizin söyleminiz yanlış sadece onu yazmak istedim de neyse.
(383 puan) tarafından
işte üstat ;) işte yorum gibi yorum ;) biz müslümanlar diyerek başlar her söze. sayısını bile bilir belki. ayet olur kıssadan hisse olur hep bir Arapça farsça karışık dil ile gönlüme taht kurar. yargılar eleştirir gerekirse tek bir sözü ile dinden atar istemediğini öyle de üstattır kendisi. ışığımsın sen benim artık bu ahir ömrümde. en son konuştuğumuz gibi değil mi bilim ve fenni inkar ettik ışıkları kapattık. ama telefon olayı hala devam üstat gözümden kaçmadı ;)
(799 puan) tarafından
Dinden çıktın demiyorum da bırtnm keyfi gunaha girib girib ben  kuralları biliyorum deyıb  takmayınca  bir anlamı kalmıyor
Falan ca okula gidiyorum.. kuralların hepsini biliyorum desen ama yapmıyorum desen seni o okulda tutarlarmı
Az mantık lı ol
Mesulsun muslumansın
Hem muslumanım hem ister yaparım ister yapmam ne demek birde bu kadar kolay beyan etmek
Yarında ahiretde ne dicen Canım istemedi yapmadım mı
Zebamilerde derki ozaman
Ozaman bizde canımız istiyor gir ceheneme
Orda bir sürü zina günahına giriyor sun buyuk bir fitne çıksa sebebler oluşma durumu var bir sürü zararı var
Allah keyfi kural koymaz
(262 puan) tarafından
Tamam hanımefendi uzatmayın. Hala birseylere siz karar verir gibi konuşuyorsunuz. Yorum şekliniz yanlış ki altı üstü bir oda sorusu zina ne alaka şimdi. Uzun zamandır üyeyim son zamanlar da aktif olayım dedim de hiç kimse bir şey konuşamıyor burada her şeyi bir yere bağlıyorsunuz. Elhamdülillah bende Müslümanım ama herkes müslümanlığa inanmıyor olabilir, başka inançları olan insanlar da vardır bu onların günahıdır kalkıp da herkesin yaşam sekline de karışılmaz. Size zararı olmayan insanları Bi rahat bırakın onlarla bir mezara girmeyecegiz. Rabbimin neyi affedip neyi affetmeyecegini de biz bilemeyiz, ki hiç birimiz inanmıyoruz diyip de Allah'a şirk koşmuyoruz. İnsanların bilmediği konular da olabilir, bildikleri de. Siz çok mu eminsiniz kendinizden şimdi, ben kesin cennete gireceğim diyebiliyor musunuz?  Bırakın insanları da kendinizle ilgilenin. Herkes istediği sohbeti yapsın, istediğini konuşsun. sizde görmek, katılmak istemediğiniz sohbete girmeyin.
(799 puan) tarafından
Hiç kusura bakmayın ben zararlı bir şey görünce yazarım arkadaş
Ayrıca da helalik selalmlık kul hakkıdır Allah affeder deyıb o mevzu dan çıkamaz sın.
O şahsi ve örtülü bir gunah deyıl
Aleni yapılan teşvik edilen ve zina ya sebeb olan bir gunahdır
Allah peygamber ler yollamış neyi affedin neyi affetmiceğini beyan etmiş ...
(383 puan) tarafından
Üstadın yorumlarını okuyunca arka fondan kulağımda hep "Tanrım kötü kullarını sen affetsen ben affetmem"  şarkısı çalıyor ya :) üstat sen bir hormon testi mi yaptırsan erkek görür görmez aklına düşen zina fikri zira hiç hoş değil de :)
(799 puan) tarafından
Erkek görür görmez deyılde ilk bakışdan SONRa ki  ikinci bakış zina gunahı olduğu için  bu tepki olabilir mi
(383 puan) tarafından
İlk bakışta şans veririm kaçabilen kaçar ama ikincide affetmem mi diyorsun! zina günahı demek nasıl bir dünya görüşü nasıl bir din yorumlayışıdır anlamadım. çalıkuşu daki mürebbiye gibisin valla ;) ama arada görüyorum yorumlarda bedava mal bulunca onu da kaçırmıyorsun kul hakkı falan hak getire :) gerçi ona da bir ayet düşünür burda aslında bunu demek istemiş dersin sen ha. en son Almanya yı örnek alıyordun ev meselesi olunca Türk usulü:)
(262 puan) tarafından
Ya kardeşim Bi git işine ya ne zinasından bahsediyorsun  sen. Zina ne demek bilmiyor musun bizimle dalga mı geçiyorsun. Sanki eşlerimizle arkadaşlarımızla beraber oturup Bi çay içiyoruz diye milleti zinacı belledin. Neymiş aleni yapılan, çay kahve içmek mi? Nasıl Bi zihniyetin içindesin. Sanane milletin yanlışından sen kimsin, millet günahının hesabını sana mı verecek her şeye burnunuzu sokuyorsunuz. Yukarıda sordum sana sen ben cennete gidicem kesin eminim diyebiliyor musun? Diyemiyorsan insanların da ne olacağına karar verecek olan sen değilsin. Bırak milletin evini, odasını, salonunu, evine gelen misafiri nerede ağırladığını. Hanımefendi dünyayı kurtaracak sanki. Pes yani zina diyor ya zina!! Allah akıl fikir versin..
(799 puan) tarafından
İlk bakışa ikinci bakışı ekleme. Çünkü birincisi senin lehinedir, ikincisi ise senin lehine değildir.”(Ebu Davud, Nikah, 44). az hadis okuyun yoruyorsunuz beni

Müslim’in rivayet ettiği bir hadiste Hz. Peygamber (a.s.m) şöyle burmuştur:

“Gözler zina eder; onların zinası ise harama bakmaktır. Eller de zina eder; onların zinası da harama dokunmaktır." (Nasbu’r-Raye, IV/248).

(Resûlüm!) Mü’min erkeklere söyle: Gözlerini (haramdan) sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır.

Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; nâmus ve iffetlerini muhafaza etsinler. Görünen kısımları müstesnâ, zînetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler… Gizlemekte oldukları zînetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (dikkat çekecek şekilde yürümesin, dışarı çıkarken câzip kokular sürünmesinler). Ey mü’minler! Hep birden Allah’a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.” (Nûr, 30-31)
Buda ayet tmm mi
(799 puan) tarafından
Bılıyo musunuz bu platformda kişi istediği gibi fikirlerini beyan etmekde özgür zaten burası fikir paylaşım yeri
Çok yoruluyor iseniz lütfen siz gidin
(262 puan) tarafından
Ya gerçekten anlayamıyorsunuz değil mi? Hem kendiniz söylüyorsunuz hemde uygulamiyorsunuz. Sizin yüzünüzden insanlar kendi fikirlerini beyan edemiyorlar. Şuan sizin yaptığınız şu zorbalık yüzünden. Size bu soru altında böyle bir şeyi soran olmamış. Kim size gelip din ile haram, günah ile ilgili soru sorar o zaman fikrinizi uygun yerde dile getirirsiniz. Bakın sizin gibi bir çok kişi yazmış bizde kadın erkek ayrı oturulur diye. onlara yazma gereği duymadım çünkü kendi yaşamı, kendi evi, kendi tercihi saygı duyarım ama siz kalkıp biz Müslümanlar diye lafa başlayıp diğer bir kısmı sanki müslüman değilmiş gibi kafanıza göre yargilarcasına yazdığınız için size cevap verme gereği duydum çünkü siz saygı bekleyip saygı göstermeyen cinsten bir insansınız. Madem fikir beyan etmek serbest  o zaman biz de fikrimizi beyan ettik ama lütfen artık benim ve benim gibi düşünen sizden farklı fikirlere ve yaşam tarzına sahip insanlardan uzak durun biz merak ettiğimiz konu olursa o zaman size gelir danışırız. Hatta danışacağım daha bilgili birini de bulurum. Birakin da insanlar ağız tadıyla sohbet etsin. Bir de bizi gidin diye kovmuş hanımefendi. Kimse kimseye karısmaz ise kimse de bir yere gitmek zorunda kalmaz.
(799 puan) tarafından
Ben yanlış gördüğüm yere muhalefet olurum
Müslüman lar öyle yapmak zorunda
Zorunda olub yapmamak enteresan ahir Zamandayız

Öyle bir zaman gelir ki, kişinin imanı gider de haberi olmaz. Halbuki ondan, gömleğin çıktığı gibi, iman çıkmış olur
Bu hadis ilahi kanunları gereksiz olarak gören veya aslında bizde şöyle şöyle yapıyoruz diyenler için söylemiş efendimiz..a.s
Yani sen kafana göre ilahi kanunları gereksiz göremezsin
(262 puan) tarafından
Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz. Gerçekten anlama zorluğu çekiyorsunuz. Allah için gidinde Bi gariban sevindirin. Bu sohbetlerinizi gayrimüslümlere yapın. Müslüman öyle yapar diyip herkese burnunuzu sokamazsiniz. Müslüman olarak vazifemiz bir kere uyarı da bulunmak ama karşıda ki insan da bir çocuk değil ve Allah'ındır ona da verdiği kendi aklı ve fikri var ondan sonrası onu ilgilendirir. O yüzden siz şu yazdiklarinizi gidin gayrimüslümlere anlatın da belki daha çok sevap kazanırsınız. Herkes size uymak zorunda değil. Diretemezsiniz, zorlayamazsınız. Eğer öyle sizin dediğiniz gibi olsaydı peygamber efendimizin zamanın da gayrimüslim insan kalmaz herkes müslüman olurdu. Sizin yaptığınız sadece zorbalık. Din içinde bile mezhepler varken bu mezheplere sahip insanlar farklı inançlara ve düşüncelere sahipken gelip de bana muhalefetten bahsetmeyin.
0 oy
(563 puan) tarafından
Normalde ben sevmiyorum ama misafir gelince kadın erkek ayrı oturur bizde
0 oy
(5,491 puan) tarafından
Ben yakın zamanda oturma odası olarak yaptığımız odayı salonu kullandığımız için kızıma yapacağım
0 oy
(25,223 puan) tarafından
Kesinlikle olmalı. Oturma odamı çocuk odası yaptım şuan oğlum orda yatmıyor ama. Abim kardeşim falan kalmaya gelince oğlumun odasındaki çekyatta yatıyor biz salonda oturabiliyoruz o oda olmasa salonda yatıcak mesela gelen kişi ee biz nerde oturcaz
0 oy
(649 puan) tarafından
Benim 5+1 evim var ben ayri yaptim ama asla kapısını açmiyoruz yani ihtiyac olmadi hiç hep oturma odamdayım biri gelse bile burda oturuyoruz ben daha rahat buluyorum oturma odamı. Zaten kayınvalidem ayrı salonda olsa güzel olur dedi diye yaptım. İki çocuk var gelen giden olur ama biz hep iç iceyiz. Kadin erkek ayrımı da olmaz gelenim hep içli dışlı olan insanlardır. Bir iki kere bebek mevlüdu için falan kullandim ama salonumu :)  :)
0 oy
(1,254 puan) tarafından
Benim 4 +1 evim salonun yeri çok ayrı kapı kapalı her an toplu çocuklu ev hep düzenli olmuyor bi misafir gelince çok rahat oluyor
0 oy
(7,376 puan) tarafından
Evim 2+1 bir tane salon var yani  hem salon hem oturma odası biri yatak odası diğerine çocuk odası 
0 oy
(6,672 puan) tarafından
Bana göre gerekli 
0 oy
(1,210 puan) tarafından
İkisi bir bizim
0 oy
(2,937 puan) tarafından
Yani eğer ev hanımı olsaydım bu soruya olmamalı gereksiz diye cevap verirdim ama bence çalışan kadın için hem oturma odası hem de salon şart çünkü salonu temizleyip kapatıyorsun aniden bir misafirin geldiğinde kimse dağınıklığını görmüyor geçirip oturtuyorsun ama ev hanımı olsaydım sürekli döne döne evimin işini yapacağım için çok fazla kirlilikte oluşmazlık dağınıklık da maalesef benim gibi haftanın 5 günü çalışan kadınlar için her Allah'ın günü ev hanımı gibi temizlik yapmamız mümkün olmuyor aniden bir misafir geldiğinde mahçup olma durumları yaşanıyor o yüzden benim için şart

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 728 göst.
0 oy
4 cevap 224 göst.
4 Aralık 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Hellomam (4,961 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 572 göst.
18 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Bicirik1 (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 161 göst.
9 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

383,808 soru

11,483,958 cevap

35,112 kullanıcı

...