+1 oy
1,279 göst.
Diğer kategorisinde (25,224 puan) tarafından
Oğlumla her dışarı çıktıgımızda saçma sapan laf atanlar var çocuga. Yabancılardan hiç hoşlanmaz zaten yabancılara karşı uzak durmasını bişey almamasını öğrettim hep. Az önce poğaça almaya giriyoruz mesela pastaneye oğlum girmek istemedi ııhh falan dedi ikna etmeye çalışıyorum adam çıkmış ordan gel benle gel ben götüreyim seni diyo. Aldım çocugu arkamı döndüm adama konuştum oğlumla poğaça alıp çıkıcaz dedim sonra girdik. Başka bir gün de oğlum parka girmek istedi mızmızlandı otobüse yetişmemiz lazım annecim okul dönüşü girebiliriz parka diye konusup ikna etmeye çalışıyorum adamın biri geçerken annesi bak seni üzerse dinlemezse ara beni alayım gelip onu diyo. Sinirden deliye döndüm ne biçim konuşuyosunuz siz dedim aldım çocugu gittim. Yine başka birgün yolda gidiyoruz elimi tutarsan daha rahat yürürüz oğlum arabalar geçiyo elimi tutman lazım falan diyorum yine bi adam çıkmış tut bakayım annenin elini yoksa alırım seni ben tutarım elini diyo oğlumda kızıyo sinirleniyo böyle laf atanlara tepki gösteriyo hiç hoşlanmaz, allahımmm ağzına yapıştırasım geldi ne biçim insanlar var ya ben birinin çocuguna bakıp gülümsemeye merhaba demeye çekiniyorum ailesi rahatsız olur diye yabancıyız sonuçta bu insanların bu devirde hala böyle cahillikleri beni delirtiyo. Sizinde böyle şeylerle karşılaştıgınız durumlar varmı ne tepki veriyorsunuz.? Ben asla tepkisiz kalmayıp cevaplarını veriyorum sıkıldım artık.. 

47 Cevaplar

0 oy
(1,180 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Ablam bu devirde kimin iyi kimin kötü niyetli olduğunu bilemiyoruz. Sinirlenmekte çok haklısın.

Neden çocuğa bu durumu normalleştirelim?

 İnsanların iyi niyetini kötü niyetini geçtim. 

5 6 yaşlarındaydım köye gitmiştik.

Anannem bak ağlama o çingenler seni alır götürür demişti. Kadın da götürürüz seni bak vermeyiz bidaha bizim çocuğumuz olursun demişlerdi bu benim üzerimde uzun süre tranva olarak kalmıştı her şalvarlı kadın gördüğümde beni kaçıracaklar diye ağlıyor dum dışarı çıkmak istemiyordum annaneme güvenim çok sarılmıştı ya beni verirse ya onun yanından alırsalar beni diye hep korkarak çıktım anannemle dışarı. 

Neden doğrusunu anlatmak varken çocuğu götürürler diye korkutalım?

Neden yabancı bir adam elinden tutup gel ben götüreyim desin bir anne bu durumu normalleştirirse bu çocuk önüne gelenin elini tutar gider nasıl olsa annem izin vermişti diyecek art niyet aramayacak ufak sözler bile olsa çocuğun üstünde büyük tranva bırakabiliyor. ister iyi oldu ister kötü kimse ne çocuğumu korkutabilir ne de gel ben sokayım seni içeri diyebilir. Verdiğin tepki de çok haklısın. Selin abla. 
(25,224 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım. Bunu normalleştirende tuhaflık görüyorum zaten. Hangi devirde yaşadıklarını sanırım bilmiyorlar.
-Reklam-
+32 oy
(367 puan) tarafından
Kalbini biraz temiz tuttt bu kadar kotu niyetli olma. Insanlar bakiyo bu kadin cocukla bas edemiyor susturamiyr yardim etmeye calisiyo sen bu negatiflikle kendini yersn
tarafından
Yaa git Allah aşkına tamamen duyar kasıp puan toplama çabası bu kaynanasına bile çocuğunu güvenip bıtakmafığından eminim ama ispatlayamam :)
tarafından
İnstani aç instani
(10,470 puan) tarafından
Evet bi benim çocuğum var başka soru :) bi de eşi ile ailesi ile mutlu değil demiş ahahhahs ya cidden nerden çıkarıyorsunuz bunu. Ben böyle mutluyum olgun da değilim tevazu da göstermiyorum çocuğum konusunda siz gösterin. Korumacı bir insanım. Sosyopat da değil çocuğum ama sınırları bilir. Bu da onun karakterini şahane şekillendirir.
(476 puan) tarafından
Bu durumun olgunlukla tevazulukla alakası yok. Çocuk açısından düşünün lütfen. Anneye olan guvenin sarsılmasına mi yanarsınız bu durumda yoksa sürekli olarak her yabancıdan korkmasına mı olusabilecek özgüven eksikligibi saymıyorum bile. Çocuk iatemediği bir durumda annesiyle ters düştügünde annesinin onu terk edeceği sonucuna ulaşır. Ve her yabancının onu alabileceği gibi genel yargılara varır. Cocuklar bizler gibi bireysel düşünemez ya da sadece onu o anda bırakamaz. Ögrenme çağında bunu benzer tüm olaylara genelleyecek ve durumu içselleştirecektir. Lütfen bu tarz konular da bilinçlenelim.
(25,224 puan) tarafından
İyi bir şekilde yaklaşımda bulunan herkese teşekkür edip gülümserim, oğlumda bu kişilerden rahatsız olmaz ben muhattap oldugum için. Benim yazdıgım olay tamamen farklı, bu tarz laflar eden hiçkimseyle ne muhattap ettiririm ne yaklaştırırım. Çocugum da gayet sosyal uyumlu ve özgüvenli. Öğretmeni ve okul pedagoğu ile de sürekli işbirliği halindeyiz. Bu konu da bilgileri dahilinde ve bu tarz konuşanlara nasıl davranmamız gerektiğini açıkça konuşuyoruz.
+16 oy
tarafından
Ya çok pimpiriklisin yada niyetin kötu.

Koskoca adamın ağzına niye carpasin geliyo. Ne var bunda. Eskinin insanların öyle işte. Takilma
tarafından
Selo bu kızarsa benim ağzıma bile çarpar :)
(25,224 puan) tarafından
Meltoş sana bugune kadar çarpmadıgıma şükret:D
tarafından
Allah razı olsun:)
(12,264 puan) tarafından
Niye hep adamlar Mesela çok saçma sen fazla takintikisin  bence 4 çocuğum var bana diye denk gelmedi.
Hepsi nedense senin tek bir oğluna yapmak istiyor gibi gereksiz bir post
(25,224 puan) tarafından
Gereksiz postlara cevap vermemekte özgürsün. Çünkü genel olarak kendini bilmez erkekler yaptı bu lafları. Ayrıca bu olay 1 aydır başımıza geliyor yıllardır değil. 4 çocugun olup sana denk gelmemesi benim sorunum mu peki.
+4 oy
tarafından
Z kuşağı anne olursa :Dd 

Bu kadar pimpirik anca seni uzer evet dogru bi yaklasim değil ama eskilerimiz hep oyle annelerimiz hep bize demez miydi sus bak teyze de igne var sana igne yapar ya da otur bak yoksa amca seni goturur vs vs asla tasvip etmiyorum fakat bu yazdıklarında art niyet yok yani insanlar iyilik yapmaya calisiyo kendilerince
(25,224 puan) tarafından
Z kuşağı annesi kafasında değilim şükür devir bunu gerektiriyor. Bunu diyenler eskinin insanı değil ayrıca gayet genç insanlar ve bu lafları normalleştirmek aşırı tuhaf
tarafından
Tuhaf olan sensin devir bunu gerektiriyosa disari çıkma
(25,224 puan) tarafından
Birgün çocuguna bu lafı diyen olur umarım bakalım napıcaksın:) belki de tamam arayın beni üzünce gelin alın çocugu dersin sendeki kafa bu belli:)
tarafından
:D komiksin, orada söylediğini ciddiye almissin o anki durumu adamı seni tanımıyorum neye dayanarak boyle bisey dedi bilmiyorum. Ama yukarıda da dediğim gibi eskilerden beri boyle cocuk durmadigi zaman teyzeler veya birileri her neyse gelip aaa bu cocuk annesini dinlemiyor mu igne yapalım, alalim gidelim vs derler. Eger bu adam sana sarkma amacli dediyse agzinin payini vermeliydin ki bir daha başkasına yapmaya cesaret etmesin. Ama ben senin kadar kotu niyetli değilim seninde basina gelsin demem diyemem. Umarim bir daha rahatsiz oldugun bir durum yasamazsin.
(25,224 puan) tarafından
Eski zamanda değiliz sene olmuş 2022 zaman eskisi gibi değil. Bunu anladıgın zaman benide anlayacaksın zaten. Çocuguma aaa annesini dinlemiyor iğne yapalım şuna diyenin alnını karışlarım herkes haddini bilmeli sıfatını bilmeli bilmeyene gayet bildiriyorum zaten. Sen burda iki üç cümleyle insanlara kötü kalpli kötü niyetli damgası verecek kadar art niyetlisin ki rahatsız olunan bir durumu bu kadar acımasızca ağzına alıyorsun. O yüzden başına aynı şey gelsin ki anlayasın. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Hadi eyvallah...
+3 oy
(2,769 puan) tarafından
Bu insanlar hep sana mı denk geliyor enteresan
(25,224 puan) tarafından
Hafta 3 kere mutlaka yaşıyoruz saçma sapan insanlarla böyle dialog
(2,769 puan) tarafından
Sanki hepsı anlaşmış gibi
(10,097 puan) tarafından
Hepimize denk geliyo valla banada cok geliyo ben gulup geciyorum takmam :)
(25,224 puan) tarafından
Ben gülmemde geçmem de bu lafları normalleştirmek büyük problem.
+1 oy
(2,318 puan) tarafından
Oğlunuz çok mız mız galiba, huzur vermeyen tipten olmalı. Haftanın 3 4 günü bunu yaşıyor iseniz insanların baya dikkatini çekiyor olmalı.
(25,224 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Hayır değil gayet uysal akıllı ve uyumlu maşallah. Sen hiç parka girmek için ısrar eden çocuk görmedin sanırım insanlar hadlerini bilmiyor çocugumda sorun yok şükür. Ayrıca çocuğumla gayet sakin ve anlaşılır kelimelerle anlaşıyoruz ağlamıyor bile iki ıhh yapar tamam der gelir ikna ederim benim konuşmalarımı duyan hadsizler bu lafları ediyo onlara neyse çocukla aramdaki dialogdan. Gayet normal şekilde yolda yürürken veya yanına eğilmiş çocugumla konusurken yapan oldu bunu.
+1 oy
(692 puan) tarafından
Valla ben o insanların yerinde olsaydın senin ağzına iki tane çarpardım kusura bakma çok kalp kiricisin  millet çocuğunu alıp kaçırmamış gülüp geç Alla alla 
(25,224 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevap için. Sen hoşlanıyor olabilirsin ben bu muameleden hoşlanmıyorum canım. Gülüp geçmem çocugum bu muamelelere alışmasın diye, herkesin yetiştirme tarzı bşr olmuyor.
+1 oy
(1,023 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ben sevenlere laf atanlara kizmam gulerim cunku gercekten seviyolar ama ben elini yuzunu elleyen agzina dokunanlara kiziyorum sana da saygi duyarim tabi ben kucuk yerde yetistigim icin bana garip gelmiyo 
(25,224 puan) tarafından
Sevene maşallah diyene ay ne tatlısın diyene kalkıp laf etmiyorum ki zaten teşekkür ederiz diyorum allah razı olsun diyorum yada. Ama oğlum hoşlanmaz laf atılmasından iyi bişey dediklerinde sana güzel şeyler söyledi annecim teşekkür edelim diyorum ondan sonra oda gülümsüyo mesela. Bu benim olmasını istediğim bişeydi zaten çok şükür böyle alıştırdım.ama eminim biri senin çocuguna da üzme anneni bak alırım seni ııııı dese net bşr ses tonuyla tepki verirsin
(1,023 puan) tarafından
Ben siddeti ogretmelerine karsiyim zaten doverek sevmelere yada iste cansiz varliklar masa sandalye gibi cocugum canini yaktiginda al sana vurdum dediklerjnde falan uyariyorum sacini cek kizim bilmem ne diyolar hayir kizim sev ayy yap falan derim ama dedigim gibi saygi duyarim canim karistiklarinda kiziyorum ben gecende cociktan kan aldilar deli gibi agliyo gelmis dedenin biri asker kacagina benziyo hahahaha dedi gitti belki sevdi ama ben o an cok sinir oldum cocuk yabancilara ekstra bi agliyo bide kan alininca denk gelmesi uzdu beni de
(25,224 puan) tarafından
Her insan bir değil işte ya biz böyle yetiştiriyoruz çok şükür benim için bu olması gereken bişey. Resmen sözel taciz sözel şiddet bunlar kadına yapılınca psikolojik şiddet deniyor ama el kadar çocuklara yapılmasına normal bakılması bana göre cahillik.
+1 oy
(3,823 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum selin bunlar normal sözler değil ben olsam bende tepki gösteririm ki bundan daha küçük şeylere göstermişliğim var 

Mesela geçen markette bişeyler aldık kasadan geçince kızım aldığı şeyi istedi bende sıra var dışarda vereyim kızım diye anlatmaya çalışıyorum. Ordan bir abla geldi biz bu durumlar için evde bırakıp geliyor çocukları dedi. Bende ne demek istiyorsunuz bende mi eve bırakayım çocuğu tek başına kimse yok evde diye tepki gösterince sustular.

Kendilerini bir şey demiş sanıyorlar onlar 
(25,224 puan) tarafından
Evet gerçekten bu lafları normal görene hayret ettim yarın çocugum tacize uğradı demesin kimse.
0 oy
tarafından
Yani bilemedim ki canm belki iyi niyet olsun diye yardım etmek maksatlı dir.. ben artniyet göremedim. Ama tabi o söyleyiş şeklini falan sen biliyorsun sen daha iyi anlarsın. 
(25,224 puan) tarafından
Yani ara beni annesi gelip alırım onu seni üzerse demek asla iyi niyetli bi yaklaşım olamaz
tarafından
Yukarıda böyle anlatmamissin.  Bunu diyenle zaten iyi niyet olmaz. Ben yukarıda anlattıklarına gire yorum yaptim
(25,224 puan) tarafından
Yoo böyle yazdım aynı cümle orda da var iyi oku canım
tarafından
Pardon canım yazmışsın evet ben kızın okul telaşında hızlıca okudum. .

Velhasıl kelam Allah kötü insanların şerrinden uzak etsin hepimizj
0 oy
tarafından
Henüz hiç karşılaşmadım ben,o yüzden yorumsuzum ama tabiki rahatsız olurum 
(25,224 puan) tarafından
Umarım bizde artık karşılaşmayız ama bilinçsiz insan çok
tarafından
Hemde nasıl
0 oy
(2,709 puan) tarafından

Hiç denk gelmedim burdaki adamlar genelde soğuklar, kızım yerlere yattı sakinleştiremedim bişeyler istiyordu ağladı kendini yere attı kimse bişey demedi Barı dedim biri kızsaydı kalkardı susardı :)))) . Bu kadar takmam herhalde 

Bide biz dişarda herkesle sohbet ede ede eve geliriz kzıım çok sosyal önünden geçen ha. Yvana bile merhaba der :D

(10,097 puan) tarafından
Haha bu benim oglum ve o boyle yapinca brni bi gulme aliyo ya tutamiyorum kendimi :D
(25,224 puan) tarafından
Yabancılarla bu kadar sohbet etmek veya iletişime girmek benim için sosyallik asla olamaz. Herşeyin dozu vardır. Elbet yabacıyla konuşulur ama gerektiğinde veya iyi şeyler konusuldugunda normal olabilir benim anlattıgım cümlelerde sana göre normal mi. Anneni üzme alırım seni bak gibi şeyleri hangi hadle söyleyebilir insan
(2,709 puan) tarafından
Ben yanında olduğum müddetçe sosyal ola bilir benim için hiç sıkıntı degil kendini savunan ifade eden biri zaten.
Hem dediğim gibi hiç denk gelmedim
(25,224 puan) tarafından
Bu tip insanlarla muhattap olmasına ben sıcak bakmıyorum herkesin tercihi farklı
0 oy
(13,841 puan) tarafından

Bize de istisnasız her çıkmaya laf atan olur çok severler :angel:

(25,224 puan) tarafından
Sevene teşekkür ederiz allah razı olsun deriz ama bu yazdıklarım normal laflar değil
(13,841 puan) tarafından
Evet anladım bizde markete gidince oluyo bu geçen yaşlı bı amca mesela ben yapma oğlum diyince hemen ordan senin dedigin şekilde yaklaşmıştı
0 oy
(636 puan) tarafından
Ayy onlardan bende nefret ediyorum bunun için her dışarı çıkınca eşimle tartışırız su çocuğu yüzünü kapat diye hastanedeyim yüzü kapalı kucağımda yüzü arkadaydi teyzenin biri gelmiş örtünün altından seviyor sen ne güzel bakiyon gözlere bak sen bilmem ne asansöre bindik eşim bana kızdı yine 
(25,224 puan) tarafından
Sevene teşekkür edip geçiyoruz zaten ama bu laflar anormal benim için normal karşılayan enteresan gerçekten
0 oy
(1,371 puan) tarafından
Geçen gün şok markete girrdik oğlumla . Oğlum 4 tane toybox aldı yeter dedim başka yokm çığlık kıyamet aglanaya başladı bikac tane daha almak istiyor ama ben 4 den fazla almasını istemedim zaten saçma sapan şeyler çıkıyor içinden. Bitane adam geldi toybox aldı parasını ödedi oğluma verdi. Bütün çabam boşa gitti artık her markete gitmemizde öyle yapacak oğlum 
(25,224 puan) tarafından
Ve yabancılardan bişey alınmasının normal oldugunu sanacak
0 oy
tarafından
Ay evet ben de bu durumdan cok rahatsiz oluyorum kadinin teki askim dedi ogluma gecen gun kucagima alip isik hiziyla uzaklastim sinirden,oglum avm de agliyordu pesinden kosturuyorduk esimle ikna etmeye sakinlestirmeye calisiyorduk oteden bir cift geldi bize dogru kadin ogluma e agladin da ne oldu simdiii diye guldu gevsek gevsek kendince espri yapiyor ama rahatsiz edici buluyorum anne olarak. Bende hic kimsenin cocugunu sevmem aile akraba haricinde anne babalari rahatsiz olabilir diye cok sevimliyse tebessum edip icimden masallah diyip geciyorum yani 
(25,224 puan) tarafından
Kaldıki bu benim karşılaştıgım laflar aşırı itici
tarafından
Ebeveynleri tedirgin eden sozler dogru degil eskide yasamiyoruz herkes her seyi biliyor
0 oy
(3,491 puan) tarafından
Yardımcı olmak istemişler, memnun olacağını düşünerek. Söyledikleri çocuğu korkutabilir ama. 
(25,224 puan) tarafından
Yardım böyle olmaz ki anneni üzersen arasın beni alırım seni lafı hangi zihniyetin yardımı anlamıyorum asla kabul edemem.
0 oy
(355 puan) tarafından
Resmen tüm icimdekileri anlattmissin ay vala sorma bide aaa bak kızarım falan yapmaları deli ediyor sözde yardımcı oluyorlar bende hastanede bir kadınla kavga etmiştim oğluma öyle bağırıyor ki ya işin kötü tarafı iyilik yapiyo sanmalari hergun aynu şeyi yasiyorz
(25,224 puan) tarafından
Bu yardım değil ve yardımlık bişey yok ortada gayet normal yan yana yürüyerek konusuyorum çocugumla veya yanına eğilerek anlatıyorum oda dinliyo ağlamıyo bile ama bunları duyan hemen hadsizce atlıyo saçma sapan
(355 puan) tarafından
Bende yaşıyorum inatçı ve ağlayan bir çocuk ben bilerek istediklerini yapmiyorm ki alismasin ama etraflakiler yap ver bilmem ne diye müdahale ediyorlar otubuste bile herkes eline biseyler veriyolar üstelik yapanlardan çoğu genç kadın ve sonrada oğlum yabancıdan bişey alma gitme bilmem ne diye ogretiyoz gelde ogrensin çocuklar ben asla kimsenin çocuğuna müdahale etmem bişey verecek olsam bile annesinden izin isterm
(25,224 puan) tarafından
Bak benimki hiç inat etmez ağlak çocuk değil kolay ikna ederim anlaşır yolumuza gideriz iki ıhh yapar sinirlenir hemen geçer elimi tutar devam ederiz ben ona eğilip güzelce konusurum ikna olur. Ce bu konuşmamızı duyan löp diye atlar lafıma çok enteresan değil mi.
(355 puan) tarafından
Öyle yani ama bunu başkasına anlatamiyosn tıpkı şuan burda bir sürü kişinin pimpiriklsin içini ferah tut bilmem ne demeleri gibi anlatamiyosn insan tepki verincede üzülüyor ama innsnlar bazıları buna mecbur ediyor insani
(25,224 puan) tarafından
Burda o tarz yorum yapanlar inan hiç umrumda değil çünkü doğru olandan dogru düşünenden yanayım her zaman.
0 oy
tarafından
Valla dokunmadikları surece tabiki soyleyebilirler insanız ya iletişime gecmek onemli yolda gecerken merhaba agac kızima merhaba de diyorum kopek kedilere kizima merhaba de diyom biri arabadan duydu benden de merhaba dedi gulumsedim gectim cok takma bence ya
(25,224 puan) tarafından
İkimizin söylediği aşırı alakasız yalnız. Merhaba demekle elin yabancısının anneni üzersen arıcak beni alırım seni bak demesi farklı şeyler. Merhaba diyene nefretle bakmıyoruz sevene laf etmiyoruz teşekkür ederim diyoruz allah razı olsun diyoruz ikisi çok farklı
tarafından
İkiside sözlü iletişim temas yok ya o acıdan dedim. hani bir kişi olsa art niyetli soylemis olabilir derim ama hergun en az 3 kişi soyluyorsa belki orda insanlarin genel konuşma Tarzıdır.tabi yine siz annesiniz size yanlış geliyorsa o insanlari o an uyarabilirsiniz.
(25,224 puan) tarafından
Mesela bu hafta 2 defa bu tarz bu olayla karşılaştım aşırı rahatsız oldum. Başkalarına da yapıyorlar tek bana değil parkta özellikle çok görüyorum ama benim gözüme batıyor bize yaptıklarında rahatsız oluyorum Düzgünce sohbet edip merhaba diyende var tabiki.
tarafından
Yani belki yardimci olmak icin yapiyorlardir yabancilardan korkunca sozunu dinlerler diye o an rahatsizliginizi dile getirin yapanlara karşı hem icinizde kalmaz hemde cocugunuz o davranisi dogru bulup benimsemez
0 oy
(811 puan) tarafından
Aklıma bir fıkra geldi şimdi. Tam da senin yaşadıklarına uygun
(25,224 puan) tarafından
Oda mı kötü kalpliydi:D
(811 puan) tarafından
Yok bu iyi niyetli bence :D
(25,224 puan) tarafından
Yok ben kötü kalpli damgası yedimde:D
(811 puan) tarafından
He he ;) burda herkes her damgayı yiyebilir :D

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 535 göst.
20 Mart 2021 Diğer kategorisinde halide.111 (1,661 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 293 göst.
22 Mart 2024 Aile kategorisinde Edcmnf (587 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 127 göst.
16 Mart 2024 Diğer kategorisinde Nur343746 (678 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 295 göst.
1 Şubat 2024 Aile kategorisinde Minimalist (287 puan) tarafından soruldu

381,691 soru

11,426,259 cevap

34,985 kullanıcı

...