0 oy
356 göst.
Diğer kategorisinde (274 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kaynana kayınbaba ve kaynım gelecekmiş yıllık izin almış kaynım birlikte gelecekler 1 haftalığına. 

Asla istememezlik değil seviyorum sağolsunlar iyiler ilk kızım 3 yaşındayken misafir ağırlamak daha kolay ya memlekete gittiğimde falan gelin birlikte gidelim değişiklik olsun size de diye bikaç sefer getirdik 1 hafta falan herşeylerini yaparım.

Ama şimdi küçük bebeğim var kurban bayramında biz gitmiştik bebekten fırsat olup da mutfağa girip yardım bile edemedim zaten gece kaç kere kalkıyorum sabah pert oluyorum.

Kayınbaba sabah 8 dr kalkar kahvaltı bekler 3 öğün yemek yapılır hep büyük kızım anaokuluna gidiyor. Aslında kaynanamın bayramda beni gördüğü için demesi lazımdı sanki daha bebepi küçük kendini zor hallediyor seneye gidelim yaza doğru gidelim falan demesi lazım değilmiydi. Akşam yemeklerimizi zorla hazırlarken şimdi öğle yemeğine kadar hazırlanacak zorsunduğumdan değil öyle olsa zamanında gelin gidelim diye teklif etmezdim. Sadece bebekle gece uyanmalarımız devam ediyo o kadar yoruluyorum ki bırakın misafir ağırlamayı büyük kızımla bile zor ilgileniyorum. Bunları yazın kaynananın görüpte de hala gelmeleri o kadar üzdü ki beni düşünmesi lazımdı. Hadi erkekler düşünmez ama kadın der bunu sanki böyle yapmaya ne gerek var zorla soğutuyorlar kendilerinden ya amann neyse hayırlısı 

14 Cevaplar

+3 oy
(1,072 puan) tarafından
Yani altustu 1 haftaymis canım niye bu kadar stres yaptın ki kadında kör değildir yardım eder el atar yardımcı olur. Yani istememezlikten değil diyosun ama bence istemiyorsun rahatım bozulacak diye..
-Reklam-
0 oy
(12,861 puan) tarafından
Nasıl yani kayınvalden seninle birlikte mutfağa gidip yardım etmez mi ya da yapmaz mı kendisi girip 
(274 puan) tarafından
Tabi yapar da yine sağolsun da yinede benimde el atmam lazım neyse sağlık olsun geçer 1 hafta napalım
0 oy
(13,407 puan) tarafından
Düşünmesi lazım evet ama ya bebeğe baksın ya sana yardım etsin 

Allah var her konuda kötülemişimdir ama o konuda hakkını yiyemem kayinvalidem her zaman yapar asla yük olmaz bana 
(7,121 puan) tarafından
Nehdhdhdhd her konuda kotulemisimdir ne kız :):)
(13,407 puan) tarafından
Herkes tanımaz beni ama genelde onlarla ilgili olumlu şey çok yazmam
Çat kapı gelirler, düşüncesiz düşüncesiz olur olmadık zamanda görüntülü ararlar, sürekli her işlerinde bizden benden beklenti içinde olurlar ama sende bir şey olunca tenezzül edip alamazlar gibi gibi :)
(7,121 puan) tarafından
Himmm klasik eş ailesi:)
0 oy
(437 puan) tarafından
Aynı kaygı bendede var kasımmın ilk haftası gelecez dediler  kaynana kayinbaba kaynım görumce 2 günlügüne gelcekmis kaynanam 15 gun kalcakmış digerleri dönecekmis e ben cocuktan firsat bulup dus alamıyorum bazen ben nasıl hizmet edecem ki allah var ben onun evine gittiğimde sen cocugunla ilgilen elleme cocuk yatti sende yat der bazen sabahları uyuyim diye cocugu alır oyalar ama burasi benim evim aynı rahatlığı ben olsam bende hizmet görmek isterim ne yapacam ne edecem simdiden kaygı sardı
0 oy
(7,257 puan) tarafından
Belki kaynanan ben yardım ederim dediyse 
0 oy
(5,108 puan) tarafından
Strres yapma canım kayınvaliden sana yardım eder. Benim kayınbabam da erkenci kendisi hazırlar ya da kaynanamla birlikte hazırlar kahvaltı yaparlar sonuçta yabancı değiller ki onlarin da evi sayılır. Ben zaten bebek emziriyorum ne zaman musait olursam odamdan çıkarım günlük yapılacak şeyleri yaparım. Yemeği bazen ben bazen kayınvalidem yapar iki üç gün kalır giderler.
0 oy
tarafından
O kadar haklısınız ki, asla kötü niyetli olduğunuzu düşünmedim. Çok içten yazmışsınız sıkıntınızı,  istememek değil de istediğiniz gibi ağırlayamamak..

1 haftalık bir plan yapın kafanızda, kahvaltı zaten standart olsun, öğlen için fazladan yapın akşam da aynı yemekten yiyin, çorba salata cacık vs eklenir. 

Ne zaman gelecekler bilmiyorum ama, birkaç gün eşiniz bebeğe bakar, buzluğa köfte, börek gibi şeyler yapıp atabilirsiniz. 2 gün bakliyat pilav, 1 gün tavuk, 1 gun hazır mantı gibi pratik şeylerle çok da güzel ağırlarsınız. Kayinvalideniz de mutlaka yardım eder, ya da bebeğe bakar, yaparsınız beraber. Bazen bir şeyi düşünmek, yapmaktan daha zordur..
0 oy
(1,387 puan) tarafından
Valla o kadar iyi anliyorum ki kucuk bebekle misagir agirlamak cok zor ama belki kayinvaliden yardimci olur sna en azindan yemegi o yapsin sen diger seylerle ilgilen bide o kadar da kasma kendi ya en fazla cocuk durmuyor onla ilgileniyorum yoruluyir beni tarzi seyler dersin 
0 oy
(5,022 puan) tarafından
Yani canım zaten uzaktalar ayda yılda bir gelip 1 hafta kalacaklar idare et yani ne var hepimizin bebeği çocuğu var hepimiz uykusuz kalıyoruz diye eve misafir demi almiyalim çok abartiyorsun 
0 oy
(974 puan) tarafından
Altı üstü bir hafta zaten biri çocuğa bakar sizde kayinvalidenle mutfağı halledersiniz ne olacak benim bebeğimde huysuz bütün gece memede olan bir bebekti o yıl kısa aralıklarla iki defa geldi kayınvalidem birinde kayınpederimle digerinde kaynimla çocuğa ya ben bakıyordum kayınvalidem yemek yapar kaynım hazırladı yada çocuğa kayinvalidem bakar kaynimla ben yemei hazırladık akşam da zaten kocamda olurdu hep beraber idare ederdik ne olacak ki büyük oglumunda dersleri vardı şimdi üç oldular yine küçük bebiş var evde kısmetse Kasım da gelecekler valla dört gözle bekliyorum gelsinler Beraber yiyip içelim ne güzel ya kalabalık oluyor ev sofranın bereketi olur kalabalıkta 
0 oy
(1,271 puan) tarafından
Eger cocugun durmazsa birak kendi yapsin sen cocuguna bak hic sevmiyorum boyle dusuncesiz insanlari
0 oy
(269 puan) tarafından
kaynanan bakar bebegine sende yemeklere bakarsin
0 oy
(2,709 puan) tarafından
İnsan rahatlığa alişinca bi kaç kişi insanın gözüne çok geliyor ben üzülüyorum böyle durumlarda o insanlara sonuçta yemek dir iş güç herşey hallolur belliki seviyorsun biraz idare et onlarda vicdansızlık etmezler ya sana :) 
0 oy
(13,841 puan) tarafından
Biraz daha fazla yorulcaksin belki ama böyle şeylere de takılmayın bence sonuçta bu kaç gün senede kaç kere yani olsun 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 160 göst.
6 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Rabia_ikra (5,405 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 612 göst.
23 Mayıs 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 193 göst.
9 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 257 göst.

381,809 soru

11,430,595 cevap

34,990 kullanıcı

...