0 oy
272 göst.
Aile kategorisinde (469 puan) tarafından
Eşimle çocukluktan beri tanışıyoruz ama aileler tanışmıyor. Ben de o da ailelerimizi dahil etmedik tanışıklığımza. Biz imam nikahıyla evlendik. Sonra bebek haberi aldık. Herkes de bizden düğün bekliyordu millet oynasın diye düğün yapalım dedik. Düğün zamanı her şeye dahil olan aile birden sus pus oldu geri çekildi. Benim annem babam ayrı. Zamanında kaynanam ben bu kızı almam annesi babası ayrı bu da boşar oğlumu annesi yok bunun diye sokakta bas bas bağırmıştı. Her neyse düğünde kimse elini cebine atmadı. Yıllarca en güzelini yapıcam oğluma diyen kadın elalem evleniyormuş gibi kenarda durdu. Düğün günü de takıları alıp gittiler. Eşim çok agresif şeker hastası kendisi. Her şeyi biz kendimiz yaptık yine her şeyi mahvettiniz diye gelin odasında ailesiyle tartıştı kş çok ama çok haklıydı. Annesi ben salonun parasını ödiycem bu parayla dedi. Eşim de size mi kaldı ben yapamıyo muyum içerde rezil ettiniz (Takıları boynumuzdan çeke çeke aldılar çünkü?) Düğünü mahvettiniz dedi. Ağladı sinirden. Tüm düğün boyunca eşim oynarken bile gözleri doldukça içeri kaçtı. Gelin bendim ama hem hamileydim o sırada hem de eşim güçsüzken ben güçlü olmalıydım diyerek insanların içinde kaldım oynadım mecbur. Biliyordum da bi süre sonra onlar barısacak olan düğünümüze olacaktı o yüzden modumu yüksek tutmaya bebeğimi etkilememeye çalıştım. Düğün bitti eve geldik takıdan kalan kurdele geldi biraz para biraz altın... O kadar takılmamıstı biliyorduk. Biz almadık bu kadardı gelinin ailesine sorun demişler. Ertesi gün mahallede herkes ailemi hırsız olarak duymuş kaynanam öyle anlatmış. Herkese aslını anlattım. Herkes de biliyoruz gördük zaten dediler. Namazlı nıyazlıdır sözde. Aylarca konuşmadım. Eşim yavaş yavaş barıstı. Ben de cok kırıldım ama ailesi ve aynı binadayız maalesef. Bebeğim doğdu. Kaynanam habersiz refakatçi olmuş benim refakatcim belliydi. Tüm gece sızlandı durdu. Ancak o uyurken lavaboya gittim altım musait değildi diye. Rahat edemiyordum bebeğimi elime almama izin vermiyordu. Hep konuşuyordu elşnde telefon hşc dinlenemedim. Eve geldik iki gün yatak odamızda bizimle yattı. Sonra bebeğim  yoğun bakıma alındı. Bobreklerınde tuz mu ne fazlaymış sanırım. Eve gözlerimiz şiş geldik çünkü kontrol için gitmiştik birden bebeğimizi alıp eve gönderdiler. Kaynanam tğm aptallığıyla bana e sen cok tuzlu yedin dedi. Sen benim ne yediğimi nerden biliyorsun ki anca konuşsun. Ablamlar geldi bir sırnaşıyor onlara gülmeler canımlar cicimler yemek yapmalar. Hırsız diyen baskasıydı sanki. Ablamlar hıc yuz vermedi tabi. Bebeğim şimdi 7 aylık neler çektim bu aya kadar bi Allah biliyor bir ben. Taşınma hayali kurarken eşim ailesiyle ortak bi iş yeri açtı. Artık buraya kazık çaktık. Asla onlardan uzağa gidemiycez. O kadar nefret ediyorum ki sabah aksam aklımda kadın. Bazen boşanıp gitmek geliyor içimden. 

5 Cevaplar

+1 oy
(6,441 puan) tarafından
Eşin iyiyse yuvanı yıkma evladında varmış hem sende bilirsin anne baba ayrılığını gerek yok çok istemiyorsan mesafe koy 
(469 puan) tarafından
Tam 11 yıldır eşimle beraberiz 14 yasınd tanıştık. Tabi bosayamam o lafta ama ileride de bu kadar sabırlı olabilir miyim bilemiyorum. Ben hep mesafeliydim. Kaç yıldır tanıyorum ailesini hâlâ kendımı yabancı hissediyorum sofralarında. Ait hissedemiyorum onların olduğu yerlere. Konusmam bile nerdeyse onlarla. Genelde kaynanamla.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Üzüldüm senin adına eşin.nasil.biri peki 
(469 puan) tarafından
Sinirli lafını geçirir ailesine karşı ailede olmazsa olmaz bir yeri var o yüzden de bırakmıyorlar bizi. İzin vermiyorum gitmenize falan diyor babası. Beni de sinir eden izin alanın olmaması evliyiz bireyiz ayrı çatımız var neye kime karışıyorlar anlamiyorum. Eşim babasina düşkün. Babası her sabah erkenden arar bunu yap şunu yap der cevap beklemeden yüzlerine kapatır çocuklarının. Şirketi vardı patrondu o yüzden emir yağdırmaya alışık. Eşim gün içinde sürekli kendi işleriyle annesinin istekleri ve babasının istekleri arasında mekik dokuyor. Bu yüzden artık ben ekmek al bile demek istemiyorum bir de ben yormak istemiyorum. Bebeğimizle bile ilgilenemiyor adam. Ne zaman arasam babasıyla. Yani eşim iyi bir eş ama arada sinirlenip onlar yüzünden bana patlıyor sen benim nazımı çekersin biliyorum kusura bakma falan diyor ben de çekemem en çok bana iyi olman gerekiyor zaten eşinim diyorum haklısın diyor. Her şeyin farkında ama ne yapacağını o da bilmiyor. Sınır koyamıyor.
0 oy
(1,361 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun. Ortak iş olsada sen ayrıl o apartman dan yine de olmaz mı. 
(469 puan) tarafından
Eşim kiraya çıkmak istemiyor. Annem muğlada eviniz hazır gelin dedi. Babası hayır dedi diye eşimin düşünceleri hemen değişti. Burada calisir dubleks eve cıkarız altta annemler üstte biz dedi. Ben orada vefat ettim :D
(1,204 puan) tarafından
Aç da kalacaksan tavrını koy. İyiyken bile o durumda kötü olursun nerde kaldı ki zaten aranız iyi değil. Biraz rahatlıyalım ailemi taşıyacam burası bizim olacak da derler haberin olsun, tecrübe n yazık ki
0 oy
(68 puan) tarafından
Eşin iyise sana boşanma benim eşimde kaynanam hile ortak ama ben yine mesafaliyim sende öyle yapabilirsin
0 oy
(427 puan) tarafından
Eşin işine gitsin gelsin ayri eve cikin ama sen gorusme o gorusur ailesi yapacak bir sey yok ona canim

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 385 göst.
0 oy
4 cevap 142 göst.
0 oy
12 cevap 844 göst.
0 oy
1 cevap 155 göst.
18 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Es25 (3,761 puan) tarafından soruldu

378,997 soru

11,344,601 cevap

34,809 kullanıcı

...