0 oy
2,546 göst.
Aile kategorisinde tarafından

Eşimle sevgiliyken babası vefat etti 120bin borcu varmış rahmetlinin esimle 1 yas kucuk kardeşi kredi cektiler yariyariya 60 bin küsür, bi kac ay sonradan da bi 20bin araba için çekmiş faiziyle birlikte 100bine yakin borcu vardi. Duzenli bi şekilde maasindan ödeniyordu. 

Biz borçsuz evlendik 2018de çünkü zaten eşimin borcu vardı evlenmek icin arabayi sattı.
 Evlenince dugunde takilan altinlarimi esime teklif ettim borcun yuzde ellisini kapat dedim kabul etmedi arabasiz yapamiyorum arabamiz yok araba alalim dedi tmm dedim arabayi uzerime yapti senn altinlarin dedi bu hareketi hosuma gitti ilerde ev alinca da snn ustune yaparim dedi inanıyorum bu arada yapar da. 

Neyse ilk donemler sıkıştik baya maaşından cok çekilmesin bizde rahat edelim diye 1 yil sonra yani 2019da yapılandırma yaptı borcun süresi 2022de bitecekken 2023 oldu. 
Ben bi dönem kolejde çalıştım ama formasyonum henuz çıkmamıştı tanıdık bi yerdi o yüzden kabul ettiler sonra kolej kapandi derken hamile kaldım. 
Bu süreçte eşim terfi aldi maasi arttı zam geldi biz duzeldik ikiz bebeklerde cok zorlanmadik allaha şükür idare ettik. 
Benm bildigim 2023 şubatta borcumuz bitiyor esimin maasi iyi yuksek miktarda kredi cekebilir ev bakmaya basladim satin almak için cok istekliyim az kaldi filan diye ama ayni istek eşimde yoktu ev konusu açılınca resmen ter döküyordu adam. Sana noluyo dedim en son. 
Baya üstüne gittim meğer esimin babasi ölünce kardeşiyle bankada kredi cekecekken kredi kardesine çıkmıyor esimde mecburen 120bini tek basina kendi cekiyor babasinin butun borcu ona kalmis oluyor. 
Biz evlenirkende nişanımızdan sonra eşim erkek kardeşiyle küstü sebep olarak eltimi gösterdi aralarini bozmus filan hepsi yalan kredi meselesinden dolayi küsmüşler o gun bugündür küsler ben kaynım olacak pisliğii sadece 1 kez gordum isteme gününde düşünün yani. 
Bunuda benden gizliyor. Yani benm 2023 şubatta bitecek sandigim borc 2025 subatta biticekmis. Resmen yıkıldım! 
 Guvenim sarsildi dun gece itiraf etti banka kayirtlarini acip gösterdi odenen borc kalan borç şok geçirdim tek kelime edemedim.
 Konusmuyorum kesinlikle kendisiyle aglayip duruyorum işe de defolup gitmedi patronunu arayıp ikizlerden birinin ateşi var şefim ben bugun gelmiyim dedi evde gö.tümde geziyor a.ptal gibi hemen affedecem saniyor ama bn cok kotuyum kendimi inanilmaz guvensiz hissediyorum bosluga dustum resmen. Annemler bile bize ev bakti ben ne dicem insanlara. Eşe dosta satılık ev var mi diye haber verdim yaaa bunlari aglayarak yazıyorum. 

55 Cevaplar

0 oy
(1,499 puan) tarafından
Yaa sonuna gelene kadar tamamda o sonunda ki eşe dosta ben ne dicem nedir kız elalem kim ya onlara vereceğin hesabı mi düşünüyorsun hani böyle karşılaştırmaları sevmem ama karşısından gizli ailesine kardeşlerine para veren de çok yaani öyle bişey olsa naapicaktiniz acaba 
(1,499 puan) tarafından
Yaa bide adam bir eksiğinizi koymamış maşallah bu çok önemli senin adına yapmış arabayı bu gerçekten çok ince ve zarif bir hareket
tarafından
Eşe dosta yalan bulurum ben orda ne kadar ev icin heveslendigimi soyledim herkese haber verdim ev bulursaniz arayin beni diye. Kocam bana yillarca yalan söylemiş evim olsa nolur.
(1,499 puan) tarafından
Yaa sizi bu kadar üzen şeyi basite almak için demiyorum bak vallahi ama şöyle düşünün kardeşinden yediği kazıktan utanıp diyememis ve hani sizden gizli gezip tozma değil yani keyfi değil bunu demeye çalışıyorum yalan dediğiniz de burdan bakınca mecburiyet malesef ha size söylese belki anlayışla karşılayıp eşinize belki destek bile olurdunuz ama onun gibi düşününce gerçekten eşine karşı bir utanç sebebi
tarafından
Utanmasi gereken kisi kaynımdı bence eşim değil. Ben altinlarimi teklif ettim babasinin borcu için rahmetlinin mezarina giden tek gelini de benim. Yine giderim dua ederim cocuklarimin dedesi. Ben bana yalan soylenmesini kabullenemiyorum bu kadar çabama rağmen anlayışıma ragmen.
(1,499 puan) tarafından
Evet tabiki utanması gereken kişi eşiniz değil ama insan o an o psikolojiyle bunu düşünemez ki
-Reklam-
0 oy
(448 puan) tarafından
Yetimlik nedir bilmeden konusmak kolay babasizlar anlar babasizin halini.... kardeşi sırtını  dönmüş  bir nevi arkadan bıçaklanmış .. kendi istermi o kadar borcu tek basina ustlenmek o zaman oyle demek zorunda kalmis olabilir birde siz sırtınızı  dönerseniz  hani iyi günde  kötü  günde  derler ....  onun açısından kolay ki onu düşünün  ve bu sebepten bir evlilik bite bilirmi dünyalık  seyler icin huzur  kacirmaya degermi 2 sene daha ödeyin  evet soylemesi lazimdi ama insan  beser sasar ... ailesi sırtını  dönmüş  sozde dönerseniz  adamin hali harap olur ...  birde empati yapin 
tarafından
Butun hikayeyi buraya malesef sığdıramam canm babasi ölünce eşime destek verip borcu öde annene kalmasin diyen bendim zaten hepsini öde dedim yani adamcagiz ölmüş yazıktır arkasinda borc kalmasin dedim. Kaynim artislik yapip araya atladi sevindim delikanli adammis diye. Yamukk yaptigini esim soyleseydi yine destek olurdum zaten ama esim sakladı bende bayramlarda esimle kaynimi baristirmaya calistim aptall gibi. Nasil hissettiğimi bilemezsin
(448 puan) tarafından
Çekilmiştir  ... belki  soylemeye yüzü  olmamistir
tarafından
Her seye ragmen durust olmak zorundaydi.
(448 puan) tarafından
Haklisinjz ama evlilik de biririlmez bu yuzden
0 oy
(6,859 puan) tarafından
Geçen hocanın biri diyordu ki ev mal mülk yatak odası son model araba cokmu kıymetli mutluluğunuz dan gibi şeyler. Yalanı tasvip etmiyorum ama eşin geçte olsa dürüst davranmış. Çok yipratmadan bir daha gizli saklı herhangi birşey yapmayacağı için söz alabilirsiniz. Üzülmeyin en büyük babalığı eşiniz yapmış babasına karşı. Çünkü babasida sizin eşinizi bu zamana kdr besleyip büyütmüş. ❤️ Yuvan bu sebeple bozulmaması ikizlerin evlatların var şuan sinirlisin sakinleş öle oturup konuşun. 
tarafından
Teşekkür ederim mantikli yorumun için allah razi olsun gerçekten. Eşime babasinin borcunu odesin diye destek olanda bendim en başında. Yalanı tercih etmesini gerektirecek hicbi sey yoktu ortada sen üzülme diye diyor ama simdi daha da üzüldüm.
(6,859 puan) tarafından
Bnm eşim de öyle yalan söyler eder felan neden böyle düşünürler bilmiyorum sen üzülme diye demezler. Ama sen biraz tavrını koy olağan durumu da ailene eşin anlatsın madem ev baktılar ettiler üstüne ativer
0 oy
(1,629 puan) tarafından
Olmus daha olan yani bu saatten sonra bısey olmaz yani elden bısey gelmez de bı sebebiyle de bosanılmaz ki yani o esımın ayıbı degıl kardesının yanı sende destek olman lazım ken yok bosamak falan bacım ewet keske soyle seydi ama demek ki soyle yemıs 
tarafından
Emin ol en buyuk destegi ben verdim bacim. Babanin borcunu ode diyen de bendim. Mesele borctan cok isin icine yalan girmesi. Ve son ana kadar yalanin surmesi.
0 oy
(10,978 puan) tarafından
Bu bosanıcak bir mevzu degil de ablacım. Evet esinin sana yalan soylemesi hiç hos olmamış kırılmıssındır ki hakkın. Keske esinle tam anlamıyla karar vermeden ev alacagız  diye yaymasaydın. Üste cıkacakmadam olsa bunu sebebp gösterip o da patlardı sana. Neden ben tamam demeden boyle yaptın diye. Demekki o da mahcup.ama soyle fusun karıyla kızla yenilen borc degil kumar borcu degil. Yeri belli nereye gittigi belli. Üzüldügünü belirtebilrisin o senin esin hayat arkadasın. Ama sende fazla uzatma. Babasından kalmış borc. Baba ölmüş kardes cıkmış hayırsız bir de sen vurma. 
tarafından
Insanin aklinsa tek bi soru neden yaa? Neden yani?
(10,978 puan) tarafından
İşte keske bu kadar uzatmadan bu yalanı karsısına alıp seni durum boyleyken boyle deseymiş. Ama simdi cok uzatırsan herseyi saklamaya baslar senden. Cıkınca da ortaya o zaman neler ettin der sana. Erkekler boyle bacım
tarafından
Erkekler malesef böyle kadinlarda burda beni taşlıyo. Yok bacım bizim cinsten adam olmaz. Kadin kadinin düşmanı gerçekten.
(10,978 puan) tarafından
Genleri bozuk bunların. Bak oglum var 1.5 yasında gözümün onunde kırdı oyuncagı gitti yastık arkasına sakladı nerde diyorum beni duymazdan geliyor. Daha 1. 5 yasında bu. Genleri boyle
tarafından
Iliklerine işlemiş işte
0 oy
(6,441 puan) tarafından
Çok üzüldüm ya inşallah düzelir herşey napmayı düşünüyosun ki böyle küs kalamazsın sürekli 
tarafından
Şimdi evde değil oturdugumuz sitenin yönetim toplantısi vardi ona gitti bende kızları hazirladim annem gelip alcak. Onun eve gelmesini beklicem yalniz konusmadan olmaz. Ama napcam bilmiyorum.
(6,441 puan) tarafından
Kardeşinin yaptığı pislik evet ama mesafesini koymuş konuşmuyor napsın keşke sana baştan anlatsaydı ama çekinmiştir yada kavga etmek seni üzmek istememiştir
0 oy
(1,088 puan) tarafından
Boşanmak ne kadar kolay ya bence de bosanin 
(1,156 puan) tarafından
Eşim beni aldatmadı. Bırak aldatmayı senin gibi böyle düşünse yüz kere boşardım. Midem bulanacağı tek şey şuan sizin yazdıklarınız. Bir kadın boşanabilir bu beni hiç rahatsız etmez. Aksine mustuzsa sevinirim.ama evliyken evlenirim lafıda eşinizi sevmediğinizi gösterir. Çok çirkin gerçekten. Eşinizi sevmiyorsanız bu bahanelerle sığınmacı bence direk adamdan ayrılın yazık.
tarafından
Sen şaka mısın bosanmayi düşünüyorum. Ilerde gelecegimle ilgili genc olduğum ve işim olduğu icin evliliği bi daha düşüneceğimi soylemekte ne gibi bi sakinca var? Seni bir erkegin yıllarca hayat arkadaşına yalan söylemesi rahatsiz etmiyor dimi? Ayrica sana suanki hislerimi soyliyim yalanini itiraf ettiğinden beri yuzunu bile gormek istemiyorum boyle bi olaydan sonra ne aşkı ne sevgisi ya adam beni kekledi remen bugün bu yalanla geldi yarin baska bi yalanla gelmicegi ne malum adama guvenim kalmadi sıfır. Bu  sitede sunu net anladim. Kadınlarin en buyuk dusmani yine Kadın yine kadın senin gibi kadinlar malesef.
(1,156 puan) tarafından
Farkında mısınız siz şaka gibisiniz. Ben sizin eşinizin söylediği yalanla ilgili asla bişey demedim sadece evliyken evlilik düşünmek ne kadar normal . Yalan için afetmezsiniz o sizin tercihiniz boşanabilirsiniz. Sadece burda hayallere kapılmışsın bence aklından ikinci evliliği değilde kadın olarak ayaklarının üstünde kalabiliyorsan hani mesleğinizde varya bir erkeğe muhtaç olmadan, kalın . İlersi için hayat ne getirir bilemezsiniz evlenirsiniz oda size kalmış ama evliyken bunu düşünmeniz inanın karaktersizlik. Ve eşinize haksızlık ! Medeni kanunda boşanırken eşiniz bunuda mahkemeye yansıtsa keşkede hakimden güzel bir cevap alırdınız verdiği kararla.
tarafından
Ben evliyken hayatima birini aldigimi mi soyledim veya gözüme birini mi kestirdim dedim karaktersizlik budur biraz ogren lutfen. Eşine yalan konusmakta bi karaktersizliktir bana gore kocam karaktersizlik yaptı. Benm burda meselem yalan meselesi sen geldin benim lafimi cimbizla cektin beni mahkemede haksiz cikardin bide iyi misin sen gece gece neyin kafasini yaşıyorsun acaba :D . Ben bu sebepten bosanirim istersem evlilik birligi yalandan dolayi sarsildi toparlanamadi şiddetli gecimsizlik. Ve sana yine söylüyorum ben bosanirsam bana bi sey olmaz anlatmak istedigim oydu orda her türlü yeniden başlarım bn. Burda bazi kadin arkadaşlar gidecek yerim yok diye siginma evi soruyo uzuluyorum eslerine muhtaçlar boşanamiyolar. Ben kocama muhtaç değilim buda onun farkinda ve bosanmamdan korkuyor zaten. Yine söylüyorum bosanmayi düşünüyorum bu bi secenek ve ben ister evlenirim bi daha ister evlenemem sen yada bi baskasida beni bununla yargilayamaz! Hatta bosandigim kocam bile!
(1,156 puan) tarafından
Boşandırsan zaten seni kimse yargılamaz hala demek istediğimi anlamadınız. Size daha fazla bişey anlatmayacağım. Sadece diyeceğim tek şey gerçekten boşanın eşinize çok yazık.
0 oy
(367 puan) tarafından
Bence eşin seni seviyor .iyide bir baba ve koca anladığım kadarıyla.  Para gelip geçicidir Ailene huzur versin.  Boşanmaya kadar götürür musn. Bunu bilemem ama  haksızlık etmeyin eslerinize
0 oy
(473 puan) tarafından
Of ne kadar abartmışsınız öyle. Diyememiş işte yalan yalanı doğurur ve onun vicdan azabı ne fenadır. Bir kez doğruyu diyemeyince daha da diyememiş. Ne var yani evi bu sene değil de 2 sene sonra alsanız yeryüzünden ev satışları mı kalkacak. Bu bir boşanma sebebiyse eşe a.ptal demek de boşanma sebebi olsun o zaman nasıl saygısızca bir üslup. Eşinizle aile terapisi alın mutlaka doğru olan bu, evliliğinizin temelleri sağlam değil ve saygınız yok belli ki. 
tarafından
Aptall olan bnm aslında bu durumda. Aptalll yerine konan diyelim daha doğrusu yalan söylenilen kandirilan benim ben ona aptall kelimesini aynen iade ediyorum kocamda olsa kimseye kendimi ezdirmem. Kendi ezikkliklerinizle beni karistirmayin. Saygisi olan insan zaten yalan söylemezdi.
(473 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ne münasebet ne ezikliği yıllardır evliyim ben kocama başkası için bile ap.tal demem daima şeffaf saygılı ve sevgi dolu olduk. Adil davrandık birbirimize. Para hırsından gözleriniz yerinden çıkacak belli eliniz ayağınız tutmuyor sanki, dikkat edin başınıza bir şey gelmesin, para yüzünden fenalaşmayın, o yalanı başka bir şeyden söyleseydi boşanmaya niyet etmezdiniz iyi düşünün bunu. Ve kendi bozuk çarpık evliliğiniz üzerinden başkalarının sorunsuz mutlu evliliğine dil uzatmayın. Burada paradan sebep kocasını boşamaya kalkan ben değilim sizsiniz. Artık adam nasıl korkuysa ben buna 50 değil 100 desem borcu hastanelik olur beni de boşar çocukları göstermez falan demiştir o korkuyla yalanı sürdürmüştür Allah gerçekten herkesin karşısına emeği hakedecek doğru düzgün insanlar çıkarsın.
tarafından
Birincisi mesele para olsaydi borcu olan bi adamla asla evlenmezdim. Yukarda yazdim git bi daha oku eşime babasinin borcunun yarisini kapatsin diye altinlarimi verdim o araba almayi tercih etti. Hem altinlarimi veriyorum babasi icin hemde paraci ben oluyorum ne adiice bi iddia seninki ne biçim bi insansin yaa. Kendi kararmış kalbinle burda beni degerlendirmissin ama bence sen kendini anlatmissin. Ben kocamdan yıllarca yalan duydum bunu kendi gururuma yediremiyorum sebebi ne olursa olsun tek derdim bu YALAN! Kimsenin anlamasini da beklemiyorum zaten. Senin gibi birinin hiç!
(473 puan) tarafından
Buraya borcu olan adamı yazıp aşağılayıp hakaret eden ben değilim ki:)) ele güne ev alamayacağını diyeceği için ağlayan da ben değilim:)) çok garip.. kınama mesajı atan kişiye kalbin kararmış diyorsun:( kocasına aptl gtümde dolanıyor boşancam ben çalışan kadınım başkasıyla evlenirim mesajları yazan kişiye bakın hele:( umarım boşanırsın da adamcağız kurtulur rahatlar çok üzüldüm.
0 oy
(6,443 puan) tarafından
Derdiniz bu olsun be. Ne var bunda laf yaparsın diye kardeşi kredi cekememis mecburen eşin üstlenmiş borcu. Hem evlenmeden önce olan bişey olduğu için senin bu konuya karismani gerektirecek bir durum yok ki. He evliyken yapmış olsaydı haksız kizmakta çok haklısın derdim çünkü evli bireylerin birbirlerine danışarak biseyler yapması lazım.
tarafından
Sen bence kadin haklarini ya da medeni hukuku hic bilmiyorsun boyle konustuguna gore. Evlenmeden once taraflar birbirlerine ekonomik durumlari hakkinda maasi ne kadar borcu var mi yok mu varsa ne kadar bunu bildirmemesi veya saklamasi hukuka aykırı. Evlilikten önce olan borctan bende mesulum bu yüzden bana gercegi soylemeliydi. Ne var bunda diyip geçemezsiniz. Bunu ancak kocasina mahkum hakkini aramayan bilmeyen bi kadin soyler.
tarafından
Ayrica isim ekonomik kismini geçiyorum ev almayida geciyorum bana yalan soyledi. YALAN senin icin ne var bunda ama bnm icin olamaz.
0 oy
(1,730 puan) tarafından
Açıkçası eşinde darbe yiyenlerden olmuş galiba benim eşimde yedi canım ve haberini aldığım günün sabahında doguma alındım acilen çünkü stresim bebeğime yansıdı ama biraz  küstüm sonra barıştım yani ama benden gizli bir şey yapmasina asla izin vermiyorum artık 
tarafından
Verme asla sonunda uzulen biz oluyoruz
(1,730 puan) tarafından
Aynen öyle canım bir de bu olay senden öncesi ve inşallah eşin akillanmistir
0 oy
(1,392 puan) tarafından
Bence eşine destek ol hem babası vefat etmiş Allah rahmet eylesin hemde kardeşinden kazık yemiş ama herşeye yemeye çalışmış umarım herşey düzene girer çevreyi boşver kol kırılır yen içinde kalır benim düşüncem bu tabi ki siz bilirsiniz Rabbim yuvanıza mutluluk huzur ve sağlık versin
tarafından
Amin cnm ne diyim teşekkür ederim
0 oy
(3,051 puan) tarafından
Benim bildiğim ölen kişinin banka borçları siliniyor başka yere mi borcu vardı ki 
tarafından
Bankaya değil canm dukkani varmis rahmetlinin dukkan sahibine mal getitenlere filan toplam 120bin kusur borc çıkmıştı o zaman.
0 oy
(427 puan) tarafından
Demekki senden cekiniyor ters biriysen ondan soyleyememis olabilir yoksa bu sıkıntıyı seninle paylaşıp hafiflerdi hem
tarafından
Olayda bu işte ters olsam keşke emin ol yapamazdi. Babanin borcunu ode annen cok üzülüyor diyen bendim.
0 oy
(1,673 puan) tarafından
Keşke yalan söylemeseymis sende eve için umutlanmıssin ama yapabileceğin bisey yok esin kardeşine onunla konusmayarak tavrını göstermiş.  Sen de tepkine devam et ama uzatma da napsin adam kardeş i yanlış yapmış. 
tarafından
Keske soylemeseydi evet malesef olan oldu
0 oy
(48,735 puan) tarafından
evden su sira vazgeçtik diye.onlari bastirabilirsin de reddi miras olmadi mi
tarafından
Ben oralara hic karışmadım inan reddi miras yap desem benden kötüsü olmazdi.
0 oy
(409 puan) tarafından
Neden miras reddi yapmadılar ve borç kaldı, onu bilemem ama, eşinizin suçu yok bence ama her ailede kardeşi gibi şeref yoksunu var ne yazıkki. Tabi insan kendini kötü hisseder bu normal. Ayrıca başkalarına hesap vermek zorunda değilsiniz piyasa çok yükseldi şimdilik ev almayı erteledik deseniz kim ne dicek. Su akar yolunu bulur boşverin
tarafından
Reddi miras yapin diye o zaman diyenler olmus akrabalarindan ama galiba kayinvalideye kalan maaşi kesicekler diye borcu odeyelim demisler. Ben o dönem reddi miras olayina hic karışmadım. Babalari cok iyi biriydi onun borcunun odendigine sevindim aslında hastaligindan dolayi işini ihmal etmis borc oyle çıkmış rahmetlinin.
0 oy
tarafından
Bu kayinlardan ne çekiyoruz benimde başımda 2 kayın belası var kocam halen abi abi diyor:(
tarafından
Yaa sorma bacım.
tarafından
Allah yardımcın olsun kolay kolay affetme eğer affedersen bu yalanın devamı gelir ama adamın gözünü güzel korkutursan daha yapmaz
tarafından
Bnde oyle düşünüyorum
0 oy
(802 puan) tarafından
Haklisin canim Allah sorsun hesabini kaynina esinle bu yuzden arani bozma. Zaten evler almis basini gidiyor nakit oaran yoksa sifirlara 300 400 bin cektiriyorlar 1 milyon istiyorlar ev icin bankalarda kredi vermiyor
tarafından
Kaynimi allah bildiği gibi yapsn ne diyim
0 oy
(1,634 puan) tarafından
Reddi miras nie yapmamışlar peki
tarafından
Galiba reddi miras olsaydi kayinvalideme maas vermiceklerdi
(1,634 puan) tarafından
Canım az Bi borç değil eşinin böyle yüklü Bi borcu üstlenmesi gerçekten can sıkıcı

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 759 göst.
27 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Oğlumu Beklerken❤️ (386 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 619 göst.
0 oy
64 cevap 2,299 göst.
2 Mart 2023 Aile kategorisinde Ahsenella (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,331 göst.
10 Temmuz 2021 Aile kategorisinde Civcivim (1,108 puan) tarafından soruldu

381,295 soru

11,414,438 cevap

34,962 kullanıcı

...