0 oy
334 göst.
Aile kategorisinde (173 puan) tarafından
Bu meseleyi annem ile uzun uzun konuştuk. Bana gelsen üvey baban var diye baban peşini bırakmaz, babana gitsen üvey annen dillik vermez dedi. Şimdi kocan 4 ay evde yok maaş sende otur evinde kendine birikim yap dedi. Onu da hiç sallama küs de olma bırak o senin peşinden koşsun dedi. Eşim 2 aydır maaşa geçti bir anda fazla para alınca nereye ne vereceğini parayı nerede harcayacağını şaştı. Giderken kendinde 6bin kalmıştı. Bugün onun kartından bebeğime 4.000 akülü araba aldım. Ben de 5.000 kalmıştı eşim biliyordu. 1 tane yarım altın alıp bilekliğime taktırdım. Yani şimdi bende de para olmadığını biliyor benden de para isteyemez. Kayınbabam olayları duymuş yanıma geldi kaynıma da eşime de yapmadığını bırakmadı. Oğluna erkeksen benim yanımda deseydin o lafları falan demiş. Bana da dedi ki sen benim kızımsın o s.ktir olup gitsin. Evde senin parada senin. Boşanırsan da ben sana ömür boyu bakarım gerekirse kendi evimden seni gelin çıkarırım dedi. Kayınbabam kpss ye çalış atan bebeğine ben de bakarım kaynananda bakar. Oğlum olsa bile ona muhtaç olma dedi. 4 ay kendime gizlice para biriktireceğim. Bunu yapmamın tek sebebi yine böyle bir olay olursa kimseye muhtaç olmamak çünkü kenarda 1 liram bile yok. 4 ay sonra araba alacağız o da benim üstüme olacak. 1 arabam olsun kenarda iyi kötü bir param olsun kpssye çalışmaya başlayacağım. Sınav 2 hafta sonra ondan bir şey olmaz biliyorum 2023 kpss için çalışacağım. Eşimin değişeceğine inanmıyorum ama en azından ben ilerisi için hazırlıklı olacağım. Tek başıma belki her yere sığarım ama bebeğimle sığamam. Ona biri bir şey derse çok zoruma gider. Zaten atanmış olsam gözüm kimseyi görmez. Aldığım para bebeğime de bana da yeter. 

12 Cevaplar

0 oy
(1,862 puan) tarafından
Kocanla sorunun neydi 
(173 puan) tarafından
Bana yalan söyledi. Kızlarla beraber yakaladım.  Buna sinirlendim diye üzerime yürüdü. Boğazımı sıktı boşan benden dedi. Sonradan oturdu ağladı. Üstüme çok geliyorsun dedi.
(1,862 puan) tarafından
Hımm ozaman en iyisi o evden gitmek
-Reklam-
0 oy
(1,405 puan) tarafından
çok hesaplı Bi iş. yani bu dediklerini hesap ederek değil daha öncesinde kendin için yapman gerekirdi boşanmak için deggil bence.
(173 puan) tarafından
Boşanmak için değil bunlar. Boşanma durumunda ne yapmam gerektiğini bilmek için. Önceden yapmadım çünkü ben gerçekten insanlara güveniyorum eşime güveniyordum. Öğrendiğim tek şey hayatta kimseye güvenmemek oldu
0 oy
(5,828 puan) tarafından
İyi işte planını kurmuşsun bacım kayımbabanda arkanda duruyorsa eşin düzelir 
(173 puan) tarafından
Eşim düzelmezse bile en azından kendi başıma ne yapacağımı bilirim
(5,828 puan) tarafından
Aynen öyle kendi hayatın olunca daha kolay olur herşey
0 oy
(618 puan) tarafından
Sorun neydi bilmiyorum ama bencede kenarda para biriktire biliyorsan biriktir kimseye muhtaç olma kayinpederinede helal olsun valla cnm
0 oy
(153 puan) tarafından
Hangi bölümden mezunsunuz? Matematik hariç diğer derslerde anlamadığınız zorlandığınız konu olursa sorabilirsiniz yardımcı olurum. 
(173 puan) tarafından
Sınıf öğretmeniyim çok teşekkür ederim :)
(153 puan) tarafından
Meslektaşmışız bende Tarih öğretmeniyim. Genel kültürüdür genel yeteneğidir eğitim bilimleridir alan sınavıdır çalış çalış bitmiyor. Ama inat ederseniz yapamayacağınız şey yok. Bir bebeği ve hamile olduğu halde atanan arkadaşlarım var. Biraz emekle sizde yaparsınız. Ama yarıyolda bırakmayın. Hergün istikrarlı devam etmelisiniz. Hem ders çalışırken eşiniz de çok aklınıza gelmez.
(173 puan) tarafından
Netlerimi buraya attım bir bakar mısınız
0 oy
(473 puan) tarafından
Kayın babana helal olsun diyorum sadece.Cok iyi insanlar anlattığına göre ve sana doğru yolu göstermiş.Kpss ye çalış ve geleceğini kur bence de.Kocana da asla güvenme.
0 oy
tarafından
Birikim yapmaya karar verip akülü araba almak...
(173 puan) tarafından
O para bende değildi. Eşimde olan para ile aldım. Zaten o parayı bana göndermez kendi harcayacaktı
0 oy
(173 puan) tarafından

Eğitime biraz daha yüklensem bu sene olur mu sizce 

image

(153 puan) tarafından
Genel yetenek kısmınız çok iyi. Genel kültür kısmını 5-6 soru arttırır eğitim bilimlerinde de 56-57 nete çıkarsanız kesin olur. Bu haliyle 68 almışsınız size 74-75 almak yetecektir. Sınıf öğretmenliğinde alım iyi.
(153 puan) tarafından
Birde hocam atanmanız hepsinden iyi ama diyelim ki olmadı para kazanmak istiyorsanız ücretli öğretmenliğe başvurun mutlaka. Sınıf öğretmenliğinde ücretli öğretmenleri daha sık arıyorlar.
(173 puan) tarafından
Acana şiödi de bırakmadan son 10 gün demeden çalışsam mı? Bu sene hiç çalışmadım.
(473 puan) tarafından
Aslında şansa bağlı , ben 2013 yılında alan sınavına 10 gün çalışmıştım ve 5000 alım olduğu için atanabilmistim , son tekrarlarinizi yapabilirsiniz bence , şans bu belli mi olur , fazla kontenjan verirler belki.
0 oy
(7,768 puan) tarafından
Kusura bakmada annen anneliğini bi sorgulasın
0 oy
(13,845 puan) tarafından
Kayinbabana helal olsun. Madem sana destek oluyor sinava hazirlan ve ayaklarinin üzerinde dur. Kocani da affedeceksen bile hemen affetme. Belliki ailenin yanina gidebileceğin bir ortamin yok. Bu süreçte hem biraz birikim yap hemde sinava hazirlan. Sonra kocani boşarsan bile kimseye muhtaç olmazsin. 
(173 puan) tarafından
Ben de aynen bu şekilde düşünüyorum
0 oy
(554 puan) tarafından
Yorumları okudum canım annenden de babandan da hayır gelmez kusura bakma. Kesinlikle dediğin gibi yap. Bir sene sık dişini. Ogretmenmissin ne kadar güzel atan ve hayatına bak kizinla. Bir kere yapan yine yapar saygı duyulması gereken bir kadınsın kendini bilmez adamların itip kaktirmasina sakin müsaade etme. Kocanın babası da arkanda. Paranı biriktir. Al arabayı üstüne. Ataninca da bu birikimle kendine kizn bir hayat kur. Kizinda bu şekilde daha mutlu olur
0 oy
(4,986 puan) tarafından
Kayinbabana helal olsun tam bir babalık yapmış sana 

Bencede şimdiye yokmuş şimdi varsa parası al birikiminin yap gidecekse o gitsin sen cocugunla gitme biryere

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 210 göst.
0 oy
14 cevap 1,014 göst.
5 Kasım 2020 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 638 göst.
14 Aralık 2018 Aile kategorisinde ❤Öykümİlkem❤ (3,151 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 110 göst.
12 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Lprslan_01 (23 puan) tarafından soruldu

379,338 soru

11,354,646 cevap

34,829 kullanıcı

...