+3 oy
297 göst.
Aile kategorisinde (153 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Hamilelik hakkında araştırma yaparken rastladım bu siteye. Normalde bu tarz sitelere çok girmem ama kadınların dertleştiğini görünce okumadan geçemedim ve bir baktım her gün güncel takip eder olmuşum. 

Okuduğum da çok üzücü bir tablo ile karşılaştım. Kayınvalidesi, görümcesi, eşiyle sorunu olduğu halde maddi durumu olmadığı için boşanamayan onları çekmeye devam eden çok fazla kişi var. Lütfen okuyun, kendinizi geliştirin vazgeçmeyin. Benim o kadar çok arkadaşım var ki bebeği, çocukları olduğu halde üniversite sınavına girip kazanan.

Üniversitede 35-40 yaşında insanlar tanıdım niye bu yaşta okuyorsunuz deyip, gülmüştük onlarda kendimizi geliştirmek ve bir iş kapısı açmak için demişlerdi. Kendinize inancınız olsun o zaman yapamayacağınız başaramayacağınız şey yok. Üniversite olmuyorsa sertifika veren meslek okulları var. Özgüveniniz ne kadar yüksek olursa o kadar çevrenizdekilerin bakışı değişir.

Bu  konuda daha çok yazıp söyleyebilirim ama sizleri de sıkmak istemiyorum.

Yapamam edemem demeyin yapanlar annesinin karnında öğrenmiyor. Kendinize güvenip başlayın bir yerden bu hayata bir kez geliyorsunuz bunu fark edin ve hayatınızı kurtarın.

9 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Söylediklerine harfi harfine katılıyorum ama o okuduğun postlardaki çoğu kişinin eşi veya kendi ailesi ya da eşinin ailesi zaten okumasına bu saatten sonra izin vermeyecek. Kilit nokta burada aslında. Bence 2 şey tavsiye edilmeli;

1. Kız ve erkek çocukları kesinlikle okutulmalı. Koz çocukları kendi ayakları üzerinde durmalı, erkek çocukları vizyon sahibi olup, eşine ve çocuklarına kaliteli, saygı dolu bir hayat sunmalı. 
2. Buradaki ebeveynler olarak yanlışlarında, doğrularında her zaman çocuklarımıza destek olduğumuzu hissettirmeliyiz.
Bunlar olduğunda kız çocuğu da erkek çocuğu da her zaman özgüvenli ve güçlü karakter olur. 
(153 puan) tarafından
Evet okudukça bende durum çok vahim diyorum. Ve sayı az da değil. Herkes hemen hemen aynı şeylerden şikayetçi olmuş.
Böyle düşünen bir erkek evlenmeden kendini belli eder diye düşünüyorum. Keşke kendilerini bile bile ateşe atmasalar. Evlilik bir kurtuluş değil bunu öğretmek lazım. Çoğu evliliği aileden kurtuluş olarak görüp evlenmiş ve yağmurdan kaçarken doluya tutulma durumu olmuş.
Bir arkadaşım vardı doğuluydu ailesi çok sertti. Okumasına karşı çıkıyordu. Dokuz kardeştiler diğer kız kardeşleri okumayıp evlendi. Ama o okuyacağım diye o kadar ısrar etti ki gizli gizli sınavlara çalıştı ve şu akademisyen. Kardeşlerine kıyasla harika bir hayat sürüyor.
tarafından
Bunun doğu batıyla ilgisi olduğunu pek düşünmüyorum ben aslında. Benim ailem de doğuda doğmuş 20 yaşına kadar orada kalmış sonra yurtdışına istanbula dönmüşler vs vs. Ama ben okumama ihtimalimi aklıma bile getirmedim, çünkü bizler ailemizin karşısına ben okumak istemiyorum deme cesareti bile gösteremeyecek şekilde okutulmaya yönlendirildik. Okudum, yüksek lisansımı yaptım, çalıştım, gezdim gördüm ve hayattan beklentilerimi netleştirip evlendim. Tabiki hayatta hiçbirşeyin garantisi yok ama şükür gayet düzgün bir evliliğim ve hayatım var.
(153 puan) tarafından
Tabii ki doğusu batısı yok sadece doğuda bu duruma bir tık daha fazla rastlanıyor diye söyledim.
tarafından
Anlıyorum, hak da veriyorum.
(3,895 puan) tarafından
Burayı okuyunca bnde şaşırıyorum kocaları markete çikmalarina bile izin vermiyor.O kadinlara sesleniyorum bu kadar özgürlüğünüzü teslim etmeyin lütfen.
-Reklam-
0 oy
(7,972 puan) tarafından
kesinlikle katiliyorum söylediklerine fakat devir o kadar kötüki bu şartlara insan evladini okutmaya korkar olmuş
(153 puan) tarafından
Evet şartlar zorlayıcı gerçekten ama okumadığımız da hayat çok daha zor ve korkutucu.
0 oy
(333 puan) tarafından

Cook haklısınız ama uluslarasi lojistik ticaret okuyupta kpss den 85 alıpta atanamayan lise arkadaşım geldi aklıma :'((evli ve baharatcida kasiyer suan))

(153 puan) tarafından
Atanmak çok zor farkındayım. Bizim branşta da sene de 150 kişi atanıyor. Bana yapamazsın 150 kişi içerisine mi gireceksin filan diyorlardı. İnat ettim bir kişi de atanacak olsa o bir kişi ben olacağım diye ve çok çalıştım. Çok şükür ki karşılığını aldım. Çok zor biliyorum ama pes etmemek lazım. Olana kadar çalışmak. İnanıyorum ki biz elimizden geleni yaparsak Allah bir gün hak ettiğimiz istediğimiz şeyin yolunu bize açacaktır.
0 oy
tarafından
Katılıyorum. Bence bir bayan eline mesleğini almadan evlenmemeli. Hepsi demiyorum ama çoğu evlendikten sonra hallederim diyerek yapmıyor. İşin içine çocuk, ev sorumluluğu, eş sıkıntısı girdiği zaman vazgeçiyor. O yüzden kesinlikle önce meslek sonra evlilik.
(153 puan) tarafından
Evet önce meslek sonra evlilik en mantıklısı. Ama yeni nesil kalbine söz geçiremiyor. Sanıyor ki aşk sevgi onu kurtarır. Evlenince görüyor ki eşinden on lira bile isteyemez hale gelmiş. Böyle bir durumda da pes etmemek lazım. Yanlış yaptığını fark ettiği anda kendini geliştirmek için elinden geleni yapmalı.
0 oy
(966 puan) tarafından
Valla canm bende hata ettim ne guzel uniye gidip kariyer hayallerim varken bi anda hepsinden vazgectim evlendim ama simdi aciktan cocuk gelisim bitirdim 2 yillik ve uzaticam cocuklarimi hem buyutucem hemde kariyer yapicam hedeflerim var esim yok felan diyo ama ben inat ettim ettigimi yapicam insallah. Herkesde bi yerden baslamali kimsenin elini gozlememeliyiz. Bnm esim isterse calisiyo istemezse bi bahaneyle cikiyo cok zorlaniyoruz . Bisekilde buluyo bulusturuyo herseyimizi almaya yapmaya calisiyo ama benimde omrumden omur gidiyo resmen sinir stres hat safa oluyo bende seninle ayni fikirdeyim ve kizimida okutup bi yerlere gelene kadar pesinde olucam annem cok kostu pesimden ama onun istedigi gibi olamadim cok pismanim cok keske dinleseydim annemi cok ugrasti ama cahillik ettim insallah kizim etmez akli selim olur 
(153 puan) tarafından
Harikasınız. Bu düşüncede olmanız beni çok mutlu etti. Sakın pes etmeyin. Bölüm bittikten sonra çocuk gelişimci olarak işe girebilirsiniz. Yaşın ya da ne kadar geç kaldığınızın hiçbir önemi yok cidden. 8 yıllık denemenin sonunda 42 yaşında atanan tanıdığım var. Şu an o kadar mutlu ki.
(966 puan) tarafından
Valla 23 yasindayim ikinciye hamileyim 38 haftalik ama cocuklarim ve kendim icin cabaliyorum yapicak baska seyim yok insallah herkes basarir
0 oy
tarafından
Bir meslektaşınız olarak altına imzamı atıyorum. Ağzınıza sağlık hocam.
0 oy
(1,368 puan) tarafından
Normalde buraya uzun yazmayı sevmem ama bu konu tam benim üzerime sanırım. Ben daha 26 yaşındayım. Içimde hep okuma aşkı vardı aileme sorsan okumami çok istediler ama imkanları olduğu halde hicbir destek vermediler. Son sene dershaneye yazıldım. Sabah derslere girip ordan çıkınca 2 otobüs değiştirip ise gidiyodum. Dershane parasını çıkarmak ve yol parası yemek parası karşılamak için. Bu dönemde annem bana bir kere bile sen o dershanenin parasını nasıl ödüyorsun birseye ihtiyacın var mı demedi. Şehir dışına tuttu puanım. Ankaradayım burayı tutturamadım. Annem kendin okuyosan git oku ben evimi yaptircam para gönderemem sana dedi kız başıma başka şehirde hem okuyup hem çalışmaya cesaret edemedim. Şimdi evliyim 2 çocuğum var. Sınava hazırlanıyorum. Bu sene girdim ama eksiklerim vardı matematikte o yüzden istediğim yer gelmeyecek şimdiden çalışmaya devam ediyorum 2023 yks için ve Allahın izniyle bu sefer olacak. Yaşi hep kafama taktım 26 yaşındayım kazansam mezun olsam iş bulabilir miyim geç kaldım diye. Ama sınava girdikten sonra gördüm ki ben daha yolun başındayım. O kadar yaşi büyük insan girmişti sınava. Ben ķendimi çok yaşlı goruyomusum  :)) 30 yaş üstü 800.000 kişi başvurmuş ve ben daha 26 yım. Eşimin de desteğiyle seneye istediğim yerde olcam inşallah. Yapanların benden fazlası yok azim çalışmak ve süreklilik olduğu zaman tamamdır.   :)
(153 puan) tarafından
Harikasınız. Hiç vazgeçmeyin. Sonuna kadar gidin.Eşinizin destek vermesi de çok güzel.

Yaşın hiçbir önemi yok. Haberlerde görüyoruz. Üniversite okuma isteği içinde kalıp 60-70 yaşında okuyanları. Ne kadar kıymetli bir şey bir hedefinin olması. Sizi yolun sonunda çok güzel şeylerin beklediğine eminim.
(1,368 puan) tarafından
Evet maddi manevi destek okumam konusunda. Geçen gün denemeler için dershane sınavlarına üyelik oluyo onu anlattım. Eğitimle ilgili hiçbir konuda ben sana hayır demem istediğini yap dedi bana çok mutlu oldum  :)  

Hedefime ulaşana kadar birakmicam inşallah. Aynı evde öğrenci gibiyim mutfakta salonda her yerde defter kitap testler. Sürekli videolar. Doğumdan önce kayinvalidem doğuma da getireyim mi kitap diye dalga geçti düşün  :) 2 kızım var onlara da örnek olursam ne mutlu bana
0 oy
(92 puan) tarafından
Bu post bu platforma sabitlenmeli helal olsun!!
0 oy
(1,271 puan) tarafından
Üniversite okuyup işsiz olan o kadar çok var ki. Çok umutsuzum bu ülkeden. O yüzden okumasalar bile bence çalışıp ayaklarının üstünde durmalı kadınlar. Kasiyer olarak ya da mağazada çalışarak... Çünkü okuyunca da bundan farklı olmuyor en azından zaman kaybı olmaz
(153 puan) tarafından
Dünya çok hızlı değişiyor. Bakarsanız birkaç yıl sonra okumak tekrar değerli ve kıymetli hale gelir. Umudumuzu yitirmeyelim.
(1,271 puan) tarafından
İnşallah inşallah atanamayan bir öğretmen olarak tek dileğim bu...
(153 puan) tarafından
Hocam kendi hayatımdan bahsedeyim. Lisede tarih öğretmenim sayesinde tarih okumaya karar verdim. Ailem dışında herkes ya tarih mi okuyacaksın atanamazsın işsiz kalırsın dedi. Buna rağmen okudum. Bitince özellerde işe başvurdum. Tecrübe yoksa alamayız dediler. Siz bize iş vermezseniz nasıl tecrübe kazanacağız dememe rağmen yine de işe girmeyi başaramadım. Baktım giremiyorum sınava hazırlanmaya karar verdim. Tarihte de her sene 150 kişi ancak atanıyor. Dedim 1 kişi de atayacak olsalar o 1 kişi ben olacağım. Deli gibi çalıştım ve oldu. Gönül ister ki atama daha çok olsun. Ama olmuyorsa biz elde etmek için canımızı dişimize takmalıyız. Atama sürecinde 42 yaşında atananlar tanıdım. Öğretmenlikte atama yaşı yok. Tekrar denemekten vazgeçmeyin.

İlgili sorular

+3 oy
10 cevap 341 göst.
5 Şubat 2023 Aile kategorisinde Ruya123 (473 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 282 göst.
0 oy
4 cevap 210 göst.
8 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Selin&& (1,272 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 269 göst.
8 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,769 puan) tarafından soruldu

382,118 soru

11,440,805 cevap

35,011 kullanıcı

...