0 oy
221 göst.
Diğer kategorisinde (909 puan) tarafından
Oğlum eylülde 27 aylık olacak. Eşim ve ben ücretli öğretmenlik yapıyoruz.Doğumdan sonra çalışmadım. Evimiz kira, eş ailesinin desteği ve benim ailemin desteği ile iyi kötü ilerledik. Eşimin silahlı güvenlik kartı var okullar tatil güvenlik girecek. 7 bin maaş. Bu sene okul müdürü gelsin çalışsın demiş kreş versem 2 bin zaten ücretli öğretmen maaşı 3500 anca. Kayınvalide bakarım bilmiyorum oda işe girecem demişti. Birde benim eve gelip bakması istiyorum çünkü kaynana evinde yapamam rahat edemiyorum artı çok yorulurum işler bana bakar. Sizce işe girsem mi yoksa 3 yaş beklesem. 

13 Cevaplar

0 oy
(2,062 puan) tarafından

Bekle bence




.
Ben tam dile gelemden iştahı duuzelmeden konuşmadan tuvalet öğrenmeden bir yere göndermeyi düşünmüyorum
(909 puan) tarafından
Eşim de senin gibi düşünüyor canım. Tam konuşmadan derdini anlatmadan okul vermiyelim diyor. Tuvalet eğitimine başladım.
(2,062 puan) tarafından
Vala mantıklı çünkü  zorlanır. Benimki 23 aylık daha konuşmuyor ev bilmiyo.
Ne ailelelre ne de kreşe falan versem için rahat etmez vala
(909 puan) tarafından
Aslında akrabaları ile konuşması daha çok ilerler. Ama dediğim gibi eşim az da olsa kendisini ifade etsin diyor. Birde hastalık çok yaygın çocuklar arasında ne bilim kararsız kaldım
-Reklam-
0 oy
(873 puan) tarafından
Ücretli de bırakamaz mısın 1 ay denesen olmazsa ayrıl 
(909 puan) tarafından
Canım okul müdürü çok iyi biri yüz üstü bırakmak istemem çünkü çok yardımcı oldu eşime hastane konusunda izin verdiler hep.
0 oy
(880 puan) tarafından
Bizim.oglan da Eylülde 27 aylık olucak bende calısıcam dediğin gibi kreşler 2000 napcaz bilmiyorum 
(909 puan) tarafından
İstanbul fiyatlar uçuk Allah yardımcımız olsun
(880 puan) tarafından
Antalya  da oyle
(909 puan) tarafından
Anladım canım her yerde fiyat artmış ozaman
0 oy
(485 puan) tarafından
Ben olsam cebime kalacak 1500 lira için çalışmazdim. 
(909 puan) tarafından
Mantıken öyle canım. En iyisi 3 yaş beklemek
0 oy
tarafından
Yani asgari ücret almıyor eşin 1 cocuk vardemissin o praylada gecınmek zor ama bence evladının buyumesımi bekle derdini anlatınca yollarsın bu zamanda insanlara guven olmuyor sıddet uygulayan ogretmenle cok var inanki kiran nekadar ki benim eşim sizden az alıyor valla zar zor gecınıyoruz bayramda bıle dısarı cıkamıyoruz 3 yıldır ustume bısey almadım 11 aylık olucak kızım 6 aylık da hamıleyım oglum gelıyor Rabbım bızede kapı acsın kiradan kurtarsın 
(909 puan) tarafından
Canım çocuk olana kadar çalıştım. Hamile ikende çalıştım. Ev kiram 1400 TL. Kışın 2 ay kaynanam da kaldım huzursuzluk çıkınca eve geçtik. Eşimin evi var şuan kaynanam oturuyor biz kiraya geçtik birlik istemedim. Ailesi ve ailem yardımcı oluyor. İnan bende 3 yıl oldu kıyafet almıyalı idare ediyorum
(3,895 puan) tarafından
Bizim evimiz var ancak bizde araba aldık borca girdik eşim asgari ücret aliyor odeyemiyoruz benimde üzerime düzgün bir şey almayali yıllar oldu çocuğuma bile bayramda verilen harcliklarla bir iki parca bir şey aldım.
(909 puan) tarafından
Bana çevremdeki insanlar hep annesi gil kiraya çıksın sen geç otur evde dediler kabul etmedim. Benimde annem var ona yapılmasını doğru bulmuyacağım davranışı yapamam dedim. Kira otururum daha iyi dedim. Zorlanıyoruz evet ama en azından kafam rahat
0 oy
(3,850 puan) tarafından
Bende oğlumun büyümesini bekliyorum kreşe veririm bakalım nasip olursa sonra bende çalışmayı düşünüyorum.  Tek kişinin çalışmasıyla geçinmek çok zor . Bende okullara cv bırakıcam ücretli öğretmenlik için.  Oğlum 1.5 yaşında 4 yaşında falan veririm kreşe diye düşünüyorum çok küçükken veremem ayrılamam.  Sende bekle bence biraz 
(3,850 puan) tarafından
Evet eşim de aynısını söyledi canım çok uzunmuş paragraflar .. İnşallah canım araştırıp öyle seçicez bölüm
(909 puan) tarafından
Yani onu okuyup cevap verene kadar zamanını çalıyorlar. Kısa ve net soru sormak çokmu zor acaba:)
(3,850 puan) tarafından
Paragrafın sonuna gelince başını unuttum diyor eşim:)
(909 puan) tarafından
:)))manas destanı gibi uzun soru sorulursa ne yapsınlar
(3,850 puan) tarafından
Bize de öyle soruyorlardı gerçekten unutuyorduk☺ her sene aynı insaf yok :)
0 oy
(14,008 puan) tarafından
Ben öğretmen olsam o maaşa çalişmak yerine oturur bebeğime bakarim. Asgari ücret bile almayacaksin. En iyisi otur bebeğine kendin bak. Daha iyi imkanlari olan bir iş bulursan çalişmayi düşün. 
(909 puan) tarafından
Haklısın canım zaten asgari ücretin altında maaş veriliyor. TV haberlerde hep dile getiriyorlar maaşlar en azından asgari ücret olsun. İş bulamayınca mecbur çalışıyor insan. Dediğin gibi en iyisi çocuğa kendim evde bakarım seneye 3 yaş olur. Belediye kreş veririm ücretsiz oluyor onlar.
(14,008 puan) tarafından
Eğitimi için ömründen en az 16 yılini feda etmiş bir insan bu şartlarda çalişmayi asla haketmiyor bence :(.  Inşallah en kisa zamanda atanirsin ve hakettiğin şartlarda çalişirsin canim.
(909 puan) tarafından
Amin canım inşallah Allah herkesin gönlüne göre versin. Bazen diyorum evet okumak güzel ama keşke farklı işlerde çalışsaydım belki herşey daha güzel olurdu.
0 oy
(534 puan) tarafından
Canım kpss he hazirlan boşver o paraya çalışma ha durumumuz yok çalışmak zorundayım dersen de home Office çağrı merkezine başvuru yap ben o şekilde çalışıyorum en azından asgari + prime alırsın çocuğun da gözünün onunde olur
(909 puan) tarafından
Aileler yardımcı oluyor ama bir yere kadar bir yerden sonra lafı yapılıyor. 1 yıl daha diş sıkarım seneye artık başlarım işe
0 oy
(147 puan) tarafından
Ben kresi cok mantikli buluyorum cok guzel guvenlik onlemleri olan bebege birseyler katacak kresler var kamara sistemleri var surekli izleyebiliyorsun ingilizce oyun gruplari ve aktiviteler var benim 3 4 arkadasim verdi hemde 20 24 aylik verdiler cok cok memnunlar tek sıkıntı su oyle guzel kresler icin maasinin onu karsilamasi ve senin elinde kalmasi lazim eger alacagin maas bunu karşılamıyorsa ve orta düzey bir krese verip cocugu yipratmaktansa evde kalip bakmak en iyisi. 
(909 puan) tarafından
Maalesef canım maddi imkanlar dediğin gibi el vermiyor üst düzeydeki kreşlere vermeye. Akranları ile daha iyi öğrenir herşeyi onun bilincindeyim ama napolyon dediği gibi Para Para varlığı bir dert yokluğu yara:))
(147 puan) tarafından
Tamamen maddiyat yoksa sahane kresler var cok sey katabilecek az cocuk sayisi alan ve ciddi guzel aktiviteleri olan milletin kötü dedigi kresler orta  duzey kresler yoksa guzel bir para verirsen çok verim alinabilir ama maalesef sartlar ona izin vermiyor.
0 oy
(323 puan) tarafından
Ücretli değil de kolejlerde çalışsanız daha iyi maaş veriyorlar ya da çalışmak istemiyorsanız özel ders verin ama geçim zor ben de öğretmenim 1 yıl çalışmadım ağustosta başlıyorum 16 aylık olacak bu süreçte özel ders verdim haftada 2-3 saat bir şekilde katkısı oldu.Ailem bakacak sizde de gelip bakcak birisi olcaksa bence çalışın ama ücretli olarak değil.Kreş için 3 yaş olsun ama en az bence.
(909 puan) tarafından
Arkadaşım neşe erbek çalışıyordu mezun olunca başvurdum hatta beni referans göster dedi yinede almadılar işe. O yüzden özel kurumlara hiç başvuru yapmadım. Özel eğitim çalışmak için sertifika aldım devlet okullarında ücretli çalıştım. 3 yaş bekliyecem dediğin gibi canım
(323 puan) tarafından
Biri olmazsa diğeri mutlaka olur pes etmeyin başvurular için düşünüyorsanız çünkü ücretli hiçbir şekilde hakkını vermiyor
0 oy
(3,895 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ben üniversite son yilimdayim.Atanmaya çalışacağım.Rabbim insallah bize atanmayı nasip eder.Geçim zor.Allah yardımcınız olsun hepimiz sıkıntı çekiyoruz sizin durumunuza  da üzüldüm.
(3,895 puan) tarafından
Bak bnm eşim lise mezunu üniversite okumadi gitti erken yaşta markete girdi çalıştı hep para biriktirdi ev düğüne harcadık en iyisini yaptı okumakla pek bir şey olunmuyor.
(3,895 puan) tarafından
Amin cnm.En iyisi elektrikçi tesisatci olmak.
(909 puan) tarafından
Ben üni okurken garsonluk yapıyordum suryapı da. Satış temsilcisi vardı lise mezunu okumak bu ülkede boş diyordu. Maaşları çok iyiydi ev satınca prim alıyorlardı kendine ev alan araba alan. Biz ise okumak dedik iyiki de okumuşum ama malesefki karşılığı yok.
(3,895 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Okumak bilgi edinmek için iyidir ancak türkiye de para getirmiyor.Para kazanmak için özelde ya da devlette çevren olması gerekiyor.
(909 puan) tarafından
Valla bir yolunu bulsam ülkeden kaçıcam.
0 oy
(1,204 puan) tarafından
Sigorta çin yine çalışılır 
(909 puan) tarafından
Canım siğorta yarım gün yatırılıyor
(1,204 puan) tarafından
Olsun az çok deme bence
(909 puan) tarafından
Öyle tabiki az çok sigorta iyidir
0 oy
(2,880 puan) tarafından
Bende sağlık personeliyim iki çocuğum var ikisi de 7 aylıkken başladım işe .. memur olmasam çocukların 3 yaşını beklerdim ama.cok şükür süt izni diye birşey var 5 saat çalışıp eve geliyorum emzirip gidiyorum kahvaltı yapıyor mama içiyor derken gelmiş oluyorum zaten zorlansam ücretsiz izin alırdım.. kızım 3 yaşına girecek bir ay sonra .. kreşler 3 yaş altı almıyormuş o kreşe oğlum bakıcıya gidecek.. komşum bakıyor evimde bakılsın istemem.. bende senin gibi anneme güvendim başta .. 3 ay baktı yok işim var yok çarşıya gitcem gezip hava alcam bilmem.ne hiç gerek yok 
(909 puan) tarafından
Benim kaynana gezmeyi seviyor evde oturup çocuk bakmaz dıye düşünüyorum:) ama bi teklif edicem benim eve gelmesi şartı ile kabul etmez biliyorum nabız yoklıyacam :)
(2,880 puan) tarafından
Öylesi kadına şart kosulmaz huyuna suyuna gidilir tecrübe konuşuyor :D benim annem gezmeyi bırakmak istemedi her gün yürüyüş yapar zaten benim evime de gelip bakmaz en güzeli bakıcı
(909 puan) tarafından
Canım zaten uygun bir dille teklif edicem:) birde kayınvalide evi çok tehlikeli burada bakmak çok zor. Cam çıkmak istiyor 6 cı kat. Benim ev giriş kat camlar uzun dışarı rahat bakıyor birde küçük ev. Kayınvalide sürekli çocuğu cam çıkarmaz çünkü aylar önce kolu kırılmıştı. Biz gelip kalınca sürekli derdi eve hapsaldum gidip gezemiyorum derdi:)

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 263 göst.
12 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Alpedo (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 284 göst.
8 Mart 2023 Aile kategorisinde clk38 (1,374 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 94 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Nz (555 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 79 göst.
29 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Cimen3372 (563 puan) tarafından soruldu

383,270 soru

11,470,648 cevap

35,075 kullanıcı

...