0 oy
585 göst.
Diğer kategorisinde (98 puan) tarafından
Evet hanımlar tasavvuf ile aranız nasıl

11 Cevaplar

0 oy
tarafından
Biraz felsefi bir konu ama bazı Kuran'da ki mucizeler var onları çok araştırırm
(98 puan) tarafından
Kur'an başlı başına bir mucize tabi. İnsan da öyle kainat da öyle. Tasavvuf insanı anlatır hep.
tarafından
Kesinlikle ya bir ara çok sardım bu konulara ama işin içinden çıkamazsın demişti felsefe hocam farz ve sünnet olanı yap demsiti sadece
tarafından
ne doğru demiş kız bende düşüne düşüne bi ara nerdeyse kafayı siyiriyordum kucukkende haberlerde gördüklerimden etkileniordum mesela ölümü ölümden sonrasını sonra sonra ve en sonra diye diye düşündükçe delirdim baktım olmuyo çıkamıyorum akışına bıraktım:))
-Reklam-
0 oy
(13,611 puan) tarafından
Hiç bilgimmyok ama öğrenmek çok isterim 
(98 puan) tarafından
Sorabilirsin canım merak ettiğin şeyleri
0 oy
(98 puan) tarafından
Bu konu altında merak ettiğiniz şeyleri sorabilirsiniz hanımlar yaa da anlatabilirsiniz
0 oy
tarafından

Pek bilgim yok aslinda ama Sems-i Tebrizi hayranıyım. Kurallarını ezbere biliyorum uygulamaya calisiym diye ezberlemistim ama nerde bende o sabır :happy:

tarafından
Ben o kadar terbiye edemedim bi türlü ruhumu kendimi. Bilmiyorum bigun biseyler vesile olur belki bende dinginlesirim
tarafından
Oha benden baska semsi tebriziyi seven varmis :)
(98 puan) tarafından
Sevmeyen var mı
tarafından
Populer kulturde kotu gosteriliyor mevlana celaleddin rumi sevilirken sems kotu lanse ediliyor
(98 puan) tarafından
Mevlana yı sevip, mevlana nın sevdiğini sevmemek de tuhaf tabi :)
0 oy
tarafından
Tasavvuf olmadan yaşanır mi hiç insan çatlar sıkıntıdan. Tasavvuf Allah celle celaluhu hazretlerine ulaştıran en guzel köprüdür. 
0 oy
(98 puan) tarafından
Maalesef tasavvufu kirletenler çok. İnsanlar bunlara bakıp uzak duruyor. Halbuki tasavvuf insana kendini gösterip, bu vesile ile Allah a ulaştırıyor. 
tarafından
Allaha ulaşmak derken?
0 oy
(213 puan) tarafından
Bu yola girince anlıyorsun herşeyi. Gözünden perde kalkiyo.....ama tek başına naamaz kılarak ve Kur'an in mealini okuyarak anlayamayız. Namaz kılarak kuran Kerim'i okuyarak desteklicez.   Hele ki biz Kur'an'ı Kerim'i tefsir edemeyiz.  Bu yolda olan ALLAH DOSTU olanların yolundan gitmekle olur.  Bı Abdulkadir Geylani mesela.  Böyle zatlar zaten peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin yolundan gidenlerdir...Dostlarımı sevmeyen benide sevmez diyo peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem.   Allah'ım yolundan ve peygamber efendimizin izinden ayırmasın..
0 oy
(1 puan) tarafından

Aşk meydanında bir huuu çeksem? Çeke çeke atsam gamımı Aşk deryasina.... Benlikten sıyrılsam, kendimden geçsem de ben, "SEN" olsam... Ve "SEN" olduğum.zaman, Aşk' ın sırrına varsam. Ne ola ki o sır? Bak, her yer sır... Kâinat sır, mahlûkat sır ve sen bir sırsın.. Sen, kainatın aynasısın. Sende toplandı ve vücut buldu cümle alem... Her şeyin özü Aşk değil miydi aslında? Aşk uğruna gelmedik mi bu dünyaya? "Ben bir gizli hazine idim, bilinmek istedim" diyen, Aşk istemedi mi biz kulundan? 

 Aşk, tasavvufun bel kemiğidir. Ve Aşk olmadan bu cümle alem anlaşılmaz. Kuran oku, namaz kıl yeter diyenler, Aşk'tan bihaberdir. Günah, sevap hesabını yapanlar Aşktan bihaberdir. Aşığın sevap ile işi olmaz, aşığın tek işi ve gayesi sadece O'dur. Aşk'ı bilmeyen, "Cennet cennet dedikleri, birkaç köskle birkaç huri.Isteyene ver sen anı, bana seni gerek seni." diyen Yunus'u anlayamaz. Ve "Ben Hakk'ım!!!!" diyen Hallacı Mansuru.... 
Velhasıl kelam, Tasavvuf "Aşk" yoludur ve Erenler meclisinin dava yoludur. Bu yol herkese nasip olmaz. Aşk' ı bulanlara Aşk ola. Ve ölmeden önce ölmek gerek bu girdapta. 
Ne demiş Yunus :

Kevser havuzuna dalanlar, ölmezden öndün ölenler 

Nefsini düşman bilenler, konar tuba dallarına 


0 oy
(98 puan) tarafından
Aşk ile huu......
0 oy
tarafından
Tasavvuf ne demek canim
(98 puan) tarafından
Tasavvuf İslam'ı zoraki değil de aşk ile yaşamanın yolunu öğreten bir disiplin, okul diyelim. Önce yaşayan bir evliya, bir mürşid bulacaksın ve onun gösterdiği usulü yapacaksın. Zamanla sende ki kabiliyetler ortaya çıkacak. İslam bir yük değil bir teklif olduğunu ve senin için olduğunu anlayacaksın. Tabi bu zamanda hakiki mürşid bulmak zor ama var yine inşaallah
tarafından
Hmm anladim kuzum teskkur ederim
(1 puan) tarafından
Hatun, Zinnur doğru demiş. Ama bil ki, Tasavvufun özü Aşktır. Yani Allah ile yok olmak. Her şeyde sadece Onun ile olmak. Sadece Onunla nefes almak. Ve benliğinden sıyrılıp sonunda O olmak... Ama bunun için ciddi bir nefis terbiyesi şarttır. Hacı Bektaşi Veli, Hacı Bayram Veli, Yunus Emre ve nice erenler hep Tasavvuf fırınında pişmişlerdir.
0 oy
(98 puan) tarafından
Konuyu hortlatayım mı :))
tarafından
Canım sen neredesin napıyorsun günlerdir sana bakındım Serçelerimm ben belki anımsamazsın ama
(98 puan) tarafından
Giremedim canım, özel mesaj yazdım bak

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 202 göst.
21 Kasım 2023 Diğer kategorisinde 242819 (984 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 63 göst.
0 oy
8 cevap 293 göst.
3 Aralık 2019 Diğer kategorisinde Sekerparemm (600 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 94 göst.

377,907 soru

11,311,061 cevap

34,745 kullanıcı

...