0 oy
449 göst.
Aile kategorisinde tarafından

Bebeğim ... günlük. Emziriyorum. Memede uyuyor, yerine koyunca uyanıyor."diyenler burada mı? Doğana dek 7/24 sizinleydi. Üzerinden sadece günler geçti bu tek vücut durumun. Şimdi annesinden ayrılıp dünyaya gurbete düştü. Her sey kocaman. O cok küçük. Sizin içinizdeyken duymaya alıştığı kalp sesini ister. Sizin kokunuz ve sesiniz dışında neyi tanıyor ki? Üstelik ömründe en hızlı büyüyeceği dönem de ilk 3 aylık dönem değil mi?
Alın koynunuza bir sağ, bir sol; yine sağ, yine sol... çevire çevire emzirin. Emzirmek sadece karın doyurmaya yaramaz. Ruhu da doyurur. Güven duygusunu doyuracak tek sey annesinin koynunda olması. (Bebeğiniz emmiyor bile olsa koynunuzda, kokunuzda tutun.)
Hayal etsenize rahminizde,o sıkışık yerde sarılıp sarmalandığı ılık sıvı yok şu an. O karanlik ortam yok. Sesler var tanımadığı, parlak ışıklar var. Her tutan istediği gibi alıyor kucağına. Sizi sizden kat kat büyük insanların kucakladığını düşünün.
Annesi, ilk aylar böyle... Bebe kendine güveni gelişene ve dunyayi tanımaya başlayana dek annesinin koynunda olmak ister. Elbet 9 ay boyu alıştığı kucaktan bir anda ayrılmak istemez. Düşünsenize, biz koca koca yetişkinler olarak bir düğüne bile gitsek tanıdıklarla aynı masada oturmak isteriz. Daha hic tanımadığı şu renkli, gürültülü dünyada sizin koynunuzda olma isteğinden daha doğal ne olabilir ki?
Hangimiz sonsuza kadar yapışık kaldık annemize? Cok değil bir yıl sonra peşinden koşuyor olacaksiniz. Beş dakika kucağıma alayım dediğinizde "Oof anneee çok sıcak!" deyiverecek. Şimdi hayal gibi ama... Inanin hep böyle olmayacak. Unutmayın: "Günler uzun ama yıllar kısa."

4 Cevaplar

0 oy
(2,332 puan) tarafından

Ne güzel bir yazı :) bende böyle düşünüyorum :)

-Reklam-
0 oy
(2,064 puan) tarafından

Ayy çok duygulandım hemen bebişime sarıldım öptüm kıyamam onlara ya :)

(2,047 puan) tarafından
Bende alsam kucağıma hayırlısıyla da böyle bişey okuduğumda sarılsam öpsem koklasam, az kaldı inşallah❤️
(2,064 puan) tarafından
İnşallah cnm sağ salim alırsın bebeğini kucağna
0 oy
(645 puan) tarafından

Benim oğluşda tam öyle koynumda uyuyo geceleri gündüz hep kucakta olmak istiyo herkes bişey diyo ama ben oğluşum nasıl rahat ederse öyle yapıyorum varsın  uykuda biraz rahatsız olayım varsın ev bugün pis kalsın yemekte pişmesin ama bebeğimle aramda ki bağ gelişsin onun farklı bi hareketine sahit olayım bi gülüşü ile mutlu olayım bebeğim benim dünyam

0 oy
tarafından

Evet canim cok haklsiin cok dogru bir yazi olmus

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 65 göst.
19 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 146 göst.
0 oy
2 cevap 132 göst.
27 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 99 göst.
22 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Babysmom (774 puan) tarafından soruldu

374,679 soru

11,207,096 cevap

34,510 kullanıcı

...