0 oy
320 göst.
Aile kategorisinde (202 puan) tarafından
Öncelikle herkese selam. Soracağım soru ve olaylar şu şekilde. Biz 2005 yılında bir eve taşındık babamla. Ve ev resmen dökülüyor. Annem vefat ettiği için de ev işi görecek kimsesi yok. Kendisi de hiç temizlikten anlamıyor. Ben küçüklüğümden 17 yaşıma kadar yemek temizlik hep ilgilendim. Daha sonra üniversite için şehir dışına çıktım. Her tatile geldiğimde ev daha da kötü oluyordu. Hiç temizlik yapmıyor. Yaşı da var tabi işe gidiyor yoruluyor. Neyse gel zaman git zaman tatile geldiğim zamanlarda hep baştan aşağı evi tertemiz yapardım. Sonra okul bitti. Yaşadığımız şehrin  ilinde işe başladım haliyle orda ev tuttum. İlçede  iş sıkıntısı var. Öyle olmasa burada yaşardım. Daha sonra sık sık gittim geldim ev işlerini gördüm. Ama sonuç olarak herkes gibi ben de evlendim. 6 aylık hamileyim. Bu bayram eşimle birlikte geldik babamı ziyarete  1haftadır temizlik yapıyoruz. Mutfak çok uzun sürdü. Çünkü bize sormadan almış eline boyayı duvarları boyamış hatta mutfak dolaplarını. Arındırana kadar canım çıktı böyle olmaz diyoruz duvar boyasıyla dolap mı boyanır temizlemek silmek gerek diyoruz ayak bağı oluyor biz temizlik yaparken. Boya kokusu bana dokundu sürekli mide bulantısı yaşadım ondan işler bitmek bilmedi. Giysisi dolabını düzenledik. Çıkardığı kıyafetleri buruşturup dolaba tıkmış yine. Ben de sinirlendim haliyle. Ya masanın üstü kirleniyor silmiyor gazete seriyor. Onun üstü kirleniyor bir sayfa daha seriyor sonra bir sayfa daha. Kömürlükten ölü kedi  mutfaktan ölü fare çıktı. Diyorum ki her gün temizleme ama 2 ayda 3 ayda 1 olsun bak şu evin işlerine diyorum yok.  Ben şimdiye kadar gücüm yetiyordu geliyordum ama 3-4 aya bebeğim olacak gelemeyeceğim. Aklım burda kalıyor. Diyorum ki bize taşın. O da olmaz çünkü bir papağanı iki hint bülbülü  19 tane de muhabbet kuşu var. Satar mı hiç. Çok inat ediyor. Eşim de ben de onu sevdiğimiz için çabalıyoruz. Görmüyor. Yanımıza da gelmiyor. Kendine de iyi bakmıyor. Açıkçası bebeğim doğunca bu eve getirmek istemiyorum. Durum düşündüğünüzden daha kötü. Ama dediği şey çevrem konu komşum var rahat edemem oralarda diyor. Evi otel gibi kullanıyorum pek evde durmuyorum zaten diyor. Bugün evimize dönüyoruz. Kuşlarımız var umarım susuzluktan ölmemişlerdir. 2-3 gün diye geldik kaç gün oldu dönemedik. Sizlerden tavsiye istiyorum. Ya bu adam değişecek ya yanımıza gelecek başka türlü yaşanmaz bu evde gerçekten. 

9 Cevaplar

+3 oy
(3,552 puan) tarafından
Bir kadın tutun 15 günde bir gelsin temizlesin

 Benim dayimda yalnız yaşıyor. Kadin 2 haftada bir geliyor evi temizliyor utusunu yemeğini yapıp gidiyor 
(4,668 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum. Baban işteyken gelsin yapsın,hatta akraba olsa daha iyi olur.
(202 puan) tarafından
Akrabamız yok olsa böyle olmaz zaten de ben yine de sanmıyorum kadın gelecek o evi temizleyecek. Diyorum ya iki kişi girmiştik 1 haftada zor bitti. Hurdacılık yapıyor. Bahçeyi kullanması lazım normalde sadece ama artık evin içine de taşımaya başlamış.
-Reklam-
0 oy
(996 puan) tarafından
Temizlikçi tutsanız ayda bir veya iki hafta da bir hem evinden uzaklaşmaz hem evi temizlenir 
(202 puan) tarafından
Pek temizlikçinin gireceği evlerden değil desem, ben temizlikçi olsam girmezdim yani
(996 puan) tarafından
Onlar ne evler görüyordur emin ol Bi amcam vardı benim bekar 50li yaşlarda kendisi çok pis bir insandı devamlı rakısı birası eksik olmaz içtiğini bırakırdı babaannemle beraber yaşardı babaannem alzaymir hastasiyfi af edersin bilmeden kakasını yapar koltuklarin altına atardı ve bir de köpekleri vardı köpek de eve pislerdi bazı zamanlar ona rağmen temizlikçi kadın devamlı gelirdi Allah muhtaç etmesin yardımcısı olsun öyle insanların ama mecbur kalınca nelere katlanıyor insanlar
0 oy
(1,964 puan) tarafından
En azından ayda 1veya 2 kere  temizlik şirketinden temizlikçi tutun evi temizletin. 
0 oy
(1,837 puan) tarafından
Maddi yönden zormlamazsa her hafta bir günlüğüne temizlikçi gonderseniz olmaz mi
0 oy
(14,027 puan) tarafından
Eve yardımcı birisi gelse daha iyi olur gibi 15 günde bir gelir mesela 
0 oy
(2,545 puan) tarafından
Canım o öyle rahat yaşamaya alışmış. Sizinle kalsa bir düzen olacak ama o rahatsız olabilir.  Kabul etmez diye düşünüyorum. Hem o rahatsız olmaması için iki haftada bir temizlikçi tutarsınız.  Ama güvenilir birini bulmalısınız. Seninde için rahat eder. 
0 oy
(4,159 puan) tarafından
Canım en iyisi köyde anlaş Bi kadınla 2 3 haftada 1 gelsin dip köşe temizlesin gitsin baban da çalısıyor gerekirse ben de veririm de senin de işin rahat etsin baban da temiz yerde yaşasın 
0 oy
(3,823 puan) tarafından
Nerden baksan 15 sene olmuş evlenmeyi hiç düşünmedi mi babanız. Benim de kayınbabam tek yaşıyor son 3 yıldır ama evi çok temiz olur biz gidince kendi dağıttığımızı temizlerim tek.

Bu yaştan sonra gelmez size bir kadın tutacaksınız ayda yada 15 güne bir gelip temizleyecek başka yolu yok gibi 
(202 puan) tarafından
Annem 2001 de vefat etti. Ve ondan sonra evlenmedi ben küçüktüm. Üvey anne istemiyordum. Hala da gerek görmüyorum bizi dinleyip yanımıza taşınsa böyle olmaz da işte inadı var gelmez.
0 oy
tarafından
Bir kadın tutsanız 15 günde bir gelse  hem kendi evinde daha rahat eder 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 150 göst.
19 Mart 2024 Aile kategorisinde Aysrtnc (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 164 göst.
26 Haziran 2021 Aile kategorisinde ozgecangursoybursa (10,877 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 452 göst.
1 Mart 2019 Aile kategorisinde Mavikelebek (545 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 299 göst.

379,364 soru

11,355,435 cevap

34,830 kullanıcı

...