0 oy
142 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Iyi aksamlar hanimlar ilk hamileligim bebek giyim alisverisi yapmak istiyorum ama ne alicagimi bilemedim bana fikir verebilir misiniz sizce en onemlileri neler ne almazsamda olur mesela giyimde 20 tane zibin yeter mi ne bilim alt ust takim 10 tane falan yani elle tutulur bir sayi ornek biseyler yazar misiniz kullandiklarinizdan ne alsam en cok ise yarar ne almasam iyi yapmis olurum ?

5 Cevaplar

0 oy
(371 puan) tarafından
Benimde ilk hamileliğim ben 0-3 ay zıbın 4 tane filan aldım 8 tane 3-6 ay aldım yenidoğan takım 3 tane aldım 5 li 3-6 ay alt üst takım 2 tane aldım yenidogan yeterli olur diye düşünüyorum 3-6 ay yeterli olmazsa alırım doğduktan sonra bide zaten ilk çocuk olunca hediyede çok aşırı geliyo ben sadece bebek arabasını alicam  geri kalan herşey hediye geliyo kıyafette çok gelir ne dmeisler bebeğin yediği helal giydiği haram o kadar hızlı büyüyorlar ki 
tarafından
Hediye çoksa mantikli benim akrabalarim uzaktalar :)
(371 puan) tarafından
Valla benim 11 yıl sonra tedaviyle oldu şansa bu sene memleket e taşındık eşimin benim bütün akrabalarımiz  benden çok ağladı çocuk olduğunu öğrenince sağolsunlar bize bişey düşürmediler mini beşik mamasandalyesi yürüteç babynest yatak yorgan hatta bebek odasıni bile yapıyorlar küpe bileklik daha bunalr görünen kısmı nasip olurda doğunca çok kıyafet gelir o yüzden bol bol almadım ben o konuda şanslıyım galiba ;)
tarafından
Cok mutlu oldum hayirli olsun saglikli sihhatli dogar insallah sanslisin aynen masallah :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bebeğin ne zaman doğacak canım Allah nasip ederse 
tarafından
Agustos insqllah
tarafından
Kuzum yeni doğan olacağı için zıbın aletleri çok fazla kirletecek kaka çıkacak kusacak terleyecek o yüzden zıbın atleti fazla al ama yirmi tane de fazla on tane alsan yeter çünkü sürekli makinenbebeğin için çalışacak zaten:) evde giyeceği takımları tutumları falan da dört beş tane alsan yeter çünkü sürekli kıyafet alacaksın çabuk büyüdüğü için. Bir de yazın doğacak diye aldanma sıcak havalarda bile ince uzun kollu kıyafetler al ince Müslim battaniye al doğduğunda kullanmak için. Şu an aklıma başka bir şey gelmedi.
tarafından
Valla okuyunca bir rahatlik geliyor :)) bu kadari gercekten yeterse iyi battaniye aldim zaten bir kac parca aldim hep uzun kol bebekler cabuk usur diye baska da bilmiyorum :)
tarafından
Tesekkur ederim :)
0 oy
(2,525 puan) tarafından
Çok canım bence 20 tane ben 8 takım aldım ikili 

İç çıtçıtlı 8 tane yetti sürekli yıkandı zaten bide çabuk büyüyor inan
tarafından
Ikili 8 ic citcitli 8 yeter diyorsan süper benim pek bilgim olmadigi icin soruyorum :)
(2,525 puan) tarafından
Evet canım bize yetti sürekli yikadin çünkü bide ağız mendili müslim bezinden yapılanlardan almanı tavsiye ederim çok iyi emiyor
tarafından
Valla super muslin bezi ince yumusak oluyor degil mi giyim icin baska sey gerekir mi acaba eldiven ek sapka ne biliyim ya aklim cok karisik hersey o kadar detay ki :)
(2,525 puan) tarafından
Ben eldiven hiç takmadim şapka bir sürü aldım takarım diye ama sevmedi takmadım nerdeyse banyodan sonra taktım sadece ilk üç ay çorap da çok alma derim yani kisacasi benim hamilelik bölümünde de yerim var kullanıyorum orda ben paylaşmıştım ne aldım ne ettim hastane çantamı filan istersen oraya bı bak canım
tarafından
Bakicam bilgiler icin tesekkur ederim :)
0 oy
(494 puan) tarafından
Yeni dogan  4 tane falan alsan yeter canm çünkü ilk 20 gün güzel gelisiyorlar o sıra giydirirsin 5 takım 0-3 ay al gel kalanını da  3-6 ayne 6-9 ay şeklinde al 10 ar tane mesela benm bebeğim 4 aylık ben  6-9ay giydiriyorum çabuk büyüyorlar zihin çok al en az 10 tane olsun ilk 1 ay çiş çok yapıyorlar ve gunluk 2 3 kere üstünü değiştiriyorsun 
tarafından
Tmm aynen bende cok kucuk almayi dusunmuyorum ay olrak biraz daha buyuk mantikli tesekkur ederim :)
(494 puan) tarafından
Rica ederm canm eğer dogacaksa çok kalın girdirmezsin bir kat uzun kollu giydirmen yeterli olur
tarafından
Aynen oyle yapicam insallah dogmasini bekliyorum :)
(494 puan) tarafından
Rabbım sağlıkla kavuştursun canm bnm =)
tarafından
Amin insallah cok tesekkur ederim :)
0 oy
(2,545 puan) tarafından
Canım yirmi tane çok. Yenidoğan bebek çok hızlı bir şekilde büyüyor. Yani bir hafta da bile fark ediyor. 0-3 ay zıbınlarından 10 tane alıp diğer zıbınlarını 6 aylık 10 adat alabilirsin. Hem o dönemde de zıbın büyğk bile olsa giydirebilirsin. Kıyafetlerde de 10 takım alsan 0 3 ay arası geri kalanını altı ay. Çünkü kıvırarak da giydirebilirsin. Onlarında olmayacağı zamanlar çok çabuk geçiyor çünkü. 
tarafından
Aynen siz ve cogu deneyimli annenin soyledigi gibi ilk 3 aylik az sonrasi 6 ve 9 10 ar takim yeticek galiba tesekkur ederim :)
(2,545 puan) tarafından
Aynen canım ona da on dememin nedeni ilk üç ay kaka yapınca sırta kadar taşabiliyor. Ben bazen keserek üzerinden çıkarttığım oldu. Ama hedeiye gelen büyük zıbınları bile giydirdim. Büyüğü her zaman daha çok giyebiliyor. Sağlıkla sıhatle kucağına almayı nasip etsin mevlam. Birde bol bol dinlen uzan. Bebiş gelince uykular olmucak :)) iki üç saate bir doyurmalar olacak bazen uyumucak :) birde emzirme yöntemlerine bak meme reddi doğumdan sonra olmaması için araştır kuzum.
tarafından
Zaten dusunuyorum Allah'ım insallah kolay olur diye arada dusuncesi bile uykumu kaciriyor cunku :)) Allah razi olsun insallah cok tesekkur ederim :)
(2,545 puan) tarafından
İnşallah çok çok kolay olur kuzum benim. Göğüs uçların çıkık değilse çıkık olması için masajları var kuzum. O zamana gelince beni anlıcan bunlara bak. Gaz sancıları bebeklern çok olur gaz masajlarında saat yönlerine karın masajları var. Onlarada bak. Bebiş olunca telefonu inan 2 ay kadar elime alamadım çok nadir alabildim :)
tarafından
Hepsine bakicam insallah beni telden kurtarirsa iyi olur yavrum :)) cok sağol verdigin bilgiler icin :))

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 334 göst.
8 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,224 puan) tarafından soruldu
+2 oy
52 cevap 1,379 göst.
2 Mayıs 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Baloncu (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 71 göst.
16 Ocak 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Nur.06 (567 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 61 göst.
21 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Daisylovess5 (78 puan) tarafından soruldu

381,321 soru

11,415,373 cevap

34,966 kullanıcı

...