+1 oy
94 göst.
Diğer kategorisinde (23 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Hanımlar merhaba. Öncelikle yazacaklarım boşanmalar hususunda tavsiye değildir. Yalnızca kendinize saygı duymanız, kendinizi sevmeniz ve yalnız olmadığınızı bilmeniz gerek. 

Burada bir çok kadının ne kadar zor şekilde evliliklerini devam ettirdiğini görüyoruz. Kimisi bunu kabullenmiş, kimisi düzeltmek için çözüm arıyor, kimisi ise düzelmeyeceğini biliyor fakat bitirmek için yeterli imkana/ güvene sahip değil. Yazılanları okudukça, kadınlarımızın yaşadıklarını gördükçe çok üzülüyorum. Hiçbir kadın güçsüz ve yalnız değildir. 

Öncelikle evliliğinizi bitirmek istediğinizde veya bitirmek isteyip de hukuki sonuçlarının ne olacağı konusunda tereddüt yaşadığınızda bir hukukçudan yardım almalısınız. Bugüne kadar eşten dosttan yardım alarak kendi davasını kendi açan kimi gördüysem ya haklarını tamamen kaybetmiş oluyor ya da alabileceğinden çok azına razı olmak zorunda kalıyor. Çünkü yazılan dilekçedeki bir cümlede, duruşmada kullanılan ve doğru olduğu düşünülen bir kelimede bile işler tamamen tersine dönebiliyor vatandaşın bunu bilmesi imkansız. 

Örneğin bir kadın eşine dava açtığında kalacak yeri olmamasından korkar. Halbuki bir avukat yardımıyla evlilikte oturduğunuz evi kendinize tahsis ettirebilirsiniz. Kirada oturuyor olsanız dahi eşiniz kirayı ve faturaları ödemekle yükümlüdür. Ama hukukumuzda usuli kurallar çok önemli olduğundan yapılış ayrıntılarını bilmeden internetten edindiğiniz bilgilerle başarılı olamayabilirsiniz. 

Herkesin bir avukat yardımından faydalanacak ekonomik gücü olmayabilir. Bunun için barolar tarafından kurulan adli yardım büroları var. Bu bürolarda ekonomik gücü olmayan mağdur kişilere ücretsiz olarak avukat görevlendirmesi yapılıyor. Hatta Ankarada fiziksel şiddet gören kadınlar, mülteciler için ayrı birimler bile oluşturulmuş durumda. Bir dönem gönüllü olarak görev yapmış olduğum için kadınların haklarından habersizliğini çok iyi biliyorum. 

Yalnızca boşanma için değil bir çok hukuki uyuşmazlıkta ekonomik gücünüz bulunmadığı takdirde avukat görevlendirmesi yapılır. Dava açmaktan korkmayın. Birçok hakkınız var sadece farkında değilsiniz. 

Lütfen konu ne olursa olsun profesyonel yardım alın. 

Umarım buna hiç gerek kalmaz ama unutmayın ki hiçbir zaman yalnız ve çaresiz değilsiniz. 

1 cevap

0 oy
(970 puan) tarafından
Bunu bütün kadınların bilmeye ihtiyacı var. Teşekkürler 
(23 puan) tarafından
Kesinlikle. Rica ederim.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 284 göst.
0 oy
24 cevap 1,106 göst.
0 oy
12 cevap 273 göst.
24 Temmuz 2022 Aile kategorisinde Uzgunbiranne (634 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 147 göst.
3 Ekim 2021 Aile kategorisinde Sevgi25 (1,013 puan) tarafından soruldu

383,632 soru

11,479,160 cevap

35,097 kullanıcı

...