+1 oy
1,331 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi

Günaydın kızlar :) 

Okumayanlar önceki postları okusun beraber ilerleyelim :) 


Dün bir karar almıştık annelik yapmayacağız diye sabah adam işe giderken kendine dikkat et dedim ağzıma kürekle vurmak istiyorum:D 

 

Neysee ders 2 :) öğreneceğiz. 

Bu paylasacagim alintidir. 


(Cevap veremediğim olursa yanlış anlamasın)   

Cok uzun demeyin cok faydalı :) 



KOCAYA ANNELİK YAPMAK



Nerde kaldın? O arkadaşınla konuşma! Onu hiç gözüm tutmadı. Neden bunu aldın? Para harcamayı bilmiyorsun...


Çok ayıp oldu, orada onu söylemen, ben utandım! 


O bardağı oraya koymayacaktık. 


Üşütürsün üzerini kalın giy. 


Hani o çorabı oraya atmayacaktın, kaç kez konuştuk.


Bunu mutlaka yemelisin, çok faydalı. 


Yemeğin tuzu az; çünkü sana dokunuyor, biliyorsun, sakın tuz atma. 


Faturaları yatırdın mı? 


Erken uyu, ne oturuyorsun ki, sabah işe gideceksin... 


Yukarıdaki cümleleri sizce kim kime söylemiş olabilir? Anne çocuğuna- kadın kocasına- koca karısana? İlk akla gelen anne çocuğuna söylemiş olabilir. Fakat bu cümleleri kadınlar sadece çocuklarına değil; kocalarına da sürekli kullanıyorlar. Bu cümlelerin erkek üzerinde etkisi nedir? Karı koca ilişkisini nasıl etkiler? 

 


Anneler günü münasebeti ile geçen haftadan beri anneliğin kıymeti üzerine konuşuluyor, yazılıp, çiziliyor. Annelik kadında kuvvetli bir yaratılış kodlamasıdır. Annelik; sevmek, beslemek, büyütmek, korumak, terbiye etmek...gibi pek çok güzel hasletleri barındırır. Kadının anne olması için illa çocuk doğurması gerekmez; kız çocuklarında bile görürsünüz annelik hallerini. Oyunları hep evcilik üzerine kurulur, oyuncak bebeklere annelik ederler.  



Annelik güzeldir çocuğunuza yaptığınızda. Fakat biz kadınlar kendimizi anneliğe öyle bir kaptırıyoruz ki sevdiklerimize annelik yapmaya çalışıyoruz. En çok da eşlerimize. 


Kadın erkeğe hem eş, hem anne olamaz. Hiçbir erkek kendine annelik eden bir eşi, sevgili gibi göremez. 


Kadın bu annelik rolünü genellikle iki şekilde yapıyor. Ya fazlaca anaç bir tavırla yapıyor: Erkeği üzüntülerden ve hastalıklardan korumak için sürekli ilgilenerek, "aman bir emri olursa" diye etrafında pervane olarak ya da onun alması gereken sorumlulukları alarak. Fakat bu üçü de evliliği olumsuz etkiliyor. Bir kadının kocasına hizmet etmesi güzeldir, sevaptır fakat dozunda ve ayarında. Kadın kendine de naz payı bırakmalı. 


Kadın eşinin nelerden memnun olup nelerden memnun olmadığını gözlemlemeli onu memnun etmek istiyorsa. Yoksa annesinden gördüğünden ya da kendi kafasında oturttuğu doğrulardan yola çıkarak davranırsa hayal kırıklığına uğrayabilir. Mesela erkek kendi sağlığına dikkat etmiyorsa, kadının erkeği zorlaması tatsızlığa yol açar. Hiç bir yiyecek stres kadar insana zarar vermez. Kocayı koruyayım derken, sinirlerini bozup sağlığının bozulmasına sebep olunuyorsa yanlış yolda olma ihtimali yüksektir, yolu değiştirmek gerekir.        


Her şeyin fazlası zarardır. Erkeğe hizmet edeceğim diye bunu erkeğin başında pişerek yapmamak gerek. Nefes almasına izin vererek ve onun isteklerini de dikkate alarak davranmak gerek. Erkek kendisi için saçını süpürge edecek bir kadın değil, kendisi için süslenip saçını savuracak bir kadın görmek ister. Bu yüzden kadın; yemek ve ev işlerini abartmamalı, dinlenmeye ve kendine bakmaya zaman ayırmalı. Erkeklerin çoğu akşam çok iş yapmış yorgun ve asık yüzlü bir kadın görmektense; az iş yapmış fakat güler yüzlü bir kadın görmeyi tercih eder. 


Bazı kadınlar da kocasına annelik etmeyi onu terbiye etmeye çalışarak ya da hükmederek yapmaya çalışır. O zaman kadın kocasına annelik ederken sözü dinlenmediğinde aynen çocuklarına yaptığı gibi; asık yüz, emredici ya da küçümseyici bir ses tonu kullanmaya başlar, sözü daha etkili olsun diye. 


Oysa kim olursa olsun, karşımızdakine küçümseyici ses tonuyla sürekli olarak neyi yapıp neyi yapmaması gerektiğini söylüyorsak, aramıza buz duvarları örüyoruz demektir. 


Kadının kocasına "ne kalın kafalısın, hâlâ öğrenmedin mi, elli kez söyledim?" anlamına gelecek şekilde sürekli bir şeyler hatırlatması, yanlış yaptığında küçümseyici bakış fırlatması, erkek üzerinde pek iyi etki bırakmaz.  


Bir dergide okumuştum, bir araştırma sonucu: "Kadının yüzü asıldığında erkeğin aklına ilk annesi geliyormuş." Çünkü bütün çocukluğu ve gençliği boyunca ona kızan, yüzünü asan, terbiye etmeye çalışan kadın "annesidir." Asık yüz ve hesap soran kadın doğruca anneyi çağrıştırıyor. Kadın böyle bir annelik rolüne girdiğinde erkeğin gözünde bütün çekiciliğini kaybediyor, karısı isterse dünyanın en güzel kadını olsun. 


Kadın kocasına annelik yapmaya çalıştığında, erkek de ergenlik dönemlerine dönebiliyor. Ya küsüyor ya da asi bir genç gibi davranarak bağırıp çağırıp, kırıp döküyor. Kadının annelik yapması ne kadar yanlışsa erkeğin de kadının yanlışı karşısında ergenlik tavırlarına girmesi de  bir o kadar yanlış. Kadının hatalı davranışları karşısında erkeğin evin kavvamı, idarecisi olarak daha olgun ve yapıcı davranması gerekir. Nasıl davranırsam karıma işin doğrusu güzellikle anlatabilirim diye düşünüp, çözüm üretmesi lazım.    


Kadının hatası olduğunda erkeğin "Kötüsün işte, kötüsün; kötü kız, kötü kız, kötü olduğunu kabul et" tavırları içinde oğlan çocuğu gibi davranması evin idarecisine yakışmaz. İyi bir idareci şefkati ve otoriteyi birlikte kullanabilendir. 


Kadınların en büyük şikayeti: "Ben iyiysem, güler yüzlü isem, eşim iyi oluyor; ben kötüyse canım sıkkınsa eşim benden daha kötü oluyor." Kadına güler yüz yakışır, neşe yakışır; fakat sonuçta insan her daim aynı hal üzere olamaz. Canının sıkıldığı, keyifsiz olduğu günler olur. O zaman da erkeğin eşi ile ilgilenmesi, nazını çekmesi, idare etmesi gerekir. Evlilikte güzel bir iletişim çok önemli ve kadına da büyük bir pay düşüyor. Fakat erkek de pasif konumda değil elbette. O da iletişimde etkin olmaya çalışmalı. 


Kadın kocasında hoşuna gitmeyen bir davranış gördüğünde, bunu annelik tavırlarına girmeden söylemeli; erkek de karısında hoşuna gitmeyen bir davranış olduğunda bunu hakaret ederek ya da küçümseyerek değil, sebep ve sonuçlarını izah ederek anlatmalı ve nasıl davranırsa daha çok hoşuna gideceğini söylemeli. İki taraf için de olumsuz bir şey olduğunda "sen böyle söylediğinde ben kendimi şöyle hissediyorum ve rahatsız oluyorum." şeklinde söylenirse ve güzel bir davranış olduğunda mutlaka takdir edilip "böyle yapman çok hoşuma gidiyor, teşekkür ederim" şeklinde olursa iyi bir iletişimin kapısı açılır. Takdir ve teşekkür gönül kapılarının anahtarıdır; kilitleri açar, sevgiyi besler büyütür. 


Sema Maraşlı- 

36 Cevaplar

0 oy
(666 puan) tarafından
Ee kız ne kaldiki biz ne konuşacaz artık eslerle hiç bisey kalmiyorku o konuşmaları hayatımızdan çıkarınca:D
tarafından
Mesela yerine yat demek yerine
 
Hadi gel sensiz uyuyamıyorum
 
Bu yemek çok faydalı bunu ye demek yerine
 
Ben şu yemeği yaptım bakalım sen beğenecek misin ?

Kendine dikkat et kalin giyin demem yerine,

Benim icin kiymetlisin sana deger veriyorum

Demek gibi :)


Anne yok kadin var :)
(666 puan) tarafından
Haa çok mantıklı olabilir cnm
-Reklam-
0 oy
(9,661 puan) tarafından

Ben o cümleleri hiç kullanmadım eşime bilmeden :)  naparsa yapsın kocaman adam , faturaları yatıracağını , ince giyince üşüyeceğini kendisi biliyor , faydalı yemekleri de biliyor yemezse kendi tercihi, erken uyu demem fil izleyelim derim :D niye öyle dedin, öyle yaptın asla demem kendisi nerde ne yapacağını iyi bilir. Ben ona sadece hayat arkadaşı oluyorum yatırım yapılacaksa fikrimi soruyor yada bişey alıncaksa bişey yenilcekse beraber karar veriyoruz ki herzaman aynı fikirde oluruz sorun yaşamıyoruz bu konuda çok şükür. Bizim tek  fikir ayrılığımız kızımız ben herleyine dikkat ederim kızımın o ise çok rahat bu çileden çıkarıyor beni 

tarafından
Çok güzel yorumunuzu okurken keyif aldım.
Fikir ayrılığı nız kızınız demişsiniz her yerine dikkat ederim kızımı o ise çok rahat çıkın çileden çıkarıyor beni demişsiniz,
  
Birbirinizi ekip arkadaşı gibi görürseniz tek ve doğru değil de uyum sağlamayı hedef alırsınız.

Kız zaten çocuk yetiştirmede tek bir doğru yoktur.

Anne her şey biraz kapsamlı düşünür erkek ise kız çocuklarına kıyamadığı için daha düşkün olduğu için biraz da insiyatif alır  

Ama ben çocuklarla çatışma mak gerektiği inatlaşma mak gerektiği taraftarıyım
Onlara da yetişkin bir birey gibi saygı gösterilmesi taraftarıyım
(9,661 puan) tarafından
Demek istediğim, eşim herşeye hayır yapma der, şakalaşırken bile bağırır ben ise çocuğumun sakin  ortamda büyümesini istiyorum çocuğun herşeyine hayır dersen hayır kelimesi anlamını yitirir,
Çok rahat derken de ; çocuğu 5 dakika emanet ediyorum ya ağzını kanatıyor yada koltuktan falan düşüyor daha bebek ne yapması gerektiğini bilmiyor gözetim altında olmamız lazım
tarafından
Ben bir odamın eşyalarını çocuğuma göre ayarladım.
Odada tek başına bir hafta kalsa bile Allah'ın izniyle başına hiçbir şey gelmeyecek şekilde düzenledim tabii ki de düşebilir olabilir.
Siz de evinizi ona göre şekillendirin yeniden çocuğunuza göre.

Benim çocuğuma günde 5'i geçmez hayır dediğim.

Gerçekten demem gerektiğini şeylerde söylerim onun dışında sürekli kısıtlamayı bu hoş bulmuyorum benim evimize onunda Elif rahat etmesi gerektiğini düşünüyorum bu konuda haklısınız
0 oy
(5,538 puan) tarafından
Önceki postlarini da okudum dediklerinin nerdeyse hiç birini yapmıyorum yaptığım hatanın başka birşey olduğunu da çok iyi biliyorum ama o huyumdan iyi niyetinden asla vazgeçemiyorum bizim en büyük sıkıntımız bu ama.sadece kadının yaptıklarını yazman biraz olmamış bunları yapmadığı halde hâlâ kötü olan evlilikler var kendim için demiyorum çok şükür iyi giden bir evliliğim var ama arkadaşlarımda veya burda onu da gördüm
tarafından
Canım herkesi kapsayan bir şey yazmak çok zor.
Şehvet ile ilgili yazdığımız diğer postları da okuduysan  
Verilmek istenen msj:

Kocanıza annelik değil kadınlık yapın .
  

Bunları yapmadığı halde evliliği kötü gidiyorsa başka sorun var demektir şu an bir sadece bu konuyu ele aldık
(5,538 puan) tarafından
Okudum evet orada da kendimin ev ortamı müsait olmadığı için şehvet i de tam olarak uygulayamadığımı fark ettim :D
0 oy
(11,403 puan) tarafından
Benim eşim neredeyse her gün kanepede uyur kalır ne yani kaldırıp yerine yatirmamam mı gerekiyor o zaman da yatak ayırmış oluyoruz yani bilemedim ikilemde kaldım söyle yap Ya da sen ne anlarsın tarzı konuşmam olmuyor ama ne bilim sunu yer misin bundan getiriyim mı tarzı sorularım da oluyor kalk kendin al mı demem gerek anlayamadım ben kafam karıştı iyice
tarafından
Kalk yerine yat tabiri anne tabiri.

Sensiz uyuyamıyorum sana sarılmadan uyuyamıyorum kadınsı bir tabir.

Söylemek istenilen şey aynı olsa da söyleyiş tarzı çok önemli.
(11,403 puan) tarafından
Kalk yerine yat değil de hadi yerimize yatalım diyorum ben
tarafından
Hadi yerimize yatalim demek yerine

Sensiz uyuyamıyorum daha tutkulu geliyor bana:)
(11,403 puan) tarafından
Uyku sersemi ne de anlar ya bazen şöyle yaptın diyom onu bile hatırlamıyor ama denicem  :)
0 oy
tarafından

Yine çok çok güzel yazmışsın canım sonuna kadar okudum canım :D

tarafından
Tesekkur ederim :)
0 oy
(2,922 puan) tarafından
Amaan çok az okudum da bunu yazan kişinin evli olduğunu düşünmüyorum kısaca
tarafından
Diger postlara bak canim :)
0 oy
(548 puan) tarafından
Bir an hiç bitmesin istedim canım bunu nerde okudun
tarafından
Sema marasli nin yazisi canim
(548 puan) tarafından
Teşekkür ederim ♥️
0 oy
(228 puan) tarafından
Merhaba özelden yazdım bakmadınız
tarafından
Siz yazin ben musait oldugumda donus yapayim
0 oy
tarafından
Kızım 3 aylıktı eşim çok yorulma disardan halledelim yemeği dedi bende boşver masraf olmasın şimdi ben hallederim dedim annem gibi konuştun demisti orda şimşek çaktı kafamda bu okuduklarimdan da eksiklerim var onlarada dikkat edicem bundan sonra 
tarafından
Evet anneler fedakardır hep vericidir
Aman ağzımızın tadı bozulmasın
Aman masraf olmasın
Bu arada ki şehvet öldüruyor iste zamanla.

Onun bir tane annesi var siz onun eşi olun :)

Bırakın yapsın erkek bir şeyleri yaptığında kendini işe yarar hisseder
0 oy
(3,491 puan) tarafından
Kendine bakmayı bilmiyor ki çocuk gibi. Karda kışta çorapsız dışarı çıkmış görmedim önce kendisi çok hasta oldu sonra bana sonra bebeğe bulaştı zor iyileştik. Gel de çorap giy deme şimdi. Şefkat iyidir bacım. 
tarafından
Şu anda çocuğunuzdan bahsettiğinizi
düşündüm :)

Kocaman yetişkin bir birey bütün sorumluluklarını siz üstlenirse nizo hiçbir zaman büyümez siz anne olursanız o çocuk olmaya devam eder, coook yorulursunuz
(3,491 puan) tarafından
Ne yapayım bacım de hele. Hasta olunca ben bakıyorum, nazından da geçilmez, yine ben yoruluyorum.
tarafından
Sınırları yeniden, belirleyin
Fazla fedakarlık yapmayın sadece sorumluluklarınızı yapın .

Yaparken de anne olursanız o da sizin çocuğunuz olur
Kadınsı davranırsanız O da erkeksi davranmaya mecbur kalır
(3,491 puan) tarafından
Bi de şu var, o da bana aynı şekilde davranır, gece terlerim üstümü değiştirir, sakarlık da var elimi kolumu çarpmadan duramam, gelir sarılır teselli eder, uyumuşsam üstümü örter, zayıfım diye yemekte eliyle bişeyler yedirir hatta uçak geliyo gibi hareketler yapar, demem o ki tek taraflı olsa belki anne çocuk ilişkiai gibi olabilirdi ama karşılıklı olunca aramızdaki muhabbeti pekiştiriyor bence.
tarafından
İkiniz de memnunsanız sorun yok :)
0 oy
tarafından
Azıcık okudum sıkıldım :)))☺️☺️☺️bn olduğum gibi dewam edem kiz
tarafından
Canin nasil isterse :)
Yaşadığın hayat senin aldığın kararlar senin :)))
tarafından
Aynn kız okumak istedim de baktım çok uzun bacı bıraktım:))
0 oy
(294 puan) tarafından
Peki bunları kocamın bana yapması :) kocam annemimi kıskanıyor yerinde gözümü var hissi çık aklımdan 
tarafından
Evet bunu erkeğin yapması da iyi değilmiş O da bunu duzeltmesi gerekiyor :)
0 oy
tarafından

Esimin annesi oldugumu farkettim sjsjsjsjsj

Offff ben cevremdeki yakin oldugum herkesin annesiyim yaaaa kontrol manyakligimi bir an once aşmam lazim kendime disaridan baktim su an hic hosuma gitmedi:ermm:
0 oy
tarafından
Faydalı bir postmus yukarı çıksın 
(1,590 puan) tarafından
Eski post:))☺️
tarafından
Hadi canımmmm :D
(1,590 puan) tarafından
Puahahah bnde yorum yapicktmda :))son dakika gördüm kız:)))☺️☺️☺️
(2,479 puan) tarafından
Eski olduğunu anladım nurayın ilk yorumu için yazdım gitti mi diye. Tanıyor galiba bilir diye :)
tarafından
Ben eski olduğunu gördüm de okuyunca dedim belki okumak isteyen olur :)
0 oy
(1,497 puan) tarafından
Bu postu kim öne çıkardı yaw gecmiste neler paylaşmışlar :D neyse okumaya basliyim
tarafından
Bunu yazmaya girdim :) :)
(1,497 puan) tarafından
Önceki postlarida. Merak ediyorum yaaa ama okuyamiyorum kullanici gitmis
tarafından
Ahahah ben yaptım ben :D
0 oy
(1,497 puan) tarafından
Şimdi. NErden bulacam bu postun devamınını
tarafından
Faydali bilgiler

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 257 göst.
26 Nisan 2024 Aile kategorisinde Bahar_6565 (93 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,071 göst.
1 Mayıs 2020 Aile kategorisinde Beauty Alya & Mom (1,358 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 816 göst.
0 oy
37 cevap 593 göst.
30 Ekim 2021 Aile kategorisinde Bbtrngn (33 puan) tarafından soruldu

381,336 soru

11,416,081 cevap

34,967 kullanıcı

...