0 oy
707 göst.
Diğer kategorisinde (172 puan) tarafından
Kizlar eslerinizi gelenek ve görenekleri ile sizinkiler arasinda nsl farklar var evlilik hazirligi süresince sknti oldumu?

13 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Benim gördüğüm gelenekler görenekler değişken :) herkes işine geleni gelenek olarak söylüyor, işine gelmeyene de bu bizim adetlerde yok diyor :) benle eşime gelince memleket, ilçe, köye kadar aynı. Sıkıntı yaşamadık. Ama mesela nişan bileziği gelmeli bizde. Bilirler de. Gelmedi :) biz de söylemedik zaten 

(172 puan) tarafından
Canim kayinbabam saolsun evi aldi bize arabamizda cok sukur var altinlarida kaynanamda tutuyom ne takmayi seviyom yük gibi oluyo üstımde ilerde olursa ikinci eve girersek die kyllanmayi düsünüuom:)
tarafından
Ev araba varsa zaten çok da önemli değil. Ev almamış olsalardı zaten siz bozdurup ev alırdınız sağolsunlar :)
(172 puan) tarafından
Aynen kayinbabam almasaydi biz altinlari satar girerdik dioduk saolsun kayinbabam bize birakmadi kendisi aldi:)
tarafından
Sağlıkla oturun, onun da kesesine bereket :)
(172 puan) tarafından
Saolasin canim
-Reklam-
+1 oy
(1,690 puan) tarafından

Eşim olacak kişi arnavuttu.. ben de azeri türkmen meleziyim.. aynı zamanda bi tarafım tokatlı ve yalovada doğup büyüdüm baya karışık yani :) adetler konusunda baya bi baskı yapmaya çalışmıştı kaynanam olacak şahsiyet.. bizdeki zihniyette durum neye el veriyosa o yapılır adet diye diretmeyiz.. en son beni çıldırttılar bana adet adet diye tutturmayın ben size 4 yörenin adetini sıralarım işin içinden çıkamazsın normal yapılması gereken şeyler yapılacak başka da bi şey yapmam dedim yoksa zararlı siz çıkarsınız dedim.. ya olur mu öyle şey adetimiz o bizim yapcaksın tabi dedi.. en basit örnekleri kına gecesinde 10 tane elbise değiştircekmişim bu elbiseleri alacak maddi durumları da yok kocamla ben borca girip alacakmışız.. önümüzde kurban bayramı vardı ben de dedim ki bizdeki adetlerden en basiti bayramda gelinin evine koç getirir damat tarafı o koçu gelin gibi süslerler boynuzlarına da altın bilezik takarlar dedim.. altını duyunca o adet eskidenmiş şimdi yok öyle adetler dedi :):):) dedim adet dediğin şey zaten eskiden günümüze gelen gelenek görenek bugün çıkan bi şey değil o yüzden beni zorlamayın dedim sustu ondan sonra bi daha adet konusunu açamadı :):):)

(164 puan) tarafından
Ahahahaha tebrik ediyorum sizi
(1,690 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
0 oy
tarafından
Her iki tarafta kendine yarayan gelenek ve goreneklere aşırı sahipti :)) olmaz miiii ne sknti hemde
(172 puan) tarafından
Ya benim hep nisanlilik dönemim hep bu tartismalarla gecti hic tad alamadim simdi gecmise bakinca hatrladikca gülüyorum pireyi deve yapmisiz meger:)
tarafından
Valla bizim aileler nisandaki tartismalardan snra bi tek düğünde görüştüler. Siz geriye bakip gulumseyebiliyosaniz hafuf atlatmissiniz:)
(172 puan) tarafından
Ya bizim hep esimle aramizda tartsma geciyodu ailelere yansitmadigimiz icin pek büyümüyodu:)
tarafından
Bizde tam tersiydi hep aileler tartisti birbirimize yansitmadk. Nasil ayrilmadik evlendik hala hayret ederiz:)
(172 puan) tarafından
Ya biz esimle en az 10 defa ayrilik derecesine geldik hatta bitti dedik esim gecenin bi yarisi yollara düsüuodu sinir krizi geciriyodu ama bi türlü ailelere yansitamiyoduk iyikide yansitmamisiz:)
tarafından
Iyijkide:) rabbim agzinizin tadini bozmasin ins
(172 puan) tarafından
Aminnn canim saolasin rabbim senin mutlulugunuda hep daim etsin:)
0 oy
tarafından

ayni yerde oturuyoruz yerlisiyiz adetlerin hepsi ayni ama kurnaz kauinvalidem bizde adet degil dedi yapmadi dugunden sonrada sordum soylemediniz deyip beni sinir etti:)

(172 puan) tarafından
Hep öle skntilar oluyo ben en cok kinami kendi memleketimde istemistim ama yapmadilar:(
tarafından
kınayı kiz tarafi yapar bizde canim nerde isterde orda yapar
0 oy
(249 puan) tarafından

Biz yakın olduğumuz için hiç fark olmadı canım

0 oy
(5,938 puan) tarafından

Benim kayinvalidem kayınpederim gelenek gorenek bilmez eşim hic bilmez:))) ben istediklerimi söyledim onlarda kirmadan yaptılar zamanında. Onlari yadirgamiyorum çünkü görmemişler kayinvalidem kayınpederim fransada evlenmişler kiz isteme dahi olmamis.ben dugunumden 1 hafra once imam nikahı istedim ikilemediler nasil istersen oyle olsun dediler kuğul tipler yani anlayacaginiz nişan bohcasi asla anlamam bana yardim edin dedi ettik aldi herseyi dugunleri sevmez  kapi tutulmasini bılmıyorlardı yengem anlattı kardesime öyle para verdiler hatta o kadar gulduk ki 8 sene once 350 tl cikartip vermişti 11 yasindaki kardesime kayinpederim adam bilmiyor ki 50 tl verse olur:)) ama seviyorum bu huylarini hic birsey e karışmazlar aldığıma ettiğimi torunlarina basladilar almaya çoğu eksigimi onlar aldı zaten.saygili insanlar bazen diyorum iyi ki böyleler benim melek annem birine kızar bagirir kaynanam lutfen der:)) bağırması bile sessiz sakin:) 

(172 puan) tarafından
Ay ne guzel ya bayiliyorum boyle kulturlu sakin insanlara...inan cahillerle ugrasmak laf anlatmak cok zor sen baya sanslisin :) allah bozmasin
(5,938 puan) tarafından
Amin canım aminnnn.insallah rabbim herkesin gönlüne göre versin. Cok sakin saygılı insanlar eşim de öyle bin şükür. Tek çocuk zaten kayinvalidem 54 yaşında hala calisiyor öğretmenliğe devam ediyor.karismamasi cok iyi bende sonuna kadar saygılıyım zaten.
0 oy
(172 puan) tarafından

Kaynanamdan cok eltim kaynanacilik oynamayi sevdigi icin yok ben bohca yapicam yok benim hayallerim var köyde düğün yapmazsaniz ben gelmem mecbursunuz falan filann derkennnn ne onlari ne de benimkileri dinledim gelmisim 30 yasina ne bohcasi ne köyü siz ne diyonuz dedim  tanisma isteme soz nisan hepsini bi arada cikardim hic bisey istemiyorum gereksiz masrafa girmeninde alemi yok dedim herkesi susturdum tabi eltim cok bozuldu buna o yapti diye ya da zorluk cekti diye bende cekecek degilim :)

0 oy
(9,651 puan) tarafından

Adet gelenek görenek karşıtıyım san irim kayinvalidem dedi nisan bohçası yapıyım yok dedim istemiyorum ne siz ne biz gerek yok ne gerek var bana çamaşır alıcak ben alicam iki tarafta zaten eşit miktarda masraf yapicak ee bırakılsın bari kendi zevkimize göre olsun.. kayınvalidemlerle taki almaya gittik ben ince günlük takımlar baktım kayinvalidem trabzon seti zorla aldı bana.. iyilik hoşluk guler yüz olduktan sonra ne onlar dan bir beklentim oldu nede ailemden.. hamdolsun allah muhtaç etmesin ama gelenek görenek diye dayatmalari sevmiyorum.. bizin burada çeyiz serilir herşey yayılır herkes konu komşu akraba kim varsa kizin erklerin iç çamaşırına kadar gelir eve bakar yok dedim saçma geliyo herkesin herşeyimi görmesine gerek yok hamdolsun hiç bir konuda  kendi ailemde eşimin aileside diretmedi benim istediğim şekilde oldu..  

0 oy
(12,854 puan) tarafından
Eşim de bende manavız gelenek ve göreneklerimiz aynı çok şükür isteme,söz, nişan,düğün hiç birinde problem olmadı her şeyimizi ikimizin ailesi ortak yapıp ortak ödediler takılarımızda tamamen bize kaldı herkes birbiriyle uyumlu çok şükür torunları için bile bize para harcatmadılar biri beşiğini biri bebek arabasını aldı Allah iki taraftanda razı olsun başımızdan eksik etmesin 
0 oy
(104 puan) tarafından

Vala biz akrabayiz gelenek görenek farkımız yok ama desen bI tat aldin mı yok çünkü dugunumde olmadı kinamda sözde oldu bitiye getirdiler halada diyorum bazen tekrar evlenelim diye ;) 

0 oy
tarafından

Geleneklerimiz göreneklerimz farkliydi ama ben kaçarak ewlendim ama kaçmamis gbi esyalarm bohçam herseyim kat kat alindi hatta normal ewlenen arkadaslarm ble bzm bu kadari olmadi dediler(tabi anlaysli bitaneck görumcem önumuzdeydi herseyi yapti etti sagolsn hakkini ödeyemem)

0 oy
(368 puan) tarafından

Çok oldu hemde :) en basiti biz zeybek oynamk isterkn onlar halay istiyodu hep o bile suratlarin asılmasina sebep, zaten dugun zamani illa böyle.seyler olur 

0 oy
(1,379 puan) tarafından

Gelenek.Göreneklerin bir anlamı yoktu çok köklü olmadıkça önemli olan eşim ve benim ne istediklerimdi  ona göre hareket ettik 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 524 göst.
0 oy
20 cevap 533 göst.
13 Aralık 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Merirem (2,440 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 802 göst.
11 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Zhlfrk (6,919 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 557 göst.

378,689 soru

11,335,330 cevap

34,798 kullanıcı

...