0 oy
504 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (817 puan) tarafından

Kızlar ben bugün kendime iyisinden bi fondoten aldım bi de rimel fln alcaktım vaktim olaydı kendime bişeyler yaptıkça keyfim yerine geliyor loğusalıktan çıktım aylardır da kendime bişey aldığım yok neyse bugün arkadaşlarla buluştuk. Arkadaşım da 1 yaşında kızı var bana sanki çok fazla pinpirikli gibi geliyor kız bu yaşa gelinceye kadar ne makyaj yaptı ne parfüm sıktı ne evine bi koku sıkar ne saç boyadı hiçbirşey yapılmaması gerektiğini çocuğa zarar vereceğini düşünüyor. Bana dedi gülerek ya sen napıcaksıın ki makyaj malzemesini diye kullanamassın hem vaktin olmaz hem çocuğa zarar demek istiyor. Ama ben çok sık olmasa da arada bir kullanırım önemli günlerde bayramda seyranda. Kullanmamamız mı gerekir gerçekten siz napıyorsunuz bu konuları?

16 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Ben makyaji ozel gunler haricinde cok yapmam ama pimpirik fln değil kendime cok yakistirmam. Gezmeye fln cikarsak bi rimel bi ruj belki. Ama cocuk oldu diye salmaya bahane aramis arkadasin. Niye vaktin olmasin hep calisip hem cocuguna bakip hemde fistik gbi guzel anneler var. Kadin isterse herseyi yapar :)

-Reklam-
+1 oy
(851 puan) tarafından

bende yapıyorum arada hamileykende yapmıştım ama o kadar sık yapmıyorum bence bir sıkıntısı yok olmadi da zaten bence senin arkadaşın fazla pimpirikli benim 2 çocuğum var :)  ;)

(817 puan) tarafından
Evet ya öyle bi konuşuyor ki bilimselmiş gbi ben de kendime kızıyorum dikkatini kızına ver böyle şeyler düşünme die ama gereksiz yani .
(758 puan) tarafından
Canim cocugun olunca iyice hayattan kopmana gerek yok bence arkadasin o zmn bebegiyle kendini bi odaya kapatsin disariyada cikmasin heryer mikrop zten
+1 oy
(772 puan) tarafından

Ben hamileykende yaptım doğurduktan sonrada yaptım canım sakıncası yok diemem ama okadar zarar neyden almıoz ki die düşünüorum canım

+1 oy
tarafından
Bende cok makyaj yapan biri degilimdir, severim ama esim izin vermez. Disarda asla yapmam, evde fondoten disinda rimel goz kalemi dudak kalemi kullanirim. Onun düşüncesi ona göre yapilmamasi gerekiyor, yapmiyorda. Sen seviyosun ve yapmalisin. Bebegin doğmuş sutle de hic bir alakasi yok. Ben sahsen yapmiyorsam, cocuklarimdan vakit bulamiyorsam pasakli pasakli dolaniyorsam, arkadasim almis kullanacagini söylüyor ahh bacim ben zaman bulamiyorum yapamiyorum. Bari sen kendine zaman ayirip yap, sonun bana benzemesin derim :)  
(817 puan) tarafından
Evet güzel cevap :)
+1 oy
(175 puan) tarafından

Saçım boyalı, makyajımı da yaparım. Parfüm sıkmam. Boyalı dudaklarla bebeğimi öpecek halim de yok. Kendimize de mi bakmayalım canım :)  

(817 puan) tarafından
Dimi ama o kadar da değil :)
+1 oy
(71 puan) tarafından

Çok saçma canm sen yap ben hamileykende yapardım şimdide hep yaparım doğum yaptım 30 gün sonra saçımı omre yaptım iyi geliyo bana bakımlı olmamız lazım kocişlerimiz için kendimiz için bana göre:)))

+1 oy
tarafından

makyaja vvaktim olsa yapardım:) ama istesemde yapamiuorm bana makyaj yasak. parfum oda parfumu konusunda hakli bence benim astimim var tikiyor bebegide etkiler yani. 

+1 oy
(105 puan) tarafından

Dışarı çıkacağım zaman bi göz kalemi rimel Ruj olsun surerim evde zaten saçımi taramaya vakit bumaliyorum en azından dışarı çıkarken bakımlı görünüyum. Hamilelikte saç boyatmadim ama beyazlar artık canımı sıkıyor koufore gidemem iki çocugu kime birakayim. Yılbaşından önce kendim evde boyayacam hem yeni yıla yeni yaşıma az bakımlı giriyim yılbaşı gecesi doğum günüm 

+1 oy
tarafından

46 gunluk oglum var yarin sac boyatip agda yaptiricam kas biyik flan aldiricam full bakima cekiyorum kndimi yani :D neden yapilmasinmis salmaya yer aramis kendini umarim pisman olmaz yeter ki bebegim duzenli uyusun hani yatirinca bi iki saat uyanmasin valla istanbulu bile yeniden fethederim o gucu buluyorm kndimde :D

(817 puan) tarafından
Maşallah sana canım.
+1 oy
(368 puan) tarafından

Düne kdr oje suruyordum.dogum yaklasti diye surmuyorum artik ojeyle.doguma.almiyolr dediler hergun olmasada haftada bir saç makyaj yapiyorum ama bebiş olunca da yaparim yani güzel bakimli anneleri gorunce cok hosuma gidiyo bnde öyle olmk isterim :) 

(817 puan) tarafından
Evet benim de hoşuma gidiyor ben de öyle olmak istiyorum kendimi bırakmak istemiyorum zaten psikolojik olarak keyifsizim bari böyle kendimi iyi hissedeyim.
(368 puan) tarafından
Kilolar, eşlerle eskisi gbi olamamak , hareketlerimizn sınırlanmasi hersey etkiliyo bizi şuan evet bebek olunca belki daha zor ama en azindan vucut rahat olcak piskoljkman dha ii hissetcez bence :)
+1 oy
(247 puan) tarafından

İnsanlar sağdan soldan duydukları seylerle ahkam kesmiyorlar mi deli oluyorum. Bak canım ben bilim insanıyım. Sana kendi açımdan anlatıyorum, sen yine de araştır.

En çok merak edilen konu sac boyasıdır. Sac boyasindaki kimyasalların, boyada bulunandan daha yüksek dozlarda kullanılmasıyla fare üzerinde yapılan deneyler, anne karnındaki bebeğin hiç etkilenmediğini göstermiştir. Zaten sac boyasindaki kimyasalların çok çok çok azı kafa derisinden emiliyor. O yüzden hamileyken de emzirirken de boyamakta ben şahsen sakınca görmüyorum.

Gelelim makyaja. Kaliteli ürün kullanman öncelikle senin cilt sağlığın için önemli. Bu malzemelerde arsenik dahil pek çok zehirli kimyasal mevcut, evet. Ancak aşırı makyajdan ölen ya da hasta olan kimse duymadım şahsen, ki sen anladığım kadarıyla sadece disarida makyaj yapan birisin. Yap tabi, kendini iyi ve güzel hissetmen çok önemli bir anne olarak. Sen kendini iyi hisset, bebegin de iyi hissetsin ;)

(707 puan) tarafından
Bana çok sama geldi yorumlar makyaj bebeği etkiler yapmayın kime göre neye gore !! Bir yerden duyup gerçek diye kendini kandırmak bu sadece . Hiç araştırma olmadan
0 oy
(9,652 puan) tarafından

Ben hergun kullanıyorum diyebilirim ve hamileyken tamam çocuğa geçer diye dikkat etmeye çalıştım ama şuanda aynaya bakiyorum  göz altlarım morarmış evde kimse olmasa bile kendimi gözleri mor bitkin bitap şekilde görmek beni dahada uzuyo  o yüzden hemen bi fondöten ruj rimel evdeyken kimse yokken de sürüyorum kendimi iyi hissettiriyor.. 

(817 puan) tarafından
Yani bence de kullanılabilir. Arkadaşın yanımda kendimi kötü hissediyorum ya o kadar hijyen ve dikkatle nasıl büyütüyor hayret ediyorum ben dayanamadım saçımı da boyadım çingeneye dönmüştü çünkü.
(9,652 puan) tarafından
Şuanda senin vücudunun parçası degil ki bebiş o kimyasalla sen temas ediyosun ki bence anne psikolojisi çok çok önemli birde çok hijyen de iyi değil çocuk mikrobuda  bilmeli aşırı steril ortamda büyüyen çocuklar daha fazla hasta olur ve daha ağır geçer hastaliklari
(817 puan) tarafından
Bence de ya psikolojim bozulmuştu ama şimdi yerine geldi :)) makyaj da yaparım güzelce de giyinirim nie yapamayım zaten doğumdan sonra yeniden doğmuş gbi oluyor insan 9 ay hiçbişey yapılmıyor.
(9,652 puan) tarafından
Senin kendini iyi hissetmek şuanda çok daha önemli evet makyajın bize zararı vardır elbet ama benide şuan olmaz mantıklı degil
0 oy
(218 puan) tarafından

Aman sen takılma ona cnm bende yapıyorum dışarı çıkarken bazen evdeyken valla iyi oluyor 4 buçuk aylık kızım 30 günlükken saçımi boyattirdim lohusalık kendini kötü hissetiriyor çünkü bakımsız ve çaresiz kimsesiz mis gibi saçımi boyaydım kendime geldim herkez farklı düşünüyor bu konularda

(817 puan) tarafından
Evet kendisi biraz bakımsız geziyor ama ona göre olması gereken o, bu rahatlığıyla övünüyor.
(218 puan) tarafından
Yok cnm ya o ne öyle ölü gibi oluyor insan doğumdan sonra toparlamak ayları alıyor kilolarda çabası yüz küçük vücut kocam orantısız insan makyaj yapınca bi güzellik oluşuyor sanki rahatlama oluyor bi kapatici bi maskara o bile yetiyor bazen gerçekten ufakta ola bi değişiyor insan tamam hamileyken bitek maskara kullanıyordum bide kas kalemi bu normal ama doğumdan sonra olmuyor insan sanki 5 yıl daha yaşlanıyor ve bence bu eşlerimiz için iyi değil bakımsız ruhsuz bi kadınla ne zamana kadar hosuna gider ki bence gitmez bir süre sonra başka kadınlar daha bakımlı olduğunu düşünerek dikkatini çekmeye başlar benim düşüncem bu sizi bilemem ister olumsuz deyin ister demeyin doğum yapan herkezde çok büyük bi cökme oluyor doğruya doğru şimdi yani
0 oy
tarafından

ben hayatımda hic makyaj yapmadigim icin suanda da oyle bi derdim yok ama hamileyken neyse de artik dogmus cocuk bence kendinize sürdüğünüz rimelden cocuk niye etkilensin ki ne alaka

(817 puan) tarafından
Bence de ya bu herşeyi aman sütten geçer muhabbeti yapmaları gıcık ediyor beni.
tarafından
Aynen canim beni de
0 oy
(446 puan) tarafından

Sen arkadasini boşver canım. Doğumdan sonra bakım sart. 

Ben doğum yaptim cingeye döndüm. Herifim benden uzaklasip video izlemeye baslamis yanıma yaklasmiyodu. 

Sabah kalkardim temizlik yemek bebek derken akşam olsada yatsam diye gozetlerdim. Aynı kıyafetle tekrar yatardim. Ama baktım olacak gibi değil. Kıyafet aldım kuaföre gittim bastan assa agdaya girdim kesim yaptirdim boyattirdim kıyafet aldım hergun duş aldım. Benim adam elime düştü

Sende sakın kendini koyverme. Yap makyajını. Akşam yatmadan yıka mutlaka yuzunu

(817 puan) tarafından
Nasıl kyafetler aldın canım benim evde en iyi giyinmem bi eşofman altı bi body fln.
(446 puan) tarafından
Bende o tür. Spor tarzı eşofman altı tayt. Üstüne göre de biseyler. Hirkalar vs
0 oy
(2,484 puan) tarafından

Canim valla oglum 57 gunluk bende eve eşime özel suruyorum falan ama her disari ciktigimizda eyeliner rimel fondoten cok azcikta dudak kalemi surerim surmeden cikmam . Ama fondoteni iyi secseydin bazilari kiyafetlere geciyo hemen degince cunku cocugu alip severken falan gazini cikartirken sapkasi fondoten oluyo :D benim oglanin bi kere oyle oldu o fondoteni bi daha kullanmadim valla :D

(817 puan) tarafından
Valla canım şimdi burda söylemiyim baya para bayıldım artık kıyafete fln geçmez umarım geçerse de eşimin lafından kurtulamam artık :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 180 göst.
25 Şubat 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde E.m.hs (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 257 göst.
4 Şubat 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 455 göst.
19 Şubat 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 163 göst.
8 Haziran 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Mekiye (1,217 puan) tarafından soruldu

377,756 soru

11,306,445 cevap

34,734 kullanıcı

...