0 oy
1,269 göst.
Diğer kategorisinde (1,379 puan) tarafından

 Yazıyı yazan YAGMUR MIRZEYEVA ınstagram sayfası üzerinden, hiçbir yetkinliği olmadığı halde binlerce insanı tıbbi konularda yönlendiren bir şahıs. kendisine özgeçmişi sorulduğunda kesinlikle bilgi vermiyor. ben burada insanlarımıza seslenmek istiyorum,tıp doktoru olmayan ve insan bedenine hakim olmayan birine nasıl inanıyorsunuz.şimdi size tıp hakkında hiçbir şey bilmediğini ispatlayayım: bakın şöyle bir yazı paylaşmış, Resim açılmazsa diye yaziyi da yayınlıyorum 
diyor ki, bir yoğun bakım hemşiresi ile tanıştım insanların ölümü hakkında soru sordum. yahu! sağlık meslek lisesi öğrencisi dahi yoğun bakımda staj yapar, kadın daha hayatında yoğun bakım hastası görmemiş, hemşireden malumat alıyor düşünebiliyor musunuz? 
şimdi siz bir yakınınıza bir şey olsa beyin kanaması,mide kanaması,ağır yaralanma,idrardan kan gelme,böbrek yetmezliği ya da başka bir şey, bu kadına mı götürürsünüz,hastaneye mi?o zaman neye inandığınızı bir sorgulayın.
gelelim ikinci bir paylaşıma; ensefalitli bir vakayı paylaşıp, bakın bu aşısızlıktan değil ensefalitten olmuş ve “hiçbir tedavi verilmeksizin “ düzelmiş diyor. şu adreslerde kendi paylaşımında nasıl eksik bilgi verdiğinin ingilizce bilenler için ispatını koyayım https://hizliresim.com/lqva1bhttps://hizliresim.com/v9bjyr burada görüldüğü üzere ensefalitteki bu kasılma yüksek doz kortizon ve plazma (kan) değişimi ile tedavi edildikten sonra kısa süreli bir kasılma olmuş ve kendiliğinden geçmiş deniyor. ama güya tedavileri reddediyor ya, külliyen tedavisiz geçmiş gibi lanse ediyor, bunu yorumlara kendisine defalarca yazdılar düzeltme yapmak yerine anında yorumu sildi. O ancak ingilizce bilmeyen, mesleğini dahi sogulamayan kişileri inandırabilir neymiş ensefalit tedavisiz geçmiş?? önce paylaştığı metni okumalı 

bu kişinin, genel tıp nosyonunun hiç olmadığını bir hekim sayfasından hemen anlayabilir ama tıbbi bilgisi olmayan anlayamayabilir. 
örneğin aşıyı reddediyor ya, bilirsiniz evde birisi hepatit b olduysa diğer ev halkına bulaştırmamak için ev halkı aşılanır, sayfasında birisi bunu sormuş, babasında hepatit b olan bebeği nasıl koruyalım diye, tabii ki cevap yok. 
sorarım size peki nasıl koruyacaksınız? 
ben cevap vereyim günümüzde hepatit b bulaşmasını önlemek için kullanılan yöntem aşıdır. hepatit b ne yapar merak ediyorsanız googledan okuyun.

diğer örnek; doğuştan tiroid bezi olmayarak (agenezi) doğan bebekler vardır. ömür boyu tiroid hormon replasmanı alması gerekir, bir kişi kendisine bunu sormuş, demiş ki”ömür boyu kullandığın bir ilaç seni tedavi edemez, etseydi bir süre sonra iyileşirdin...” yahu, tiroid bezi yok yani organı yok, bunun tedavisi dışarıdan hormonu vermektir, gün gibi aşikar.. (haşa) tiroid bezi yeniden yaratılamayacağına göre dışarıdan hormon takviyesi gerekecek.

bir diğeri demiş ki böbrek nakli olan yakınım var, ömür boyu ilaç kullanacak o da mı kullanmasın? yahu ona da kullanmasın diyor.
bu cinayet değil de nedir? 
nakil olarak alınan böbreği vücudun dışarı atmaması için kullanılan ilaçlar var, onu kullanmazsa böbrek bir süre sonra vücut tarafından yabancı cisim sanılarak çalışmaz hale getirilir. ama onlara sorsan kan naklini bile reddediyorlar , böbrek nakli olacağınıza ölün, karakteriniz değişiyor, helal değil diyebilirler..

aklım bunca bilgisizliği ve bilgisizliğe olan itimadı almıyor. sayfayı her okuyan amerika’yı yeniden keşfetmiş gibi ne kadar doğru ne kadar doğru demiş. öncelikle bu bilgiler ne kadar doğru bi ona bakmanızı öneririm. 
bu şuna benziyor, benim arabam bozulsa tamirci gerekse, ama bizim apartmanda bir halı yıkamacı olsa ve dese ki, şurası tıkanmıştır, benzini kirlidir, aman benzini iyi filtrele vs. ben de desem ki, sen hiç araba tamir ettin mi?” yooo “dese , “daha kaputu açıp içine bile bakmadım” o halı yıkamacının talimatını mı uygularsınız yoksa bir tamirciye mi götürürsünüz? karar sizin.. daha yoğun bakımda hastaların nasıl can verdiğini hemşireden öğrenen birinin bilgisine mi, acil durumda müdahale eden , gerektiğinde ameliyat yapan, sorumluluk alan tıp doktorlarına mı itimat edersiniz??

11 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Onune gelen sağlık bakanı kesiliyor ona bakılırsa dünya komple zarar uzaya gıdelım Cevrıye yine noktayı koydu :D

(1,379 puan) tarafından
Tesekkur edıyorum Buse hanım
-Reklam-
+1 oy
(6,136 puan) tarafından

Aşıların hayvansal katkıda olduğuna inanırım bazıları ay ışığında kurt adama dönüşüyor bazıları da ay ışığı çıkmadan isiracak yer arıyor :getlost:

(1,379 puan) tarafından
Güzel tabirdş
0 oy
(2,484 puan) tarafından
Bizim milletimiz harbiden sıyırmış ulen o kadar okumuşlar bi yerlere gelmişler ve hepsi aynı şeyi söyluyo aşı olun diye.

Icindeki maddelere bisey diyemem cunku saglik acisindan gerekli olan seyler

Hadi sen yaptirmiyosun , ilacı kullanmıyosun ne diye insanlarin beynini doldurup vebal alıyosun ki 

Allah akıl fikir versin sonumuz kötü gerçekten
(1,379 puan) tarafından
Sahsen aşısı olmayan bırı ile cocugumu aynı krese vermek istemem ve suan bıldıgım duyduğum kadarıyla kreslerde bile aşı kartı istenmeye basladı
0 oy
(2,266 puan) tarafından
Onu geçtimde niye uyarı veriyorlar  burada açıklama paylaşmışsın Allah akıl  fikir versin zaten aklı biraz mantıgı olan insan böyle saçma sapan şeylere de inanmaz kendiliginden geçmez hastalık tedavi gerekir
(1,379 puan) tarafından
Seninle insanlar aynı fikirde degılse verıo canım bence bu ası olmayan insanlarda ki bır hastalık saygı duyamama
0 oy
(1,232 puan) tarafından
Instagram'da öyle birisini bulamadim bende karşıyım böyle doktor vs olmadan akıl verenlere.Birde şimdi normal doğum için insanları ölüme.kadar sürükleyen bir kesim var Instagram'da Bunu yapanlar doktor vshemsire vs değil .hikayeler paylaşılıyor sezeryan kotuleeeniyor falan .oHikauelere uyup birisi. 42ye kadar doktor cagirmasina rağmen gitmedi bekledi sonuç ne oldu bebek kuveze girdi kendinde sorun.oldu hem sezeryan hem.baska.bir ameliyat oldu.Ben sezeryan oldum mecburen bir tanesi bana diyor ki normal doğum olmadan anne olduğunu anlayamazsın onları takip ediyormuş .
(1,379 puan) tarafından
Ahahahaa anne oldugunu anlayamazmson deseydin ya canım sen bu beyinle normal de olsa anlamazsın
0 oy
(581 puan) tarafından
Kesinlikle çok güzel anlatmissin herkes ayni fikirde olmayabilir uyarı vermek yanlis. Şahsen bende bebeğimi aşısı tam olmayan çocuklarla ayni ortama koymam koymak da istemem. Herkes doktor kesilmiş basımıza. 4\4luk insandik bizde bi aşımız da domuz dna'sı var diye sorun yapiyoruz. Allah korusun bebeme aşı yaptırıp başına bi hastalık gelse derim hic olmazsa yaptimds geldi. Peki yaptirmadan gelse onun yükü vicdan azabı asla kaldiramam. Ülkemize yeni yeni giriş yapan o kadar çok hastalık varki yabancı ülkelerden geliyorlar. Bunlara az da olsa dur demek icin aşı şart 
(1,379 puan) tarafından
Yakında zaten aşısı olmayanlar alınmayacak canım
(581 puan) tarafından
Insallah yaa
0 oy
(2,181 puan) tarafından
ben kalp kapakciginda kireclenme ve delik olan bi hastaydim yillarca her ay asi oldum tonlarca ilac kullandim eger kullanmasaydim herhangi bi atak durumunda su anda hayatta degildim.. simdi hangi anne baba evladinin kalbinde sorun var su ilaclari yaptir dediginde hayir olmaz helal degil diyebilir? cok sukur sapasaglamim ve oglumu bekliyorum Rabbim kimsenin basina kaldiramayacagi yuk vermesin hele ki evlatlari yuzunden.. bu zihniyet bizzat cinayettir.. ablam ve abim zamaninda menenjit asilarini vurulmamis olsalardi su an ya engelli ya da ölu olacaklardi surda hepimiz anneyiz soylesenize hanginizin ici alir boyle bi durumu?  
(1,379 puan) tarafından
Ne kadar cok örnek yaşamışsınız cok gecmıs olsun
(2,181 puan) tarafından
inan 4 kardesiz dordumuz de saglik sorunlari gecirdik eger annemler boyle bi zihniyette olsalardi hic cocuklari yoktu su an
(1,379 puan) tarafından
Allah onlardan razı olsun
(2,181 puan) tarafından
aminn soyle dusunenlere de akil fikir versin...
0 oy
(1,635 puan) tarafından

Bu kadının bi kaç yazısını okudum o kadar boş şeyler ki artık adını gördüğümde ahmak kadının yazısı ne okuyacağım ya diye direk geçiyorum. Yani bence bu kadın bizim türklerin içine sızmış ve geleceğimizin sağlığını tehdit eden bi ajan. Duygularıma tercüman olmuşsun ellerine sağlık. Bizim insanımız biraz daha uyanık olsa keşke :angry:

0 oy
(3,798 puan) tarafından
Daha gecen gun haberlerde dinledim amerikada kızamık aşısı olmayan çocuklar resmi yerlere okulda dahil alınmıyor ve kızamık sebebiyle cocuk ölümleri tekrar artmaya başlamış anlamıyorum bu aşı yaptirmama havasi nereen türedı bile bile lades diyolar allah akıl fikir versin
0 oy
(3,151 puan) tarafından
Bende inceledim sayfasini suan ama yazdiklari cok celiskili ve kafa karistirici geldi bana. Misal cocuklarin moda ikonu gibi giydirilmesine karsi cikmis cocuklar cocuktur oynar, pislenir, duser kalkar susleyip puslemeyin vs. Burda bi nevi hakli gorunuyor aslinda baska bi yazida da 2li 3lu testleri yaptiran bir anneye bebegin down sendromu oldugunu soylemisler ve esi cevresi gebeligi sonlandir diye baski yapmis ve bebegi aldirmis bebek saglikliymis kadin pisman olmus ama gecti tabi bu tur testler psikoloji bozuyor yaptirmayin diyor. Bir yazisinda hakli gibi derken baska bir yazida ne alaka atip tutmus dedim amaci neyse artik..
0 oy
tarafından
Bu kadın gerçekten yeterliliği olmayan biri ise bu kadar bı işlere nasıl karışıyor.sagol canım .vallahi herşey bı kafa karışıklığı içersinde insan ne yapacağını sasiriyo.sagol paylaşımın icin

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,191 göst.
12 Haziran 2019 Diğer kategorisinde Esmerim (244 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 575 göst.
5 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Berf (6,360 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 326 göst.
7 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde ozlem4141 (215 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,024 göst.
18 Ocak 2023 Aile kategorisinde Bir erkek annesi (584 puan) tarafından soruldu

377,380 soru

11,293,270 cevap

34,711 kullanıcı

...