0 oy
608 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Az evvel markete gittik, fazla bisey almiycam dedim esime yagim sekerim kurubaklagillerim bitti onlari aldim, ek olarak sut irmik kasar peyniri almisimdir 100'ü gecdi her markete gittiğimde üzülüp öyle geliyorum :( eskiden bu kadar parayi tutmazdim simdi herseye canim cekiyo sadece bakip birakiyom almiyom bide alsam hepten cikamiycaz isin icinden, karnim burnumda sinirlerim bozuldu detarjanlara bakamadim inanki. 

Bide kiramiz 450ydi 700 oldu bu ay 700 vercez 750 kredi borcumuz var ek borclarimiz sağa sola 50 tl bile artmiyo esimin maasindan bilezigimi bozdurdumda onun parasini kullaniyoz  evladim olcak nolcak bilmiyom psikoljim bozulduuu iyice. 

kusura bakmayin cok doldum önümü goremiyom sanki hevesim yok hiç .

4 Cevaplar

0 oy
(52 puan) tarafından

Bnm esim bn hamileligimin ilk ogrendim 2 hafta sonra isten cıkarıldı tam 4 ay işsiz kaldı dusun borclarimiz birikti arayan arayana evkura filan borcum var ve boyle daha bi kac yere icraya gondermek istese gonderecek yerler yani evde bakliyat hersey bitiyo alisveris yapmak lzm ailem mutfak alisverisimi yapti is ariyoruz bulamiyoruz duaun hem hormonlardan dolayi zaten duygusallik var hem esim issiz borclar birikti hergun biri ariyo evinde bakliyatin bitiyo bisey yapamiyosun cok sukur sonradan esimin bi tanıdıgi esimi belediyede ise koydu son bilezigim vardi onuda onun icin bozdumadam 5 bin istedi ise koymak icin simdi esim aylik 2 bin maas aliyo ve calisma saatleri cok guzel isten 3.5 gibi cikiyo asıl meslegi kuaforluk zaten gidiyo bi dukkanda gece 9 a kadar calisiyo ne kazanirsa yarı yarıya alıp geliyo eaim 3 aydır ise girmis ama inanirmisin ustumuzde kesinlikle para kalmıyo gecen ay allah sahidim sadece 5 tl maastan artti dusun kac aydır pazar alisverisi bile yapamiyorum simdide bebek besigi filan aldik onlarin taksitleri var yine evkur filan gibi kac yerin taksiti var ustumuzde hic para kalmiyo ama cok sukur huzurumuz yerinde esim issiz kaldigi donemler sadace cok agliyodum strese giriyodum borcumuz icin ariyolardi odeyemiyoduk evde bakliyat hersey bitiyodu alamiyoduk biz bu kıs boyuda sıkıntı cekeriz ama allahın izniyle yaza dogru toparlariz bu arada dogumuma da 25 gunum var daha bebis geliyo eakiden ustumuzde harclik olmasa idare ediyoduk ama simdi mecbur olacak o bebek yani bi hastalansa ilacidir pisik kremidir felan filan iste yani hic bos yere sinirlerini bozma her zaman dusun beterin beteri varfir bn agladigim zaman esim diyodu sukret evimiz bizim oda kira olsaydi ne yapacaktik issiz kaldigi donemde gidiyodu kuafore ama gunluk kazancı bazen hic olmuyodu bazen 5 tl bazen 10 tl filan oyle buyuk bisey kazanmiyo ama el harcligi iste ha mesela bn bebegime hic kıyafet bile alamadim onun icinde oturup aglamisligim var hamileyim ama bi gune bi gun gidip bebek magazasini gezip istedigim biseyi alamadim ama k.validem herseyini aldi suan bayagi kiyafetimiz herseyimiz var ama ben gidip alamadim hic hevesle insan gidip almak istiyo ama olmadi mi olmuyo yeterki bebegim saglikli olsun baska bisey istemiyorum asıl bnm yazım bayagı uzun oldu :)

-Reklam-
0 oy
(817 puan) tarafından

Allah yardımcımız olsun canım. Ben de öyle hamileyken boğazım durmazdı eşime demeye utanırdım artık emziriken de durum değişmiyor ne yazık ki hem süt olsun diye hem de tatlıya aşırı düştüğümden durmuyo boğazım . Bir aydır tahin pekmeze taktım kafayı allahım nasıl canım istiyor bilemezsin  ama pahalı artık dedim eşime yeter almayalım bütün maaşı ona gömecez diye :)

0 oy
(1,949 puan) tarafından

Sizin ev sahibi gavur mu? 450 den 700 e çıkılır mı be? 

(103 puan) tarafından
Aynen o kadar artar mı bi kira en fazla 100 lira artar
(1,949 puan) tarafından
100 bile çok bizim senemiz doldu bu sene 50 konuldu üstüne o bile çok yani 30 ideal evi üstümüze almıyoruz ya
(103 puan) tarafından
Burda öyle en fazla 100 lira onda 2 yıl falan oturrsan o kadar
(1,350 puan) tarafından
Ev sahipleri her sene sadece 50 tl yukseltebilir . Karsi cikin bu duruma artik evden atma v.s de yok. Hakkinzi arayin bu kadar zam yapamazzz
(103 puan) tarafından
Ben kirada oturmuyrm canm ama arkadaşın yerinde olsam kabul etmezdim en fazla kiraya yüzde onluk bi artış yapabilir yasalara göre çevremdekilerden biliyorum
0 oy
(1,350 puan) tarafından

Canim seni anliyorum bizde nerdeyse iki senelik evlihiz esim evlendikten 3 ay sonra isleri bozuldu kuzeniyle ortak dukkanlari vardi isi birakti baya kotu oldu esim morali bozuldu arabayla kaza yapti ustune 5 6 bin araba masrafi cikti ki biz hala dugunden kalan borclari oduyodk. Neyse sonra esim baska is buldu yavas yavas odjyoruz borclari o zaman kiradaydik 550 ye. Kredi vardi 400 e digalfaz fatura derken elde kalmiyodu. Simdi kendi evimize gectik 30 bin tadilat tuttu tabi esim krediyle yapti bunlari. Simdi kendi evimize gectik ama suan 1300 tl kredi iduyoruz arabimizi saattik e faturalar falan derken elde bisey kalmiyo. Istedgmz biseyi alamiyoruz kafamza gore he Allah yukarda esim birgun ac acikta birakmadi beni. Borc biter allah saglik versin cumlemize..

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 379 göst.
29 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Elifcik010101 (407 puan) tarafından soruldu
+1 oy
25 cevap 537 göst.
8 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Elvinimm21 (1,264 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 585 göst.
4 Ağustos 2019 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (6,811 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 142 göst.
4 Ocak 2023 Aile kategorisinde mugetoprak.38 (137 puan) tarafından soruldu

377,936 soru

11,312,414 cevap

34,745 kullanıcı

...