0 oy
491 göst.
Aile kategorisinde (772 puan) tarafından
Kızlar oğlum 9 aylık 10. Ayımıza yeni girdik kendisi biraz tosun paşadır gece gündüz demeden emip duruyo yapışık gibiyiz :) aklımda 2. Çocuk var ama emin olamıyorum acaba nasıl olur ne yaparım altından kalkabilirmiyim yaş olmuş 30 ben karar verip yapana kadar kaç olur acaba aranızda iki çocuğu arasında az zaman olup doğurup bakan varmı tecrübelerini paylaşabilirler mi hamilelikleri nasıl geçti çocukların davranışları nasıl fln. İkisine birden yetebiliyomusunuz. Kafamda deli sorular bir sürü bir sürü. sanırım biraz yüreklenmeye ihtiyacım var bilemedim ya :) 

6 Cevaplar

0 oy
(10,411 puan) tarafından
Canım 2.si kolay bakabilirsin ama 3.sü cesaret ister ben 3.yü yaptım şimdi 23 günlük çok zorlanıyorum
(10,411 puan) tarafından
Benimkiler ise 7  5  ve 23 günlük
(1,567 puan) tarafından
Kizlar bu 7 5 ve 12  7 aylik mi :O
(256 puan) tarafından
Hayir cnm yaslari sayili olanlar yaslari
(1,567 puan) tarafından
Ay bende aylik zannettim gozumde canlandirdimda bian :D
(772 puan) tarafından
Ne güzel yaaa ben 30 oldum daha yolun başındayım :)))
-Reklam-
0 oy
tarafından

Simdi olsa aralarinda bir bucuk iki yas olacak zor gibi. Benimkilerin aralarinda dort yas var. Oglum benden bagizsizlandiginda ikinci cocuk kararını alfik. Yasiniz cok degil. Eger iki cocuk fikriniz varsa biraz ara vermek daha iyi bence.:)

(772 puan) tarafından
3 çocuk fln düşünüyorum canım şeyden korkuyorum yani birini büyütüyosun sonra tekrar başa dönüyosun o arada  rahatlığa alışıosun biraz bu beni korkutmuyo diil
tarafından
Büyütmek kolay olur canim ben ilk cocuk hemen buyuk rolu almasini istemedim
(772 puan) tarafından
Yani ewet oda var tabi  onu düşünmemiştim
tarafından
Ister istemez ilk cocuga sorumluluk veriliyor. Ikincinin bebek onun buyuk olmasi veya sen abisin ablasin bunu yapman lazim seklinde bir yuk yukleniyor. :)
(772 puan) tarafından
Araları çok olursa daha çok yük binmezmiki abi rolündeki oğluma oda war yani
0 oy
tarafından
Ben 25 yaşındayım iki buçuk yaşında bir birde 7 günlük bir kızım var elbette ki zor olacak dünya da en zor büyüyen canlı insan benim tek korkum endişem büyük kızımın küçüğe büyük zararlar vermesi ha birde bi pişmanlığım var büyük kızımı keşke tuvalete alıştırıp öyle küçüğü yapsaymışım diyorum o yüzden sana tavsiyem en az üç yaşı beklemen 
(772 puan) tarafından
Diğer çocuklarla bir araya geldiğimizde diğer çocuklar anneleri babaları başka çocuk sewdiklerinde hemen kıskançlık belirtileri gösteriyo ama bizimkinde şimdilik öle bişi yok tabi ilerde ne olur bilemiyorum.
tarafından
Daha bilmiyorda ondan canım aklı yettikçe senin ilgini öğrendikçe ondada kıskançlık başlar o allah 'ın emri çünkü:) benim büyük kız çıldırıyor helede annem babam sevsin bebeği ağlama krizine falan giriyor hemen biran önce olsun diyorsan yürüsün bebeğin hemen yap bitane daha ama tam ceserat edemiyorsan da dediğim gibi yapmak için iki buçuk yaşi bekle doguyum ediyim diyene kadar üç olmuş geçmiş olur tuvalet alışkanlığı kazanmış olur kendini iyi kötü oyalar idare eder
(772 puan) tarafından
Diğer bahsettiğim bebeklerde bizimkiyle aynı aralarında gün farkı var :)) şimdilik iyi gidioz umarım kıskanç olmaz ben gibi :)
tarafından
Hee anladım cankm hayırlısı olsun ya varsa niyetin madem yap kurtul öyleydi böyleydi düşünme yaşa gitsin:D
(772 puan) tarafından
Aslında düşünmeden yaşamayı sewerim ama onu ilkinde yaptım bi kere o yüzden şimdi iyi düşünim diyorum :)))
0 oy
tarafından
Oğlum 4 aylıkken hamile kaldım şimdi oğlum 1 yaşına girecek bende temmuz da doğum yapıcam aralarında 13 ay olacak bakalım ne yapıcaz 
(772 puan) tarafından
Benim eşim şuan hwm çocuk hem telefonda oyun fln oynuo aslına bakarsan iki çocukla ilgilenio gibi bazen tlfla ilgilenmesine sinir oluyorum sırf 2. Çocuğu sen şu tlfna bakamayasın die yapasım gelio diorum oda gülüyo :)
tarafından
Yardım ediyorsa sana ikinciyi de yap işte beraber büyüsün ler
(772 puan) tarafından
İttir kaktır yardım edio sanırım tez vakitte yaparım :)
tarafından
Yardım etsin yani bi zahmet yaparken iyi bakarken zor gelmesin ona da baba yani sonuçta kolay değil baba olmak
(772 puan) tarafından
Aynen canımm ya
0 oy
(7,402 puan) tarafından
Canim benim tecrubem yok ama madem 3cocuk istiyosun ikisi arası az olursa senin icin daha iyi olur diye düşünüyorum. Bende 29yasindayim. Ilk Bebeğimi sezeyanla doğurdum kaybettim. 4ay sonra geri isteyerek hamile kaldim. Suan 35 haftayix cok sukur. Iki sezeryan arasi cok kisa olduğu icin diger cocuga enaz 2yil beklemem lazim. Yasim geciyor. Bende 3cocuk planliyordum. Kafamda deli sorular anlican :)) Oyüzden senin dusuncen cok mantıklı. Hemen hamile kalsan 19ay olacak aralari gayet iyi. Bide hemen kalmadigini düşün.:) bazen istedigimiz gibi olmuyor firsat varken degerlendirmek lazim. Hem arası cok daha az olup büyüten bir suru anne var. Rabbim yardim eder cnm.
(772 puan) tarafından
Canım senin adına hem üzüldüm hemde sewindim Allah sağsalim kucağına alıp büyütebilmeyi nasip etsin. Benim ilki mecburen sezeryan oldu çocuk doğmayınca zamanı geçiyo die ve 2. De de senin yaşadığın gibi bi aksilik yaşayabilirim ve benimde 2. Sezeryan olacağı için beklemek zorunda kalabilirim ve bu benim hiç aklıma gelmemişti yani. Yapmaya karar verince bi ay sonra fln yapmayı düşünüom yada bi daha ekime fln. Allah yardım eder yani seninde dediğin gibi :)
(7,402 puan) tarafından
Amin canim Allah razı olsun. Senin hakkindada en hayirlisi ne ise o olsun canim. Tez zamanda hayırlı gebelikler nasip etsin mevlam.☺
0 oy
(147 puan) tarafından
Canım ben ılk cocugumdan hemen sonra kızım 6 aylıkken isteyerek hamile kaldım , oglum oldu ikiz gibi bazı yerlerde zorlandım ama iyi ki dogurmusum dedim birbirlerini hiç kıskanmadılar nereye gıtseler bersber oynasalar beraber , yeseler içseler hep beraber hatta oglumu çişe alıstırırken sagolsun 4 yasındakı kızım cok yardımcı oldu bana oglum 3 yasında ve 12 gun once dogum yaptım 3.cocugumu suan bebek gazlı oldugu için zorlanı yurum ama eminim ki birkac ay sürecektir sonra rahat edecegim ogluma kızıma ogrettiğim şeykeri 3.cocuguma abısı ve ablası ogretecek arka arkaya yapmak en mantıklısı diye düşünüyorum 4.ne zaman yapsam diye kafamdan geçiriyorum çünkü kızıma da bir can olsun istiyorum 
(772 puan) tarafından
Ne güzel ya Allah bağışlasın canım öyle güzel yazmışsınki hemen yapasım geldi :)) okadar zor olsa 4. Yü düşünmezdin dimi ama :)
(772 puan) tarafından
Bu arada emzirme konusunu nasıl yaptın canım yani birine hamileyken diğerini emzirebildin mi
tarafından
Hey maşallah sana canım gıpta ederek okudum gerçekten:) ben şuan o kadar korku içindeyim ki iki çocuğu nasıl idare edicem evin işine nasıl bakıcam küçüğü büyükten nasıl koruyacam büyük daha tuvalete alışmadı bir türlü alıştıramıyorum neler neler denedim olmuyor şimdi kardeş geldi temelli huylar değişti falan ne yapicam bilmiyorum ya
(147 puan) tarafından
Düzene koyuyor insan işini aşını temizliğini herşeyini , cocuklarını da ıhmal etmiyorsun ilk bebegimde emziremedim 2 ay anca emzirebildim hatta emziremedim yani sıkıntı stresten kesildi dedim emzirmiyorum madem dedim dogurayım maasallah süphanallah dogurup dogurup duruyorum :))) bide dogumlarım degilde gebeliklerim cok sıkıntılı geçiyor hep kanamalı felan dogumda zor oluyor da ama bebeği aldıgım zaman unutuyorum acıyı felan :) ... Valla gençken dogurun arka arkaya yas ilerledikçe zorlanır diye düşünüyorum mesela ben 28 yasındayım 3 cocuk annesiyim :))
tarafından
Bende 25 yaşında iki çocuk annesi oldum ınşallah dediğin gibi olur her şey duzene girer güzel güzel büyüturuz bebisleri:)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 229 göst.
20 Ağustos 2021 Aile kategorisinde Eylülünannesi (699 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 71 göst.
16 Mart 2024 Diğer kategorisinde Pamira (910 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 69 göst.
0 oy
12 cevap 475 göst.

377,278 soru

11,290,458 cevap

34,704 kullanıcı

...