0 oy
3,686 göst.
Diğer kategorisinde (144 puan) tarafından

Slm kızlar 39+3 olduk ama hala tık yok dördüncü doğum olmasına rağmen hiç bir belirti yok kız kardeşim doğum için geldi ama hafta sonu gitmesi lazım o gitmeden doğurmak istiyorum ve suni sancı almak istemiyorum. Doğal yollardan doğumu başlatmak için ne yapabilirim bide meryem ana otunu ne zaman kullanıcaz açılma başlayınca mı? Hiç açılma olmadan suya koysam faydası olur mu? açılmanın başladığını nasıl anlicam ben :ermm: bu arada yürüyüş merdiven pilates topunda zıplama kegel egzersizi yapıyorum bitkisel olarak yapabileceğim bişey var mı? 

5 Cevaplar

0 oy
(1,949 puan) tarafından
41.haftaya kadar yolu var ki
(144 puan) tarafından
Biliyorum canım küçük kızımı 42+3 de oğlumu 41+4 de doğurdum ama kardesim sehir dışında okuyo o gitmeden doğsun istiyorum bide geçen hafta 3800 gramdı doğuma kadar dördü geçer dedi doktor nasıl dogurcam ben onu daha fazla büyümeden çıksın :)))
-Reklam-
0 oy
(246 puan) tarafından
Allah ne zaman nasip ederse o zaman doğum olur ne yaparsak yapalım. Tabii ki yine de doğum kolay olsun başlasın diye yapılabilecek şeyler var. Ama takılmayın bence o kadar ablanızın olup olmamasına önemli olan sağlıkla vaktinde kucağına alabilmek üzülmeyin diye diyorum. Korunmasız ilişki,sıcak duş,yürüyüş yapmak,çömelme kalkma hareketi,hurma yemek,adaçayı veya ahududu yaprağı çayı ayrı ayrı tabii içmek, merdiven inip çıkmak, karnınıza çörek otu yağı sürebilirsiniz, yerleri çömelip elinizle silebilirsiniz vs aklıma bunlar geldi. Tabii ki hepsini bir anda yapmayın ama bunlar tetikleyebilir. Göğüs ucu masajı da doğumu tetikler fakat yine de siz fazla yormayın kendinizi ve başlasın diye kafanıza takmayın. Akışına bırakın biraz da.
(246 puan) tarafından
Meryem ana otu sembolik bir şeydir doğuma bir tesiri olmaz. Sadece suya koyunca açıldığı için anne de açıldığını düşünerek motive olur.
(144 puan) tarafından
Ahududu yapragi ve çörekotu yağı hariç hepsini yapıyorum:) kardeşim gitmeden görsün istiyorum ama ondan önemlisi geçen hafta 3800 gramdı doğuma kadar dördü geçer dedi doktor ve henüz hiç açılmam yok normal olacak o kadar büyük bebeği nasıl dogurcam onu düşünüyorum daha fazla büyümeden doğsun istiyorum. Bide ben spiralle hamile kaldım doğumda çıkacak spiral onun stresi de var uykularım kaciyo doğumda bişey olacak diye çok korkuyorum bir an önce bebeğimi kucağıma alıp bu düşüncelerden kabuslardan kurtulmak istiyorum
(246 puan) tarafından
Stres ve korku doğumu geciktirir. Önemli olan bebek ile çatının uyumudur kimisi rahatlıkla 5 kilo doğurur kimisi 3 kiloyu zor doğurur. Ayrıyetten kilo ölçümünde hata payı da var. Kendinizi strese sokmayın gevşeyin biraz pozitif düşünün kafanızı dağıtın hayırlısıyla doğum başlar inşAllah.
0 oy
tarafından
hurma yeyin bol bol 
tarafından
bundan sonra dkkatli olun bari cok ypranrsnz yoksa
(144 puan) tarafından
Kısmetse bu sefer tüpleri bağlatcam başka türlü korunamıyorum
tarafından
sizin blcegnz is  tabiki masallah 4 de yeter
(144 puan) tarafından
Bize kalsa iki bile yeterdi canım ama ikinciye hapla üçüncüye eşim korunurken buna da spiralle hamile kaldım. Allah isteyince her türlü veriyor ben de aldırmayı hiç düşünmedim. Ama artık yeter daha fazlasını ne maddi ne manevi olarak kaldıramam :) Rabbim isteyenlere versin
tarafından
haklisin bu devrde cok zor
0 oy
(8,082 puan) tarafından
Adacayı ahu dudu yapragı cayı 11 hurma çayı yapıp ıcebılırsın 
(144 puan) tarafından
Adaçayı içiyorum ahududu yaprağı çayını yeni duydum denicem teşekkür ederim canım :)
0 oy
(2,564 puan) tarafından
CNM şancı başlayınca kayıyorsun ben 2 Dogumum da da kullan madım 10 cm le doğurdum kesiksiz dijişşiz

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 2,675 göst.
26 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Alita (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 646 göst.
0 oy
4 cevap 81 göst.
0 oy
5 cevap 87 göst.
31 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Ilosemins (124 puan) tarafından soruldu

374,649 soru

11,206,193 cevap

34,507 kullanıcı

...