0 oy
1,103 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,379 puan) tarafından

image

Tetanoz vakası, Amerika Birleşik Devletleri’nin Oregon eyaletinde 2017 yılında, 30 yıllık aranın ardından görülmüştü.

Oregon’da doğduğundan beri hiç aşı olmayan 6 yaşında bir çocuk, 2017’de ailesinin çiftliğinde oynarken alnını kesti. Yara evde temizlendi ve dikildi. Altı gün sonra aile çocuğu hastaneye götürdü. Doktorlar çocuğu tedavi etmeye başladılar. Çocuğun rahatsızlığı toprakta bulunan bakteriyel sporların neden olduğu ağrılı ve hatta ölüm riski taşıyan tetanozdu.

Portland’daki OHSU Doernbecher Çocuk Hastanesi’nde pediatrik enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan Dr. Judith Guzman-Cottrill, karanlık bir odada sedasyon (sakinleştiricili tedavi) yapan çocuğun tedavisiyle ilgilendi. Bu süreçte çocuk, tetanozun yol açtığı saldırgan spazmları durdurması için ilaçlar kullanmasına rağmen, yanında bulunan bir kişi normal bir sesle bile konuşsa, tüm vücudu geriliyordu.

Guzman-Cottrill ve ekip arkadaşları, bu hafta çevrimiçi bir dergi olan Morbidity and Mortality Weekly Report’ta (Hastalık ve Ölüm Oranı Haftalık Raporu) çocuğun durumunu açıkladı. Raporda, çocuğun, hastanede 47 gün yoğun bakımda olmak üzere 54 gün geçirdiği yazıyor. Çocuğun, hastaneye girdikten 50 gün sonra yardım alarak 20 feet yürüyebildiği ve hastaneden ayrıldıktan sonra, 17 gün rehabilitasyon tesisinde tedavisine devam ettiği açıklandı.

Rapordaki dikkat çekici bir ayrıntı ise, ebeveynlerinin hiçbir aşı yaptırmadığı çocuklarının bu tedavilerden sonraki hastane bakım faturası 811 bin 929 dolara ulaşmasıydı (hava ambulansının maliyetini, rehabilitasyon tesisinde kalmayı ve gerekli bakım hizmetini içermiyor).

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
İste insanlar dha asilsra karsi. Ve bu aralar cok sk.soruluyo kar ar sizim diyo burda dha ck kafa karsiyo yaptrmiycksan kmse fikrini degistiremiycekse sormada dmi. 
(1,379 puan) tarafından
Ben asla yaptırmayın diyene karsıyım canim sen kim oluon da asla yaptırmayın dıosun evet herseyin zararı var suan yediğimiz bardak mısırda bile gdo lu ama göz önüne alınan  kar zarar oranı
tarafından
Anlatamiyosun ki kmisi ckiyo diyo ben almayada otruyrm doktorm hic bahsetmedi. E burasi turkiye. Burda var bahsediliyo. Yk doktorlr igne konsnda cok israrci ay bi suru sey. Yaptrmayan yaptrmasn o zman. Soruyolr cevap begenmiyolr biz napalm.
-Reklam-
0 oy
tarafından
ne kadar gerekli bilgi paylasmissin canim hala asi yaptirmayalim istemiyorum dusunmuyirum diyenler var belki ornek olur
(1,379 puan) tarafından
İnşallah canım bu sıra bunlar artmjs durumda arkadasımın cocugu da zehirli ishal oldu prematüre dogdu ıcın ası yaptırmamıslar kresten bulasmıs yatıo hastane de
0 oy
tarafından
0 oy
(224 puan) tarafından
Internetten Aldığını bilgiyi direk buraya kopyala yapıştır yapmadan önce keşke bu vakayı biraz araştırsanız tetanozdan dolayı olmadığını anlarsınız
(1,379 puan) tarafından
Vakayı gidip yerinde inceleme sansım olmadıgına gore malesef kusura bakmayın arastıramadım bilim sitesinden copy paste ile yetındım tetanoz da da ani ve istemsiz kas kasılmaları (en sık midede), bütün vücutta görülmektedir resimde oldugu gibi iyi gunler hoscakaln

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 146 göst.
26 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hicrannn (1,054 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 449 göst.
9 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 498 göst.
29 Ağustos 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 49 göst.
30 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zeynepagd (325 puan) tarafından soruldu

374,695 soru

11,207,886 cevap

34,512 kullanıcı

...