0 oy
436 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,151 puan) tarafından
Sebzeli mercimek çorbası yapacam da rendelesem olur mu havucu patatesi falan blender yok bende çünkü

9 Cevaplar

0 oy
(90 puan) tarafından
Rendele sonra bütün çorbayı süzgeçten geçir canım elinle eze eze. Annem çocukken öyle yapardı daha güzel olurdu valla :)
(1,151 puan) tarafından
Çok Teşekkür Ederim
-Reklam-
0 oy
tarafından

Olur canm hepsini gene aynı düdüklü de kaynatıp ondan sonra bı kap koy altına ustunede rende köy yuvarlak demir rendeler var ya ondan sonra çorbayı içine dök. Tüm o sebzeler rendenin üstünde kalsın elinle eze eze alt tarafa çorbanın tamamına akmasını sağlar. Sonra geri düdüklüye kor kaynatıp ozlestirirsin. :) 

0 oy
(1,865 puan) tarafından
Bizim evde de yoktu eskiden annem süzgeç ya da kefirin üzerine dökerdi poşetleri üzerinden kepçeyle gezdirerek ezerdi. Dileklerde süzgeç ya da kefirin altından başka kaba akardı. Sanki maiden geçmiş olurdu kivami
0 oy
tarafından

Olur tabi cnm benim sen çiğ den rendeliyim diyorsun anladığım kadarıyla pişince kolay okur diye ki bende öyle yapıyorum :)

(1,151 puan) tarafından
Evet çiğken rendelesek diyorum
tarafından
Olur tabiki cnm
0 oy
(1,379 puan) tarafından
Küçük Kuçuk doğra duduklu ye at 30 dakka kaynat sonra patates ezicin varsa üstünden bastır yada manuel Çırpıcı ile çırpın sonra da suzguden  geçir ben suan böyle yapiom geçen blandrimin motorunu yaktim  kendimi tebrik ediyorum bu konu Dada
0 oy
tarafından
Benim blender var ama yinede rendeleyerek yapıyorum güzelce kaynat eriyor zaten hepsi birde çırpıcı varya normal onunla kek çırpar gibi çırp yarım da tavuk bulyon koy hmm misss 
0 oy
tarafından
Rendele ama pisince geçmez ağza gelir. Sonra süzgeçle ez baya başka tencereye çıkar suyunu bn bazen blendirim error verince öyle yapıyorum :)
0 oy
tarafından
Duduklude yap normalde de rendelerim ben ama duduklude blendere gerek kalmıyor
(1,151 puan) tarafından
Düdüklüm türkiyede
0 oy
(117 puan) tarafından
Canım ben mercimeği soğanı ince ince doğrayıp kavuşuyorum salçasını koyunca rendesi küçük tarafıyla patates ve havuç rendeleyip ekliyorum .  Sonra mercimeği tuzunu annesini atıp suyunu koyup düdüklüye atıyorum.  Piştiğinde tel çırpıcı ile iyice karıştırıyorum :)) çok da güzel oluyor ve blendıra gerek de kalmıyor :) misafirlerim öyle istediği için artık süzgeç ve diğerlerini tarihe kaldırdım :)
(117 puan) tarafından
Hahahhah yok normal tencerede kapağını kapatmıycan :)))
(1,151 puan) tarafından
Onu sonradan kendi çabalarımla anladım tencereyi atmamak için zor tuttum kendimi sinirden yüzüm kıpkırmızı olmuştu
(117 puan) tarafından
Hahahh ben onı genelde biri geleceği zaman yaşıyorum herşeyi aynı anda yapınca ya da çok özenince başıma birşey geliyor mutfakta :) en iyi yaptığımı bile yapamıyorum bazen :)
(1,151 puan) tarafından
:D nazar boncuğu diyelim dicem de bildiğim ustaca yemeklerde yokki hatta bildiğim yemekler yok :D :D
(117 puan) tarafından
Vardır canım illaki :) elindeki malzemelerle nette güzel tarifler oluyor bir olmaz iki olmaz üçüncüde tutturursun :) kendi adıma evlendiğimde birşey bilmiyordum pek okuldan sonra çalışma hayatı geliyorsun yemek hazır fırsat olmuyordu :) bir yaktım bir çiğ bıraktım yok lapaydı bilmem ne derken deneye deneye biraz birşeyler öğrendim :)) yani o yüzden biliyorsundur :)

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 394 göst.
8 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Anonim (304 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 572 göst.
21 Ocak 2020 Aile kategorisinde BiriynmdabiriCanımda (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 251 göst.
27 Nisan 2021 Diğer kategorisinde EsleminAnnesi (3,099 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 537 göst.
31 Ocak 2020 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu

374,557 soru

11,202,123 cevap

34,498 kullanıcı

...