0 oy
770 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Kızlar günaydın, sabah sabah küçüklüğüm geldi aklıma. Kuzenler falan bir arada olurken, kuzenim hep marka elbise giyermiş, benimkileri annem örer, dikermiş. Ozamanlar anlamıyor tabi çocuksun, şimdi fotoğrafları görünce bir düşündüm.

Sonra bakıyorum da çevreye böyle aynı dönem doğan bebekleri, önceden doğmuş olsa da torunları, kuzenleri, hatta artık bizim dönemimiz için kuzen çocuklarını kıyaslayan aile büyükleri var. Giyim için değil yanlış anlaşılmasın gelişim için. Güzel değil ya. 

Eşimin ailesi aa benim kızım hamileykenlere falan başlamıştı, onda bile çok üzüldüm. Çocuklar kıyaslanınca daha çok üzülürüm herhalde ki aklı erince kendi de üzülmez mi?

Siz ne yapıyorsunuz, sizin çocuklara da yapılıyor mu böyle şeyler? 

11 Cevaplar

0 oy
(178 puan) tarafından
Esimin ailesu iste gorumcemin cocugu icin dedi benzyo die bebegime bende dedimki yanlisiniz var benzeyen biri varsa onun cocugu benim cocuguma benzyordur.benim cocugum kimseye benzemyo:)
tarafından
Of bir de o var dimi benzeme meselesi. Tehlikelerin farkında olayım :)) kime benzeyecek zaten benzemese korkun diycen, anlamazlar da espri :))
(178 puan) tarafından
Kiz gorumcemin cocugu babasi gibi conolara benzyo. Benim bebegim neresi benzyo ona manyaklar iste.genel olarak erkek kardesimin kopyasi .100 kisi gecmistir herkes de oyle der ayni kardesine benzyo.kiz olurda halaya benzer die korkyom
tarafından
Benim de kız, huyunu haladan alır diye aklım çıkıyor, hoş belki severler ozaman. :))
-Reklam-
0 oy
tarafından
Hep kuzenlerimin eşyalarıyla büyüdüm bayramdan bayrama belki bisey alınırdı.  Hatta kuzenlerime iyi bisey alındığı zaman nasıl mutlu olurdum eskiyince bana verecekler diye . Kızımın iki tane kuzeni  var . Kaynanam ben hamileyken dedi ki ablasigilin birsürü üstü başı var buna pek bisi alınmaz diye dalga geçti.  Hamileyken bisey demedim . Dogum yaptım kaynanam bir poşet üst baş getirmiş yengen atıyordu da aldım diye . Bende dedim ki ben hep kuzenlerimin eşyalarıyla büyüdüm ben kızıma eski bisey giydirmeyecem . Babası ne istiyorsam aliyo eline sağlık ihtiyacı olan birine ver dedim . O zamanlar da eşimin marketi var durumumuz çok iyi . Bir ay iki ay sürat yaptı sonra alıştı.  
tarafından
Valla giysi konusunda değil de olur vardır bir kazak 5 çocuk büyütür. Ben daha çok aa bak o konuştu, bu yürüdü, seninki nasıl modunda deliririm diye düşünüyorum :)
0 oy
(1,639 puan) tarafından
Çocuğum isterse altın olsun tabiki kiyas yapacak bizimkiler adım kadar eminim. Malımı tanıyorum  çokta tııınnn
tarafından
Hahahahaha çok iyi
0 oy
(650 puan) tarafından
Benim kuzenlerim benimle kendilerini kıyaslarlar,  sinir olurum...  ne aldiysam onların neden yoktur vs. Ben okurken o da okuması gerekiyordur... Bir şey alacaksam onların yoktur, niye  alacakmışım... 
tarafından
Ya en azından o ergen kafası ap tal de geç :) dede babaanne falan yapınca üzülür insan
(650 puan) tarafından
Kuzenim benden 12 yaş büyük, 40+ .... Ben kimseyle kendimi kıyaslamam.  çocukken de böyleydi, ben 9 yaşındayken evlendiydi... Oğlu kızı üniversiteyi bitirirken o da dışardan bitirdi...
tarafından
Ergen kafası 40 üstünde geçmeyen var tabi canım :) herkes kendine baksa çok şahane!
(650 puan) tarafından
Sorma aynen...
0 oy
(2,159 puan) tarafından
Aplam hamile bende hamileyim. Bebeklerimizin arasında 5 ay var.aplam doğuracak yakında.

Geçenlerde büyük teyzem ben aplam otururduk konuşuyoruz öyle. Teyzem bana o aranızdaki 5 ay çocuğu çok etkiler aralarında çok fark olur aplayın çocuğu senin çocuğunu döver bilmem ne. İnsanın siniri bozuluyor. Bende ikisi eşit olsunlar diye Bi çabamız yok zaten dedim. İkisininde kendine göre Bi gelişimi olacak dedim. 
tarafından
yeniden gösterildi
Fikrini soran olsaydı ne güzel olurdu deseydin! :)
(2,159 puan) tarafından
Gerizekalılar işte saçma ***** konuşuyorlar. Bnim bebeğimin cinsiyeti belli olmadan aplamınkinin belliydi erkek bebekti onunki. Bana dediği laf senin bebek kız olursa benimki hovarda olur dikkat et seher diyordu işte gelde sinir olma. Vakti gelince öğrendik erkek bebekmiş benimkide.
tarafından
İyi beraber çapkınlık yaparlar artık :) neydi selami şahinin karısın ne demişti horozumu saldım, artık tavuğu olanlar düşünsün :)) ya ne kötüler ya
(2,159 puan) tarafından
Ahahahajaj :D
0 oy
(491 puan) tarafından
Kaynanamda hep kendi ile beni kıyaslar ben hamile iken çok dinctim 

Hep çalışıyordum bi orduya hizmet ediyordum evde yemekleri ben yapıyordum hiç oturmuyordum falan fistan 
(491 puan) tarafından
Ay sorma gözlüyorum daha başıma neler gelecek bakalım
Kaynananm dadı birde profosyonel bebek halıcılığı yapıyor meslegi  bu
tarafından
Dadı mı? Eğitimli dadı mı? Yoksa işte birkaç kişinin çoğunu mu büyütmüş para karşılığında?
(491 puan) tarafından
Evet canım birkaç kişi deil bir çok çocuk büyütmüş
Özelliklede ileri gelen profösör
Ünüversite doçentleri falan suandada  
Önemli bir iş adamının çocuğunu büyütüyor
tarafından
Vay başıma, yedirip altının temizlemek başka işte, psikoloji başka. Ya da kendi söküğünü dikemiyor mu diyelim
(491 puan) tarafından
Canım onun garezi bana malesef
0 oy
(3,446 puan) tarafından
Walla kimsenin cesareti yok yanimda çocuk kıyaslamaya benim çocukları değil hiç bir çocuğu kıyaslanamaz iki kızım var biri sarışın biri buğday tenli büyüğe dediler bı iki kere kardeşin daha güzel kaynimi 1 aylık karısının yanında rezil ettim bi daha ağzını acamadi Allah böyle cahillerle karşılaştırmasın çünkü kim olursa olsun parçalarım en sinir oldigum şey
tarafından
Bir de çocuğa demişler ya, valla ayıp, yapı olarak da çocuğu resmen kıskançlığa itiyorlar. Aferin ama sana dur arkasında çocuklarının!
(3,446 puan) tarafından
Ya biz o kiskanmasin diye kendimizi paraladik bel ağrısından uyuyamıyorum küçüğü alınca buyuk ye kucak istemeleri sebebiyle, küçüğü uyutup gözümden akan uykuyu silip sabah a kadar onun için etkinlikler hazırladığım  benim gözümden sakindigim kizlarima senin düşüncesi olmayan boş beynin yüzünden haram edemem ay bak hatırladım yine sinirim bozuldu
tarafından
Bir de böyle yakın yaşlarda anne hamilelikte de perişan oluyor hamile haliyle de çocuk sürekli ilgi istiyor. Çok boş harbiden ama işte çocuklar hep deneme tahtası. Bir de sonra kendi çocuğu olunca yapmıyor ya aynı hatayı o da ayrı sinir bir durum.
0 oy
(1,964 puan) tarafından
Benimde baba tarafım yapardi ozellikle halamlar..

Kucklugmzden beri amcamn cocuklarini daha cok sever abimle bana sevgi gostermzdi.. mesela bn lise sinavlarina hazırlanırken halam diyomus bosa hazirlaniuo vern evlendirn kazanamaz ki huseyin cok zeki o kazanr diyoms oda amcamn oglu ayni yastayz ve sut kardesim. Neyse ben merkezdeki saglik lisesini kazandim ama gtmek istemedn ogretmen olmak istiyodum saglik bana gore degil yapamam dedm gitmedim. Amcamn oğlu da ilceyi kazanmsti sagligi oraya gidicekti merkezde ise son yedekteydi ve doldu diye almadilar cnku bnde kayıt yaptrmstm son anda vazgctm gitmeden otomatik olrak kuzenim girmeye hak kazandi bn gtmeynce.. bildikleri halde heryerde gulsah kazanamadi hiseyin kazandi falan diye knsmslr cok zoruma gitmişti.. daha neler neler. Abimle beni begenmzlerdi okumz falan drlerdi bildklrnden de degil kiskanclklarindan. Abim babamin ailesinde ilk universiteye gidip meslek sahibi olan ve neredydi 25 falan kuzeniz :) sonrada bn gttm üniversiteye ve kimsenin agzindan hc bisi cikmadi hayrli olsn falan diye.. yillar gecti smdi severler bizi cnku abimn isi gucu var eli iyi para tutuyo.. amaaan yazacak daha neler neler varda yeterince uzattm kesiyrm burda :)
tarafından
Aman sen gitmedin diye girmesi çok ilginç :) insan poposuyla gülmek zorunda bırakılıyor bazı şeylere :) ama çocuk aklı üzülüyor işte. Allah şans versin zeka da hiç, bu saatten sonra da sevseler ne olacak travmalar hep çocukkenden.
Öyle bir iki birşey geldi aklıma sen yazınca şimdi. İnsanlar sonra öyle bir anlıyor ki, hatta annemin bir arkadaşı gelip özür diledi benden geçen sene, çocukken hep seni yargıladık diye. İlginç.. Boşuna demiyorlar ilahi adalet
(1,964 puan) tarafından
Aynen smdi calsyo bazn diyorm sayemde gittin parada hakkm var arada yolla diyorm :) aynen oyle simdi ara sorar halam ama benm içimden ckmiyo bizi ayrdklari.. annemde hmsaygida hc kusur etmz ne halamlara ne amcamlara.. dedeme babanneme 6sene bakms dedem hep dua ederms anneme ama 3yengem var 3ude insan yerine koymzms dedemle babannemi. Smdi halamlarada oyleler ama halam cok yalakalk yapar onlara..
Dilese nolcakki neyini görmüşte neyini yargilams onlara mi düşmüş..
Yengem de amcalarmn yannda abime dems abim universiteye gittgnde tatillerlerde gidrdi amcalara falan yengem dems bunlar sizi sevmzdi insan yerine koymzdi smdi universiteye gittn diye adam yerine koyyolar dems abim cok bozlms nerdeyse aglicktm diyo hc bisi demems amcamlarda..
Dusundkce neler geliyo akla :)
0 oy
(2,172 puan) tarafından
Benim esimin tarafi resmen kiyaslamayi sanat haline getirmisler. Kizimi onlardan bu psikolojiden uzak tutmam lazim. Benden 23 gun once esimin yakin bi akrabasi dogum yapti onunla kiyasliyolar kizimi. Ha benim kizima kotu bisey denmiyo onun bebegine sacmaliyolar ama benim hosuma gitmiyo o daha bebek sabi benimkinde farki yok. Kizim ilerde onunla yada digerleriyle kiyaslanmasin yaris ati degil kendini begenmis olmasin kendini sevsin istiyorum. 
tarafından
Ya hep onu derim,özellikle de kayınbabam için, bana damadı kesiyorsa, beni de damada kesiyordur. Ben onun evladı değilim ki normal gelsin. Bu zihniyetin çok iyi ama, empati kursa insan zaten daha iyi olur herşey.
Benim de korkum o, tertemiz bir masumdan, kompleksli, kıskanç bir insan yaratmaları, hem de dış mihraklar. Mutluluk kolay bulunan ama zor tutulan bir duygu çünkü.

Bu arada kıyaslama sanatı çok iyi :)
(2,172 puan) tarafından
Cocuk buyutmek yetistirmek cok zor cok. Biz buyuduk aklimiz iyi kotu eriyo biseylere yinede bocaliyoruz minikler napsin. Dogmadan basladilar kapansin tertemiz kiz olsun iste ne bilim okusun su olsun sunu yapsin bunu yapsin. Bende kapaliyim ama kapanmanin temiz acik olmanin kotu pis bisey oldugunu dusuncek buyuyunce herkesin kendi hayati ister acik olur ister kapali kimseyi karistirmasamda bu sozleri duyunca kendini mecbur hissetcek belki kapancak mutsuz olcak yada acik olup utanacak yada nasilsa kapaliyim diye hersey tamam sanacak. Cok ince detaylar var cok kafa yoracak olursak.
tarafından
Siz böyle düşünürseniz, o da neyin doğru olduğunu bilir merak etmeyin. Yol göstericisi doğru olursa ne güzel.
Ama toplumda kapalı olan öyle bir kesim var ki, tamamen bu yazdığınız gibi düşünüp, gerçek muhafazakarları bile kötü gösteriyor.
0 oy
(3,078 puan) tarafından

Bizimkile devamlı görünce ile kıyaslardı beni yok o hamileyken her ismini yapardı  doğum yaptı tekti. Sanki bana tüm mahalle yardıma gelmiş bende tektım :D en son kizdim bir daha demediler

tarafından
Hahaha bizimkiler gibi, zaten benimki ikiz annesi. Dünyada bir o var ikiz doğuran, zayıf bir de bu sütü gelmemiş, ne kadar canı var ki diyip duruyor kaynanam. Ne alakası varsa. Sürekli bana ben her işimi yapıyordum diyip durdu. O arada biz evlilik Hazırlığı yapıyorduk ailesi hep kızın yanındaydı hiç yardımcı olmadılar. Pintilik de tavan tabi. Ama yalan yani külliyen, kendi işini yapması. Ki yapabilir de benim işimi mi yapıyor kendi işini yapıyor :))
(3,078 puan) tarafından
Tabi yalan canım ya söyledikleri kelimenin yarısı yalan ellerine ne geçiyor anlamıyorum
0 oy
tarafından
ister istemez o kıyaslama oluyor insan kendisini de kiyasliyor bebeginide disa vurmasanda icinden diyosun benim.bebegim daha tombis yada daha zayif gibi 

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 238 göst.
17 Nisan 2022 Aile kategorisinde Smyra01 (1,777 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 79 göst.
17 Mart 2022 Diğer kategorisinde Hillll (606 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 605 göst.
29 Ocak 2024 Aile kategorisinde Canveannesi (983 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 247 göst.
20 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Mrvumt00 (45 puan) tarafından soruldu

377,333 soru

11,292,170 cevap

34,710 kullanıcı

...