0 oy
1,632 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Bugün eşimle kontrol için hastahaneye gittik sıra bekliyorduk. Mersinde yaşıyorum bu arada. Ben peçeliyim gözümü bile örtüyorum bu tamamen kendi tercihim evlenmeden önce de böyle giyiniyordum. Eşimde sakallı. Baya uzunca bi sakalı var. Yan tarafımızda bir kadın kardeşinin fotoğrafını çekiyordu kamerayı bize doğru doğrulttu. Eşimde lütfen bu tarafa kamerayı döndürmeseniz biz çıkmasak olur mu dedi ve gayet güzelce uyardı. Kadınlar bağırmaya başladı biz sizi neden çekelim. Eşinin zaten hiç bi yeri görünmüyor neresini çekicez falan demeye başladılar eşime. Ben araya girdim sakince konuştum rahatsız olduğumuzu falan söyledim. Kalkın gidin o zaman diyorlar. Bende dedim burada sıra bekliyorum burası hastahane fotoğraf stüdyosu değil. Bi tane yaşlı anneleri vardı kendi ülkemizde fotoğraf çekilmeyecek miyiz dedi. Bende dedim bizim de ülkemiz. Suriyeli sandı bizi. Hemen bi ırkçılık hemen bir dışlama.

Gerçekten böyle dış görünüşe göre yargı dağıtan insanlardan midem bulanıyor. Benim ne kadar Türk olduğuma dışarıdan mı karar vereceksiniz. Ben de aynısını yapsam o halde onları avrupalı ilan etmeliydim. 

39 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Arabin Arap olmayandan takva disinda bi ustunlugu yoktur diyen peygamberin ummeti masaallah kibre girmis bizim ulkemiz falan . İyiymis .  İsteyen istedigi gibi giyinir mini etek giymek isteyen giyer carsaf giymek isteyen giyer. Cahillik yada cagdaslik kiyafetle olmaz boyle bir kafa yapisiyla olur anca. Sabriniza hayran kaldim

 Allah takvanizi yuceltsin
tarafından
Herkesin herşey hakkında fikri var maalesef canım
-Reklam-
0 oy
(6,710 puan) tarafından
Yaptıgı hatayı kavga çıkartarak ört pas etmeye çalışmış cahil. Her kapalı olan suriye li mi oluyor utanmazlar.!!!
tarafından
Bi de sahiplene sahiplene kendi ülkemiz falan diyor. Sanki ülkenin tapusu var ellerinde
(6,710 puan) tarafından
Ülkemizi onlar mahvediyor asıl haberler de var di geçen başörtülü kadinlarimiza saldırıyordu cahiller. Allah'ım ıslah etsin hepsini.
0 oy
tarafından

Böyle cahillerle ugrasilmaz cnm heryerde varlar boşver :)

0 oy
(114 puan) tarafından
Bende açığım mi etekli sende beni yargıla o halde ****** de Rus de Türk değilsin de mesela ne kadar yanlış senin veya benim birine zararımız yoksa neden böyle yapalım üzülme takma kafana canım bırak asıl Türk olmayan onlar türküler kardeşlik bilir böyle yapmaz 
tarafından
Kesinlikle öyle dışarıdan mı insanlara ırk tespiti yapıcaz. İsteyen istediği şekilde gezer banane. Bunu söylemek çok zor geliyor onlara.
(114 puan) tarafından
Hiç boşver bunu kafana takmak bile hata senin kime ne zararın var boşver milleti
0 oy
(2,575 puan) tarafından
Canım bende Mersin'de yaşıyorum . Malesef insanlarimiz böyle ongorulu olduğunu sanıp önyargılı oluyorlar. Her siyah giyinen insanlara göre Suriyeli yada her peçeli onlara göre daha farklı. Çok tuhaf bı zamanda yaşıyoruz. Bende bazen denk geliyorum ben açık bı insanım ama bende yan tarafta otururken birinin fotoğraf çekmesine çok sinir olurum. Bunuda bakislarimla belli ederim yani.  Peçeli yada kapali olmana gerek yok en doğal hakkin bu. İnsanlarımız acaba ne zaman kardeş gibi yaşamayı ogrenecek..
tarafından
Ben İzmirde doğdum büyüdüm buraya gelin geldim. İnsan yapılarını pek bilmiyorum ama gerçekten üzüldüm böyle bi tutuma
0 oy
tarafından

Cahil işte , bu insanoğlu kendini çok bilmiş sanıyor oysa hiç birşey bilmeyen bir yaratıktır ...

0 oy
(64 puan) tarafından
Böylelerini takmamak lzm cnm .kimseyi dış görünüşe göre yorumlamamalyz ..açıkta olsa kapalıda ..bnlerce şlvar giyen var ama adam bilim adamı..bende sevmem..ne açığa yrm yapılmasını ne kapalıya..bnde anlamyrm bende nrml gnş ferace siyh eşrp örterm..dışrdan hep ybncıymşm gbi..öncesi açktm kimse yahudisin hristynsn demyrdu..kapalym diye suriyeli yok bilmm gerici..ki kndmde krşmm kimsenn giyimine..kızkrdşmde açık..arkdl çvremde var..ama kmse giym hkknda yorum yapmz..bu dışardaki algıyı grçektn değştrmek gerek..evet sennde ülken tbiki ftğraf çekil ama bnde ülkmdeym dinimi yaşayp kapalıysm bi zhmt sende ırkçlk yppta yadırgama
tarafından
Maalesef bu dar görüş türkiyede hep var canım
0 oy
tarafından
Eğitimsiz cahil kendini gelistirmemis dunyadan bi haber gereksizler iste. Onlardan bir sürü var koklerini kazımak lazım 
tarafından
Maalesef canım
0 oy
tarafından
Yazık gerçekten valla ya eminim niyletkeri bozuk 
0 oy
(10,163 puan) tarafından
Takma canım ben açığım kamera bana dönse ben de rahatsız olur aynı tepkiyi veririm. Neyden cesaret alıyorlar insanları taciz edıyor lar bilmiyorum ama Allah ıslah etsin 
0 oy
tarafından
Kardesim elhamdülillah müslümanız çok şükür tercihiniz için saygı duyuyorum suriyelilerden nefret ediyorum asalak insanlar bunu yaşayarak gördük ve görüyoruz.  Birşey merak ediyorum iman tahtamız saçımız ve ayaklarımızın görünmemesi gerekiyor . Vucut hatlarimiz da belli olmayacak ellerimiz ve yüzümüz için herhangi bir sakınma kuran-i kerimde ben gormedim varsa beni biliclendirin . Affınıza sığınarak soruyorum gözlerinizi neden kapatıyorsunuz. Sizin icin de cok zor birsey degil mi tesettur her müslümanın yapması gereken bir emir ama müslümanlık en kolay ve gerçek olan tek dindir . O ınsanları da kiniyorum kimse kimseden üstün yada alçak değil size çok büyük ayıp etmişler   çok geçmiş olsun.
tarafından
Namaz emri Kuran da olduğu halde kılınışına dair bir ayet yoktur. Biz bunu Rasullullahtan sallalahu aleyhi ve Sellem öğreniriz. Tesettür emri de Kuranı Kerimde olduğu halde tam manasıyla şekli yoktur. Bunu da Allah Rasulunun hanımlarından öğreniyoruz.Yani dini asıl kaynağından öğreniyoruz.
(92 puan) tarafından
Merhabalar çok güzel bir soru sormuşsunuz
Nur suresindeki ayetleri biliyorsunuz değil mi
Orada ziynetlerini belli etmek için ayaklarını yere vurmasınlar diyor.
Çekici topuk sesinden dahi sakındıran allah sizce yüz gibi tüm güzelliğin toplandığı bir yeri göstermeye (özellikle boya sürerek güzelliklerini daha çarpıcı hale getirme durumundan bahsetmiyorum bile) bu konuda bir sakındırma yok mu dur?
Ben olmayacağını düşünmüyorum .
tarafından
Merhaba evet o ayeti de biliyorum ve Kuran-i kerim de yer aldığı için gerçekliğine ınanıyorum.  Insanların tercihlerine tabi ki saygı duyuyorum ben açık biriyim siz kapalısınız hepimiz müslümanız çok şükür . Düşünsenize şuan dışarda kar yağıyor ama peçenin yüzünden tam olarak göremiyorsunuz veya cok kuşağı var tam renklerini seçemiyorsunuz.  Bu hayatınızı zorlaştırıyor Rabbim bunca güzelliği vermişken eksik kalmak tuhaf geliyor bana sadece siyah gitmeniz bol giymeniz peçe takmanız kimseyi ilgilendirmez her insan hür ve özgürdür ama bir de peçesiz bir hayat düşünün nacizane fikrim kibarliginiz , nezaketiniz için teşekkür ederim ne de güzel konuşuyoruz tartışıyoruz asıl önemli olan aslında bu. Allah selamet versin kardeşim.
(92 puan) tarafından
Peçe takmak çok zor bir eylem değil emin olun toplum baskısı ve gelen tepkiler daha zor
Nezaketiniz ve zarif yaklaşımınız için ben teşekkür ederim
Rabbim hepimizi doğru yolunda sabit kılsın
İşin özünde iyi ve güzel ahlaklı olmak yatıyor
Esenlikler dilerim
(3,036 puan) tarafından
Öncelikle bu olayı yaşayan kardeşim icin çok üzüldüm keşke insanlar bu kadar on yargılı olmasa bide bu yorumu yapan arkadaşıma bisey söylemek istiyorum bu kadar nefret niye asalak diyorsunuz o insanlar ozellikle kadınlar ve cocuklar istermiydi sicacik evinden olmak uzerine bombalar yagsin kocasini bırakıp gelsin yavrusunu kaynarsız istermiydi? Bizim başımıza gelmeyeceği ne malum eşinin kardeşi suriyede asker bazen oradaki çocuklarla fotoğraf atıyor gözlerindeki yaşama sevincini görsen keşke..
0 oy
(5,436 puan) tarafından

Yanlış düşünce, yanlış hareket, turkiyenin sonu iyi değil :( dünyanın sonu yaklaştı..

0 oy
(71 puan) tarafından
Sana köpürmesi tamamen yakalandığı ve kendini açığa vurduğu için olmuş. Ben olsam yüzlerine karşı iyi bi gülerdim 
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Çarşaflılara ekstra bir kinleri var var böylelerinin. Ben yolda çarşaflı birini görsem maşallah derim hep yazık keşke bunun önemini bilseler. Yapamasamda önemini biliyorum şükür. Allah ıslah etsin onları
0 oy
(3,187 puan) tarafından
Sorsan demokratik bir ülkede yüz.. sorsan uygar görüşe sahipler.. birimkalkip etegine saçına karissa hakkınız yok derler..ki doğrudur.. kendileri tesettürlü birini görünce saygısızca eleştiriler. 
0 oy
(758 puan) tarafından
Bide kimliginde islam yaziyordur onlarin agizlarindada  yapışmış alisa gelmis Allah kelimesi düsmuyordur kesin 
0 oy
(9,652 puan) tarafından
Asıl cahilliğin bu oldugunu düşünüyorum..  insanın kiligina kıyafetine dinine göre değerlendirilmesi ona gore muamele yapılması..  büyük bir cehalet.. artık asılmalı bu olay.. 
0 oy
tarafından

Cahiller işte boşver canım sen bebeğini düşün inan bende senin gibi olmak için çok hevesleniyorum ama ya beceremezsem diye ödüm kopuyo:(

0 oy
(1,983 puan) tarafından
Cahile laf anlatamazsn canım  o yüzden boşver Kürtte bir Türk'te bir mesela benim icn herkez aynı düşünmez Kürt savaş açtı diye suclanir türk savaşı kazandi diye insanlar böyle malesf milleti millete kardeşi kardese düşürende gene insanoğlu o yüzden Allah'a havale et
0 oy
(5,938 puan) tarafından
Terbiyesizlik yapmışlar senin yerinde ben olsam aynı tepkiyi verirdim emin ol canim.Hem onlara mi kalmış gözüküp gozukmemen dengesiz insan çok . 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 197 göst.
6 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 203 göst.
21 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,064 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 311 göst.
2 Ağustos 2022 Aile kategorisinde Papatyasever (3,148 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 449 göst.
13 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Selll (228 puan) tarafından soruldu

377,325 soru

11,291,854 cevap

34,710 kullanıcı

...